Copiii din 2002 (41)
Raspunsuri - Pagina 7

sinzi_ana spune:
Cristina, felicitari pt creativitate!!!! Nu ne pui si noua poze cu lucrarile lor?? E f important pt ei sa fie creativi la varsta asta!!!! Mult mai important decat orice notiune "stiintifica"
David vorbeste mai bine in engleza decat in romana...dezacorduri nu prea face (dar lb engleza e mult mai usoara) in schimb mai confunda she/he her/his (nu stiu daca nu isi da seama de ce sex sunt sau ii e mai comod asa!!!)
In schimb face dezacorduri in lb romana si pune cuvintele in propozitie dupa regulile lb engleze :de ex: "esti tu acasa?"
Ruxi, cum e la patinoar?? ne chinuim si noi de mult sa ajungem...zilele astea am tinut0-o insa in chefuri
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania

Dodo-pui spune:
Buna seara mamici si pitici!
Am lipsit si eu putin si-ati scris si iar ati scris.
Karina nu ai de ce sa-ti ceri scuze. Pricepusem ce vrei sa spui dar unde si eu imi doresc dar in adacul inimei mele inca un pui am spus motivul pt care inca NU.Stiu ca iti sutem dragi si iti multumim din suflet.
Aida ma bucur din suflet ca Emma a scapat de antibiotice si Doamne ajuta si pt piciorusul printesei.
pt amandoua.
La multi ani!YASMINEsa fii sanatoasa si sa-ti bucuri parintii.
Sinzi super finutzul tau si ma bucur ff mult si pt kg luat de David.Sa te refaci repede,repede.
Cristina felicitari pt creativul Robert sa fie sanatos si mai creativ.
Despre Bodoganel ce sa va spun e bine si mai nou spune Nu chiar si cand nu-mi convine dar sunt tare bucuroasa ca face progrese;ca am inceput sa ne certam andoi=amandoi(juma in Ro iar cealalta jumatate in limba lui
).a reusit sa ia prima bulina neagra caci a incercat rezistenta psiholoagei
.A inceput sa vada ce sa intampla daca face si altfel decat trebuie e curios ...
si cred ca e bine.
Gabi mami de Bogdanel-Andrei(29.10.2002)

Cristina_C spune:
Nicoleta, nu, ma refeream la copiii romani care doar de 1-2 ani vorbesc si alta limba - la ce nivel au ajuns. De exemplu Robert a inceput serios germana odata cu gradinita, un pic mai tarziu, pe la 3 ani si jumatate si acum are aproape 5. Sunt in grupa lui copii de 4-5 ani care au probleme mult mai mari la germana - mi-a zis educatoarea si pe vreo 2 ii cunosc si eu. Si la ei e singura limba inca de la nastere, dar sunt si copii care vorbesc ireprosabil. Mai este o fetita cu mama poloneza si tatal german si le stie foarte bine pe amandoua, fiecare i-a vorbit de la bun inceput in limba lui. La noi e alta treba: limba vorbita in casa vs. cea din afara casei.
Sinziana, si Robert mai face in romana inversiunea subiect-predicat la intrebari din cauza ca asa e in germana. Pana n-a aflat cum e in germana, n-o facea. In rest, romana o vorbeste foarte bine pentru varsta lui.
Chiar, voi stiati ca, pana la scoala, un copil ar trebui sa stie vreo 4500 de cuvinte?
Tot ce-a "creat" la gradinita a ramas acolo, periodic se expun lucrarile tuturor copiilor si, la sfarsitul anilor de gradinita se strang toate si se dau parintilor. Ce mi-a spus educatoarea c-a facut recent - a avut ideea sa decupeze usa si geamurile de la o casuta desenata de el astfel incat sa se deschida si sa se inchida si le-a explicat colegilor cum sa faca, pe ce laturi sa taie si toti s-au luat dupa el.

aidaciolac spune:
YASMINE
multa sanatate si suuuper party cu cadouri pe masura
Aida POZE
Matza Emma in actiune

aidaciolac spune:
...despre vorbit , fiecare se dezvolta in ritmul lui.
Culmea este ca Emma cand a inceput sa vorbeasca , a deschis gura in ungureste (desi eu nu stiu) - denumea obiecte , a mai crescut putin si a realizat ca sunt limbi diferite si nu a mai vrut sa zica nimic in ungureste
Pe la 2 ani - 2 1/2 invata singura cuvinte in engleza , fara sa o pun eu , doar o pasiona si avea foarte multa rabdare.
Nu de mult am testat-o si nu le mai stie pe toate , iar formulele de salut , intampinare aproape ca le-a uitat pur si simplu nu mai vrea.
In Ungaria daca noi eram de fata nu spunea nimic in ungureste , iar daca ramanea singura cu cineva ii turuia gurita.
Fiecare are modul lui de a percepe lumea si de a se dezvolta.
Sincer as prefera sa nu exceleze in nimic si sa nu fie deosebita prin ceva anume dar sa fie sanatoasa. Cat de mult as vrea!
Am reusit iar sa va intristez si imi cer mii de scuze.
Nu am scris ieri pentru ca am fost intr-o stare deplorabila , meritam batuta nu alceva.
Va si
pe toate!
Aida POZE
Matza Emma in actiune

khristin spune:
Fetele, multumim de urari, va tratam virtual ....sinteti niste dragute ca de obicei
. Azi sarbatorim in familie, petrecerea o avem duminica, asa ca e de prisos sa spunem ca abia asteptam
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

ruxij spune:
Salutare!
Khristin, sa va distrati pe cinste!! E zapada la voi?
Aida, sanatate multa Emmei! Bine zici, sanatatea e cea mai importanta. Si eu tot asta imi doresc pentru copilul meu. Nici eu nu vreau sa fie prea grozav in vreo directie, in general copiii foarte deosebiti sunt si cam nefericiti.
Gabi, wow, dar chiar ca ai facut multa treaba! Eu n-as face fatza, sunt o lenesa.
Sanzi, a fost frumos la patinoar. Bogdan patineaza OK acum, nu cade f. des, nu se tine de mantinela. Cand a vazut el ca nu cade prea des (sambata aialalta a cazut non-stop, dar se ridica si o lua de la capat), a zis ca gata acum a invatat sa patineze cu fatza si se apuca sa invete cu spatele hahaha... Mi-ar fi placut sa fie patinoarul acoperit, la noi in orasel insa e unul singur, mic, si in aer liber. Pe de-o parte e bine ca e in aer liber, dar pe de alta parte asta inseamna ca de multe ori nu putem merge, de ex. cand ploua e inchis. Ori la noi nu e chiar mereu zapada iarna, ploua mai des decat ninge, ieri de ex. a turnat cu galeata. Abia am ajuns la inot, era si ploaie si centrul blocat de parada de Craciun. Ce le-o mai fi trebuit parada pe ploaia aia infernala, mai bine o amanau.

khristin spune:
Cristina22, cum a fost la Viena? Spune-ne mai multe….poze nu ai ? Yasmine merge peste tot cu noi, e nelipsita din toate concediile noastre….singura data cand am lasat-o cu bunicii in RO pt. o saptamana a fost vara asta cand am plecat noi in Franta….de fiecare data cand vorbeam cu ea la telefon era tare suparata si ne intreba cand venim, pe urma pe parcursul celor 7 zile am simtit-o ca a inceput sa fie mai flexibila…..cand ne-am intors era vreo 2-3 noaptea si ea dormea….m-am dus si am pupat-o si ea cred ca m-a simtit ca a sarit imediat in sus…..mami ???? Bucurie mare pe capul ei cand ne-a revazut …..asta a fost cea mai lunga perioada din viata noastra cat am stat despartiti
.
Ruxij, felicitari pt. patinaj ….noi deocamdata nu avem zapada, desi ieri aveam cativa cm, dar a dat o ploaie si a topit-o pe toata. Si eu care asteptam another snow day, sa stau acasa
. Patinoarul unde mergem noi este inchis dar exista si unul in aer liber. Mai avem si noi 3 lectii pana la terminarea sesiunii, din ianuarie incepe al doilea curs.
Cristina, felicitari pt. creativitatea copilului, a propos de limba germana ca a doua limba, eu zic ca e ok daca vezi ca el progreseaza incet si sigur. Studiile arata ca un copil va avea un limbaj mai bogat daca i se va citi in limba materna, asa ca poti sa-i citesti orice carte in limba romana. Si noi vorbim romaneste amandoi in casa, insa Yasmine pt. ca a mers de la un an jumatate la daycare a inceput sa vorbeasca numai in engleza chiar si cu noi acasa, inclusiv cu soacra-mea. Pana ce nu am mers vara asta mai mult timp in RO cand a interactionat si ea cu copiii in limba romana nu a vrut sa vorbeasca sub nici o forma romaneste, pana cand s-a produs minunea….acum vorbeste cu noi romaneste fara nici o retinere .
Sanziana, a propos de Craciun, la noi va fi primul la caldura, dar oricum de-abia asteptam, chiar daca va fi un pic bizar
Aida, multa sanatate printesei tale
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Nicoleta spune:
Cristina, sorry, intelesesem gresit. In legatura cu limbile pe care le invata un copil, cel mai bine asimilate sunt cele in care i se vorbeste constant copilului inca de la nastere, fiecare parinte sa ii vorbeasca intr-o limba, mereu aceeasi. Asa ne zicea o profa din facultate... Dar nu e cazul lui Robert. Eu cred ca perioada de timp care a trecut de cand a inceput sa invete germana este prea mica pentru ca el sa o stapaneasca foarte bine.
Khristin, te cred ca abia asteptati concediul. Chiar daca va fi la cald :).
Aida, eu cred ca este normal sa mai ai si stari de-astea, eu am insa incredere ca totul va fi bine cu Emma, lasa-i putin timp sa isi revina si vedeti apoi ce e de facut.
Ruxi, Bogdan a avut un instructor? Ca pe Stefan am incercat sa il invatam noi, care nici noi nu stiam hi hi, el patineaza cu un cadru, insa stie si singurel, dar ii e teama si nu vrem sa il fortam... cand va fi pregatit va face asta si singur. Desi la finalul celor aproape 2 ore il duceam intr-un colt de patinoar si mergea patinand fara cadru pana la iesire... Speram ca anul asta sa fie mai curajos. Patinoarul asta e in semi-aer liber, adica e acoperit dar nu in intregime.
Dodo, felicitari pentru copilul care experimenteaza, asta e semn bun, desi a primit bulina neagra. La cat mai multe progrese!
Sa aveti o zi buna,
Nicoleta 20 plus
si Stefan (27.01.2003)

Cristina_C spune:
Buna dimineata! Din pacate la noi nu e asa de buna. Asta noapte lui Robert i-a crescut febra pana la 40.8 si delira, vorbea complet aiurea!!, asta dupa ce ii dadusem nurofen pe la miezul noptii cand n-avea decat 38. Niciodata n-a mai fost asa de rau, m-am speriat tare. Unde sa ma duc la 4 la urgente cu el in halul asta?! Spitalul e la 30 de km. I-am pus comprese, am asteptat pana la 7 si apoi m-am dus la doctorul la care se poate ajunge in 5 minute. A plans tot drumul ca-l dor toate. Dr. a zisca are un virus care se manifesta asa. Cu dureri de cap, de gat, de urechi, cu febra dar n-are nici otita, nici amigdalita, ci doar o stare generala foarte proasta. N-a mancat mai nimic si acum doarme, ca in total a dormit vreo 4 ore toata noaptea. Sper sa-i treaca febra pana joi cand la gradinita vine Nicholaus - Sf. Nicolae, care aici vine in persoana. Stau ca pe ace, nu stiu la ce sa ma mai astept azi, sunt si eu franta de oboseala dar nu-mi vine sa inchid un ochi. Dr. nu i-a dat nimic in afara de antitermic si spray de nas, macar bine ca n-a fost nevoie de antibiotic.