Mamici de mai-iunie 2008 (18)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Buna ziua la toata lumea!

Aici gasesti haine de sarcina si la preturi decente si destul de dragute: 30-40€ o pereche de pantaloni, 20€ o bluzita cocheta. Insa sunt si niste boutiq-uri cu nume unde o pereche de pantaloni e 70-80€. Fetelor de pe aici le mai iau mamele lor haine scumpe, fiind mandre ca or sa devina bunici. Cum mamica are pensie de la statu roman, fi-sa nu calca in boutiq-urile cu pricina, doar eventual sa vada "tendintele modei"

Silvia, ce dulce esti cu "halatul pufos". Eu am primit unul anul trecut de Craciun si pot sa zic ca nu il prea port deoarece tine al naibii de cald. Iti tin pumnii sa iti gasesti. Si sper din tot sufletul sa iti mearga toate bine. Stiu ca statul la pat te ucide psihic, a trebuit sa stau si eu 2 zile in pat la sarcina anterioara datorita unei sangerari fara cauza aparenta si eram nervoasa rau. Pana la urma s-a dovedit ca sangerarea era de la o zgarietura de la controlul intern la ginecologie

Fetele cu kilogramele ... in minus... - nu va mai stresati caci kg luate in primele 3 luni sunt pura sunca, menite sa sustina alaptarea dupa ce nasteti. Cand eram eu insarcinata data trecuta am avut o colega care a pierdut 4 kg in primele luni - eu luasem 3. SI ea arata asa bine si eu aveam fundu cat banita ... Ea a facut bb de 3.5kg, io de 2.5 si am luat mai multe kg ca ea per total. Sunt multi factori in calcul...

Va pup, merg la sedinta zilnica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihbut spune:

Buna fetelor!

pentru gabitzam si felicitari Getutza pentru caruciorul albastru!
Multumesc tuturor de primire si scuze ca am disparut ca magarul in ceata dupa primul mesaj. Eu sunt in concediu medical pana voi naste din cauza de doi bblusi si cicatrice pe uter destul de recenta. Numai ca de cand sunt in concediu parca sunt mai ocupata decat inainte . Cei de la asigurarile medicale care imi vor plati concediul medical din a doua luna imi cam fac probleme si imi cer tot soiul de documente care nu-mi trebuiesc in mod normal, asa ca mai tot timpul ori sunt pe telefon ori bat orasul in lung si-n lat pe la spital, resurse umane la mine la servici si asigurari. Ma rog, sper ca s-a terminat cosmarul asta (inca astept sa-mi confirme ca totul e ok).
DanaH din cate stim noi, nu avem cazuri de gemeni in familie. Oricum nici nu mai conteaza, suntem asa de fericiti amandoi. Tot ce imi doresc deocamdata e sa fie amandoi bblusii sanatosi si sa pot duce sarcina la termen. Dupa aceea ne-om descurca noi intr-un fel.

Mihaela, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare fetele
vin si eu cu vesti de la eco, se pare ca si bebe al nostru joaca fotbal
spre fericirea maxima a lui tati si si ingrijorarea lui mami ca va sta televizorul pe toate meciurile din liga si din cele o mie si una de campionate
lasand acest aspect la o parte, sunt f fericita ca bb e bine, eu am fost convinsa de la prima ecografie ca e baietel si l-am incurajat pe tati desi nu s-a vazut nimic...dar stiti voi ca sunt si lucruri fara explicatii pe lumea asta.
Nu va povestesc insa ce umilinte si momente jenante pana sa intru la eco...asa-i la noi in tara, chiar daca dai bani si mergi la cabinete renumite, important e sa ai gura mare si chiar daca vii ultimul si ai alte persoane programate inaintea ta, intrii primul-cu acordul asistentei care se saturase sa asculte scandalul-ca doar traim intr-o jungla si femeile sunt unele mai gravide ca altele[deci prost e cel care tace din gura.da,hormonii mei de gravi s-au simtit f lezati
inca ceva, ca eu sunt f aglomerata la serviciu si nu apuc sa citesc tot ce scrieti, imi poate spune si mie cineva unde e magazinul rococco? eu le-am vizitat pe cele din cocor(et 2 si 3), am luat 2 perechi de pantaloni dar nu sunt prea incantata. sunt convinsa c pot face si lucruri mai frumoase pt gravide.
eu am luat 4 kg pana acum. sper sa nu ajung la 20, oricum, e clar ca mananc mai mult ca inainte si m-am si lasat de fumat. ma consolez ca poate asta o fi cauza.
imi puteti da si mie parola contului comun va rog?
o zi buna sa aveti

a venit toamna...cu un bebe!!!
13+
http://bd.lilypie.com/DGDIp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Salutare, fetelor,

Ma alatur si eu celor care au luat kg: cred ca vreo 4 pana acum, dar cum se spune ca maxim 12 pana la sfarsit, mai am. La prima sarcina am plecat de la 43 kg si am ajuns la 62, asa ca nu va faceti probleme, aveti timp si sa va ingrasati, si sa slabiti. Dupa nastere am ramas cu vreo 10-12, si apoi ca sa slabesc…. nu m-am mai zbuciumat. Am ajuns intr-un timp la 47 kg, dar dupa aceea am inceput si m-am mai ingrasat putin. Acum am plecat de la 50 si sper sa nu urc mai mult de 62-63 kg. Azi am sa ma cantaresc, sa vad din curiozitate cat am luat exact pana acum.
In rest, cu mancatul stau binisor, inca nu bag in disperare. Pai, la prima sarcina imi aduc aminte ca mergeam la McDonalds si mancam cate 2 meniuri deodata, acum nu mai am asa pofta, abia daca mananc un meniu complet. Cat despre cartofi, acum mananc la greu, cel mai mult prajiti cu usturoi, sau fierti cu branza rasa pe deasupra, le mai pun cateodata si smantana si ou si ii bag la cuptor… cum or fi, dar sa fie cartofi!
Aseara am facut o supa cu galusti, si asa de frumos mirosea ca l-am convins si pe papi si am mancat amandoi cate o portie si ne-am fript de ne-a luat nebuneala.
Lui Vlad i-am facut orejor cu piept de pui si paine prajita si azi l-am trimis la scoala, era mai bine, n-a facut febra deloc azi-noapte si a dormit bine, n-a mai vomitat.
Nu stiu ce sa fac, daca sa-l duc asta seara la inot sau sa-l mai las nitel!? Voi ce ziceti?
17+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihbut spune:

Eu mi-as fi dorit sa fac TT ca sa fiu cu inima impacata ca am facut toate testele posibile, insa doctorita mea zice ca nu mi-l poate face din cauza ca sunt doi bblusi. Asa ca raman cu translucenta nucala masurata la 11s4z si cu eco morfologica pe care o voi face pe 18 Decembrie.
SilviaPop eu am o multime de senzatii la burtik dar nu stiu exact care dintre ele sunt contractii. Eu am intrebat-o pe doctorita la ultimul control cand ar trebui sa ma ingrijorez si mi-a zis ca numai daca simt ca o strangere urmata de relaxare pe centru. Eu in general am dureri de ligamente, astea sunt laterale, care apar daca tusesc, izbucnesc in ras sau incerc sa ma intorc mai brusc in pat. Zilele trecute am experimentat si senzatii ca la ciclu, n-as putea spune ca dureri, dar au fost de scurta durata si le-am pus pe seama ca nu m-am dus la timp la toaleta din cauza ca eram intr-un examen. Din cate am inteles unele dureri de spate sunt cauzate de contractii, dar n-as putea sa-ti spun cum se manifesta. Eu am dureri de spate de mai bine de doua saptamani, dar doctorita mea zice ca sunt datorate faptului ca oasele bazinului se departeaza pentru a face loc bblusilor ceea ce produce o inflamatie a articulatiilor.
Despre 'palpairi' eu credeam ca sunt bbelusii care misca.

Mihaela, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Inais, Getutza, mie inainte de fiecare control imi ia tensiunea si ma cantareste. Acum depinde unde mergeti. Eu la cati bani las acolo de fiecare data (cel putin 3 milioane), cred ca merit macar tratamentul asta.

Lilly...si eu ma cam enervez pe la servici de la un timp. Nu stiu ce am, acum mi s-a pus pata pe o colega care n-are stare pur si simplu, inchide/ deschide geamuri, inchide/ deschide aer conditionat (la noi in birou bate soarele si e f cald), inchide/ deschide lumina, inchide/ deschide jaluzelele. Si asta fara sa intrebe daca vrem si noi, si la fazele astea imi vine pur si simplu s-o strang de gat. Dar n-am chef sa ma cert ca oricum plec de-aici peste cateva saptamani si n-are rost.

Silvia, nu stiu daca te consoleaza dar si eu mai stau cu frica in san ca am colul asta scurt.....ma gandeam la ce spuneai tu intr-un mesaj anterior: eu am avut de doua ori in sapt 8 si sapt 12 dureri ca la Cm, probabil erau contractii si atunci s-o fi scurtat colul. Sincer eu as vrea sa-mi faca cerclaj sa stau mai linistita, dar cum dr mea nu mi-a propus nimic, incerc sa nu ma mai gandesc. MAi ales ca stiu ca e super, super precauta si mi-ar fi spus daca era vreun pericol.

Ralu, felicitari pt baietel! Sa ne traiasca la toate baieteii si asteptam si fetitele....baieteii au luat-o inainte pt ca asa cum spunea cineva, le atarna ceva intre picioruse si se vede mai usor

Alina 16+ posibil

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Lily, pai sunt normale si momente psihice mai nasoale de-a lungul sarcinii...sper sa le depasesti repede.Probabil te simti asa si din motivul ca nu ai anuntat inca, si a kilogramelor pe care banuiesti ca le vei lua pana la sfirsit...
si eu am luat 3 kg deja, dar m-am restrins la dulciuri si la paine...nu deloc, dar mai putin...si asa nu prea ies afara... Oricum, o data la 2-3 zile, altfel nu.nasoala chestia asta

David (10 nov 2004) si
Simona 17+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

fetelor, cu contractiile si colul, sa va zic cum e si la mine.
eu am avut acele dureri de CM de la inceputul sarcinii, multa vreme dupa testul de sracina eu asteptam sa-mi vina fiindca durerile mi se pareau inconfundabile.
la 6 saptamani aveam colul 3.4, iar ieri la 13 saptm. a fost de 4.1, cu contractii cu tot, am cel putin una pe zi. eu nu am luat nospa, decat rar de tot, nici nu stiam ca-s contractii pana n-am citit pe aici.dr. spunea ca e normal sa mai am o durere cand si cand...si l-am crezut pe cuvant
stiu insa ca magneziul contribuie la continenta colului, incercati un magneb6, e f bun si pt nervi. si eu sunt un monument de nervozitate...sper sa treaca, oricum nu eram eu prea calma nici inainte.si la serviciu astia ma si ajuta f tare sa stau calma, se poarta execrabil de cand au aflat ca-s gravida si o sa stau acasa o vreme...sa fie ei sanatosi, si eu la fel impreuna cu bb
va pup

a venit toamna...cu un bebe!!!
13+
http://bd.lilypie.com/DGDIp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Si mie de cate ori merg la control, imi ia tensiunea, ma cantareste, ma intreaba cum ma simt, daca am vreo problema, asculta bataile inimii copilului, imi explica cum este copilul, si imi raspunde la intrebari, daca am ceva neclar.
Cred ca asa ar trebui sa faca toti ginecologii, altfel cum stii daca stai bine cu tensiunea si cu bataile inimii lui bb??
Si pe mine ma sacaie o colega, mereu trece prin spatele meu sa mai spioneze ce fac, daca m-am bagat in Internet…. Invidia asta!!
17+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

colegii mei sunt, in general, draguti cu mine... sar care mai de care cu sfaturi sau sa ma ajute ... iar colegele de birou sunt de milioane, chiar am mare noroc cu ele

nu mi se pare normal ca medicul sa va faca doar ecograf si atat ... doctorita mea intai ma invita sa ma asez pe scaun, ma intreaba daca sunt ok, daca ma doare/m-a durut ceva, etc... are rabdare cu mine, raspunde la intrebari... apoi eco, care e cel mai fain ; il cheama imediat si pe sotul meu si ne amuzam toti 3 de ce nazbatii face bebe ... zici ca n-a mai vazut un milion de copii la eco pana acum, asa se bucura de fiecare data, de zici ca-i al ei ... cum sa nu-ti fie simpatica? dupa eco, iar ma aseaza pe scaun, iar ma intreaba, imi raspunde la intrebari si gata. cand ies, ma preia asistenta, care imi ia tensiunea si ma cantareste, completeaza fisa... si nici nu scuip milioane, ma costa 60-70 lei

14+, probabil

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

Mergi la inceput