Copiluti de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 15
gabitzam spune:
Nelia, ce ai luat din spital? De ce esti suparata?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Androix, bine ca e mai bine, ca ma stresasem pe aici ca nu mai scrii nimic. Sper sa fie bine, asa nu suport cind aud ca sint puiuti bolnaviori!
Gabitzam, uite, ca intre timp tot m-am plins, dar la Sezatoare, nu mai reiau, ca abia ce il schimbasem si hranisem pe bebe, adormise, am hranit fetele si le-am spalat si imbracat si pe ele... nu am apucat sa maninc, dar am apucat sa ma pling si acum s-a trezit din nou Lisandru, ca Tudorei i-a trebuit sa-l pupe! Asa ca, iau de acolo si pun aici, ca nici de link nu mai am timp...
Deci, cum spuneam, sint bolnava!!! Si suparata tare de tot pe nesimtirea unora. Trebuie sa ma pling si nu am cui, ca altfel plesnesc de nervi. Dupa ce totul a decurs atit de bine si marti ma simteam chiar bine, nu aveam absolut nici o problema in afara de cele inerente unei nasteri usoare, miercuri dimineata a plecat vecina mea de salon... Sarmana, a nacut prematur un baietel, la 31 de saptamini si au vazut moartea cu ochii amindoi, si mama si bebe - nu stiu amanunte, dar a plecat acasa, bebe raminind in spital inca doua saptamini. Bine ca erau in afara de orice pericol amindoi! Tare m-a intristat ce i s-a intimplat. Si pleaca ea, fac curatenie, urmind sa vina o alta mamica, care se afla in cezariana. De dimineata, de la ora 10 pina dupa-amiaza la ora 4, cind au adus-o in salon, a trebuit sa suport o familie intreaga de arabi (bunic, bunica, unchi, matusi, nepoti, verisori... bai, da' toti!). Si vorbeau atit de tare pe arabeasca lor, multi dintre ei nu stiau o boaba de engleza sau de franceza, tuseau, stranutau, foloseau toaleta ca pe una publica (cu usa deschisa!), desi e plin spitalul de toalete. Si au stat toti acolo pina au adus-o, si-au adus de mincare si au mincat, baut, facind din salonul ala o cocina. Ma separau de ei perdelele, dar nici un perete nu ar fi fost de ajuns. NU mai spun de telefon, ca au sunat toata familia de acolo si invers, a sunat telefonul ala incontinuu timp de citeva ore. Am iesit de citeva ori si i-am rugat sa faca liniste, ca sint cu un bebelus mic, care trebuie sa mai si doarma, la un moment dat era un pusti de vreo 11 ani care stranuta de zori si isi tragea nasul si o alta cucoana care tusea de mama focului si am apelat la o infirmiera sa-i scoata macar pe aia bolnavi de acolo. Si seara, dupa ce au adus-o, au plecat toti. Dar toti!!! Nu a ramas unul sau una care sa o ajute. Ea saraca era in regula, nu stia nici o limba si abia reusea sa spuna ce o doare, ii era tare rau pentru ca a avut o cezariana grea, nascuse nici mai multi nici mai putini decit 3 baieti!!! La termen, toti mari si sanatosi, dar ea era terminata. Si dupa ce au lasat-o singura toata noaptea, i-am dat eu niste apa de vreo citeva ori si am chemat infirmiera ca nu avea putere nici sa apese pe buton, a doua zi de dimineata, de la 8, s-au infiintat toti acolo, nefacind nimic decit sa stea pe scaune si sa vorbeasca, sa rida sau sa poarte convorbiri telefonice cu restul familiei. Imi venea sa-i omor! Si am ajuns acasa joi, intr-o stare mai mult decit buna, mai putin rinichii si mijlocul care ma rup, iar de ieri dimineata au inceput problemele: stranut, am nasul infundat, ma doare capul, o infectie fff nasoala la ochi, ma inteapa in git, nu am pofta de mincare... plus problemele cu sinii, ca e prea mult lapte si nu stiu ce sa fac. Nu vreau sa scot surplusul cu pompa, ci doar i-am tinut in apa calduta ca sa se mai duca din presiune, ca din experienta stiu ca poate fi mai rau stimulindu-i decit daca ii lasi sa-si potriveasca productia dupa nevoile copilului. Oricum nu am scos niciodata surplusul de lapte si a fost bine, numai ca acum a venit dintr-o data mult si bebe doarmeee si papa si el cit poate si bine, dar nu ma poate ajuta prea mult! Colac peste pupaza, in partea dreapta, mi s-a marit tare de tot unul dintre ganglioni sau ce o fi ala, dar am o umflatura destul de mare care ma cam sperie, ca nu stiu cit de in regula este. Ma sperie mai mult faptul ca este in locul unde din ianuarie tot simt ceva, m-a palpat obstreticianul si a zis ca el nu simte nimic, si nu se simtea, doar ca simteam eu ca ceva e in neregula, ma mai sageta din cind in cind, dar acum se simte clar ca e ceva acolo. Nu pot face inca nimic, astept sa treaca furia laptelui si apoi sa vad ce ramine si daca nu se duce, ma duc la un control. Asa ca, am o stare rea de tot, nici psihic nu stau chiar bine, ca imi vine sa tot pling, eu la fete nu am avut depresie postnatala, sper sa nu fac vreuna acum pentru toti trei!
Na, ca m-am plins!!! Principala problema ramine insa restabilirea echilibrului!!! Nu ma mai inteleg cu nici una dintre fete, zici ca au luat-o razna amindoua! Pe bebe il iubesc, se bat care sa stea linga el, una ca ea ca e mai mare, alta ca e mai mica L-ar pupa toata ziua daca le-as lasa, dar in rest crize, urlete, mofturi, de parca vor amindoua sa-mi demonstreze care e mai rea si sa ma verifice daca le iubesc si asa! Off! Incerc sa fiu cit mai calma si mai rabdatoare, dar deja au sarit calul si trebuie sa iau masuri, ca altfel ajung la nebuni intr-o luna. Se cearta si amindoua, cea mare o frustreaza pe cea mica, ca ea e mare si stie cum sa se poarte cu bebe, cea mica nu vrea sa accepte nimic ce vine de la cea mare, numai mami are voie sa-i spuna, cel mult tati... Agata e frustrata ca de ce ea trebuie sa inteleaga si sa faca ce trebuie, in timp ce Tudorei ii mai explic de vreo suta de ori pina cind intelege... Si tot asa! Cert este ca nu v-as dori la nici una dintre voi sa fie in nebunia noastra (si fericirea, recunosc, dar acum nu am timp sa ma gindesc la asta!)!!! Cel putin seara zici ca seamana cineva cu seminte de scandal, un deget sa ridic si incepe toata lumea sa se certe ca la comanda! Nu eu si sotul, noi sintem depasiti de situatie si nu ne ramine decit sa ne mai imbratisam consolator cind si pe unde apucam si sa ne asiguram unul pe altul ca... va trece!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Si in plus... tocmai m-am oparit pe brat cu aburi de la cafetiera!!! Deci, cum spune vorba, intotdeauna se poate si mai rau decit este. Si astea doua ale mele se cearta pe un creion de ceara! Au sute de creioane colorate in casa si le trebuie unul si acelasi, in acelasi moment! Nu pot spune decit ca sint norocoasa ca Lisandru e inca micut si doarme suprinzator de linistit pe simfonia facuta de iubitele lui surioare.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Androix spune:
Of, Nelia, rau imi pare ca nu te simti bine. Asta e cel mai important acum sa te faci tu bine. incearca sa suni pe cineva sa te vada, nu sta asa cu ochiul poate macar un unguent poti folosi. Iar pentru raceala, stii si tu, miere si lamaie la greu.
Fetele, cu timpul vor intelege, nu am nici un dubiu ca Agata va fi intelegatoare si in curand o sa ai un sprijin adevarat in ea. Intr-adevar faptul ca e mai mare acum si se cere intelegere mai mult de la ea s-ar putea s-o frustreze dar eu cred ca o sa reuseasca sa depaseasca momentul, e isteata si va reusi.
Stiu ca ti-e greu sa te imparti in trei, cel putin. Eu la inceput am neglijat-o pe Georgia la greu. Ea manca si dormea, in rest doar cate un pampers la nevoie si baia de seara. Altfel eram cu totul doar a lui Filip. Incet incet ele vor intelege ca viata voastra a tuturor s-a schimbat dar asta nu inseamna ca le iubiti mai putin pe ele.
Cu laptele ce sa-ti spun, pune comprese reci sa-ti mai ia din durere si o sa treaca. Chiar o sa treaca toate si o sa fie bine
Andreea mama de Filip si Georgia
Tdi spune:
Sanatate la pitici si mamici!
Si la multi ani romani de pretutindeni...inca nu s-a terminat ziua, mai apuc si eu sa fac o urare.
Ne inscriem si noi pe lista bolnaviciosilor, mi-e cam rau si ma doare ingrozitor burta, plus ca azi am umblat de nebuni sa vedem de una alta pentru schimbat bucataria si n-am cumparat nimic dar macar ne-am facut o idee.
Alyssa e suparata ca prietenuta ei e bolnava, deci intalnirea saptamanala s-a anulat si n-are cu cine sa se joace.
