Aveti in jur de 40 de ani? Recunoasteti cartile?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

A, si mai era o carte cu coperte tari, lucioase, portocalii cu animalele salbatice. Imi placea mult si asta.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by ellej

Mey, ma faceti sa-mi aduc iar aminte de copilarie.

... o alta carte cu poezii in care un baiatel umfla un balon si-l intreba "mai poti?' si balonul raspundea "mai pot" si tot asa panca cand a raspuns "mai poooc"; cartea cu elefantul Lucicu si ursuletul Arhibald ("cartofiorul e prea cald, si-l frige pe Arhiblad, ursuletul la moment, il arunca pe parchet...

Ce poate retine creierul uman din niste povestie pe care nu le-am mai citit de peste 20 ani! Frānturi de copilarie.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)

Mergi la inceput

M-am pus pe scormonit si-am pozat si restul: Lir si Tibisir, Califul Barza, Mimina, Cioc-Cioc (Garleanu, nu chiar asa de veche), Magazinul si Revista Universul (1944) - nu sunt pt. copii, doar vechituri dragi. Ultima pagina din Universul este dedicata cartilor pt. cei mici, asa ca diseara am sa trec cateva titluri, poate le aveti sau le gasiti voi in anticariate:

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Din%20lada%20cu%20vechituri/?action=view¤t=100_3632.jpg

P. S. Dana, am trecut si poezia pe pagina anterioara. Te astept cu poze, cand ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Hai ca avem un we in fatza si sper ca o sa ma ocup de carti sa le fac poze celor pe care le-am gasit. Am uitat sa va spun de una "legendele pasarilor" nu mai stiu de cine dar o am intreaga. Imi pare rau ca nu o gasesc pe aia cu SSSST, si eu vroiam sa o citesc celei mici. Nici nu-mi vine sa ma mai apuc de rascolit de frica eshecului, parca mai bine as astepta sa apara singura. la primavara ne mutam si atunci sigur trebuie sa apara. Cred ca mai sunt si pe la ai mei niste carti vechi dar pe multe le-am arestat deja mai ales pe alea pt copii mai mici pentru fii-mea.
Maine mergem sa aprindem bradul din Piata Unirii si la targul de carte pentru copii, dar sigur imi fac timp si pentru cartile vechi.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Pana la urma n-am mai trecut titlurile. Daca totusi le vrea cineva, le pot scrie.
Dana eu te astept, in masura timpului liber...
p.s. Cum a fost la targ?

Mergi la inceput

Am gasit cartile, Uraaa! Sun toate, chiar si aia cu "bunicutule bunel" si "balada pentru Eliane". Le-am facut aseara poze dar cand le-am descarcat am constata ca unele nu sunt foarte clare si vreau sa mai incerc azi. Oricum eu sunt la serviciu si pozele in comp. acasa as aca nu le am dar am.. cele doua carti pretioase si am sa va copiez citate din ele.
Ambele nu au coperti si nu le stiu titlul si autorul, foarte regretabil ca daca le-as sti le-as cauta pe net, cine stie... poate am noroc. Oricum am de gand sa caut niste titluri din ele, asa sa nu zic ca n-am incercat.Deci, cea mai veche si fara nici o coperta si cu pagini lipsa, adica cea de poezii vad ca sunt semnata pe ea de mama sau tata cu anul 1970. Va scriu niste titluri din ea si poate si niste poezii.
Micul Cosmonaut
Sfada :
Cea mai alba, mai frumoasa,/
Eu sunt iarna. O mireasa/

Tineretea mea-i comoara!/
Spune verde primavara./

Pana primavara" spui,/
Unde-i primavara? Nu-i!/
...................
Patania pisoiului (asta chiar imi place mult)

Zahar mult, ca pe-o gogoasa,
Tot pamantul il infasha.

Pisu, dis-de-dimineata,
Se-ntreaba pe sub mustatza:
-Cum? Din cerul mohorat,
Mari de lapte-au izvorat?
Ce de lapte! Il beau tot!
Dar varandu-si micul bot
In zapada cea pufoasa,
Stranuta si.. tzusti in casa!

Fetele mele

Mergi la inceput

BUNICUL

Vorba-i dulce ma rasfatza,
Dar acum nu-i shugubeatza
Sub zburlita lui mustata:

-Iar facusi o pozna noua?
Hai, intoarce-l sa-ti dau doua!
-Bunicutule, bunel,
Nu se poate: stau pe el!

LAUDAROSII SI GAINILE

Sunt laudarosi gramada
Ca gainile-n ograda:
Unele si oua fac,
Altele- doar: "cot-co-dac!"

Fetele mele

Mergi la inceput

O sa incerc sa fac poze mai clare in care sa se poate si citi.
Acum cealalta cu Calul de lemn, Omul de zapada..
Iata titlurile:
CALUL DE LEMN CEL NAZDRAVAN (Ca sa fii intotdeauna multumit)
COPILUL CARE NU S-A RATACIT IN PADURE (ca sa nu-ti fie frica niciodata)
OMUL DE ZAPADA (ca sa-ti pastrezi visele frumoase)
PUSTIUL (ca sa-ti faci treaba repede si bine)
CHO- MARINARUL (ca sa nu ramai niciodata de caruta)
IEDERA CEA MAI INALTA (ca sa nu te desparti niciodata de fratii tai)
ZIARE (ca s afii totdeauna vesel) - dupa ce ziare vinde pustiul asta cred ca autorul este spaniol- am aflat ceva
RAUL LUI BARTOLO Ca s anu te dai niciodata batut)
NUCI (ca s anu plangi niciodata) - asta imi amintesc ca e tare trista.
CAINELE CU BLANA ROSHCATA (ca sa respecti libertatea altuia)
.............nu le scriu pe toate

SSSSSSSST! (ca sa -ti fie somnul lin)

Baiatul se vara in pat, s einveli cu patura pana la nas, scoase o mana, intinse bratul - doar un pic, pentru ca era foarte frig - si stinse lumina. Baga cealalta mana sub perna, se rasuci zambind pe o parte - ce bine e in pat! - si inchise ochii. Peste putin timp isi aduse aminte:
"Desteptatorul. N-am intors desteptatorul!"
Intinse putin picioarele, apoi si le stranse din nou, facandu-se ghem. Isi trecu bratul liber pe sub barbie si-si baga si a doua mana sub perna, langa cealalta.
"Desteptatorul! se gandea el. Nu l-am intors. Trebuie sa-l intorc"
Dar isi stranse mai tare ochii si-si infunda capul in perna. Ce bine e! Ce cald!
"Desteptatorul! ii soptea un gand . Maine trebuie s ate scoli devreme. Trebuie sa-l intorci. Dar pentru asta trebuie sa te rasucesti, sa scoti o mana, s aintinzi bratzul, sa aprinzi lumina, sa iei ceasul, sa scoti si cealalta mana, sa-l apuci si sa-i intorci butonul. Uf! Mare pacoste! Ce frig!
Si fara sa mai stea pe ganduri, baiatul facu toate cate ii trecusera prin minte. Apoi se aseza din nou ca mai inainte, s einveli bine, pana aproape de ochi.
"Acum chiar ca ma simt bine. mai bine ca inainte."
Cu ochii inchisi asculta zgomotele mici ale casei. Dulapul scartzaia, desteptatorul facea "tic-tac, tic-tac", din cand in cand fereastra se zgaltaia, lemnele din soba trosneau si flacarile micutze sfaraiau. Zgomotele se stinsera incetul cu incetul pana cand copilul nu mai auzi nimic.
Linistea, care pana atunci dormise langa soba, trantita pe jos, se scula si s eintinse. Incepu sa umble prin incapere uitendu-se in toate partile.
-Taci odata! ii spuse ea dulapului. Nu mai trosni atat. Si dulapul se potoli si nu mai scoase nici un zgomot.
Linistea continua sa umble incoace si incolo.
-Hei, voi, mai incet! le spuse ea apoi flacarilor care faceau sa trosneasca lemnele. Baiatul trebuie sa doarma.
Si flacarile se facura mai mici, pitulandu-se sub lemne.
- Potoleste-te odata! ii sopti ea ferestrei. Nu te mai zgaltzai.
- Nu e vina mea, raspunse aceasta. vantul e de vina ca ma gadila.
- Nu-i da atentie. Tine-te tare si nu mai rade, o sa te lase in pace.
Linistea se mai plimba putin prin casa.
- Ssssst! facea ea tuturor, ducand degetul la gura si aratand spre copil.
Pasii ei erau usori si miscarile ii semanau cu miscarile norilor. In ceea ce priveste vocea, oricat de mult v-ati fi straduit, v-ar fi fost cu neputinta sa o auziti. In cele din urma se aseza pe un scaun, si nici atunci cand si-l trase sa se aseze tot nu se auzi nici un zgomot.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Si pentru ca tot eram eu superincantat de Vulpisor, draga mea nevasta mi-a facut o surpriza de zile mari: a copiat-o cuvant cu cuvant, in acelasi format cu cartea, i-a pus si pozele...a capsat-o ca pe o carte si...mi-a pus-o in ghete.
Ce usor e sa te bucuri!

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Dana, sa fiu sincera, nu credeam ca te mai intorci. Cu atat mai mare bucuria... asa mi-a facut placere sa citesc fragmentele din poezioarele/povestile tale (neaparat sa-ti faci timp si pentru fetite!; subtitlurile sunt minunate, se vede ca-i veche cartea)! Iti multumesc mult!
Sunt curioasa cum se termina "Sssst!", e lunga? Mai scrii? Uite cum mi-ai dat un deget...

Promit sa traduc si eu "Babusca", poveste ruseasca de Craciun, daca nu o cunosti deja si mi se da voie aici, pe DC. Se poate?

P.S. Nu o stiu din copilarie, nu are leg. cu subiectul, dar imi este draga. La fel copiilor mei.

Draguta si atenta sotia ta, Rufus.

Mergi la inceput