Mamici de iulie-august 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

Buna Dimineata mamici cu burtici,

Mi-au venit si mie rezultatele de la analizele specifice glandei tiroide, sunt ok, asa ca m-am linistit, insa m-a gasit cu colesterolul mare 242, si acum incerc sa-mi dau seama de la ce este asa de mare...pt ca sincer nu mananc gras, doar cascavalul la care mi-am promis sa renunt... oricum bine ca nodulii nu au mai crescut si ca analizele sunt bine.

La inceputul lui decembrie am sa ma duc din nou la control ginec, pana atunci sper sa treaca mai repede timpul si bineinteles cu voi fetelor sper sa treaca si mai repede.

Va pup si sa aveti o sapt usoara si bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Buna fetele,

In primul rand felicitari la toata lumea pentru burtici.

Ma primiti si pe mine la voi? Sunt cam in 8 saptamani.
Datele mele sunt:
- DN: 06.07.1975
- UM: 03.10.2007
- DPN: 09.07.2008
- voi naste la Maternitatea Polizu, cu Domnul Doctor Branescu Nicusor
- mai am un , Matei, nascut pe 07.01.2002
- de profesie sunt economist

Nu am indraznit pana acum sa ma fac vizibila pe aici (desi din cand in cand am mai tras cu ochiul pe la voi) pentru ca anul acesta am pierdut o sarcina in 6 saptamani si in plus, la ecografia de la 4-5 saptamani s-a vazut ca sacul lui bebe nu era bine prins in mucoasa uterina. Medicul mi-a recomandat sa stau cat mai linistita pana vedem ca s-a "lipit" bine. Sambata asta am fost din nou la eco si de data aceasta l-am vazut si pe bebe, are 1.44 cm si ii bate inimioara . Mai avem doar o portiune mica de "lipit", dar speram sa fie bine. Iau medicamente (utrogestan si nospa la nevoie) si nu am voie sa ridic greutati. Mi-a mai dat de facut si niste analize care se numesc trombofilii (ceva cu coagularea sangelui), si la care am rezultatul miercuri. Asta din cauza ca orice rana cat de mica nu mi se vindeca decat foarte greu.
Sper din tot sufletul sa fie bine de data asta, si sa-i facem lui Matei o surioara (sau fratior daca nu vrea DD surioara - important e sa fie sanatos ).
Despre simptome, am greturi si mananc non-stop ca sa-mi mai treaca. Pare a fi singura solutie la mine. Si nu pot dormi ca lumea de loc. La sarcina cealalta parca a fost pe dos cu somnul - ma pocnea cate unul de picam efectiv (mi se intampla si la birou sa pun capul pe birou ca nu mai puteam). Asa ca sunt zombi acum, pentru ca nu ma odihnesc deloc.

Ei, pentru cine mai are rabdare sa mai citeasca si ii plac povestile, vreau sa va spun doua.
In dimineata cand samburelul din burtica implinea 6 saptamani, am avut un vis ciudat. Se facea ca plimbam un copil a carui fata nu o vedeam, il vedeam doar din spate (dar stiu sigur ca nu era Matei). Copilul parea ca are mai mult de 1 an, poate 1 an si jumatate, pentru ca mergea destul de bine, avea parul saten inchis cu carlionti largi, avea pantaloni si geaca un visiniu deschis (era frig afara) - de unde am avut senzatia puternica ca este o fetita. O tineam de manute din spate si am luat-o in brate, dar cand sa-i vad fata m-am trezit. Insa din dimineata aceea parca m-am mai linistit cu toate fricile sa nu pierd sarcina din nou, am simtit ca parca a fost un mesaj de la bebe ca e bine si ca o sa ajungem sa facem impreuna ceea ce am vazut in vis. Acum sunt tare curioasa daca mintea mi-a jucat feste sau a fost intradevar un vis cu semnificatie. O sa am de asteptat sa vad care varianta este. Primele indicii ar fi sa mearga bine sarcina si sa fie fata, ca pana ajungem sa ne plimbam mai e cale lunga .
Interesant este ca atunci cand am fost insarcinata cu Matei, la un moment dat pe la inceputul sarcinii pur si simplu am avut asa un sentiment puternic ca este baiat, si in plus ca sora si cumnata mea vor face fete cand le va veni vremea. Nu am putut explica senzatia aceea de "simt eu ca asa va fi". Asa a fost si in cazul meu, si in cazul lor la distanta de 2 si respectiv 5 ani de la nasterea lui Matei. Tot cand eram insarcinata cu Matei, mai spre sfarsitul sarcinii, am visat un bebe cam de 9 luni - 1 an, blondut si cu ochii deschisi la culoare. Cand a implinit varsta, Matei cam asa arata.

Sper ca nu v-am plictisit si sper ca v-au placut. Sa stiti ca de obicei nu visez nimic interesant sau care se implineste, asa ca sa nu credeti ca am o pasiune din asta sau am premonitii . Tocmai de aceea, in rarele cazuri (numarate pe degete) cand mi se intampla sa "simt ceva" sunt atenta sa vad daca viitorul confirma sau nu ceea ce "mi s-a nazarit".

Mai vreau sa va spun ca nu stiu cat de des voi avea timp sa intru aici in viitorul apropiat, insa ma voi stradui macar sa va citesc daca nu apuc sa scriu. Pana pe 10 decembrie am o perioada mai grea, am de dat niste examene si voi mai lipsi de la birou, iar acasa nu am inca net.

Sanatate la toata lumea!

pup you,

Caprioara 7+ si mamica de Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

Bun venit si mamicilor noi.

Eu am fost la clinica azi, mi-au luat urina, sange de imi venea sa o alerg pe asistenta, credeam ca nu se mai opreste din luat sange, tensiunea, greutatea, mi-au masurat sanii, sfarcurile, mi-au facut ecografie la sani sa vada de noduli,chisturi.Mi-a tinut teoria chibritului ca m-am ingrasat 8kg si ca trec la regim, mi-a facut pomelnicul cu ce sa mananc si ce nu, suparat tare pe viata era medicul ca am pus prea mult pe mine, de parca eu pot controla foamea, efectiv ma ia cu tremurat si rau la stomac de durere daca nu mananc.
Am sa vad ce fac,ma tin de pomelnicul pe care mi la dat, macar sa nu mai pun asa mult pana la urmatoarea vizita.
Apoi iar la medic in cabinet sa-l vedem pe juniorul, junior care nu statea o clipa locului, parca avea ardei iute in fund asa se agita de mama focului. Medicul a zis ca 98% totul e bine pana in prezent, vedem mai tarziu cum o evolua. Are 4 cm si 3mm agitatul/a familiei.
Ne-a pus o caseta despre clinica, cum e maternitatea, sala de nasteri, rezerva, salonul de zi, restaurantul, ce analize se fac, cand si pt ce, de ce sa ma feresc pe durata sarcini, ridicat,efort,stress si altele.
Ramane sa mai mergem la urmatoarea vizita peste o luna, iar analize,si alte minuni.
A fost o zi plina la clinica azi, da cel mai mult ne-am bucurat ca l-am vazut pe juniorul dezlantuit in actiune prin uter.

Si cam astea sunt vestile , sarcina usoara la toate fetele,sanatate si aveti grija de voi.

Poze
Animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Buna dimineata fetelor si sa aveti o saptamana buna.
Eu merg azi la prima eco. Nici nu va imaginati ce emotii am. Abia astept sa ma linistesc si sper ca o sa aflu ca totul e in regula. Pentru fetele care au facut transvaginala, cum e? Mai am nelinisti si din cauza asta.

Anna 6+
http://bd.lilypie.com/mXm0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisarh spune:

Salut Am fost joi la doctor la Ion Ionut, a zis ca totul e ok. Mi-a spus sa imi fac programare la morfologie fetala si mi-a dat 4 locatii. Dar am uitat sa-l intreb daca are preferinte la doctori. Ce dr. ecografi ati auzit ca sunt buni la Diagnosis, Sanador, Medlife si dr Albu in giulesti? Eu am auzit de dr Iosup, dar nu mai lucreaza la diagnosis si nu stiu unde este acum.Fetele de 10 saptamani, voi ce faceti, unde mergeti?Deci nasterea se va produce la Giulesti cu dr Ion Ionut, DPN 26 IUN - IUL9+DPN 26iun-iul 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

AnnaBaby, eu deja am 4 eco transvaginale de cand am ramas insarcinata, pot sa-ti spun ca nu te doare daca stai relaxata, sa nu te incordezi, ca atunci ai sa simti o jena mica.
Dupa eco nu m-a durut, nu am sangerat, nu am avut absolut nimic, deci stai fara teama, nu e nimic sa doara, stai relaxata, nu stiu cum ai sa reusesti ca ai sa ai emotii cu carul pt prima data sa vezi bebele, da incearca.
Succes si un bebe sanatos iti doresc.

Poze
Animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna dimineata si o saptamana buna tuturor .
Astazi am inceput ziua o.k. nu imi este cine stie ce grata si de abea astept sa meg miercuri la ginecolog la eco .
AnnaBaby succes astazi , sa ne aduci vesti bune . Eu am facut la sarcina trecuta o transvaginala si nu mai vreau sa fac , nu ma simt eu bine acolo , asta a fost in ro. aici se fac eco. normale la timpul potrivit . Iti dai seama daca pe mine m-au chemat de abia acum la 10 saptakmani pt. prima data .
Atata timp cat nu sangerez si nu am proble mari nu are rost sa merg la dr. mai devreme .
Ma duc ca fata nu mai sta singura ma tot striga , o zi buna .

Alina 10+ si Mandy Stephanie 2,11 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Nati multumesc pentru incurajare. Nu stiu cum am sa reusesc sa ma relaxez, ca eu am probleme de astea si la un control de rutina. Abia stau. Doctorita radea de mine si-mi zicea ca foloseste cleme departatoare pt fete mari.
O sa va tin la curent cu noutatile.

Anna 6+
http://bd.lilypie.com/mXm0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna dimineatza tuturor.
Karina,Ica si Caprioara bun venit,sarcini uosare si bb-i sanatosi.
Aalina sa stii ca am deschis pagina cu gandl la tine.Gandeste pozitiv si eu zic ca totul va fi bine.
Madainsanatosire grabnica pt printesa ta.
Restul fetelor,sunteti bine?
Vorbeati de vergeturi si ma bag si eu : la sarcina cu Theo am facut cateva pe spate(?!!) si numai intr-o parte a spatelui,jos la baza pantalonului.Dar din pacate eu am vergeturi pe picioare(interior) si sub genunchi,in spatele piciorului de cand aveam 13-14 ani.Atunci m-am lasat de gimnastica si BUM au explodat.
Am inceput sa am insomnii(poate de la faptul ca trebuie sa ne mutam la sf sapt) si ma enerveaza.Si mai am o intrebare: cat de normale sunt scurgerile(alb-galbui) si cat de dese ? .Mai am 2 sapt pana la urm control si nu mai am stare.

V-am pe toate si o sapt cat mai usoara

Andreea 10+ si Theona-Lucia (27.08.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ANNABABY,iti tin pumnii sa fie bine la eco.cat despre eco transvaginala,depinde f mult cine ti o face.eu,de ex,la dr pacu n am simtit nimic,desi si eu am oroare de controale si ma doare,dar asta si pt ca am uterul retrovers,iar la dr tutunaru m a durut destul de tare,pt ca m a chinuit,efectiv nu vedea sarcina.insa nu e o durere mare,ci o jena mai mult.
ALINA MARIA,iti tin pumnii pt miercuri la eco,sa dea dumnezeu sa fie totul bine.
NATI,te felicit pt bebe al tau vioi,eu sambata cand am fost la eco bebe al meu avea 3 cm.poate e o fetita,ca nu stiu daca v am zis,cris a avut 4650kg la nastere...m am speriat cand mi l au aratat dupa ce m am trezit din anestezie.e,dar cel mai important e sa fie sanatos/sanatoasa.dar cate kg ai acum de te a certat dr?
CRISARH,dr iosup are cabinet acum la cmu unirii si la cabinetul fortis din str sandu aldea.vezi ca cu cateva pagini mai inainte am scris eu nr de tel al lui.tie la cate sapt ti a zis dr sa faci eco de morfologie fetala?cat despre alti medici ecografisti f buni,la sanador este dr herghelegiu,dar are programari pana in martie si la diagnosis dr pop,dar care tot asa,are progr pana tarziu,parca in februarie.
BIRIBU,ma bucur ca esti bine.
CAPRIOARA,bine ai venit si sa dea dumnezeu sa ti se indeplineasca visul!
CAMY-PUS,imi pare rau ca socrii iti fac zile negre,insa gandeste te la bebita din burtica si nu te mai stresa.stiu ca din afara e usor sa dai sfaturi,dar cand te simti singura,intra si vb cu noi.noi nu te vom certa si vom fi mereu alaturi sa te incurajam
eu sunt f f fericita,am intrat sa mi vad rezultatul la analize si la toxoplasma mi au iesit igg si igm negative,iar la rubella igm negativ si igg pozitiv,deci mi au iesit din cap gandurile negre.abia astept eco de 12 saptamani.nu va zic ca in fiecare noapte visez numai porcarii,acum 2 nopti am visat ca nasteam,dar nu mi aratau copilul si tot asa...insa eu nu am vise premonitorii,pur si simplu eu visez non stop,de cand ma stiu,si in general am vise urate...de sapt viitoare ma voi duce si eu la scoala,am hotarat sa mai merg luna decembrie,oricum va fi inainte de sarbatori,asa ca nu ma voi stresa prea tare.
ANKALAURA,tie cum ti au iesit analizele?
pupici tuturor gravidutelor si s auzim de bine!
10+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput