Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (67)
Raspunsuri - Pagina 8
Carmilia spune:
Legat de intrebarea mea cu prelevarea de celule stem,pot sa va spun ca in clipa in care am auzit de fetita Lianei Stanciu mi s-au inmuiat picioarele si am hotarat clar ca trebuie s-o fac,indiferent de intrebarile pe care mi le puneam vis-a-vis de ce se va intampla in cativa ani cu ele sau cu evolutia medicinei.As innebuni la gandul ca puteam sa fac ceva pt.copilul meu si n-am facut-o.Si n-as vrea sa se supere fetele care vor s-o faca,dar nu au bani.
Singura mea problema era cu cine s-o fac.Si ma mai framanta ceva:medicul meu zice ca e ok,sa vin cu trusa la nastere si se rezolva.Dar daca el nu va fi,Doamne fereste,si nimeresc la un oarecare care n-are chef de celulele mele,ce fac?De platit platesc oricum,nu?Cred insa ca imi asum si riscul asta.
Inteleg ca mai vor si alte fete,dar nu se grabesc?De cand simpaticul dr.Iosup mi-a zis "daca mai apuci 11-12 ian",am senzatia ca nasc "ieri",ca n-am rezolvat o groaza de probleme si totul arde!
Va pup
Carmilia 33s1z , Alex
AMR 7 SAPT
miky_mamica spune:
Fetelor,
primele contractii pe sarcina asta tocmai si-au facut aparitia si sunt abia in sapt 34 de azi.
Miky 34+ cu Luca Gabriel
http://bd.lilypie.com/OPcdp3.png
Au mai ramas doar 6 saptamani!!!!
danonique spune:
As vrea sa va intreb cand nu mai este considerat bebele prematur.Eu stiu ca incepand de la 38 saptamani dar nu prea stiu daca trebuie sa ai 38 saptamani implinite sau dupa ce s-au implinit 37 saptamani.
danonique 34+
AngeliquedeS spune:
Miky, e normal sa inceapa! Uterul incepe sa se antreneze. Ia NO SPA si stai linistita. La mine au inceput sa fie dureroase. Azi am avut una de dimineata, dar deja nu mai imi fac griji. Imi spun ca e cazul sa se intample. Tot ce imi dorec acum este sa ajung cu bine pana pe 6 decembrie cand am programare la dr. ca sa pot sa ii spun sa imi faca programare la declansare imediat inainte de Craciun cand o fi dumneaei de garda... ca sa fiu sigura ca nu ma trezesc singura la spital - cosmarul vietii mele!
Danonique in clipa in care ai implinit 37 de saptamani (37+1), adica ai intrat practic in saptamana 38, bebe e considerat la termen.
Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
AMR: maxim 5 saptamani!
Ven spune:
quote:
Originally posted by danonique
As vrea sa va intreb cand nu mai este considerat bebele prematur.Eu stiu ca incepand de la 38 saptamani dar nu prea stiu daca trebuie sa ai 38 saptamani implinite sau dupa ce s-au implinit 37 saptamani.
danonique 34+
Eu stiam ca tre' sa ai 38 sapt. implinite, de la data UM. Eu pe primul flacau asa l-am nascut, exact in ziua cand am implinit 38 sapt. (cezariana din cauza de pb.) si a fost super ok la nastere, 3250 g, 50 cm si totul in regula.
Si acum cred ca tot asa va fi, la 38 sapt.
Venera , mama lui Markus
AMR maxim 4 saptamani!
Markus e mare!
micsunea spune:
Buna fetelor,
BB este la termen la 37 de saptamani implinite (de la CM, adica la 37 din 40)!!! Mi-au spus-o si ginecologul si kine si moasa...
Iar la 35-36 de saptamani e ca si la termen, rar BB care sa se nasca la 35-36 si sa aiba nevoie de vreun tubulet, unii stau cu mamica direct, altii mai stau la caldurica vreo cateva zile, dar sunt OK.
Pupici,
Micsunea
31+
Lala_D spune:
In mod normal orice gravida care intra in saptamana 37 deci are 36 de saptamani deja implinite a intrat in luna a noua deci bebe nu mai este considerat prematur.
La mine , la prima sarcina aveam 37 de sapt si 2 zile iar bebe a avut 4.000 kg ...daca nici el nu a fost la termen ....
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic! AMR maxim 6 saptamani!
Ellenuta spune:
fetelor .. pls
recomandati-mi o cofetarie unde sa comand un tort de botez tip diplomat - racoritor, fara prea mult blat si cu multe fructe ..
am incercat de la alice mai multe torturi, foarte bune dar nu asa racoritiare ..!!
ma intereseaza ptr sora mea care are botezul pe 9 decembrie!
34+ EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by Ellenuta
fetelor .. pls
recomandati-mi o cofetarie unde sa comand un tort de botez tip diplomat - racoritor, fara prea mult blat si cu multe fructe ..
am incercat de la alice mai multe torturi, foarte bune dar nu asa racoritiare ..!!
ma intereseaza ptr sora mea care are botezul pe 9 decembrie!
34+ EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Uite o cofetarie care face torturi extraordinar de gustoase .Au laborator propriu .
http://www.cofetariaalice.ro/
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic! AMR maxim 6 saptamani!
miri_mik spune:
fetelor, m-am intors de la medic...
nu va spun c ami s-a prabusit cerul in cap, nici cat sunt de dezamagita, si de nefericita. astept sa dorm noaptea ca sa pot relativiza, cum zice medicul meu. am vesti proaste (pt mine cel mai mult):
1. bebe sacha e in fundulets. luni de zile a stat cu capul in jos, acu s-a intors in fundulet, si trebuie sa se grabeasca sa se intoarca avand in vedere ca suntem in sapt 33.
2. acelasi bebe sacha... e foarte mare:( si-mi vine sa plang de frustrare, de ciuda si de ce mai vreti voi:( la ce mi-a folosit ca nu am pus deloc pe mine (sau ma rog, infim - 1kg pana acu) daca el e declarat cu acte "macrozom"? adica are 2840gr, procentaj de crestere 90% (nu 75% cat fu acu 2 sapt, desi pe ecografia aia nu ne prea bazam) si o dezvoltare de 35 de sapt si 3zile... estimarea este ca daca o tine tot asa, si-l lasa pana la termen, depaseste 4,5kg, lejer.
3. mai mult ca sigur va fi cezariana - nu e neaparat o veste proasta dar ma felicit ca nu m-am invershunat prea tare sa vreau sa nasc absolut natural, sau cum s-o fi zicand. cert e, ca mi-ar fi placut, sau nah, si mai bine, nu m-ar fi deranjat.
4. orishicat am vrut sa evit...de miercuri se pare ca intru pe insulina. medicul icnerca sa ma imbuneze, ca s anu trag un plans la telefon, ca nu e sfarsit de lume, dar e drept, nu poa sa-mi garanteze ca nu raman cu ea.
am si vesti bune, una: nu are probleme cu inimioara, nici cu rinichii - complicatii frecvente la bebelushi cu mamici diabetice.
bon, cu celulele stem: medicul meu a zis ca el pt cei 3 copii ai lui nu a facut, ca nu vede relevanta, s-apoi el e deja expert in centrul de fertilitate, banuiesc ca stie el ce stie.
grati.ela, dupa cum vezi, indiferent ce mananc, bebe profita. asa a zis medicul ca e un bebe profitor si ca transforma in folosul lui tot ce-i dau eu. asa ca nu cred ca e relevant ce mananc eu...dar mananc putin si cu glucometrul dupa mine:(
acu ma duc sa ma ascund cu nasu in perna si sa trag un bocet. sa scap de toti dracii de pe mine:(
miri_mik 32+
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png