Aveti in jur de 40 de ani? Recunoasteti cartile?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

E cam mare, are vreo 9 pagini iar eu aici am scris ceva mai mult de una. O sa incerc sa fac poze foarte clare in care se se poate citi, sau daca nu reusesc atunci o sa continui sa scriu povestea episodic dupa cum am timp. Oricum, daca sunteti interesati, va promit ca nu va las cu ochii in soare

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Oooo, n-am stiut ca-i asa de lunga. Daca ai timp sa fotografiezi, pot trece pozele printr-un program (de "sharpening") sa vedem ce iese.

Chiar daca nu vii cu povestea am sa traduc Babusca intr-un subiect separat, cadou de Craciun (daca am voie...).

"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mai era Morcoveata si Calutul cocosat. M-am bucurat sa gasesc aici si Manusa a lui Brent. Si mai era Kalevala.
Aaa si-mi placea mult Povestiri din Valea Zinelor (cu Zinover Binovin Caslachin). De povestea cu baiatul care se transforma in ursulet si avea capul greu va aduceti aminte, ce m-a speriat povestea asta, visam ca nu pot sa-mi ridic capul.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Mai era Morcoveata

Anda pentru ce varsta ar fi nimerita?

si Calutul cocosat. M-am bucurat sa gasesc aici si Manusa a lui Brent.

Brett?

Si mai era Kalevala.

Ce este asta?

Aaa si-mi placea mult Povestiri din Valea Zinelor (cu Zinover Binovin Caslachin). De povestea cu baiatul care se transforma in ursulet si avea capul greu va aduceti aminte, ce m-a speriat povestea asta, visam ca nu pot sa-mi ridic capul.

He, he, la fel ar reactiona si baietelul meu. Eu am cumparat-o la recomandarea fetelor de pe DC, dar nu am citit-o in copilarie si nici celor mici. Inca... Sa mai astept? Au 6 si 4 1/2 ani.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Mai erau cateva care imi placeau, pentru copii un pic mai mari: Inventii si inventatori (parca), Povesti de la opera (sau cam asa... o carte mare, cu coperti cartonate, verzi), Taicutul Picioare Lungi si Shakespeare pe intelesul copiilor (sunt sigura ca altul era titlul) de Charles si Mary Lamb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Morcoveata, poate mai tirziu, ca e trista, e de Jules Renard si se gaseste la liber in varianta franceza: http://www.gutenberg.org/etext/4559

Kaleva e tare frumoasa si daca au citit miturile romane si grecesti o pot citi si p-asta. trebuie sa o gasesti insa repovestita ptr copii, editia originala care povesteste miturile finlandeze e prea greoaie.

Jan Brett e minunat si recomand ptr copiii tai ORICE carte scrisa de el. Are si un site minunat pe care il poti vizita, are multe jocuri ptr copii si poze fantastice. De aici am printat multe ptr camera lui Marcu. Am facut si un project cu manusha. in care am bagat toate animalele.

http://www.janbrett.com/

Povestile din Valea zinelor i le-am citit lui Marcu si n-a avut nici o reactie negativa, dar nici nu l-a entuziasmat cine stie ce.

O poveste pe care i-am citit-o de cel putin o suta de ori si inca mai ridea: Harap Alb-fascinat a fost...

Shakespeare pe intelesul copiilor am citit-o pe la 14 ani, minunata era, mi-am adus aminte dupa numele autorilor, parca pe coperta era ilustratia de la " Doi tineri din Verona",
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Si mie imi era mila de Morcoveatza :(

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Multumesc Anda, Elle.
Cred ca pe Morcoveata il am la mama.

N-am terminat mesajul (baietelul nu se simtea bine). Acum doarme.

Am sa caut si Kaleva, multumesc de titlu.
Daaa, avem multe carti de Jan Brett (cele cu trollii si Treva, renii buclucasi si Teeka, caciula, manusa, bebelasul de turta dulce, supriza aricelului...). Ce le mai iubesc! Si eu la fel!

Harap Alb am s-o fac un pic mai scurta si o vom citi (la biblioteca aveau "Corabia prostului", varianta ruseasca si tare le-a placut.)

Ha, ha! Tu stii ca si eu imi aminteam perfect numele Charles si Mary Lamb? Zau ca n-am habar de ce... Am revazut-o aici dupa multi ani si asa am recunoscut-o, dupa numele lor.

Mergi la inceput

Il am si eu pe Morcoveatza in editia aia cartonata Biblioteca pentru toti
Revin cu continuarea la poveste:

..Zgomotul se aciua langa foc, sa se odihneasca. Linistea si Zgomotul erau veri. Nu c-ar fi fost certati, dar nu-si vorbeau decat foarte rar.
- Imi face rau cand te aud vorbind. Faci un scandal atat de mare! se plangea Linistea.
- Iar pe tine nu te aude omul deloc. Parca n-ai avea glas, ii spunea intotdeauna Zgomotul.
Baiatul se rasuci in pat si in cele din urma se intoarse cu fata la perete. Linistea se uita la ceas si apoi la usa, ca si cum ar astepta pe cineva. Apoi se ridica, se apropie de dulap, se apleca si spuse:
- Hai odata somnoroaselor! Iesiti de acolo!
Nu-i raspunse nimeni si Linistea baga o mana sub dulap si incepu sa traga ceva.
- Iesiti odata! Trebuie sa va apucati de treaba.
Tihna si Pacea isi itzira capetele.
- Nu s-ar putea sa mai dormim un pic? intrebara ele cu glas somnoros.
- Nu, raspunse cu severitate Linistea, care era sora lor mai mare.
- Bine, spuse Pacea si iesi.
Facu cativa pasi in incapere si apoi se duse la capataiul copilului. Acesta, cu ochii inchisi, zambi usor, desi n-avea habar de nimic.
Linistea auzi un sforait de sub dulap. Tihna adormise la loc, cu capul afara.
- Vino incoace, ii spuse Linistea, pacii. Hai sa o sculam pe lenesa asta!
O insfacara amandoua si o pusera in picioare. Tihna se freca la ochi si apoi se puse pe treaba. Atinse usor toate lucrurile din camera si sub mana ei totul devenea mai potolit, mai bland.In cele din urma se apropie si de copil si sufla usor deasupra patului. Copilul se misca putin si zambi din nou, desi, bineinteles, habar nu avea de cele intamplate.
linistea se uita iarasi la ceas.
- E cam in intarziere Somnul, spuse ea. Intotdeauna ajunge tarziu.
- Da, daca nu cumva soseste primul ca noaptea trecuta, cand copilul a adormit inainte sa ne punem noi pe treaba, zise Tihna.
In clipa aceea usa se crapa un pic - nu se auzea nimic, doar de asta era Linistea acolo - si intra Somnul.
- Buna, spuse el.
- Buna seara, ii raspunsera Pacea, tihna si linistea. Puteai sa vii putin mai devreme. te asteptam.
- Pai sa vedeti... incepu Somnul.
- Sa nu incepi acum cu explicatiile. Ne adormi pe toate cu ele.
Somnul rase in sinea lui, se duse langa copil si-i atinse usor pleoapele. Si atunci copilul adormi de tot.
Pe rand incepura sa soseasca Visele, strecurandu-se pe sub usa. Erau de toate culorile si de toate formele: rosii, galbene, albastre, verzi, portocalii, violete, rotunde, patrate, in forma de bila sau de ou. Cel mai mic dintre ele era aproape straveziu si nu avea o forma precisa. Cu toatele veneau langa copil, tacute si usoare.
Trecu astfel aproape o ora, fara sa se schimbe sau sa se miste nimic. Copilul dormea linistit.

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Mai era Morcoveata si Calutul cocosat. M-am bucurat sa gasesc aici si Manusa a lui Brent. Si mai era Kalevala.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Povestea asta nu era cumva din cartea "Povesti cu zane" si se cheama parca chiar "Ursulet"?
O am si pe asta, si mie mi-au placut mult povestile din cartea aia, era si una cu un copac acoperit cu o panza sub care o fetita nu avea voie sa s euite. S-a uitat si a fost vrajita. Si o poveste "Balaioara"...

Fetele mele

Mergi la inceput