Vreau sa va spun ca de cateva zile si-a dat drumul binisor la vorbit...stiu ca majoritatea dintre voi ati fost acu' vreun an la nivelul asta, noi suntem la coada cozii da' e bine si asa!
Deci: teletubbies = tabi, tinky winky = kuki, dipsy = dissy, lala = yaya, po e singura pe care o zice corect! Recent spune "acqua" (apa) si "buio" (intuneric) in italiana...iar pe motanul Bilu il striga "Bouuu"!
omustata spune:
La multi ani tuturor Andreilor si Andreelor!
Nelia-este atat de dargut Lisandru si tu arati excelent!
Androix-sanatate multa lui Filip!
OanaC-succes la mutat!
OlgaT-ma bucur mult ca te-ai dsitart bine si te-ai simtit sexi. Este foarte important pentru moralul tau.
Gabitza-ce gravida eleganta!
Gusta-mi-a placut camera Marei.
Tdi-foarte frumoase pozele. Cumva tanara care era cu voi este sora ta?
Eu de 3 saptamani o tin dintr-un musafir in altul. Efectiv nu mai pot. Si de bine ce se termina cu musafirii, pleaca Mircea in India 10 zile.
Mi-am gasit si job, asa ca de pe 17 decembrie incep serviciul, full-time si permanent. Din pacate concediu voi avea foarte putin si ma intreb cand voi mai putea eu sa vin in Romania in vacanta.
Maya este bine insa cu atatia musafiri i s-a cam urcat rasfatul la cap. De la 1 ianuarie va merge full-time la cresa si-mi vine sa plang numai cand ma gandesc cat de putin o voi vedea. Dar asta-i viata.
Va pup ca nu am timp de scris. Mi-e dor de voi si de timpul pe care il aveam cand nu lucram. Atunci ma plangeam si ma simteam frustrata, dar am realizat ca atunci cand ai si servici si copil este parca mai rau. Sper sa-mi intru intr-o oarecare rutina, ca deocamdata sunt cam bulversata si nu-mi gasesc linistea.
Olga si Maya (28.05.2005)
babygirl spune:
Nelia
Androix, insanatosire grabnica lui Filip.
omustata, felicitari!
Chris, pozele de la bucharest f. we sunt in dropshots, dar salvate undeva in 2006.
Androix spune:
OlgaM, felicitari pentru job. Stai linistita ca o sa fie bine si cu cresa si cu timpul petrecut cu Maya. Acum o sa inveti sa petreci putinul timp ramas mai frumos, mai cu folos. Gandeste-te ca e o realizare mare un job fulltime si permanent, o sa ai alte satisfactii. Asta e viata, putine sunt cele care isi permit sa stea acasa cu copiii pana cresc mari. Trebuie sa facem ceva si pentru noi, doar pentru noi, iar satisfactiile profesionale si de ce nu si cele financiare o sa te multumeasca macar in parte. Sa stii ca situatia nu s-a schimbat, doar inceputul e putin mai greu, dar in principiu e la fel cum gandeai cand cautai job. E bine sa mai vezi si sa mai traiesti si altceva in afara de copil si gospodarie. Eu ma simt uneori depasita de situatie si cu scaola de gat, dar pe de alta parte sunt pe deplin constienta ca daca nu ma apucam de ea pana acum inebuneam definitiv. Si nu sunt nici pe departe vreo craierista, nici nu am fost si nici nu vreau sa fiu in viitor. Daca as putea sa gasesc un job linistit de la 8 la 16 ar fi genial
Tdi, oau! Super tare Alissa! In curand o sa depaseasca vocabularul meu in lb italiana inca doua cuvinte si e gata! Pisica noastra pe numele ei DIDIBAO e strigata de Filip BEADADAO.
Filip e mai bine. Nu a mai facut febra, nu a mai varsat, nu a mai facut diaree. Cel mai teama mi-e cu scaunele apoase ca nu sunt convinsa ca a trecut pente asta deocamdata. Aseara a cerut de mancare si i-a pus socrella la dispozitite de toate ce avea voie: supa, morcov fiert, orez fiert, paine prajita. A gustat o data de doua ori din fiecare si apoi a mancat cu mare pofta pufuleti. Acum nu stiu daca are voie la stomacul lui dar decat nimic, le-am bagat eu in categoria stiksurilor. Azi vrea sa-i faca o supa de legume, i-am zis sa-i fiarba in ea si o bucatica de piept de pui. SI o sa-i faca un cartof copt ca a cerut piure care este preferatul lui. Cred ca ar vrea ceva acru: aseara a gasit o jumatate de lamaie pe masa si a pus limba pe ea si apoi a exclamat in extaz: mmmm, buna, buna!
Androix spune:
A venit un mester din cei doi pe care ii asteptam sunt in extaz!!!