Trompe filiforme

Trompe filiforme | Autor: vrmoana

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca exista un subiect despre remedii pentru trompe infundate si m-am gandit ca "trompele filiforme" reprezinta un alt topic.
Eu am fost diagnosticata cu asa ceva si mi s-a spus ca pot ramane insarcinata dar din februarie si pana acum nu s-a intamplat. Daca mai are cineva aceeasi problema va astept aici.

oana
"Success comes before work only in the dictionary."

waiting for my baby

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mileam spune:

Categoric, trompele filiforme nu sunt unul si acelasi lucru cu trompele infundate.
Si eu am aflat anul trecut in decembrie in urma unei HSG ca am trompele filiforme dar permeabile. Mi s-au recoamndat instilatii. Am facut o sedinta de trei instilatii in luna februarie. Din pacate fara niciun rezultat. In septembrie, medicul mi-a spus ca trebuie sa mai facem o runda de instilatii dar am hotarat sa mai astept putin. Ma tot gandesc la varianta laparo... Poate chiar si o Sovata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrmoana spune:

Te asteptam Mia.
Si eu ma gandesc ca mai bine faceam laparoscopie decat HSG.

oana

waiting for my baby

Mergi la inceput

Ma misc putin in reluare pentru ca sunt foarte obosita

Mergi la inceput

E nu e chiar asa usor nici cu laparo. Eu nu prea suport anesteziile si de aceea am preferat HSG. Cat despre instilatii....uf mai bine merg la dentist. Nu au fost asa dureroase dar imi este fff neplacut cand imi umbla jos cu fiarele alea. Sa stii ca am mai gasit pe net cazuri reusite cu trompe filiforme. Tipa a facut HSG, i s-a spus ca are trompele filiforme, urma tura de instilatii dar surpiza! Ramasese deja insarcinata dupa HSG. Deci se poate!

Mergi la inceput

Din cate am citit, ai facut HSG apoi instilatii. Ti-a mai recomandat si altceva medicul? Te-a rechemat la instilatii sau pur si simplu ti-a spus sa mergi acasa si sa astepti sa se intample?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

prezent! ma bucur ca a aparut acets subiect, pt. ca si eu am trompe filiforme. si inca in cateva feluri trompele astea ale mele.
cred ca ar fi bine sa ne scriem aici rezultatul exact de la HSG si sa comentam, poate ne vom lumina una pe alta.
deci rezultatul meu de la HSG suna asa:
"Cavitate uterina laterodeviata dreapta, cu dimensiuni in limite normale, omogen opacifiata.
Trompe uterine filiforme proximal, sinuoase, cudate, dilatate terminal, permeabile.
Proba cotte slab pozitiva."

Ce nu inteleg:
-ce inseamna "filiforme proximal"? m-am uitat in Dex si "proximal", in legatura cu o portiune dintr-un organ,inseamna "aproape de un punct de origine". cum interpretez? adica filiforme catre uter?
- ce inseamna "cudate"?
- de ce daca sunt permeabile, proba cotte e slab pozitiva?
- "sinuoase" ar putea indica ca sunt prinse in aderente de endometrioza? (dar n-am simptome pt. asa ceva).

Cu nelamuririle astea am ramas eu de atunci incoace, ar fi trebuit sa pun aceste intrebari dr., dar nu am fost pe faza.

Si totusi cu trompele aste am ramas de 2 ori insarcinata acum vreo 10 ani. De aici se naste o alta intrebare: subtiri, sinuoase, filiforme, asa erau si in trecut sau pot deveni in timp, datorita inaintarii in varsta, problemelor, racelilor, etc.?

Mie dr. nu mi-a spus clar daca trompele mele ar fi bune pt. a ramane insarcinata natural, daca nu ar fi si problema masculina. (astenoteratospermie).

Nu mi-au spus nici ca nu as putea ramane insarcinata.
Dar daca in urma spermogramei ni s-au recomandat inseminari, atunci inseamna ca trompele sunt bune?! (asa sper eu).
In rest nu mi-a mai recomandat nimic, nici instilatii, nici nimic.
MI-e imi venise ideea cu laparo, dar intre timp m-am razgandit, mi-e frica de interventia asta.

Cum e la voi?

Mia, acum am descoperit subiectul si pe tine aici!

andreea

ZOZOLINA

COUNTING THE DAYS

"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Andriusca bine ai venit!
Mia am facut in februarie HSG, in martie 2 instilatii si atat. Doctorul mi-a spus ca pot ramane gravi si cu asa trompe, iar faptul ca exista fete care au ramas imi da sperante.
Adrushca mie mi-a scris pe fisa trompe filiforme, proba Cotte slab pozitiva, iar dupa instilatii trompe cu permeabilitate 1.

oana

waiting for my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

buan dimineata!
vrmoana, atat ti-a scris tie? doar trompe filiforme? vad ca ai acelasi rezultat ca mine: proba cotte slab pozitiva. si dupa instilatii ai ajuns la permeabilitate 1? cum se vede asta? iti mai face o radiografie a trompelor sau un HSg ceva? adica nu mai este slab pozitiva ci pozitiva? in ce consta aceste instilatii, unde si cat au costat? dor? pe mine HSG nu m-a durut deloc.
scuze ca am tabarat cu atatea intrebari pe tine.
pupici

p.s. am votat subiectul!

andreea

ZOZOLINA

COUNTING THE DAYS

"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"

Mergi la inceput

Salutare!

Fetelor sunt aici, va citesc deocamdata, dar nu pot scrie f mult. Intru mai tarziu de indata ce mai scap de treburi.

Mergi la inceput

Andriusca scrie asa: Se evidentiaza uter latero deviat stg, limite normale, omogen opacifiat. Trompe ut. filiforme, slab permeabile. Proba Cotte slab pozitiva mai ales pe partea stanga. Asta a fost dupa HSG in 20 februarie.
Pe 26 martie am facut 2 instilatii. Se efectueaza 2 PUTS care evidentiaza permeabilitate 1. Evolutie locala favorabila.

Toate asatea le-am facut la Giulesti. Nu m-au costat nimic pt ca m-am internat in spital si am avut adev de salariat.
Am platit doar dozarile hormonale.

Pe mine m-a durut HSG, dar instilatiile chiar deloc.

oana

waiting for my baby

Mergi la inceput