Cainele potrivit la omul/locul potrivit

Cainele potrivit la omul/locul potrivit | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

stiu ca s-a mai discutat de multe ori, insa eu vin acum cu o intrebare concreta :
in febr - martie ne vom muta in sfarsit la curte(nu mare)..si ne dorim foarte mult un catel..si acum intervine problema..nu stim ce rasa sa alegem, ptr ca evident fiecare vrea alta rasa..
dar, ce rasa s-ar potrivi cel mai bine la o familie ocupata, cu 2 copii( 7 si 2 ani), cu o curte de ! 200 mp, si o casa suficent de mare incat catelul sa-si gaseasca cand e frig afara un locsor?
ce rasa sa fie potrivita, ca nu vreau sa aiu un caine neportivit si sa-l chinui doar ptr ca-mi place mie rasa...as alege, asa, la prima vedere, labrador, boxer, cocker...deci...ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pt. paza: ciobanesc romanesc(carpatin sau mioritic) si ciobanescul german. Nu sunt pretentiosi, se adapteaza perfect climei si sunt usor de dresat.
Sau: un catel fara stapan(maidanez).

Labradorul, cockerul si boxerul sunt pt. joaca. Este adevarat ca la origine au alta utilizare dar majoritatea pt. companie ii folosesc.
Nu sunt catei de paza(chiar daca unii pt. asta folosesc labradorul sau boxerul), nu pt. tinut afara si venit in casa doar cand temp. sunt scazute. Daca doresti un catel din aceste rase atunci tb. sa locuiasca in casa.
Daca doresti pt. joaca: imi permit sa recomand cockerul. Este mereu vesel, jucaus, chiar si la batranete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Darria, multumesc
Ciobanescul romanesc - mioriticul nu este atat de usor de stapanit si mai este si mare..de obicei destul de incapatanat...am avut un sir lunnnnggg
mioriticul, are prea mult par si lung si la fel, este prea mare
o sa iau si un maidanez..insa acum vreau un puiut sa-l crestem noi, cat despre maidanez, o sa adoptam mai in primavara-vara unul de la adapost
labradorul, dresat, la fel si boxerul, pot raspunde foarte bine ptr paza..si sunt si jucauzi, n-au parul lung si nu naparlesc prea tare...
problema principala o constituie Teo(2 ani) si lipsa unui timp liber..deci nu voi avea timp sa dau cu aspiratorul/matura dupa el prea mult si nici sa-l pot peria de cateva ori pe zi nu a fi cazul...o sa mai fie si Maria(7 ani) care o sa aiba grija, insa doar la periaj, mancare, joaca...deocamdata n-o pun pe ea mai mult
si eu ma gandeam la un cocker, mai ales ca am si avut unul(am avut mai multe rase de caini pana acum),,care este un tovaras de joaca excelent, bun aportor..si mai stie si sa latre ...off, greu sa ma hotarasc..pe mine inima ma indeamna spre labrador..
sau un boxer(am avut un boxer incrucisat cu lup-ciobanesc german, parinti campioni, pe care proprietareasa mi l-a dat cu scarba - se imperechease "fetita"-boxer la un concurs canin de frumusete si nu concepea ca-i stricase ploile "fetitei" sale pure..-dar a iesit ceva extraordinar, cu caracteristici exterioare de boxer, insa fara botul acela foarte lasat(si fara bale, deci ), cu blanita putin mai lunga decat la boxer si mai deasa, era o frumusete de catel si destept..ca un copil, l-am iubit foarte mult, cel mai mult, dintre toti, si-mi este fff dor de el)
greu mai este frate...sa vrei sa fie bine ptr toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Acum inteleg. Credeam ca vrei un urecheat pe care sa-l tii afara si doar ocazional(cand e ger) in casa.
Daca iti doresti labrador, de ce mai eziti? E o alegere buna.
Bafta.
Eu sunt fan cockerila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu am o curte de 1200 mp, si am o Goldenitza retriever, si 3 maidanezi...(plus 5 pisici in casa). Sfatul meu e sa adopti un puiutz maidanez, sunt f. isteti, mult mai rezistenti la boli si iti ofera mari satisfactii!
Goldenitza e haioasa si numai pt. joaca, insa costa f. mult intretinerea ei( 2 mil. un sac de hrana, pluc vaccinuri, suplimente nutritive si medicamente), distruge gradina si face mare mizerie...Are 35 de kg. si e un tavalug, sare si te umple de noroi( e distractia ei favorita).Pe langa ea, e nevoie si de un caine care sa latre, macar, sa dea impresia de curte pazita

Maidanezii sunt mult mai isteti, mai putin pretentiosi, sunt buni de paza si...vesnic recunoscatori...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Darri
Victoria, chiar m-ai socat, nu ma astepatm sa coste atat de mult intretinerea unui retriver...despre aspectul cu gradina...spatiul nefiind prea mare nu va fi amenajata in gradina, o sa fie numai gazon...oricum, ce-mi era la capitolul stricaciuni Teo sau retriverul, deci nu de asta imi fac griji ..poti sda-mi dai mai multe dealii, te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Victoria

Eu am o curte de 1200 mp, si am o Goldenitza retriever, si 3 maidanezi...(plus 5 pisici in casa). Sfatul meu e sa adopti un puiutz maidanez, sunt f. isteti, mult mai rezistenti la boli si iti ofera mari satisfactii!
Goldenitza e haioasa si numai pt. joaca, insa costa f. mult intretinerea ei( 2 mil. un sac de hrana, pluc vaccinuri, suplimente nutritive si medicamente), distruge gradina si face mare mizerie...Are 35 de kg. si e un tavalug, sare si te umple de noroi( e distractia ei favorita).Pe langa ea, e nevoie si de un caine care sa latre, macar, sa dea impresia de curte pazita

Maidanezii sunt mult mai isteti, mai putin pretentiosi, sunt buni de paza si...vesnic recunoscatori...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Si eu votez cu maidanezii. Am citit undeva ca maidanezii sint grozavi tocmai prin faptul ca sint ultra"corciti" si ca genele lor sint atit de combinate incit rezultatul e unul de invidiat si anume cel scris de Victoria mai sus: "mult mai isteti, mai putin pretentiosi, sunt buni de paza si...vesnic recunoscatori..." si eu as adauga: rezistenti la mediul exterior, la boli, la stres, in comparatie cu cei de rasa.

Deocamdata noi nu avem curte dar socrii mei au si, bineinteles ca au si maidanezi ( Linda, Negrutza si Pansy-Panselutza). Le iubesc de nu mai pot!
Cred sincer ca maidanezii au o personalitate iesita din comun si foarte potrivita oricaror stapini.
In plus, daca multi iubitori-doritori de animale de curte, companie sau paza, ar opta pentru maidanezi...macar 1% din problemele acestora s-ar rezolva.
Eu cred ca niciodata maidanezii nu vor dezamagi daca le acordam o sansa.
Stiti care mi-e durerea cea mai mare atunci cind vad situatii de genul celei prezentate la stiri ( aceea cu putul parasit unde erau aruncati ciini nedoriti ca sa moara de foame)?
Aceea ca oamenii nu inteleg ca fiecare dintre ciinii aruncati acolo putea aduce fericire unei familii si cred ca cei care citesc asta si au tinut macar odata in brate un ciine care da din coada doar fiindca se bucura de stapinul lui sau de-o mingiiere a unui trecator, stie despre ce fel de fericire vorbesc...

Pup pe botic pe toti cei noua patrupezi ai Victoriei, catei si pisici la un loc!!!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roxanal

Victoria, chiar m-ai socat, nu ma astepatm sa coste atat de mult intretinerea unui retriver...despre aspectul cu gradina...spatiul nefiind prea mare nu va fi amenajata in gradina, o sa fie numai gazon...oricum, ce-mi era la capitolul stricaciuni Teo sau retriverul, deci nu de asta imi fac griji ..poti sda-mi dai mai multe dealii, te rog?[/blue]

Roxana, nu e nimic socant...atata costa, si mentionez ca nu am de gand s-o dau la concursuri&monte, sa faca pui spre vanzare, sa-mi scot cheltuiala de pe urma ei....

Deci: un pui de rasa e cca. 400 de euro, un sac de hrana de 15 kg ( ii ajunge o luna) e 2 milioane Royal Canin sau Hills), vaccinuri, suplimente nutritive impotriva displaziei de sold( sunt predispusi...) vitamine( cca 600.000 cutia pt. talia lor), sampon 300.000 ( Douxo)...si asta la un caine obisnuit, nu de concurs...Intra, daca vrei, si pe animale.ro la sectiunea "golden" sau pe goldenforumer, sa vezi ce si cum...

Eu nu am luat-o sa-mi bat joc de ea si s-o tin cu ciorba si resturi de la masa, toate animalele mele mananca mancare adecvata pt. talie, varsta( luam vreo 6 feluri de mancare de la pet-shop)

Uite si poze cu menajeria mea:http://pets.webshots.com/album/553673769FrofqE

In legatura cu maidanezii: pe Tzupika l-am adoptat in iunie, era absolut minuscul, si acum s-a facut o mandrete de catzel, toata lumea imi spune ca e tare frumuse;.Nu e de rasa, dar e tare istetz, singurul care latraatunci cand vine cineva la poarta, ce mai, e barbat.

V

Mergi la inceput

Daniela, multumim mult pentru pupici, dam din 9 cozi:)))

Eu am si caine si motan de rasa, dar ii iubesc si ingrijesc la fel de mult ca pe ceilalti, imi ofera la fel de multe satisfactii si se bucura la fel cand vin acasa...Oricum, de acum incolo nu-mi mai iau animale de rasa( am lasat de mult la o parte orgoliile), ci o sa incerc sa ajut mai multe animalutze fara stapan.

V

Mergi la inceput

Victoria, toata stima
eu nu din orgoliu vreau si un catel de rasa ci ptr ca mi-a placut intotdeauna boxeri si labradorii, ori pe astia nu-i prea se gasesc..nu vreau neaparat rasa pura, cu pedigree(nici nu mi-as permite) dar as vrea sa semene cat mai mult rasei respective..si maidanezi o sa iau..dar asta este simplu...oricum, imi este clar ca o sa iau 2 sau chiar mai multi..acum, urmeaza sa-l conving pe sot ca ne TREBUIE mai mult de unul

Mergi la inceput

A, pai noi nu ne-am luat ca trebuia, cand ne-am mutata la casa ne-am propus un Husky ( la care idee am renuntat repede dupa ce am citit caracteristicile rasei) sau un Schnauzer urias...Luni de zile am studiat rase, apoi...pur si simplu...au aparut "chiriasii".Pe catzelele batrane le-am gasit in fatza portii cand am cumparat casa...pazeau si ele poarta, si mi-a fost mila, le-am bagat in curte...Tzupika a intrat pe sub poarta...era atat de mic, ca a reusit...
Pisicile le-am gasit urland in plopul din fatza curtii, alergate de caini( le aruncase vreun suflet nemernic..), ailalti 2 mi-au intrat si ei pe sub poarta( nu cred ca aveau 100 gr. bucata), iar ultima venita, Daisy, a venit si ea urland de undeva din fundul gradinii, s-a ascuns in padocul cainilor, si de unde am crezut ca or s-o faca franjuri, a reusit sa-i imblanzeasca, si sa convietzuiasca pasnic( o ling si o pupa toata ziua, e pisica lor, ce mai..) - ati vazut probabil in poze....Pur si simplu nu m-a lasat inima sa-i arunc, si asa s-au adunat...

V

Mergi la inceput