Strumfi de iulie-august 2007 (27)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Hai ca azi e ziua/noaptea "bantuielilor" !
La noi e doua noaptea si noi tot cu trezirile nocturne. E a treia pe noaptea asta dar prima in care i-am dat tzitzi. Asta nu inseamna ca l-am si adormit... l-am pus in pat dar inca mai se smiorcaie, de-aia fac acum de sase sa vad cand se ingroase gluma sa ma duc la el.
Pun si eu o intrebare, ca-mi sta pe limba: Credeti ca bebelusilor chiar le mai trebuie mesele astea nocturne ? Adica fiecare trezire inseamna o nevoie de a suge ? Gata, s-a terminat cu scrisul ... deci a mancat acum exact 10 minute si urla ... ma duc la el dar clar, problema e ca nu stie sa adoarma singur.
A, si noaptea trecuta a facut la fel, o ora jumate am facut ture, cand la el, cand afara din camera (apropo de regula celor 5, 10, 15 minute, bine ca de cinci minute nu am trecut ca urla cum il puneam in pat) si a adormit la trei cand obosise de atata plans.
Hai ca acu iar a tacut, dar nu dureaza mult asa ca ma grabesc sa trimit mesajul...

Cred ca ma iau si eu de cafea ... acu la 26 (ca tot era vorba de varste)

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Buna dimineata!

Sunt o mamica de iulie si as dori sa intru si eu in clubul vostru, recunosc ca am intrat pe forum pentru ca am o problema si as dori niste sfaturi iar pe de alta parte as dori sa imi pastrez anonimatul din anumite motive si nu voi da date concrete despre fetita mea, gen nume, data si locul nasterii. Sper sa ma intelegeti chiar asa mai "ciudata" cum poate par si v-as ruga sa-mi spuneti ce pot face in plus fata de ceea ce fac pentru cresterea secretiei lactate.

Pe scurt, trec printr-o perioada foarte stresanta iar laptele meu e aproape inexistent. Am fost nevoita sa-i dau formula fetitei pentru ca altfel as infometa-o. In acelasi timp am inceput sa ma mulg, sa iau galactogil, sa beau ceaiuri in speranta ca lucrurile se vor inbunatati. Din pacate insa, acum bebe refuza sanul cu incapatanare oricat de foame i-ar fi si bineinteles ca ajungem tot la formula. Cu pompa scot foarte putin lapte, cam 40ml din ambii sani. O singura data am scos 100 din ambii cand trecusera mai multe ore de la mulsul precedent. Iar ea mananca 170 la fiecare masa.
Iarasi din pacate, aceasta perioada stresanta se va mentine pe parcursul urmatoarei luni si sunt foarte obosita. Nu as vrea sa renunt la alaptat, am trecut prin momente si mai grele de la nastere si as fi tare suparata sa nu ii mai pot da laptele meu, fie si la biberon. Dar cu tot mulsul asta, secretia lactata nu creste.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

"Exista o infinitate de moduri in care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Ma inscriu si eu pe lista celor care se trezesc mai des noaptea.S-a trezit strumful de 4 ori.Cine pluseaza?
Karligutza o fi puseu de crestere?
Diana eu nu stiu daca bebele meu de cite ori s-a trezit voia sa suga dar eu fiind chiauna de somn ii bagam tzitza in gura de fiecare data.

Surioara mea cea mica implineste astazi 21 ani.Ehe,ce vremuri...

Despre poze...,eu zic ca Oana e vinovata.A spus ca pune studentii de la mate sa ne voteze burticile si n-a facut-o.

Nikole, e nevoie sa spun si eu ca esti frumoasa rau?(s-o citez pe Oana).Draga mea,vino la Iasi si la ce sarmale,fripturi ,cozonaci si placinte se fac la noi sigur n-o sa se mai vada nici un osicior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Nonna, ! Noaptea asta suntem la egalitate, cu 4 treziri. Sper acu sa nu pluseze fiica-mea la noapte, ca de obicei ea se trezeste ora de ora si atunci nu stiu care ma mai bate la numar de treziri... Bina macar ca nu plange la fiecare trezire si nua are nevoie de multa munca de convingere sa adoarma la loc.
Diana, din ce-mi dau eu seama la Miruna, nu are nevoie de tot atatea mese nocturne cate treziri are. La inceput (totul a inceput pe 1 noiembrie) se trezea ora de ora si chiar sugea viguros. Cred ca ala a fost puseul de crestere, vreme de cateva zile. A ramas insa obiceiul asta al trezirilor frecvente care-s... (aparent) nemotivate. La inceput faceam si eu ca Nonna, ii dadeam sa suga imediat ce se trezea, fiindca adormea foarte usor la loc, nu trebuia leganata, plimbata etc. De vreo 2 saptamani insa o hranesc numai la 3 ore si asta nu inseamna ca se trezeste mai rar sau ca e mai mofturoasa. Cand sunt insa prea rupta ca sa mai fac educatie copilului, o pun iute la san ... In 3 minute e anesteziata si pot si eu sa ma tarasc in culcus, sa-mi fac somnul de frumusete.

