Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (67)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Multam de raspunsuri.Fug la farmacie si pe urma intru pe Cord Blood Center.Sa inteleg ca suntem foarte putine cele care recoltam celule stem?Mai e si alta problema pe langa cea materiala?Si noi am strans cureaua pt.operatiunea asta,dar speram ca va fi bine(si sa nu avem nevoie de ele,desigur).
Va pup!

Carmilia 33s1z , Alex

AMR 7 SAPT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Lala felicitari pentru flacau!

Irlandeza, eu am luat de curand 10 zile augumentin 625 (la 12 ore) pt infectie urinara. Ginecologul a zis ca e ok; am intrebat si neonatologul si la fel a zis desi o alta amica, medic pediatru sustine ca ar avea ca efect intarziere de crestere a bebelusului. Eu n-am avut de ales fiind printre putinele antibiotice la care ceda animalul din vezica...

30+
AMR 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

aurel_cris, ai mare grija de tine, incearca sa stai cat mai mult in pat, stiu ca nu este usor, mai ales daca nu are cine sa te ajute sa faca cate ceva prin casa.

Alina, asa sa ne ajute DD, si pe noi si pe toate gravidutele.

Mari 30+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Gratiela, mersi mult. Am sunat dr. de fam. din Ro. si mi-a zis ca nu recomanda augmentin in sarcina, desi e de doar 500 mg, pt. ca nu se cunosc efectele secundare, mi-a zis sa iau amoxicilina in schimb, noroc ca am ceva in casa. Iar despre sirop , a zis sa nu iau de nici unul, ca nu sunt recomandate in sarcina.
Am sa incerc si asa. Acum merg la spital, la urgenta sa vad daca motanica e bine, ca prea ma doare pe sub burta. Sper sa-mi faca ceva.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste motanica nostra

34+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 6 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

salut zuzele!!

asaaaa, din memorie:

Ceska, si eu cu alegerile m-am cam lecuit, tara de doi lei!!

Kalos-alina, eu stiu ca henna e super-safe, mi-am cumparat de nu stiu cata vreme, numai ca nu m-am urnit pana acum sa fac operatia, trebuie sa stai cu ea pe cap mai mult ca vopseaua, si mi-e o leenee. plus ca ma deranjeaza sa simt parul ud sub casca aia, da' o s-o fac, deja se vede parul alb ca la balamuc, si eu ma dau tanara gravida.... Oricum mi-am luat culoarea mea (saten), ar trebui sa fie ton-pe-ton, deci e putin probabil sa nu iasa... Ai grija ca de obicei nu prinde pe par vopsit, eu m-am vopsit tot culoarea mea la pasti, deci n-ar trebui sa fie probleme.

Carmilia, si noi vrem treaba cu stem, incerc sa-l mobilizez pe tati, da' nu prea are timp in ultima vreme, ia-m zis ca-i trimit adresele de la firmele pe care le stiu si sa faca o prospectare. nu de alta, el e cu banii si vreau sa fie implicat. plus ca la achizitii majore il trimit pe el in fata, si la suma asta e o treaba... sper s anu fie prea tarziu sa semnam, adica si bebe sa stea mai mult in burtica. Multa sanatate!!

GIna, sper ca printesa e mai bine!! multa sanatate si voua!

aurel-cris, multumim de vestile despre Ginger, ai grija de tine si de bebe, sa stea colo cat mai mult.

si acuma, fetelor cu vocatie de gospodine, permiteti-mi sa ma mai iau de voi sa aveti grija, ca nu e un capat de tara, si ca nimic nu merita sa riscati prea tare!! eu recunosc ca sunt in stare sa las totul balta si sa stau daca nu mi-e bine! si de azi dimineata am contractii, nu sunt dureroase, dar ma ia cu un val de caldura si un puls crescut in gat de fiecare data. asa ca o sa pun Veta sa spele, si de intins pe seara, eventual ma ajuta tati, daca nu sunt mai bine. si atata!

Jelimoni, frumoase pozele de la paltinis, mai era pe ici-colo cate un pic de zapada... chiar ma gandeam ca iarna asta nu o sa ajung la munte
sa vad zapada calumea..eh, da' cineo s amai aiba nopti ne-dormite ca mine?

ereena, chiar ca aia e o mama ciudata rau!! si sa mai faci asa si in casa altora??

sa stiti ca uneori ma gandeam ca la ce povestiti voi aici de soacre sau mame ciudate, imi dau seama ca n-o sa ajung asa, oricat m-as chinui!! si asa am mai putine griji in viata!!

va

Monica 34+ cu Serban

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jelimoni spune:

ana maria si eu sunt o grasana am pus 18 kg si sunat doar in sapt 31,deci nu esti singura!!chestia e ca eu nu prea gasesc ce sa=-mi reprosez la ce mananc si de aia stau calma sunt sigura ca din cauza retentiei de apa..oricum nu cred ca kg puse in timpul sarcinii sunt acelasi lucru cu celel ce le pui in mod normal...bine depinde..am vazut gravide care mancau cat 10 acolonormal ca se depune grasime,dar am vazut si care se ingrasau desi nu prea mancau,iar meniullor era de fructe salate..fiecare cu organismul ei nu trebuie sa te stresezi vei vecdea ca vei da repede jos..(te va ajuta si bebe )
carmilia in leg cu recoltarea de celule stem..nu mais tiu ce sa cred si eu mi=am dorit mult sa apelez la asa ceva insa in ultimul timp sunt in dubii..am citit in revista viata medicala ca ar fi vorba de o mare afacere si ca ar fi si periculos pt bebe sa recoltezi celulele in primele 30 de min/sau sec nu mai stiu..caci au o mare influenta asupra sistemuli imunitar al bebelusului deci in concluzie acestga va fi mult mai vulnerabil....si inca o chestie..clinicile aste spun ca depoziteaza pe 20 de ani...insa nimeni nu zice ca celulele depozitate au oarecum un termen de valabilitate care e de maxim 15 ani..dupa aia nu mai ai ce face cu ele...poate iti iei si tu revista sa citesti ..ti-am zis m-o pus rau pe ganduri articolul..si am mai auzit si de la doctori pareri contra...
daca vrei sa=-ti iei revista sa citesti e vorba de nr.46 din 16 noiembrie 2007 VIATA MEDICALA, e un articol scris de secretarul general al colegiului medicilor din romania!!(matusa mea e doctorita si il cunoaste ca pe un om serioscare n-ar vorbi in necunostiinta de cauza..)

Moni 31+,
poze nunta, burtica si bebe Robert
http://www.flickr.com/photos/14883580@N05/
[ url= "http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496[ /url]
atat mai avem
http://bd.lilypie.com/Hwb9p2.png

AMR 9 SAPTAMANI!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Monica multumesc mult de sfaturi in privinta vopselei. Sa vad cum o sa-mi iasa, ca jumate de par il am vopsit si jumate natural (nu se vede f tare diferenta)...Cam cat tb sa stau cu ea in cap? Este bine sa-mi pun o casca din aceea de plastic, folosita la dus?

A venit Bebica!!!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

jelimoni, da' eu stiu ca recoltarea se face din cordonul ombilical dupa ce copilul e seaprat! nu il afecteaza pe el in nici un fel!!

asta cu termenul de depozitare, conditii si accesul exclusiv sunt intr-adevar chestii la care noi nu prea avem control, si asta nu-mi convine nici mie. culmea, as prefera o banca publica, adica daca are cineva nevoie in intervalul respectiv de timp (15 ani sau cat or fi) iar copilul meu nu, nu m-ar deranja sa donez. asa e banca privata, sunt doar ale mele, si daca copilul va avea nevoie dupa varsta de 20 de ani... nu stiu e o loterie, dar ajungi tot la ideea ca, daca va avea nevoie, noi am fi putut face ceva si n-am facut!!

nu stiu, tati e mai hotarat decat mine, o sa caut si articolul pe care l-ai dat tu, sa mai adun informatii.

si fetele, vedeti ca pe DC au fost mai multe subiecte deschise pe tema asta, si sunt destule informatii acolo

Monica 34+ cu Serban

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Ma bag si eu in discutia despre celulele stem si subscriu la ce a spus jelimoni. Nu vreau sa influentez pe nimeni, nu vreau sa conving pe nimeni, doar spun ce am aflat si am citit.

Deci, odata tot ce a spus jelimoni mi-a spus si mie medicul ginecolog. Ca daca vreau eu, o face dar ca in momentul de fata totul e o mare publicitate si o mare tevatura care e umflata de sensibilitatea pe care o manifesta parintii in fata unui astfel de subiect. In plus mi-a spus ca nu e foarte clar modul in care se vor folosi aceste celule, ca in momentul de fata nu sunt reusite medicale legate de celulele stem care sa justifice conservarea lor si ca nu se stie inca nici daca celulele conservate isi pastreaza proprietatile pe care le au initial... In fine, ce sa mai spun, ca in orice domeniu sunt pareri multe, pro si contra... Fiecare face cum considera de cuvinta.

PS Chestia ca recoltarea il afecteaza pe bebe nu e adevrata pt ca recoltarea se face dupa ce cordonul e taiat. Tot de la medicul meu citire

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 5 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

fetelor, noi vom face recoltare de celule stem cu coord blood cell .. Doamne ajuta sa NU ne trebuiasca si bebe sa fie bine sanatos! nu consider ca e o tzeapa toata tevatura cu celulele stem .. in China se fac sute de astfel de operatii pe zi, am vazut ca si la noi au fost facute cateva ..

NU sunt de acord cu pretul mare ptr recolatare cat si ptr depozitare .. dar sunt total de acord cu pastrarea celulelor stem!! si procedeul nu-l afecteaza pe bebe ptr ca aceste celule se extrag din cordonul ombilical dupa ce este taiat ..

34+ EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!

BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC

Mergi la inceput