Cainele potrivit la omul/locul potrivit
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria spune:
Roxana, dar vezi ca e mai jos, tot la "animalutze", un anuntz cu "boxer pt. adoptie" postat de LauraNicole...poate, cine stie, e el cel norocos....
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
roxanal spune:
Vic, esti bestiala...asa, avem si noi acolo, la casa, vreo 3-4 catei, dar am vazut ca doar viziteaza casa, nu prea stau acolo, decat atunci cand vede pe cineva prin preajma..nu stiu daca sunt maidanezi sau sunt ai cuiva din zona..vom vedea...
cat despre boxer, eu vreau un puiut, chit ca ma asteapta sters kk de jos, pisu si alte asemanatoare..plus de asta, nu stiu sigur cand se termina casa si nu vreau sa incurc pe cineva...de aceea m-am gandit de acum sa caut, sa studiez, tocmai ptr ca un animal nu se ia asa...pur si simplu(parerea mea, desigur) ci daca-ti iei responsabilitatea unuia, atunci tb s-o iei in deplina cunoastinta de cauza..nu suport oamenii care-si iau un animal si constata ca este greu sa-l cresti sau nu se potriveste si-l arunca in strada
oricum...sa te intreb cat costa intretinerea batalionului din ograda?
Victoria spune:
Nu am calculat cat ne costa toti, ca nu are sens...Luam Royal Canin pt. goldenitza, Chappi pentru batrane, Junior pt. Tzupika, Purina Pro Plan pt. motan birmanez sclifosit, si Purina Indoor pt. pisicile grase, si Purina Junior pt. pisinei...Iarna, la maidanezi, le fierb orez cu tartitze/spinari de pui, cand incepe frigul, sa le fie mai usor...
A, si mentionez ca ieri mi-am luat haine de la second-hand
Cand va veti muta( inteleg ca nu stati inca la casa), veti vedea cu care din catzeii din zona va imprieteniti...in fond, cica ei isi aleg stapanii.Numai ca pe mine ma "aleg" cam multi
V
PS Vreau sa mai spun ca si catzelele maidaneze adoptate, si pisicile sunt castrate...E mai bine pt. ele, si nu are sens sa inmultim numarul animalutzelor fara stapan...daca adopti un animal maidanez, fa-i un bine si castreaza-l...
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
roxanal spune:
Vic, la asta ma refeream pana la urma si eu ca ptr a lua un maidanez este simplu, ori ca ma adopta el pe mine..ori il iau eu de la un adapost..tot simplu ramane...am fost ieri la casa, sa vedem in ce stadiu mai este si sa mai luam neste hotarari..hotaratoare..si am vazut o frumusete de corcitura de lup, mama,mama..insa din pacate nu am avut ce sa-i ofer de papa, am venit direct de la job si n-am avuit nika la mine..da o frumusete, cu ochi calzi si inteligenti..off, abia astept sa ma mut
Victoria spune:
Pai si noi tot asa am facut...pana sa ne mutam, am facut cateva gratare in curte cu prietenii, si cu oasele ramase i-am ademenit in curte...cu timpul, au prins incredere si au intrat....apoi m-am invatat minte si am avut grija sa am tot timpul mancare pt. catei la mine...
Daca nu ai curtea imprejmuita inca, va fi cam greu sa-l pastrezi...
Succes!!!
V
roxanal spune:
Vic, multumesc de sfaturi, nu-mi fac griji sa-i pastrez, ca mancare o sa fie berechet , luguleli, cotet(apropo, nu stiu cum sa fac sa construiesc un cotet care se poate incalzi ) si basca..2 fete cucuiete mare amatoare de animale..iti dai seama
anne`mary spune:
buna ziua
am si eu o problema asemanatoarea cu cea a roxanei.
dar sa spun povestea de la inceput. mi-am dorit de mic copil un caine dar mama a fost impotriva tot timpul. acu` 3 ani insa, tata s-a pus contra ei si a adus un caine, un caine mic pe care pana la urma mama a trebuit sa-l accepte. acu 6 luni insa l-a lovit masina si am ramas fara catelul meu iubit. l-a inceput am crezut ca o sa trec rapid peste momentul asta, insa nu a fost asa. il visez frecvent, imi aduc si acum aminte de el etc. in ianuarie urmeaza sa ma mut cu prietenul meu intr-un apartament, ca pe la sfarsitul anului 2008 sa ne mutam eventual la casa (teren 1500 mp). observand starea mea, prietenul a zis ca-mi cumpara un caine. mi-as dori foarte mult un border collie pe care nu stiu de unde sa-l cumpar. dar asta nu e principala mea problema. atat eu cat si prietenul lucram 8 ore pe zi. prima mea intrebare este daca poate un caine sa se obisnuiasca cu programul asta. adica sa-l scot afara dimineata la plimbare si apoi abia peste 8 ore. cand o sa ne mutam la casa nu mi-as face atatea probleme caci ar avea o curte imensa. stiu ca un prieten al meu avea un ciobanesc german pe care il scotea la diferente mari de timp afara si trag speranta ca poate si cainele meu s-ar acomoda programului nostru. nu vreau sa iau un caine si sa-l chinui dar nici nu vreau sa renunt la idee. sufletelul meu simte nevoia unui patruped in casa.
cum as putea sa impac si capra si varza?
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
roxanal spune:
Anne, stiu ca nu asta vroiai sa auzi, dar eu zic sa mai astepti pana te muti la curte, ca este greu otr un catel sa stea singurel atata timp..nu zic ca e imposibil, sunt multi in aceasta situatie, insa..eu m-as intersa ptr inceput de caracteristicile rasei, unii sunt mai jucausi, unii au nevoie demai multa iubire, altii de mai putina..si tot asa..
succes, oricum
anne`mary spune:
buna
cand am hotarat sa iau caine m-am interesat de caracterul si temperamentul mai multor rase de caini. dupa lungi cautari pe net si informatii primite de la prieteni si mai nou chiar de la un medic veterinar, am hotarat ca border collie este rasa pe care o doresc. numai ca, printre multele calitati, am aflat ca vor deveni apatici dac#259; mintea nu le va fi mereu ocupat#259;. asa ca renunt la idee pana ma mut la casa.
pupici
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI