Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

andreia,, merci de explicatii..zau daca stiam de asa ceva
oare la noi de ce nu exista? anul viitor voi cauta si eu pt fete )

foarte haioasa concluzia Biancai cu insemnul Euro

..si multumesc pt felicitari dar notele pe care le-a luat Melisa la Smart sunt mediocre ;mate 8 din 15 , lb romana 10 din 15.
Totusi la simulari facea cam de 12 p ,deci putea mai mult.Explicatia ei a fost ca la mate a tinut manuta pe juma' de pagina si nu a vazut toate variantele de raspuns ...iar eu profit de ocazie sa nu o las in tabara la ski in Austria , invocand ..Smartul

ps ; e foarte grea lb. germana insa melisei ii place f mult;)invata fara dictionar si fara nicio baza de cuvinte...hmm ,metode noi !

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Alina,

Parca am scris acum citeva zile: eu fac cu Antonia doar ce ii da la scoala. Exceptie am facut la inceputul anului, cind am lucrat in plus la matematica si la citit, ca o continuare a ceea ce am facut in ultimile saptamini de vacanta, fiindca uitase cam mult si ar fii fost greu sa progreseze fara putina munca suplimentara. In zilele in care nu are mai nimic de facut acasa si cind vad ca incepe sa greseasca mai multicel la scoala, mai lucram si in plus, dar nu exagerat. Din fericire, dupa ce a avut o saptamina plina de greseli (inainte de Halloween), ne-am cam ratoit la ea si pe urma s-a repus pe drum (dar fara sa fie numai FB).
In schimb mi-a povestit bunica unui coleg de-al ei (tot romani) ca ii da in plus 50 de excercitii de matematica in fiecare seara si pagini intregi de scris/citit...Mie mi se pare prea mult. Este adevarat ca baiatul este destept si cu munca suplimenatara pe care o face are note maxime pe linie, dar copilaria cine le-o mai da inapoi????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

50 de ex. pe seara??? Dumnezeule!!!!! Bietul copil........

Nici noi nu facem mult in plus. Azi de ex. nu a facut nimic, maine insa trebuie sa exersam pt dictare.........dar asta inseamna 3-5 fraze....

Alina, n-am stiut sistemul de notare, insa, notele sunt ok. Iar fata are ceva de invatat de aici, mai ales ca sunt sigura ca putea sa faca mai mult. Daca nu itzi e teama, lasa-ö in tabara! Eu as trimite-o pe Bianca, insa aici nu se organizeaza:-(

Germana e grea pt noi, pt ei e usoara. O invata in joaca si fara sa puna nspe mii de intrebari, cum facem noi, indiferent de limba pe care o invatam. Deci Meli face germana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Alina,
vezi ca sunt in Carrefour, in Cora: peste tot calendare din astea cu ferestruici cu ciocolata. Adica erau anul trecut, trebuie sa fie si anul asta.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by eli05

Problema e ca nu prea reusesc sa comunic cu invatatoarea.E o pustoiaca fara experienta,care are putine cuvinte la ea.Atunci cand am incercat sa-i explic a tacut,dar dupa 3 zile i-a dat din nou suficent la abilitati.Copilul a inceput sa planga,iar ea a tipat la copil.Mi-e teama sa merg la director.Ma gandesc sa nu fie de partea ei si sa aiba de suferit copilul.Anul trecut a mai fost un scandal intre ea si mamica,iar ea a iesit invingatoare.Mamica si-a luat copilul si l-a mutat la alta scoala.
Si cand te gandesti ca fac un efort sa o duc la scoala asta,care este o scoala catolica.M-am gandit ca e o scoala religioasa si ca oamenii sunt mai intelegatori.

Uite, aceiasi problema o am eu anul asta cu invatatoarea, si initial mi-am propus s-o ignor, dar parca e tot mai greu; Tudor are un deficit de atentie ( e diagnosticat cu TED-tulburari autistice nespecifice), si scoala binenteles ca e la curent...iar ea ii da mereu puncte rosii pentru ca nu e atent in timpul orelor, nu se concentreaza destul (se mai joaca cu creioane, mai viseaza in timpul orei....); in plus el are acompaniatoare, pe care o vad anul asta oriunde numai cu el nu ( o ajuta pe invatatoare la pregatit lectii,e pe linga alti copii cu care face teme la servicul de garda, etc); nu-mi vine sa spun nimic pentru ca ne-am mutat si nu mai suntem in aria de apartenenta a scolii, si directoarea a intervenit la Comisia Scolara sa ramina copilul aici, pentru ca si-a facut prieteni si se simte bine, dar nici situatia nu o mai prea pot tolera; anul trecut a avut o invatatoare superba si a mers excelent copilul si cu notele si cu disciplina, anul asta a nimerit tipa asta care arata si se comporta mai degraba a capitan de echipa de hochei decit a invatatoare :-)

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oanagabriela

Alina,

Parca am scris acum citeva zile: eu fac cu Antonia doar ce ii da la scoala. Exceptie am facut la inceputul anului, cind am lucrat in plus la matematica si la citit, ca o continuare a ceea ce am facut in ultimile saptamini de vacanta, fiindca uitase cam mult si ar fii fost greu sa progreseze fara putina munca suplimentara. In zilele in care nu are mai nimic de facut acasa si cind vad ca incepe sa greseasca mai multicel la scoala, mai lucram si in plus, dar nu exagerat. Din fericire, dupa ce a avut o saptamina plina de greseli (inainte de Halloween), ne-am cam ratoit la ea si pe urma s-a repus pe drum (dar fara sa fie numai FB).
In schimb mi-a povestit bunica unui coleg de-al ei (tot romani) ca ii da in plus 50 de excercitii de matematica in fiecare seara si pagini intregi de scris/citit...Mie mi se pare prea mult. Este adevarat ca baiatul este destept si cu munca suplimenatara pe care o face are note maxime pe linie, dar copilaria cine le-o mai da inapoi????

Oana, mama lui Antonia

oana, si la noi merge faza cu "ratoiala" ;)dar nu-i o solutie.
normal, dorinta mea e sa fie in prima linie si culmea e ca poate dar Meli e o fire boema ,visatoare ,evaziva ...de aici.. si rezultatele oscilante.
Totusi ,nu sunt de acord cu atata munca suplimentara...si eu cunosc parinti care fac la fel
eu, caut mai degraba metoda ideala de a invata 'cum sa invete'!

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by helbi

50 de ex. pe seara??? Dumnezeule!!!!! Bietul copil........

Nici noi nu facem mult in plus. Azi de ex. nu a facut nimic, maine insa trebuie sa exersam pt dictare.........dar asta inseamna 3-5 fraze....

Alina, n-am stiut sistemul de notare, insa, notele sunt ok. Iar fata are ceva de invatat de aici, mai ales ca sunt sigura ca putea sa faca mai mult. Daca nu itzi e teama, lasa-ö in tabara! Eu as trimite-o pe Bianca, insa aici nu se organizeaza:-(

Germana e grea pt noi, pt ei e usoara. O invata in joaca si fara sa puna nspe mii de intrebari, cum facem noi, indiferent de limba pe care o invatam. Deci Meli face germana?

Andreia

da andreia, deocamdata doar o ora pe saptamana dar vad ca prinde cate ceva.
cred ca v-a merge totusi in tabara (cu noi nu are nicio sansa ..suntem "antimunte" ,se trage de la sotul meu care este mediteranian)

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Alina,
vezi ca sunt in Carrefour, in Cora: peste tot calendare din astea cu ferestruici cu ciocolata. Adica erau anul trecut, trebuie sa fie si anul asta.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

multumesc cristina, am sa ma uit zilele astea.
poate le-am vazut dar nu stiam ce reprezinta

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:

Mergi la inceput

nimeni...?! nimic?oana,trimite-ne si noua ceva zapada .. la noi plua de 3 zile si e f.urat

astazi merg la sedinta , iar pe 16 decembrie avem serbare ,Melisa e fulg de nea

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

Draga Eli,

Imi pare rau ca ai nimerit asa o invatatoare .
Din pacate, in timpul anului scolar, nu prea se poate muta un copil de la o clasa/scoala la alta. Si nu cred ca e o solutie asa de buna sa rupi fetita de colegii ei cu care banuiesc ca a legat deja prietenii.

Eu zic sa nu-ti fie teama sa vorbesti cu directorul. In fond, dreptatea e de partea ta. Daca fetita are o problema medicala, prezinti directorului un document semnat de medic, in care se specifica clar despre ce problema e vorba si recomandarile care se impun: timp mai mult pentru teste, ajutor la abilitati practice s.a. Astfel directorul va trebui sa ia in calcul solicitarea ta si sper ca o va "imblinzi" pe tinara invatatoare .

La test trebuia sa-i dea B (mie asa mi-a iesit media).

Iti tin pumnii strinsi pentru rezolvarea situatiei in favoarea ta.

Z.

Mergi la inceput