Mamici de iulie-august 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele, multumesc de primire si de urari.

Au fost intrebari legate de ecografii. Din cate stiu eu, ecografii se fac in 3 momente in sarcina, si anume intre saptamanile:
- 12-14 (cand se masoara pliul nucal si se vede translucenta nucala, parca - e ceva legat de sindromul Down)
- 20-22 - morfo de tr. II
- 32-34 (sau 34-36 din alta sursa) - morfo de tr. III

Eu cu subiectul asta m-am luptat toata dimineata de astazi. Si am reusit urmatoarele programari la ecografii:
- 8 Ian, la Fortis (Sandu Aldea - Agronomie), ora 16:00 la Dr. Iosup (14 sapt)- 4D, pretul 2.000.000 lei vechi, trebuie sa aduc CD de acasa (li se intampla sa ramana fara)
- 9 Ian, la Medsana (Primaverii), ora 17:00 la Dr. Hadi (14 sapt si 1 zi)- 2D, pretul 1.700.000 lei vechi, cu poze (fara caseta sau cd)
*dintre astea 2 nu stiu la care ma duc, ramane sa ma decid pana atunci in functie de ce mai aflu despre doctori si daca pot pleca de la birou, dar cred ca merg la Iosup
- 6 Mart, la Medsana (Primaveii), ora 18:20 la Dr. Herghelegiu (22 saptamani)- 3D sau 4D, pretul 3.150.000 lei vechi, iar cu Doppler 3.800.000, dau caseta sau CD (nu erau siguri daca pana atunci o sa aiba si cd) dar nu am retinut daca mai costa in plus
- 25 Martie, la Sanador (Victoriei), ora 18:20 la Dr. Herghelegiu (25-26 saptamani)- pe asta cred ca o cedez; aviz amatoarelor!-4D, pretul 3.000.000 lei vechi + 210.000 CD
- 22 Mai, la Medsana (Primaverii), ora 17:30 la Dr. Herghelegiu (33 sapt si 1 zi) )-3D sau 4D pretul 3.150.000 lei vechi, iar cu Doppler 3.800.000, dau caseta sau CD (nu erau siguri daca pana atunci o sa aiba si cd) dar nu am retinut daca mai costa in plus

Fiindca programarile se fac cu atata vreme inainte, am fost avertizata ca preturile se pot modifica pana ajungi la eco .

La Dr. Herghelegiu e o odisee sa-ti faci o programare. De aceea am ajuns sa fac 2, ca prima am facut-o la Sanador pe 25 Mart, cand pentru mine e cam tarziu, iar apoi am gasit la Medsana pe 6 Martie si am fost sfatuita de domnisoara care m-a programat sa fac deja si programarea pentru trimestrul III, ca sa fiu sigura. La Euroclinic mi s-a oferit o programare in luna iulie .
Sper sa va fie de folos informatiile si sper ca am le-am notat eu corect.

pup you,

Caprioara 7+, si mamica de Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuc spune:

Salutare!
ma adaugati si pe mine pe listutza?
UM:4.10.2007, DPN 11.07.2008

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Buna seara, burtici

M-am uitat cu jind la mesajele mele initiale de genul "eu nu am absolut nimic, nu mi-e greatza". Ei bine, s-au cam dus vremurile bune Important e ca bb sa fie bine, ca mie imi trece...

Este vreuna din voi cu probleme de tensiune- eu astazi am avut 75 cu 40 si nici nu am putut sa mai stau la servici (inainte aveam cam 90 cu 50, deci tot nu mare, dar intre timp nu mai beau cafea)?

Pupici si la cat mai putine gretzuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Fetelor abia m-am intors de la eco cu vesti bune. Puiul meu are 6 saptamani, 18mm si activitate cardiaca. I se vedea inimioara miscand.
Am prima poza cu bb mic. Nu va dati seama ce bucuroasa sunt.
Acum mi-a dat un pomelnic de analize de facut. trebuie sa merg si la medicul de familie sa ma ia in evidenta si sa-mi faca un dosar. In rest, trebuie sa dorm pe burta ca am uterul retrovers, dar asta oricum stiam de mult. Si inainte da sarbatori voi mereg inca o data la dr.

Mai trebuie sa merg si la oftalmolog pentru ca am dioptrii maricele si trebuie monitorizate.

Anna 6+
http://bd.lilypie.com/mXm0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna fetelor cucuietelor!

Eu...pana sa cetesc toate paginile scrise de voi...am treaba la job si nu poci raspunde...dupa care pe cand sa raspund uit ce am de scris...vai de neuronul meu care daca ma lasa balta ca si data trecuta cand am fost gravida am pus-o!! In fine...ca o concluzie, nu raspund la nimeni individual ca inca nu am invatat pe de rost numele.

Vergeturi: la prima sarcina am avut 2 bucati de vergeturi taman intre picioare sus, urate, scurte si urate, si cateva vergeturi pe sani, atat. Pe burta nimic, pe spate nimic, mi-a revenit burta la loc tare frumos si la fel de placuta a fost bucuria mea...pentru ca am vazut fete cu curta plina de vergeturi si nu prea m-a incantat privirea. Si io cred ca astea le ai sau nu le ai, in finctie de tipul de piele.

Greturi: ufff dimineatza fetelor, stau in pat si imi este frica sa ma misc, ma simt asa sfarsita, de ma misc vomit...da nu am ce sa vomit, imi zic in gand ca ma trezesc si fug la bucatarie sa mananc ceva....da pana ajung la bucatarie nu imi este foame...azi dimineatza am baut o cana de lapte cu paine prajita si unt, la munca 2 covrigi si o prajitura...imi sta gandul la dulce din cauza ca am un gust amar si senzatie de greatza.

Eu la eco nu ma duc decat mai incolo... imi amintesc ca la Stefan am mers undeva pe la 5+ si ma trimis acasa sa revin dupa o luna...Acu ma duc direct la 10 saptamani si gata.

Dureri de burta am si eu...incerc si fac tot posibilul sa nu ridic greutati, stie cineva cate kile ar fi maximul ce se poate ridica???

Bun venit noilor venite! si sarcina usoara, sedere placuta in gasca!

Sa va mai spun ca tati al nostru sa mai linistit...nu stiu daca v-am spus da a fost cam socat cu bebele asta...nu era inca in plan, era undeva in plan, dar stiti voi, "nu chiar acum" Am plans 3 zile ca o proasta, bine, el na zis ca nu-l vrea, da na zis nici ca-l vrea...intelegeti voi! Nu-i tocmai placut cand tre sa-i spui ca esti gravida si nu stii cum sa-i spui...te fastacesti ca na...sa intamplat! si el exclameaza cei drept razand "Nuuu se poateeee!!!"
Da acu e mai bine, incet, incet sa impacat cu ideea.
Ah...dupa ce am plans vreo 3 zile, i-am spus intr-o seara ca daca nu-l vrea se poate face si intrerupere, bine ca am stiut ca raspunsul lui va fi "nu" dar ma rog...am vrut sa-i expun si punctul asta de vedere, poate, poate scot ceva de la el...ca sa imi zica ca de fapt el nu este suparat ca sunt eu gravida...ca are alte probleme cu firma Si tare mult imi doresc sa ma bage si pe mine in seama...sa ma intrebe daca ma doare ceva, daca ma poate ajuta cu ceva...sa mi-l ia pe Setfan din scaunul de masa...da nu se gandeste, e super busy cu jobul...in fine, m-am descarcat si eu...oricum, ma bucur cand il vad cum se joaca cu Stefan, petrec timp placut si cu folos impreuna. Fetele cu al doilea copil, chiar sunt curioasa, cum se poarta sotul cu voi?Adica sunt la fel de entuziasmati ca prima data?Sau li se pare ceva OK si cam atat?Am si eu o curiozitate...

Vai ce m-am lungit....
fetele in grup organizat si o seara placuta tuturor!

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

AnnaBaby, ma bucur de vestile bune!! Sa ne arati si noua poza!

Caprioara, mi-am adus aminte, apropo de vise!Eu ca si tine...cunosc sentimentul!La sarcina cu Stefan, am visat un baietel fff frumos, grasunel, si acuma parca il pot vedea, era chiar Stefan asa pe la 7-8 luni in vis era murdar, cu haine rupte si vechi...si eu cica l-am lasat la usa surorii mele ca eu nu am cu ce sa-l cresc Dupa care m-am trezit...
Ce-i drept, treceam printr-o perioada nasola cu banii, aveam frica asta "cu ce o sa-l cresc?" dar mi-l doream fff mult!Si uite ca este chiar baiat, nici gand sa-l dau cuiva si am avut si cu ce sa-l cresc.

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Anna BAby ...felicitari!!! cred ca esti fericita...si eu merg miercuri la medic si am emotii.
si eu cred ca sunt in 5 sapt. miercuri intru in sapt.6
Vreau sa te intreb daca ai facut ecografie endovaginala?sau normala?
Abia astept sa merg si eu sa vad cum e puiul meu...
Violeta...imi pare nespus de rau de ce ti s-a intamplat..dar poate asa a vrut DD...e bine ca mai ai un ingeras langa tine .
Fetelor va doresc la toate sa ajungeti cu burtica la termen....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Ana_a din pacate nu am poza in format digital ci doar pe hartie. Am fost asa de zapacita ca nici nu am intrebat daca se poate a-mi dea si cd.
Bobitamica iti urez succes la doctor. Ecografia a fost transvaginala. Mi-am facut o mie de griji degeaba. Chiar nu e asa de naspa pe cat imi imaginam eu.

Anna 6+
http://bd.lilypie.com/mXm0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Annababy: felicitari ca l-ai vazut pe bebe!!!
vroiam sa te intreb daca sigur 18 mm era dimensiunea bb-lui? nu cumva era dimensiunea sacului? si eu la 6 sapt aveam sacul de 19/23 mm dar embrionul avea doar 5 mm. Nu vreau sa ma ingrijorez degeaba

bubuleana
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

ANNABABY felicitari!
Ma bucur sa aud ca bb-ul tau are activitate cardiaca si este oare chiar asa baban? Feliitari inca o data si multa sanatate in continuare voua tuturor si bebeilor

Mergi la inceput