Viata in Germania (48)
Raspunsuri - Pagina 12
Alina spune:
quote:
Originally posted by Mirilutaquote:
Originally posted by Christel
Salutare fetele,
Vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre subiectul referitor la Taxe inapoi din banii ce-i trimitem ca ajutor familiei din Romania? Ati dedus la impozit ceva pana acum? ca am inteles ca legea e mai veche, noi am aflat de curand de ea.
Daca aveti cunostinta de acestea va rog sa scrieti exact pasii care trebuie urmati si actele necesare.
Va multumesc.
Noi suntem oarecum in tema. Deci, poti deduce la taxe numai o anumita suma pe an si anume maxim 2150euro/persoana /an, adica parintilor tai le poti trimite maxim 4300 euro/an si socrilor tot la fel. Dovada trimiterii banilor trebuie facuta prin transfer bancar (inclusiv Western Union). Persoanele care primesc acest ajutor (pot fi parinti sau frati minori) trebuie sa completeze un formular care, pana anul trecut era destul de simplu. Anul acesta e un nou tip de formular, mult mai complex. Nu mai gasesc linkul la formular dar il caut.
Din cate am inteles de la Steuerberaterul nostru, primesti inapoi de la taxe pana la 25% din suma trimisa.
Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)
Da,formularul era simplu dar daca e trecut venitul real al pers intretinute,mare lucru nu iese.Acum pensiile au crescut cu 30% si se mai pot scoate bani pt cei fara nici un venit sau ma rog,cu un venit mai mic trecut in cartea de munca decit cel real(stiu ca se practica asta in Ro)ma gindesc ca pt frati minori merge sau bunici cu pensie CAP,f mica.Ceva de genul ca intretinutul tre'sa aiba un venit mai mic de 180 euro/luna.
Pt anul asta,asa cum spunea Helbi,suma a scazut deci venitul pers intretinute trebuie sa fie mult mai mic,dupa calculul meu rapid,undeva sub 140 euro/luna.
Alina
helbi spune:
Cristina, intreab-o pe Steuerberatera ta. Insa, vad ca si Alina confirma informatia (pe mine m-a atentionat Steuerberaterul meu de noua limita, inca din vara lui 2006). Ce nu mai retin exact e. 1700 sau 1800 Euro/pers (oricum e multicel sub 2000)
Christel spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Salutare fetele,
Vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre subiectul referitor la Taxe inapoi din banii ce-i trimitem ca ajutor familiei din Romania? Ati dedus la impozit ceva pana acum? ca am inteles ca legea e mai veche, noi am aflat de curand de ea.
Daca aveti cunostinta de acestea va rog sa scrieti exact pasii care trebuie urmati si actele necesare.
Va multumesc.
Noi suntem oarecum in tema. Deci, poti deduce la taxe numai o anumita suma pe an si anume maxim 2150euro/persoana /an, adica parintilor tai le poti trimite maxim 4300 euro/an si socrilor tot la fel. Dovada trimiterii banilor trebuie facuta prin transfer bancar (inclusiv Western Union). Persoanele care primesc acest ajutor (pot fi parinti sau frati minori) trebuie sa completeze un formular care, pana anul trecut era destul de simplu. Anul acesta e un nou tip de formular, mult mai complex. Nu mai gasesc linkul la formular dar il caut.
Din cate am inteles de la Steuerberaterul nostru, primesti inapoi de la taxe pana la 25% din suma trimisa.
Da,formularul era simplu dar daca e trecut venitul real al pers intretinute,mare lucru nu iese.Acum pensiile au crescut cu 30% si se mai pot scoate bani pt cei fara nici un venit sau ma rog,cu un venit mai mic trecut in cartea de munca decit cel real(stiu ca se practica asta in Ro)ma gindesc ca pt frati minori merge sau bunici cu pensie CAP,f mica.Ceva de genul ca intretinutul tre'sa aiba un venit mai mic de 180 euro/luna.
Pt anul asta,asa cum spunea Helbi,suma a scazut deci venitul pers intretinute trebuie sa fie mult mai mic,dupa calculul meu rapid,undeva sub 140 euro/luna.
Alina
Multumesc fetele pentru raspunsuri, daca aveti si acest formular nou ar fi minunat sa-l primesc. Acum o fi tarziu sa trimitem actele acestea in Rom pentru 2007, pentru 2006 nu cred ca se mai poate?
Problema noastra e ca noi n-am stiut de aceasta lege si am dat banii cand am fost acasa in concedii(n-am folosit niciodata transferul bancar), acum cum ar trebui sa procedam sa dea mama o declaratie notariala sau cum? Si n-am pastrat nici bonuri de benzina sau alte chitante si am fost acasa luna trecuta cand a murit tata.
In ce privesc veniturile,mama se incadreaza, are pensia sub 140 euro, cum zicea Alina, iar socrii au si ei pensii mici.
Daca aveti acel formular va rog sa mi-l trimiteti si mie si daca mai stiti ce acte mai trebuie si unde trebuie mers exact in Romania pentru completat formularul(am inteles ca la primarie(dar la ce compartiment?)
Va multumesc.
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Andries
Buna,
Scuze ca ma bag in subiect, dar am si eu nevoie de o informatie: care este structura scolarizarii obligatorii in germania, de stat si particulara incepand de la prescolari daca se poate? Va rog nu-mi dati link in germana ca eu nu stiu boaba. Copiii vostri ce fel de gradinite frecventeaza si cam cat costa?
multumesc frumos,
Andries
Andries,
Baietelul meu merge la o gradinita de stat. Are 3 ani si 3 luni.
Noi il avem inscris la program lung dar il pot duce/lua cand vreau, nu am ora fix de cand/ pana cand doar interval, dupa 7 jumate pana la 17.
Mai sunt gradinitze catolice sau evanghelice sau..nu scriu ce nu stiu sigur.
La capitolul costuri. Gradinitza costa 180E dar primim niste Tichete din primarie de 30E deci pan' la urma platim doar 150E. Are inclusa masa de pranz.
Noi, mai platim 8-10E pe luna pt micul dejun.
Nu stiu daca/cat manaca acolo, oricum ii dau sa manance inainte sa plece dar ii platim, asa fac toti parintii. Este o decizie a gradinitzei.
La alte gradinitze copii vin cu pachetel pt mic dejun si pt masa de la amiaza, asa numitul Imbiss.
La cresa, ne costa 170E si aveam tichetele din primarie de 50E. Costurile unt un pic mai mari la cresa pt ca au 3 mese incluse si pampers. In total am fi platit 220 cresa fatza de 180 gradi, scazand tichetele primite plateam efectiv 170 cresa si 150 gradi. Am editat pt ca nu eram sigura ca am explicat bine in aritmetica costurile :)
Daca mai ai intrebari, le asteptam.
Alina spune:
quote:
Originally posted by Christelquote:
Originally posted by Alinaquote:
Salutare fetele,
Va multumesc.
Alina
Multumesc fetele pentru raspunsuri, daca aveti si acest formular nou ar fi minunat sa-l primesc. Acum o fi tarziu sa trimitem actele acestea in Rom pentru 2007, pentru 2006 nu cred ca se mai poate?
Problema noastra e ca noi n-am stiut de aceasta lege si am dat banii cand am fost acasa in concedii(n-am folosit niciodata transferul bancar), acum cum ar trebui sa procedam sa dea mama o declaratie notariala sau cum? Si n-am pastrat nici bonuri de benzina sau alte chitante si am fost acasa luna trecuta cand a murit tata.
In ce privesc veniturile,mama se incadreaza, are pensia sub 140 euro, cum zicea Alina, iar socrii au si ei pensii mici.
Daca aveti acel formular va rog sa mi-l trimiteti si mie si daca mai stiti ce acte mai trebuie si unde trebuie mers exact in Romania pentru completat formularul(am inteles ca la primarie(dar la ce compartiment?)
Va multumesc.
Christel,
Formularul trebuia completat la Primaria de care apartin parintii tai,in plus,eu am mai avut si talon de pensie,asa ne-a cerut beratera.
Pt 2007 se face in 2008,si pt 2006 habar nu am daca se mai poate,eu pt anul asta nu am mai facut pt ca parintii mei au fantastica pensie de 200 euro/pers .
Alina
helbi spune:
quote:
Buna,
Scuze ca ma bag in subiect, dar am si eu nevoie de o informatie: care este structura scolarizarii obligatorii in germania, de stat si particulara incepand de la prescolari daca se poate? Va rog nu-mi dati link in germana ca eu nu stiu boaba. Copiii vostri ce fel de gradinite frecventeaza si cam cat costa?
multumesc frumos,
Andries
La gradinita catolica, program de la 7,30-17, cu toate mesele incluse, am platit in urma cu 2 ani, 228 euro/luna. Nu am primit nici un Ticket de la stat (nici n-am stiut ca exista asa ceva si nici nu stiu de unde se iau)
Miriluta spune:
quote:
Originally posted by Andries
Buna,
multumesc frumos,
Andries
Taxele la gradinite se stabilesc de catre Jugendamt in functie de venit!!!Se ia in calcul venitul net al familiei si numarul de persoane precum si numarul de ore cat sta copilul la gradinita. Toate gradinitele, inclusiv cele particulare care sunt acreditate, primesc acest KiTa Gutschein. deci degeaba iti spunem noi cat platim pentru ca situatia e oarecum personalizata.
hcclara spune:
Salut! ce faceti? sunteti bine?
Am si eu o intrebare...stie cineva cum se zice la cimbru pe germana si daca se gaseste undeva??? Vreau sa fac sarmale peste vreo saptamana si mi-ar trebui...
Si inca ceva...voi faceti piftii de Craciun? Revelion? si daca da, din ce carne?
O seara placuta tutror!
Claudia
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by hcclara
Salut! ce faceti? sunteti bine?
Am si eu o intrebare...stie cineva cum se zice la cimbru pe germana si daca se gaseste undeva??? Vreau sa fac sarmale peste vreo saptamana si mi-ar trebui...
Si inca ceva...voi faceti piftii de Craciun? Revelion? si daca da, din ce carne?
O seara placuta tutror!
Claudia
* cimbru de gradina - Bohnenkraut
EDIT: cimbrisor - Thymian
* pt racitura gasesti carne de porc: "adidasi" sau parti de cap la Kaufland, Markkauf sau Real.
Intrebare: aveti model de scrisoare catre asigurare in caz de spargere. Noi avem casco full
Multzam anticipat!