Mamici de mai-iunie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 11
Adriana_78 spune:
Buna dimineata fetelor!
Am lipsit si noi motivat o sapt. si ati scris 3 capitolee!!!! Sunteti tare active, ce mai!
Noi suntem bine, parca la al doilea copil, nu mai numar sapt. ca la primul - sunt mai detasata. M-am cam stresat si eu zilele astea - ne-am cautat apart. in Buc. si am gasit pana la urma, asa ca sapt. viitoare o sa ne mutam cu catel, purcel si toate catrafusele - alt stres.
Sper sa treaca cu bine si asta ca uite vin sarbatorile si trebuie sa ne simtitm bine.
pupici tuturor burticilor!
Adriana,
17, mami de Lara (22.05.2005)
aldaesme spune:
quote:
Originally posted by alra
esme, tu cata energie ai sa faci toate chestiile alea de care zici?? la mine gatitul de craciun se rezuma in pregatitul tortului cu care ma duc la prietenii cu care facem craciunul (fac tort diplomat in fiecare an, alt fruct in fiecare an) si taiatul morcovilor sau alte munci necalificate la care ma pune "sefa de bucatarie" cand pregatim masa.
Io sun sefa bucatariei
esme
cadina spune:
Buna dimineata, burtici!
Dupa ceva timp, m-am hotarat si eu sa va povestesc prin ce trec. Initial, am zis sa va protejez, asa ca nu va suparati pe mine ca n-am mai intrat de mult... sa nu va dau idei traznite.
In sapt. 14,2 zile m-am dus la dr. si mi-a facut eco pt TT. La 14.6 sapt am fost si mi-au recoltat sange pentru TT, dar... dupa cateva zile am primit telefon de la laborator ca nu a iesit analiza de la estriol pentru ca mi s-a recoltat analiza prea devreme. Ca atare va fi nevoie sa repet analiza. Nervii de rigoare (in brosura laboratorului scria ca poti face TT incepand cu sapt 14) mai ales ca nu m-am dus dintr-o decizie personala sa fac analiza. M-am dus la 15,6 saptamani cu eco de la 14,2 si mi-au recoltat din nou. Am intrebat daca eco e veche pentru TT, mi-au spus ca e ok. In trei zile a iesit rezultatul: risc de 1/103 pentru trisomia 21. Plansete, hohote, soc, toate cele la un loc. Era si vineri, dr era plecat... Pana la urma m-am mai linistit nitel. Eu fac inj cu pregnyl care contine hcg, iar in timpul TT nu am intrerupt tratamentul. Automat m-am gandit ca una dintre cele trei valori nu este buna (alfafetoproteiana si hcg erau marite) iar daca au luat introdus in algoritm cele trei valori, rezultatul a fost influentat. Dr mi-a confirmat ca oprirea pregnylului duce la scaderea hcg si ca analiza e compromisa din mai multe considerente, ca el ma asigura ca totul e ok. Dar... o data intrata in suflet indoiala... greu de scos... Am decis sa fac amnio sa ne linistim cumva in urmatoarele 5 luni de sarcina. Vineri, dr mi-a recoltat lichid amniotic, l-am dus la laborator si in doua saptamani asteptam rezultatul. Va fi o perioada prelungita de stres, dar speram ca asta va fi tot, si lucrurile vor reintra in normal. Sfatul meu este: nu va puneti mari sperante in TT, in primul rand, nu are valoare de diagnostic, in al doilea rand rezultatele fals pozitive sunt foarte des intalnite. Sper ca voi fi singura gravi din aceasta odisee cu indoieli in aceasta privinta si ca totul va fi ok pana la urma. Stresul este foarte mare, dar amniocenteza ar trebui sa le lamureasca pe toate.
Va pupic pe toate si va rog sa nu va ingrijorati pentru mine. 

17 saptamani
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by aldaesmequote:
Originally posted by alra
esme, tu cata energie ai sa faci toate chestiile alea de care zici?? la mine gatitul de craciun se rezuma in pregatitul tortului cu care ma duc la prietenii cu care facem craciunul (fac tort diplomat in fiecare an, alt fruct in fiecare an) si taiatul morcovilor sau alte munci necalificate la care ma pune "sefa de bucatarie" cand pregatim masa.
Io sun sefa bucatariei. De Craciun fac in fiecare an alt tip de tort, diplomatul e tortul pentru ziua lu' al meu, iar de ziua mea tot in fiecare an altceva. Anul trecut de Craciun am facut un tort cu speculaas, branza proaspata, mascarpone, ciocolata alba si zmeura, super bun si foarte, foarte "refreshing" (va rog dati-mi un sinonim potrivit pentru limba Romana. multumesc!). Tortul dintr-o revista cu retete de Craciun...Olandeza. Am invitat-o pe vecina Suzi la o felie de tort si ea ne intreaba : "Asta e specific de la voi din tara? ca aici si in Olanda nu se fac chestii din astea asa bune! Imi dai si mie reteta." Si i-am dat revista, nu iti pot spuen ce ochi a facut
esme
Trebuia sa spui ca DADADA, e romaneesc!

17+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
Alysh spune:
"Neata fetelor!
Am terminat si noi cu zugravitul si curatenia de dupa. Sunt foarte obosita si mai ales frustrata.....caci am platit o femeie un milion vineri sa ma ajute la curatenie si mai mult am muncit eu decat ea. Era nepriceputa, lenesa, mincinoasa, se cacaia.....i-a luat 5 ore sa spele geamurile de la un apartament de doua camere.
Fecian, imi pare tare rau ca ai avut durerile acelea, incearca sa stai cat mai mult in patutz, sa nu mai faci eforturi deloc. Groaznic ce povestesti despre dr si sistemul medical de acolo.
Ylari si mie mi-e teama de spitalele de stat romanesti. Mai ales ca eu voi naste la Caritas, care se stie, nu e cel m ai nou si nici cel mai curat spital. De altfel pt cele interesate, am fost vineri acolo la o prietena care a nascut si si-a luat o rezerva: rezerva era de 5 stele iar restul spitalului era de lumea a treia. Nu-mi venea sa cred. Mi-a povestit ca si sala de travaliu si cea de operatie sunt groaznice. Tot ce-mi doresc e sa fie macar toate sterile.
Stiam ca Dordia tot a Caritas naste, dar vad ca n-a mai intrat demult. Ce-o fi cu ea?
Alina
16+ posibil 
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
cleo78 spune:
niatsa Cadina,
imi pare rau prin ce emotii treci; dar dupa cum stii, TT mai da rezultate fals pozitive. Si la tine e de inteles, ca ai si tratament suprapus. Amnioceza va da cel mai bun raspuns, si stai linistita, vor trece repede cele 2 sapt.
Inr est, cum te simti? cum merge tratamentul?
17+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
Lilly79 spune:
cadina iti tin pumnii sa iasa totul bine.
Eu nu am facut DT si nu voi face nici TT, desi "in ultima vreme cam toata lumea le face" (citat o doctorita).
Chiar daca mi-ar iesi prost analizele nu as putea renunta la bebele meu. Analizele astea nu-ti dau un rezultat sigur ci au o probabilitate de nu stiu cat.Si de cat sa stau toata sarcina cu gandul ca poate bebele meu e bolnav, mai bine nu fac analiza si sunt mult mai linistita.
O zi frumoasa.
Lilly
14+ Bebe
analisa spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Fetele, am facut o placinta cu branza dulce si stafide acum pe seara de imi venea sa ma pup singura ce bine mi-a iesitCred ca am mancat cam multa...
fie-ti mila de noi
..nu de alta dar te punem sa ne trimiti la fiecare
analisa spune:
quote:
Originally posted by CamiM
Salutare burtici!! sper sa incepeti cu bine saptamana: sa aveti cat mai putine dureri si alte neplaceri si spor la povestit!
Analisa si pe mine ma mai doare burtica (mai ales seara sau daca obosesc) aici medicii nu recomanda nici un fel de medicamente doar odihna si rabdare.. trec toate!!
O saptamana usoara si tie si multumesc ca m-ai bagat in seama

Eu nu ma plang de durere,ca-i suportabila,doar imi fac griji.Daca mi-ar garanta cineva ca bebe-i okay n-as mai avea probleme.
gabitzam spune:
Adina, unde ai facut amnio?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla