Mamici de iulie-august 2008 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
Karina22 spune:
Buna fetelor, felicitari gravidutelor care si-au vazut puiutii, eu inca nu am ajuns la medic...am niste dureri de cap ce pastilute pot sa iau, poate stiti voi..sa nu-i faca rau lui bb? 

Karina22
4+
AnnaBaby spune:
Bubuleana, Tuchi eu asa am inteles de la doctorita. In plus pe buletinul ecografie apar 2 dimensiuni - diametru 38mm si crl 18 mm.Nu stiu ce inseamna crl. Dar ea asa mi-a zis, ca are dimensiunea unui bob de fasole, adica mai putin de 2cm.
Anna
6+
http://bd.lilypie.com/mXm0p2.png
ina C spune:
buna, fetelor!
eu am fost azi la dr si m-a chemat peste 10 zile.Am primit utrogestan 2cpt/zi si acid folic.Deja ma simt mai bine si sunt foarte incintata.Mi-a facut echo vaginala si control clinic.Am endometru fff ingrosat si se vede greu, mai asteptam putin.
intreba o fata de sinuzita, scuze nu mai stiu cine:
eu ma tratez de dureri cu ulei de eucalipt( inspir de pe servetel) si aloe first de la FLP.
sanatate si numai bine!
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
5+
vias spune:
...felicitari AnnaBaby..ma bucur tare mult pentru tine...acum mai trebuie doar sa ia grija de tine si de
..
...va multumesc dragutelor pentru cuvintele frumoase...dar ma tem ca aceasta situatie va mai continua...macar pana se intoarce sotul meu din Franta...care nu stiu...initial a plecat pt 2 saptamani...si acum s-au facut 5...si nu stiu daca vine...sau nu...sunt foarte suparata...mereu zice ca vine...si bineanteles ca nu vine...
...asta este...nu mi-a fost dat sa am si eu o sarcina de care sa ma bucur...si mai ales...CU CINE!!!!
pustai
bubuleana spune:
Anna: da, CRL este lungimea embrionului din extremitatea cefalica pana la cea caudala. La mine e de 5 mm si la tine de 18 mm la aceeasi varsta...inseamna ca al tau creste ca Fat Frumos cat altii in 7
Oricum cred ca fiecare bebe se dezvolta in ritmul sau propriu, nu cresc la fel ca doar nu sunt roboti ...
si am gasit un site ff interesant cu dimensiunile embrionului si cu dezvoltarea lui bebe in fiecare sapt:
Un ovul fecundat are diametrul de 0,2 milimetri.
Dupa 21 de zile, embrionul are greutatea de 1 gram, lungimea de 2 sau 3 milimetri, si latimea de 4. De la 3 saptamani si pana la 9 luni, fatul isi mareste greutatea de 3250 de ori, ajungand la 3250 de grame. In primele trei saptamani de sarcina apare coarda spinala in jurul careia se va forma mai tarziu coloana vertebrala, avand acum deja 4-5 vertebre. Din acest moment pana in saptamana a opta de sarcina, iar dupa unii a 12-a, ceea ce se dezvolta in uter se numeste embrion. Stadiul de embrion este etapa cea mai critica si cea mai vulnerabila din dezvoltarea omului, in aceste cateva saptamani incepand sa se formeze toate organele corpului, diferentiindu-se fiecare in parte. De aceea prima faza a sarcinii trebuie protejata in mod deosebit, orice factor extern nefavorabil, precum medicamentele, alcoolul, tutunul sau infectiile virale la mama, putand provoca tulburari sau malformatii grave.
In a 28-a zi (4 saptamani), canalul vertebral s-a inchis, iar in interiorul lui se afla maduva spinarii. Inima este deocamdata formata din unirea a doua vase mari sub forma unui tub. De asemenea, tot acum incep sa se vada ceea ce vor fi mai tarziu viitoarele brate si picioare. Mica mogaldeata, care se numeste deja om, cocosat, ghemuit si cu codita, la sfarsitul celei de-a patra saptamani, are abia jumatate de centimetru.
In a 35-a zi (5 saptamani) incepe sa i se contureze fata, abia distingandu-se doua cavitati deschise in loc de gura si nas, alte doua care vor contine ochii si inca doua fosete pe post de viitoare urechi. Sunt dezvoltate toracele si abdomenul. Degetele de la maini si picioare incep sa se delimiteze, iar in lungime ajunge la aproape 7 milimetri.
In a 42-a zi (6 saptamani), fata prinde expresie, incep sa se schiteze gura, narile si urechile. Forma embrionului se schimba datorita formarii barbiei si gatului, iar trunchiul se delimiteaza de cap. Pozitia sa este ghemuita, aplecat cu capul in fata, spre picioare. Ajunge sa atinga incredibila dimensiune de 1 centimetru.
In a 49-a zi (7 saptamani) arata ca un mic monstrulet, cu fruntea bombata, o gura ingusta si niste globi oculari distantati, lipsiti toatal de pleoape, urechile unde nu ne-am astepta sa le gasim, inserate undeva jos, la nivelul gatului, parca pe post de branhii. In gingii se disting viitorii dinti de lapte. Abdomenul si toracele sunt deosebit de voluminoase, ascunzand inima si un ficat mare, care incepe deja sa produca elementele sanguine. Membrele se alungesc, degetele se diferentiaza si se subtiaza si de asemenea se formeaza articulatiile. In saptamana a 7-a apare primul os, clavicula, urmand ca de acum sa se formeze si restul scheletului. In aceasta perioada, embrionul masoara 2 centimetri lungime.
In a 56-a zi (8 saptamani) i se indreapta capul si trunchiul. Devine mai flexibil, putand astfel sa-si indoaie spatele, cu mainile sprijinite pe abdomen si genunchii usor indoiti.
Creste extrem repede, astfel ca intre a patra si a opta saptamana ajunge la o lungime de patru ori mai mare. La sfarstiul saptamanii a opta are deja definite trasaturile umane si desi nu depaseste 3 centimetri si 10 grame, forma initiala a organelor se distinge, dispunand de maini, picioare, nas, gura, ochi si chiar pleoape. Tot din aceasta perioada medicul poate determina sarcina numai din palpare, apreciind si marimea uterului.
In saptamana a noua pleoapele care sunt in crestere, se inchid peste ochi, urmand sa se deschida abia in saptamana a douazeci si doua.
Din saptamana a 12-a si pana la nastere, micul embrion capata numele de fat. In urmatoarele sapte luni, tesuturile si organele deja formate, dar cu o structura simpla, se dezvolta cu o viteza incredibila, fatul luand foarte repede in greutate si crescand in lungime. Cantareste abia treizeci de grame, ajungand ca la nastere sa aiba 3-4 kilograme, iar lungimea corpului, de la 7-8 centimetri acum, ajunge la aproximativ 50 de centimetri.
bubuleana
6+
MIKYCRIS spune:
,scuze"dauneaza" am vrut sa scriu!
as dori mai multe amanunte despre acele uleiuri(daca vrei sa imi spui).
8+
MIKYCRIS
MissJJ spune:
Buna fetele!
Sorry nu am apucat sa citesc tot din urma azi am fost toata ziua plecata cu fata sa ne intalnim cu o prietena din ro venita in vizita la londra timp de o sapt si are si ea o fetita cu o luna mai mare ca Arianna si am mers cu ele intr-un parc cu pasari si caprioare si am ajuns abia acuma seara. Rupte de oboseala fata inca tuseste mai putin dar tot tuseste ne tratam in continuare.
Caprioara, Mishuc sunteti pe listutza.
Bine ati venit sarcina usoara si bebe sanatos.
Bobitamica bun venit si tie. Trebuie ca sa te pot trece in listutza sa ne dai ceva date: data nasterii tale, data ultimului ciclu si data probabila a nasterii.
Sarcina usoara si bebe sanatos si papacios.
Restul de fete pupici si voua ma duc sa vad cat recuperez cu cititul ca is tare obosita deja ma ia cu somn si e abia 8 fara un sfert.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
ina C spune:
MIKY, aloe first in niciun caz nu dauneaza si mai este un Activator.
Despre uleiurile volatile stiu ca nu este bine sa exagerezi, insa nu pot sa-ti dau informatii exacte.La mine nu a fost cazul sa mai folosesc dupa testul de sarcina pozitiv.Ma gindesc totusi ca aromoterapie poti sa faci cu uleiul de eucalipt.Cel mai bine e sa intrebi un naturist.
Sanatate multa!
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
5+
Caprioara spune:
Merci, Mada
.
Am gasit niste linkuri interesante, dar in engleza.
http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment1.php
http://www.wpclinic.org/parenting/fetal-development/first-trimester/
http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/fetaldevelopment/
Caprioara
7+ si mamica de
Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud