1 an si 5 luni - da peste mana!
Raspunsuri - Pagina 2
Ignatica spune:
Sheanna am patit acelasi lucru cu David, dar numai la masa. Desi nu e indicat, nu am avut ce face si am apelat la jucarii pe masutza de masa. A functionat, acum se joaca de obicei cu cate o lingura pe care o baga in castronelul de mancare, mai rastoarna, dar ii face placere sa participe. Eu am ajuns la concluzia ca se plictisea la masa.
La un moment dat a avut un obicei de a musca, mai ales cand se enerva. L-am ignorat total si i-a trecut in 2 saptamani.
Noi avem o alta problema, a inceput sa se dea cu fundul de pamant daca nu ii convine ceva. Pur si simplu face crize de isterie, desi pana acum a fost un copil cuminte. Cel mai des se intampla daca nu ii dau voie sa ia vreun obiect sau ii iau ceva din mana. Noi suntem foarte permisivi acasa si am facut tot ce a fost posibil ca David sa aiba acces la majoritatea lucrurilor din casa, drept urmare nu avem multe interdictii ( exceptand cosul de gunoi, vasul de WC etc.) Dar deja nu mai pot pleca in vizita cu copilul, el incepe sa demoleze casa omului si orice gest restrictiv aduce cu sine o criza de isterie. Nu stiu unde am gresit, poate l-am rasfatat prea mult, pur si simplu nu mai merge cu vorba buna. Daca incerc sa ii explic ca nu are voi sa rastorne X obiect casabil, se arunca pe jos, urla, nu ma lasa sa il linistesc, nu pot sa ii distrag atentia cu nimic. Aa, si nici obiectul cu pricina nu il mai vrea...asa, de ciuda.
David are un an si 4 luni. Aveti idee ce pot face?
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2
Tisina spune:
Ignatica, la noi faza cu tavalitul (la baiatul cel mare) a trecut prin ignorare, si daca ii mai ziceam si "vai ce rusine, o sa rada toata lumea de tine daca te vede cineva cum te tavalesti", aveam intotdeauna efectul scontat. Si acum e marcat de treaba cu rusinea (si imi atrage atentia in parc la diversi copii care trec prin faza asta si imi zice "nu-i asa, mami, ca e foarte rusine sa faca asa?"). Cel mai bine (desi e destul de greu) e sa va prefaceti ca nu va pasa cand el se tavaleste, nu-l bagati in seama si mai ales nu incercati sa il linistiti (in nici un caz nu cedati dandu-i obiectul interzis initial). O sa fie greu, dar o sa reusiti, totul e sa fiti fermi pe pozitii (si mama si tata, nu unul sa zica ba si celalalt ba).
Mult succes!
Tisina spune:
scuze de greseala de tipar. vroiam sa zic sa nu zica unul da si celalalt ba (desi cred ca m-ati inteles)
Ignatica spune:
Tisina iti multumesc mult pentru raspuns. Sper sa stim in curand si de rusine, deocamdata nu constientizeaza asta, dar intr-adevar metoda cu ignoratul cred ca va functiona.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2
mephala30 spune:
Ignatica, incearca altceva: ia-i jucaria din mana rapid si redirectioneaza-l spre alta: 'vai, ce jucarie frumoasa am eu aici'. Si vorbeste-i mult: ce culori frumoase are.... adica il 'aburesti', .
De asemenea, cand vrea ceva si nu are voie, ia-l in brate si danseaza putin cu el, canta-i ceva, apoi da-i ceva permis.
Atata vorba....ideea era distragerea atentiei si implicare lui in alt joc.
Bafta in tot ce ti-ai propus!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=17" target="_blank">Va multumesc pentru voturi!
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo/photosd/1144497" target="_blank">
andruskandu spune:
Buna!
Am un baietel de 1 an si 5 luni, tare zvapaiat. Este foarte independent, alearga unde vrea el. De cateva saptamani a inceput sa ma loveasca atunci cand nu-i convine ceva, si ma arde, nu gluma...
In general ignor, il mangai, ii spun ca ma doare, sa faca gigea... si altele. Dar nu prea merge. Cred ca trebuie sa astept sa treaca perioada asta. Mai rau este ca se plesneste si el peste fata, cap, tare, cu toata puterea lui. Nu plange atunci, parca s-ar pedepsi.
Si zau ca eu nu l-am pocnit, nici macar in gluma. De cate ori s-a lovit de cate un obiect, am masat locul respectiv, l-am pupat si i-am spus ca trece, n-am batut in masa, dulap, perete sau de ce s-a lovit el. De unde o fi luat obiceiul asta, nu stiu...
La nervi mai da cu capul de pereti, podea, ce nimereste, si atunci ignor sau ii spun ca degeaba da, tot pe el il doare... si nu obtine nimic.
Ce altceva sa fac?
Andreea lui Andreiut Puiut