Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
ce fain e cand pierzi asemenea pariuri
recunosc ca eu am ceva mai putin in palmares
adica de vreo 37 de luni (de cand s-a nascut feciorul) tot intr-o alaptat o tin
Felix inca nu s-a intarcat cu toate ca asa pare uneori
cea mai lunga perioada cand a renuntat la tzatzu a fost de 2 saptamani, chiar am fost sigura ca s-a intarcat pana cand a reinceput sa ceara
iar in aceasta perioada o face sporadic, cam o data la cateva zile si doar seara, inainte de culcare

gazzella fa altfel calculul: aduna varstele copiilor si vezi ca da mai mult

si un bonus ca-i tandem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lepadatut spune:

Felicitari mamicilor care alapteaza in tandem.
Am si eu o intrebare: ati inceput serviciul?
Si daca da cum va descurcati cu alaptatul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

eu nu lucrez de cand am ramas insarcinata cu Felix
dar cred ca-i imposibil sa alaptezi la cerere si sa lucrezi in primele luni de viata ale copilului
ai mei amandoi au fost addicted, practic in primele 2 luni stateau la un san cate 3 sferturi de ora, pauza 10 minute si pasau la altul
nici acum nu as avea cum sa incep un serviciu avand fata care cauta sanul de n-spe mii de ori pe zi (bine acum putin in termeni de permanenta la san, practic pentru ea sanul fiind mai mult confirmarea unei prezente, asigurare...chiar, acum mi-am adus aminte, acum vreo 2 luni parca il vedea pe frati-su ca se joaca cu niste jucarioare si le vroia, dar acesta nu vroia sa le condivida. statea la mine in brate, il privea pe sub ochi, se lansa, prindea cate o jucarioara si se intorcea victorioasa. se punea in bratele mele si soptea "tzitzi". cred ca n-am s-o uit niciodata)

Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Gazella, detalii despre noi:
pe fiul meu l-am alaptat 7 luni. din pacate mi-am ascultat pediatra, cu alaptatul la ore fixe, completare daca nu se satura... S-a intarcat singur, si eu mai aveam lapte...
Fiica mea a fost altfel, ea a fost hranita la biberon vreo 4 luni, cu lapte muls, nu putea sa suga. Incet-incet am invatat-o la san, si la 4 luni am si uitat de bibe. Am alaptat-o 3 ani si 7 luni, s-a intarcat si ea singura. Nu am refuzat-o niciodata, am lasat-o la atitudinea ei tot intarcatul. Am mers la lucru cand avea doar 1 an si 9 luni. Insa ce a pierdut in alea 8 ore, a recuperat la greu dupa masa si noaptea.
Pana la 2 ani jumate n-am avut decat o singura noapte fara evenimente, asta pe la 14 luni... si culmea, m-am ales cu mastita din cauza asta:) prea mi s-a adunat lapticul in noaptea respectiva.
Cand am inceput lucrul, a fost cam greu, abia asteptam sa ajung acasa, Lili nu avea rabdare sa ajungem acasa de la cresa, trebuia sa suga o tura inainte s-o schimb de plecare:) sa vedeti ochi mirati de la alti parinti

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

quote:
Cand am inceput lucrul, a fost cam greu, abia asteptam sa ajung acasa, Lili nu avea rabdare sa ajungem acasa de la cresa, trebuia sa suga o tura inainte s-o schimb de plecare:) sa vedeti ochi mirati de la alti parinti

Pai da..normalul ni se pare anormal si invers... e "normal" sa vedem copii cu biberoane umplute cu lapte de la alta specie de mamifere...

Zilele trecute vorbeam cu o cunostinta care tocmai si-a intacat copilul de numai un an pe motiv ca "nu mai poate" (imi spunea mie chestia asta ...stiind ca eu mulg ca disperata de 4 luni). Ce anume nu mai poate nu am inteles!! Am uitat insa sa intreb cum a reusit sa-l intarce stiind faptul ca bebele ei era disperat dupa tzitzu. Cand pune mana copilul pe san si spune ca vrea ce inima tre' sa ai sa-l refuzi?? de mama??
Plus de asta imi sugera intr-un fel autoritar ca ar trebui si eu sa-l trec pe lapte de vaca ca asa e normal..

Mergi la inceput

quote:
Fiica mea a fost altfel, ea a fost hranita la biberon vreo 4 luni, cu lapte muls, nu putea sa suga. Incet-incet am invatat-o la san, si la 4 luni am si uitat de bibe.

Cum ai invatat-o sa suga la san dupa 4 luni de biberon????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

he-he, Lordra, ce bine ca am mai aflat si eu de tine de la subiectul asta. Ma bucur sa aud de voi!

Ce de copii cu tzitzi- gura pe-aici. Eu desi sint o sustinatoare ferventa a alaptatlului, dupa cum vedeti si de la semnatura, am intzarcat-o pe-a mea la 15 luni... Si acum au inceput sa ma pocneasca regretele. Ce m-o fi apucat? Ca daca era dupa ea ar mai fi supt mult si bine.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si fimea de 5 ani ar vrea sa mai suga acuma, dar mi se pare cam aiurea. Singura data cand a pus botu a fost cand am muls intr-o canuta, ca imi plezneau sanii si bb dormea dus. A inghitit rapid tot lapticu ala
pe ea am alaptat-o un an si 8 luniu, acum Gheorghe are 4 luni si nu m-am gandit cat sa alap[tez, s-arputea tot atata, pt ca un an si 8 luni va avea in luna mai 2009, exact ca sofia(mai 2004)
eu sunt pt intarcatul primvara, dupa ce trec virozele.
Daca el va dori mai mult, o sa-i dau mai mult. dar de data asta sunt f f grasa, si vreau sa slabesc....parca nu m-as mentine 3 ani la 70 de kile(si 1.61 m )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Sabina, si eu am ramas f.f. grasa dupa ce am nascut-o pe Bendis.
si tare prost ma simteam, sufeream...
si mi-am impus (recunosc!) 2 kg pe luna, care cica-s safe in alaptare, daca slabesti mai mult impus toxinele care se elibereaza prin procesul de ardere a grasimilor trec in lapte si implicit in organismul copilului
nu stiu..ai putea sa incerci asa
2X12 is 24 de kg pana la anul si nu este o suferinta prea mare, din contra as zice
eu cand vedeam ca reusesc sa slabesc tare eram tentata s-o tin mai dur, dar ma abtineam....

Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lepadatut spune:

Buna,
Si eu am ramas cu cel putin 10kg in plus.
Recunosc ca am mancat fara masura in timpul sarcinii si vreo 6 luni dupa( cu bere fara alcool si dulciuri). De vreo 7 luni ma straduiesc sa ma abtin -si am reusit sa dau jos vreo 3 kg.
Cea mai buna metoda care ar merge pt mine-de a minca fff putin nu o pot aplica acum cat alptez. Am inceput sa fac si gimnastica, bicicleta dar nu sunt consecventa.
Ma simt fff obosita si am in continuare pofta de dulciuri.

Mergi la inceput