Viata in Germania (48)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by tinatache

irinusha, noi eram in München in centru si nu s-a miscat nimic:((

cristina
-----------------------------------------------

Scuze ca iar am alta opinie , dar la TV a dat ca s-a stins lumina in centru, la Neues Rathaus...unde era si lume adunata ....

----------------------
Vezi ca(-mi) esti datoare cu un raspuns!

----------------------

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Vrem sa trecem la Kabel Deutschland cu internetul - in sfarsit au ajuns si la noi, la taranoia ...
Are cineva Erfahrung cu ei? Sunt ok?
Si are cineva si Kabel Digital, pachetul simplu de 4.90Euro? Merg programele romanesti?
Multumes de raspuns!

Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
* * *
Vine Craciunul, haideti sa facem putin pe Mosu': http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

zuzunaki,
scuze de interventie dar rasfoind pe aici din umbra am vazut ca ai ca slogan STUTTGART CAMPIOANA si apoi "where the wild roses grow" si ma intrebam pe unde prin germania o fi asta? eu stau pe langa stuttgart si in ianuarie vine pe lume primul nostru copil. mai intru pe un forum la mamici de ian -febr 2008 dar acolo sunt toate viitoarele mamici din ro sau alte tari eu si non-eu. acuma poate pricepi unde bat?

Ceska, 35 sapt+ cu Benji
AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare fetele,

Vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre subiectul referitor la Taxe inapoi din banii ce-i trimitem ca ajutor familiei din Romania? Ati dedus la impozit ceva pana acum? ca am inteles ca legea e mai veche, noi am aflat de curand de ea.

Daca aveti cunostinta de acestea va rog sa scrieti exact pasii care trebuie urmati si actele necesare.

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Sa o iau pe rand:

VIkinga, merci de poze, sunteti niste scumpi! Aia mica e o bomboana, frumoasa foc! Merci si de complimente, nu e cazul, aia e o curea lunga si aia sunt blugi de gravide :D . MAi am inca 4 kile de dat jos, problema e insa ca am o burta...

Tinatache, pozele mele sunt aici:
http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=19 Prima de sus.

SI aici:

http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=15
a treia de pe al doilea rand. Asta e in top20

Irinusha, merci de raspuns, e bine daca pot sa fac si minijobul,mai ies din casa fara copii si mai are si al meu sansa ( ) sa aiba grija de ei cateva ore pe saptamana. Asta cu UmSt e cu dus si intors,pe de o parte inseamna ca merge treaba dar pe partea cealalta....tre sa scot banu...Asta e! Si merci de voturi :)Aceleasi multumiri si pentru Alina, Zuzunaki,Alba si Carmi !

De faza cu "Licht aus" nu pot spune prea multe, daca va zic ca nici nu stiu despre ce e vorba cred ca muriti de râs dupa cum vad.. ASa o idee am dar atat :) . Noi nu aprindem tv-ul si radio doar in masina functioneaza...

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

quote:
Originally posted by Christel

Salutare fetele,

Vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre subiectul referitor la Taxe inapoi din banii ce-i trimitem ca ajutor familiei din Romania? Ati dedus la impozit ceva pana acum? ca am inteles ca legea e mai veche, noi am aflat de curand de ea.

Daca aveti cunostinta de acestea va rog sa scrieti exact pasii care trebuie urmati si actele necesare.

Va multumesc.

Noi suntem oarecum in tema. Deci, poti deduce la taxe numai o anumita suma pe an si anume maxim 2150euro/persoana /an, adica parintilor tai le poti trimite maxim 4300 euro/an si socrilor tot la fel. Dovada trimiterii banilor trebuie facuta prin transfer bancar (inclusiv Western Union). Persoanele care primesc acest ajutor (pot fi parinti sau frati minori) trebuie sa completeze un formular care, pana anul trecut era destul de simplu. Anul acesta e un nou tip de formular, mult mai complex. Nu mai gasesc linkul la formular dar il caut.
Din cate am inteles de la Steuerberaterul nostru, primesti inapoi de la taxe pana la 25% din suma trimisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Noi am dedus pe anul 2006 ajutorul parintilor, dar beratera mea nu m-a complict cu formulate tip si alte cele, mi-a facut ea o declaratie pe care eu am semnat-o si a fost valabila, pt ca am primit banii..dar mare lucru din ei nu prea primesti, depinde de venit si celelalte cheltuieli.

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Din ce spunea anul trecut Steuerberaterul meu, de la 01.01.2007 suma a scazut la 1700 Euro/persoana. Si, daca pina anul trecut se putea trimite printr-o alta persoana, care itzi facea copie de pe pasaport (cum ca a fost in Germania) si-tzi dadea o declaratie ca a luat banii si i-a dus la parintzi, de la 01.01.2007 nu mai merge decat : ori i-i dai tu personal (dar de ex. fratele/sora, etc. nu se iau in calcul), ori transfer bancar.

Noul formular nici eu nu-l am........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

andreia, de transfer bancar stiam si eu, de 1700€/pers nu stiam:(( Noi anu trecut am primit de la Finanzamt un formular sa-l semneze primitorul de bani

laura, done! Mai ce frumoase sunteti voi ca gravidutze, eu la prima mai eram cum mai eram, da' la a doua... brrrr

Stie cineva un neurolog bun in München?

Sarbatori fericite!

-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna,

Scuze ca ma bag in subiect, dar am si eu nevoie de o informatie: care este structura scolarizarii obligatorii in germania, de stat si particulara incepand de la prescolari daca se poate? Va rog nu-mi dati link in germana ca eu nu stiu boaba. Copiii vostri ce fel de gradinite frecventeaza si cam cat costa?

multumesc frumos,

Andries

Mergi la inceput