Lia si Miruna Demetra
(8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu nu m-am intrebat de ce se trezeste copilul, invariabil l-am pus la san. Nu de alta dar rupea din niste degete asa ca am zis ca ii este foame. Daca il culc pe la 7 se trezeste de 2 ori si la ultima trezire adoarme foarte greu, il iau in pat cu mine cand vad ca il intzeapa patutul lui. Daca il culc dupa 8.30 sunt mai fericita, se trezeste o singura data pe la 3 si apoi la 7 si nu mai vrea sa doarma. Ceea ce se intampla si in primul caz. 7 e clar ora de trezire. Cel mare se trezeste si el pe la 7.30, 8 si in cele mai fericite cazuri pe la 9 si am program de curatenie, spalat copii pe fata, dinti, etc, aerisit dormitoare,etc si astept pana pe la 10-10.30 sa vina bona. Intretimp cat mai e sotul acasa, ma spal si eu rapid, mananc ceva si beau cafeaua. Am copii cuminti, ma lasa sa imi indeplinesc sarcinile de dimineata .

Ma gandesc sa gatesc ceva azi ca maine doar cu sotul nu o sa am timp de asa ceva , in plus l-am tot rugat sa imi aduca actele sa nu mai stau pana pe 25 cu declaratiile si nu s-a catadicsit asa ca in weekend o sa am de lucru.

Am rezolvat subiectul kk, a trebuit sa il schimb de body. Acum astept sa vad cum evolueaza cu sanatatea, cel mare are putina febra si tuseste destoinic!

Hai ca am scris multe si marunte!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Vad ca la fiecare mesaj imi scrie "va aparea dupa ce este aprobat de moderator". Inseamna ca apare putin mai tarziu decat scriu, nu?

"Exista o infinitate de moduri in care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

`neata si de la mine
azi sunt plina de optimism. sper sa reusesc sa fac tot ce mi-am propus.
valen felicitari lui ines pt "ta-ta". tare mult mi-a placut poza www.flickr.com/photos/10388560@N04/1366905812/" target="_blank">asta. si recunosc ca abia astept sa o vad si pe andra www.flickr.com/photos/10388560@N04/2054826695/" target="_blank">asa. tare frumoase fetele dar au cu cine semana.
pt mine e deja enervant ca toti imi spun "ce norocosi sunteti ca aveti pereche!". eu cred ca eram la fel de norocosi daca aveam doi baieti sau doua fete.
si la capitolul cum aratam la 2 luni dupa prima nastere o viitoare cumnata se mira "deja il faceti pe urmatorul!". acum am o burtica ca la 5 luni si se vede fine caci eu sunt slaba. asta este. ma deranjaza dar nu am timnp de sport. pana la anu scap eu de ea.

andra adoarme tot cu titi. aseara am mai avut o tentativa sa o pun in patut. sta cat sta apoi se pune pe plans. si plange nu gluma. pana la urma mi-a adormit in brate suparata ca are parte de un asa tratament. la ora 1 cand s-a trezit am hotarat sa o las totusi in pat cu mine. eu ma gandeam ca sotului i-ar fi mai usor daca ea ar dormi in patut.
fiind la al doilea copil, deci timp liber mai putin, nu prea mai tin la educatia nocturna. ii dau repede titi ca sa pot si eu sa dorm. stiu ca nu e bine si tot sper sa iau masuri dar uite ca nu o fac. poate ii e mila de mine si se hotaraste singura ca ii place in patut si e bine sa nu se mai trezeasca noaptea.
cafea am servit si eu. e delicioasa
pup fetele si merg sa mai pun cateva becuri ca maine trebuie sa predau proiectul

m-am uitat si eu la poza cu cel mai mare punctaj. nu pot sa spun ca nu e frumoasa dar nu mi se pare corecta nici mie chestia cu 01. eu nu am avut timp sa vad toate pozele dar chiar sunt alte fete mult mai frunoase. si eu sper sa castige nikole sau poza cu grupul.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Multumesc moldovencelor mele ptr invitatie la Iesi!Mi-e drag rau orasul asta, mi-am petrectut ceva ani din viata acolo, sa mai zic ca am amintiri pe care le voi lua cu mine pana in ultimukl moment?
frumoase vremuri, si cel mai mult imi place Iasul toamna, e incredibil de frumos.
Sa dea D-zeu numa sa-mi dea astia viza sa vin si eu in tara ca sunt 3 ani de cand nu am mai fost...

Referitor la programul de noapte al copiilor, eu il vad pe al meu ca nu ii este foame mai devreme de 5 ore in timpul noptii, insa se trezeste cateodata la 2 ore (asa cum si noi oamenii mari ne mai trezim din cand in cand, noaptea, nu?) si nu mai poate adormi singur.Fiind invatat sa-l pun la titi sau sa-l legan, el probabil asociaza adormitul cu leganatul sau suptul, si-a facut un ritual de a a dormi, si fara ajutor nu stie sa adoarma la loc.Plansul de foame e diferit de cel de alint, eu asa zic.
Odata trezit, cum ii bag titi in gura cum in 5 minute maxim, e in bratele lui Morpheus, si fara macar sa suga , o descanta pe titi un pic si gata...de asta zic ca suptul il ajuta sa adoarma de fapt.
De foame se trezeste cam la 5 ore si atunci tipa, nu maraie, e nervos,plange, si cum ii bag titi in gura cum suge de se si ineaca,...apropo, strumfii vostri se mai ineaca la supt?ca al meu ma sperie groaznic cateodata, suge fara sa respire, e foarte lacom...

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Off, cred ca voi nu vedeti mesajele mele. Scrie in dreptul lor nemoderat desi eu vad ca au aparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Da oare dupa ce incepem diversificarea, de pe la 6 luni incolo, se mai trezesc asa noaptea?oare nu dorm si ei macar 8 ore legate, sa fie toata lumea fresh dimineata?

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput