Mamici de mai-iunie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 10
analisa spune:
Sincer..nici eu nu mai stiu cum le simt:uneori mi se pare ca ma doare si stomacul.Am fost la doctor,colul e inchis..el zice ca e okay si sa iau no-spa.
Lilly79 spune:
Buna seara burtici.
Imediat e gata weekendul,iar pt mine va incepe o saptamana grea la lucru, dar trece ea
.
Simonix inca mai umbli cu haine normale? Atunci m-am linistit. Credeam ca eu sunt singura care umbla cu haine normale. Imi inchipuiam ca ar trebui sa se vada burtica mai repede, dar se pare ca la mine se lasa asteptata.
Desiree eu daca incep sa ma gandesc la cum il voi ingriji pe bebe, intru in panica. Asa ca, mi-am spus ca voi vedea la momentul respectiv cum va fi (de ce sa intru in panica si acuma si peste o jumatate de an?
).Pana atunci ar trebui sa ma informez din carti, de pe internet despre ce inseamna cresterea unui bebe mic.
Astazi am tot simtit, si inca mai simt niste intepaturi prin vagin (cred
).Nu apar tot timpul,ci doar din cand in cand.Am cautat pe internet si am citit ca cica bebele ar da cu piciorusele in col. Stiti ceva de asta? Nu trebuie sa ma alarmez,nu?
O seara frumoasa.
Lilly
14+ Bebe
gabitzam spune:
Ranma, acum a aparut mesajul tau pe grup. Esti binevenita sa te alaturi noua. Spune-mi data nasterii, daca doesti, data ultimei menstruatii si data probabila a nasterii. Si am sa te trec eu pe lista.
Primele tale 10 mesaje sunt moderate si apar cu intarziere pe forum, sa nu te superi daca cumva nu sunt vazute si nu ti se raspunde imediat. Solutia e sa scrii repejor 10 mesaje si ai scapat ![]()
Fetele, am facut o placinta cu branza dulce si stafide acum pe seara de imi venea sa ma pup singura ce bine mi-a iesit
Cred ca am mancat cam multa...![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Lilly79 spune:
Placinta cu branza dulce si stafide....
Suna tare bine.
Pofta mare iti doresc.
Eu am o lene in mine cand vine vorba de gatit, ieri deabia am facut niste clatite (delicioase ce-i drept
), dar altadata gateam mai mult in weekend.
Vad ca am scapat de intepaturi, poate s-a culcat bebelul. O sa ma duc si eu imediat la culcare.
Somn usor.
Lilly
14+ Bebe
fecian spune:
quote:
Originally posted by alra
Felicia, imi pare rau de ce ai patit, poate ca e bine sa ai si o moasa ca sa o suni cand ai indoieli. Durerile pot fi intr-adevar de extensie, de ce te gandesti tot timpul la ce e mai rau?? Sa stii ca nici aici nu ai acces la ginecolog cand vrei tu si eu stiu niste povesti cu ginecoloaga mea care a certat paciente ca au venit pe nepusa masa si fara programare la ea. Eu daca am probleme merg la medicul de familie... Asta e accesibil oricand insa.
Buna Alra,
Hai sa iti zic de ce am apelat la medic si nu la moasa. Aici in zona am multe prietene care au avut foarte multe probleme cu moasele, unele au si acum complicatii din cauza nasterii. In fine, asta a fost un motiv. Toate fetele m-au sfatuit sa am medic si nu moasa. Adevarul e ca si la moral face mult.
Cand am fost la spital a fost din cauza contractiilor foarte dureroase care nu sunt normale la o varsta a sarcinii atat de mica. Si nu m-as fi dus daca nu as fi intrebat in dreapta si in stanga daca e normal ceea ce mi se intampla. Si raspunsul a fost unanim, NU.
As fi mers cu cea mai mare placere la medicul meu de familie, insa am avut cea mai neplacuta experienta acolo. Pe langa ca mi-a spus cu un dezgust total ca ea nu se ocupa de gravide ca e dezgustator si murdar, primul lucru pe care m-a intrebat cand am venit la cabinet a fost daca vreau sa fac AVORT!!
Asa ca ma lipsesc de o persoana lipsita de suflet... Nu imi pasa ce imi spun altii, eu vreau sa ma simt in sguranta si sa stiu ca bebe e bine!
Iar toti medicii cand au intrat la facultate ar trebui sa stie din start ca in aceasta meserie nu lucreaza cu floricele si parfumele, iar oamenii care vin la spital de obicei nu vin din placere ci din NEVOIE. Cum zicea si mama mea: Ai grija ce meserie iti alegi caci te casatoresti cu ea pentru toata viata!
8-10 ore pe zi esti legat de ea si daca nu iti place...vai si amar de capul tau...
Hai ca m-am legat prea mult de aspectul asta, insa ca idee principala in medicina, doctorii trebuie sa fie dedicati muncii lor si sa accepte ca nu totul e roz. Si ca pacientii nu sunt floricele frumos mirositoare!
Simonix iubita, stai linistita ca nu toti medicii sunt la fel, insa eu am "bafta" de a da peste oamenii cei mai dificili(Probabil si eu sunt la fel..). Se zice ca ei iti cladesc caracterul...in curand o sa il am de otzel

Lilly79 si eu inca port numai haine normale, deci nu esti singurica
. Mi-am cumparat niste bluzitze superbe de gravidutza , insa nu am inca cum sa le port ca nu am cu ce sa umplu spatiul de burtica.. Sper de craciun sa se schimbe situatia
Desiree2002 legat de teama de a nu fi mama buna. Cred ca toate trecem prin asa ceva. eu cel putin de cateva ori m-am surprins gandindu-ma ca nu cred ca voi fi in stare sa am grija de bebe. Insa sunt sigura ca atunci cand bebe va veni, vom sti instinctiv ce sa facem.Ca si cum totul e acolo in caputzul nostru, insa nu e scos la iveala decat atunci cand situatia o cere. Asa ca stai linistita
ca si noi suntem la fel. Iar daca nu vei sti , vei avea aici un grup maaare de fete care te/ne vor ajuta. Nu-i asa fetelor??Acum fug si eu la culcarica ca deja e ora mea de nani.
As mai sta un pic la taclale, insa puiul mare(sotul) deja ma asteapta sus.
V-am pupat si sa aveti o seara tare placuta

Felicia
13+ viitoare mami de peanut
alra spune:
Felicia, ti-a zis de moasa caci ma gandeam ca ele sunt mai accesibile cand ai probleme. In ideea ca si la mine la ginecoloaga e usa inchisa (cu lacat...) daca nu ai programare. Pacat ca ai probleme cu medicul de familie. La voi nu se pot schimba? La noi te duci unde vrei si din cauza asta sunt numai lapte si miere caci daca ai chef te muti. Eu de exemplu cu Laura merg la pediatra, nu la medicul de familie, el stie, si niciodata nu mi-a zis nimic acru pe tema asta. O consulta cu profesionalism ori de cate ori il chem pe el acasa (cand suntem bolnave amandoua imi e mai usor sa chem medicul de familie acasa - costa vreo 7€ in plus insa scapi de coada de 1 ora). Oricum iti urez succes, stiu ca nu e usor sa nu ai pe cine sa suni.
Gabitza, felicitari pentru placinta! Eu am facut ciorba si tocanita de curcan la cuptor cu ciuperci de padure si diverse chestii in sos si a iesit de sa te lingi pe toate degetele. Si eu sunt foarte mandra de mine, cred ca pana si parintii mei ar fi zis ca e gustos
(parintii mei pentru mine sunt un fel de guru al bucatariei, un nivel pe care eu nu-l voi atinge niciodata)
Aoleu, Simona, cand te aud cu cezariana aia mi se infioara carnea pe spate de frica! Mie mi-e frica rau de tot de orice fel de operatie si ginecoloaga mea tot timpu zice ca oricand o nastere poate evolua in cezariana, brrrr.
Ma duc si eu la nani. Saptamana asta sunt la un curs la o ora si ceva de condus de casa (plec la 7.30 si vin inapoi la 6.30). Sper sa nu dorm pe mine, noroc ca merg cu inca un coleg si conduce el. Numai ca joi voi merge singura si o sa-mi fie foarte greu, mai ales ca nu imi place sa conduc pe autostrazi, mi-e frica de viteza
, prefer traficul bara la bara.
Pupici si spor la treburi la toata lumea!
Simonix spune:
Fetelor, uite, chiar acum l-am intrebat pe al meu sotz daca nu ii este frica de bebe
Adica daca dupa ce se naste lui nu ii este frica de diverse: sa nu il scape din brate, de exemplu ... Si el s-a uitat la mine ca la o ... zuza
si cica: NU, ce te-a apucat?? Va zic eu, el este mult mai cald si mai matern decat mine :D E adevarat ca mamicile au rolul principal in ingrijirea lui bb, dar si sotzii au un rol important, si eu ma bucur ca macar unul dintre noi este stapan pe situatie, caci eu... vai de mine !
Fecian-
Multumesc frumos de incurajari. Mi-este un pic teama, cu mutarea mea, e greu sa gasesti pe cineva cu care sa comunici efectiv, un doctor "cu suflet" si profesionist... Plus ca vad ca sistemul si in Olanda si in Belgia e un pic diferit de ceea ce stiu eu (sistemele ex-comuniste din Romania si Polonia). Dar o sa reusesc eu ;) Ma intreb insa, tu cum ai sa faci? Pentru ca este destul de dificil prin ceea ce treci tu...Contractiile astea urate + lipsa de comunicare cu medicii ... Din pacate noi pe aici nu te prea putem ajuta :( Decat cu sfaturi si pupici 

Poftim pupici, eu sfaturi nu prea am, pentru ca nu stiu efectiv ce sa spun. Neaparat sa ne tii la curent!
Alra-
Cred ca fiecare dintre noi are o teama sau ceva acolo... mie de operatie nu imi este frica, mi-e mai frica de complicatiile unei nasteri naturale si, de ce sa mint, de durerile travaliului. Si ma stiu bine
Raman cu o trauma cat toate zilele de nu mai sunt in stare sa fac nici un bb ever :D In tinerete am avut un maretz chist pe un ovar care s-a spart in mine (nu stiusem de el) si am fost supusa atunci unor controale foarte violente, de lesinam aproape pe masa, si am avut si parte de tratamente "clasice" din partea unor asistente care imi ziceau ca e sarcina extrauterina si radeau de mine (aveam 20 de ani, nemaritata etc). Am chemat salvarea la hotel (era de 1 Mai, si eram la mare), apoi zile intregi am dormit numai in fund, sau ma rog, nu mai stiu cum stateam, ca aveam dureri. Ei bine, dupa toate astea viata mea sexuala a fost hmmmmm vai de ea ani buni de zile :D Stiu ca acum voi fi asistata in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca voi avea grija. Si daca chiar nu se va putea, va fi o nastere naturala, ce pot sa fac, bb trebuie sa iasa, nu
pe langa frica de durere mai am o frica: aceea ca nu voi coopera cum trebuie ... Nasterea naturala este un act la care mamica participa, dar daca eu fac un shok pe acolo
Of ce idei pe capul meu!
Mi-am promis ca o sa ma pregatesc foarte intens si pentru nasterea naturala - eventual cursuri si carti, vreau sa fiu pregatita de orice. O sa ma obisnuiesc eu cu ideea :)
Hai ca m-am lungit cat o placiiiiiiiiintaaaaa dar cu un scop nobil: va dau de citit maine dimineata :D cum veniti la serviciu ![]()
![]()
Noapte buna mamicilor si bebeilor !!! Ma rog... si taticilor :D
Simona
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
CamiM spune:
Salutare burtici!! sper sa incepeti cu bine saptamana: sa aveti cat mai putine dureri si alte neplaceri si spor la povestit!
Analisa si pe mine ma mai doare burtica (mai ales seara sau daca obosesc) aici medicii nu recomanda nici un fel de medicamente doar odihna si rabdare.. trec toate!!
Gabitzam..
.. m-ai zapacit cu placinta ta de branza.. sper sa am vreme sa fac si eu maine .. cred ca ma reped la ea din cuptor!!
La prima sarcina si eu aveam temeri ca nu o sa descurc cu bebe, ca nu o sa ma pricep sa stiu ce ii trebuie si cum trebuie dar spre surprinderea mea totul a venit asa de natural.. si a parut destul de usor..sper sa imi fie la fel si la a doua tura..![]()
Cami
16+ &
Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
simonacip spune:
neata burtici...
sa stiti ca si pe mine ma doare burtica, mai ales cind merg mai repede ma doare in dreapta jos, nu stiu de la ce o fi si asta...sper doar sa nu fie apendicita...Brr...torusi ma gindesc ca sta bb cine stie cum si-mi apasa pe ceva...De dimineata a trebuit s amerg un pic pe jos in drum spre serviciu, am mers cu pasi de melc, tinandu-ma de burta...Dejjaaa...
Si eu mai intru in unele haine normale, de altfel toti pantlonii si fustele pe care le port nu-s de gravida. Mi-am luat o fusta de gravi, dar fiind masura 42 si avind si burtica respectiva in fata imi e mare, mai astept vreo luna, s-o pot purta.
Cu toate astea burta se vede binisor, am luat 3,5 kg si mi se pare mult sincer. cind ma gindesc ca mai am tocmai portiunea in care ia mult in greutate...
Sanatos sa fie puiul si eu mai stapinita la mincare...
dar mi-ati facut o pofta de placinta cu brinza dulce si stafide....de nu pot sa mai stau linistita pe scaun.
pupici dulci, aveti grija de burtici.
David (10 nov 2004) si
Simona
18+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
gabitzam spune:
A, pai daca va puneam si poza sa vedeti cum a iesit placinta, muscati din monitor ![]()
Vineri am fost in pavilionul H si mi-am luat doua bluze foarte dragute. Nu sunt special de gravida, dar se potrivesc foarte bine momentului. Daca imi mai gasesc o pereche de pantaloni negri de stofa ma declar satisfacuta deocamdata, pina la primavara.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla