Ecografie

Ecografie | Autor: Chuny

Link direct la acest mesaj

Sunt gravida de 8 saptamani si se pare ca am probleme cu sarcina. Am facut o ecografie intravaginala joi la care s-a descoperit dezlipire de placenta in 2 locuri si un hematom. Ecografista a fost foarte scarboasa, m-a intrebat daca-i dorit copilul ca se pare ca o sa-l pierd. Mi-a spus ca se mira ca nu am deja hemoragie. Cum imi facusem programare in 2 locuri si am uitat sa anulez, am fost la o alta ecografie sambata unde a putut veni si sotul. Aceasta a fost normala, doar pe abdomen, si nu s-a mai vazut nici dezlipire, nici hematom. Cum e posibil asa ceva ? Pe cine sa cred ? Vi s-a mai intamplat asa ceva ? Am inteles ca dezlipirea nu e asa de grava, ca se poate remedia prin odihna multa, dar hematomul poate pune probleme serioase. Am concediu medical 2 saptamani, iar apoi mai fac o eco. Pana atunci ginecoloaga mea nici nu vrea sa ma primeasca si deci nimeni nu mi-a explicat cat de periculoasa e aceasta situatie.

E drept ca de joi am stat doar in pat, dar cum e posibil ca la prima ecografie sa se vada atatea probleme, iar la a doua nici una ?

Nici nu indraznesc sa ma bucur de sarcina asta ...

Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

In primul rand felicitari pentru sarcina
nu prea pot sa iti spun mare lucru, doar am vrut sa iti spun ca nu trebuie sa te stresezi prea tare si sa ai multa incredere in DD, ca daca el ti-a dat acest bebik, o sa aiba si grija de voi
cred ca ar trebui sa te odihnesti cat poti de mult, sa nu te stresezi foarte tare ca si asta poate influenta, si sa astepti sa vezi la urmatoarea eco ce ti se spune.
capul sus si sa ne auzim cu bine

38 si Alexandru Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Te felicit si eu pentru sarcina.

Cu dezlipirea (sau mai bine zis ne-lipirea oului pe toate partile, ca placenta inca nu exista) poti sa nu-ti faci mari probleme. Si eu am avut acelasi lucru prin saptamana 6-7. E adevarat ca eu am si sangerat, asa am ajuns la dr de urgenta.
Ecografia intravaginala mie mi se pare mai eficienta pentru o sarcina atat de mica, la cea abdominala nu se vede foarte bine. Deci se poate sa se fi vazut decolarea si hematomul doar la cea intravaginala.

Ti-a dat vreun medicament de luat - adica progesteron? Asta este tratamentul care se da aici pentru sustinerea sarcinii, lipire. Ma mir ca ginecoloaga ta nu te primeste. Iar despre comentariile ecografistei... .
Pe langa progesteron se recomanda odihna - daca ai putea sa stai in pat ar fi ideal, si fara nici un fel de efort, ridicat, carat, etc. Evident fara sex.
In functie de cat de mari sunt zonele de decolare ai putea sa sangerezi sau nu. S-a vazut vreo activitate cardiaca a embrionului? Este foarte important, pentru ca daca are activitate cardiaca are mai multe sanse sa reziste si sa se lipeasca la loc, mai ales daca zici ca zonele nu sunt mari.

Despre hematom nu stiu ce sa-ti spun. S-ar putea sa sangerezi si sa se elimine fara sa aiba vreo influenta negativa asupra bebelusului.

In rest - speranta si credinta multa. In faza asta medicii nu pot face mai nimic. Roaga-te la Dumnezeu pentru copilul tau.

Iti doresc numai bine!

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Syb, felicitari pentru sarcina si sa fie totul bine.

Din pacate pe aici nu se da mai nimic pana in 12 sapt in cazul in care exista risc de desprindere de placenta... sper sa nu fie cazul la tine.

Eu zic, cum ti-au spus si fetele, sa faci cat mai putin efort in perioada asta si sa astepti cuminte (ce cuvinte mari spun... stiu, e groaznic prin ce treci) cele 2 sapt.

Iti tin pumnii si sa ne ti la curent!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

SIBYLLE,eu sunt insarcinata in 10 saptamani si inca de la 6 saptamani au inceput sangerarile.acum 1 sapt am facut hemoragie masiva cu cheaguri si m am prezentat a doua zi la dr,pregatita pt un avort.insa,dupa eco,dr mi a spus clar ca embrionul e acolo,are activitate cardiaca.a trecut deja o saptamana si sangerarile s au oprit...ti am povestit asta ca sa vezi ca exista sanse... eu iau utrogestan,poti lua si tu,nu i face niciun rau bebicului,ci ajuta la fixarea placentei.sau ceva pe baza de progesteron,daca acolo nu exista utrogestan.iar despre hematom nu stiu ce sa zic,insa am citit experiente similare pe forum,iar pe tp sarcinii hematomul s a resorbit.te asteptam la //mamici de iulie-august//!fii optimista,stiu ca e un sfat dificil,dar cu ajutorul lui dumnezeu,totul va fi bine!

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Multumesc mult de raspunsuri. E greu de asteptat pt ca nu am nici o dovada ca sarcina e in evolutie azi. Sambata evident ca ii batea inimioara, iar abea peste 2 saptamani voi mai afla daca e ok.

In Franta pana nu treci de 12 saptamani, nu prea te baga nimeni in seama.

Lorena, tu nu mai ai mult si nasti, lunile astea vor trece repede. Sarcina usoara in continuare!

Monalac, citesc tot de la mamicile de iulie-august si m-am bucurat cand am vazut ca bebele tau e la locul lui. Sanatate in continuare!

Cine stie daca acel hematom se poate resorbi si fara sa am sangerari ? Ca deocamdata nu sangerez deloc.

Kya si Olim, sarcina usoara si voua !

Nasterea ariciului junior Pozele mele
Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Felicitari pentru sarcina!

Eu cred ca cel mai bine ar fi sa te odihnesti mai mult, si sa stai linistita, nu pune raul inainte, mai ales ca din cate am inteles nu ai avut sangerari sau dureri de burta, asta ar fi primul semn ca sarcina ar avea probleme. Eu cunosc pe cineva care a avut sangerari toata sarcina, i-a recomandat sa se odihneasca mai mult si atat, si acum a nascut un baietel de toata frumusetea.
Stai linistita si ai incredere in Dumnezeu, El va avea grija de tine si de bb.
17+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

o sa iti spun si eu ce stiu. eu am avut dezlipire de placenta, adica hematom la 8 saptamani. hematom, adica mi s-a spus ca e o acumulare de sange care a facut ca placenta sa nu mai fie lipita de uter. deci normal, dezlipire de placenta. a debutat intr-adevar cu o sangerare. am luat duphaston, no spa, gravibinon si am stat in medical 3 saptamani, cu repaus fizic. apoi, la un moment dat nu s-a mai vazut nimic. insa la 18 saptamani a reaparut, tot cu sangerare. de aici in colo nimeni nu mai vedea nimic la ecografii, dar eu tot eliminam din cand in cand hematoame.

parerea mea este sa stai cumintica in pat, sa iti iei medicale, sa iei progesteron, no spa, eventual gravibinon, prgnyl, sau ce te sfatuieste doctorul.

in orice caz, nu fa efort. si mie mi s-a intamplat ca unii sa vada, altii nu, acea dezlipire.

sanatate multa! sarcina usoara si un bb sanatos si voios!

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

intr-adevar, hematoamele se pot absorbi sau elimina.

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Sibylle-eu te sfatuiesc sa mergi la un privat daca ginecoloaga ta nu te primeste asa stai linistita si sti cum esti tu si bb si sa te poti bucura de sarcina
gindeste pozitiv si spera in bine iti dorescsarcina usoara si un bb sanatos
sa ne dai vesti cind faci eco
numai bine

ticker

www.slide.com/mscd?pxcid=eSoSBiew2G_nKtwFry6HxijDlDwBIBnJif_yluDp06SH-3gWRm4gcAu5YOV8AydL¬ifyfans=1&bnc=bnc" target="_blank">GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Onyx, Katia si Aylin, multumesc de mesaje. Onyx, am impresia ca o data mi-ai scris ceva la un subiect deschis de mine, dar nu am mai raspuns. Am impresia ca de tine e vorba, oricum te pup!

Am primit o gramada de sfaturi si aici ... unii imi spun ca nu e normal sa nu ma vada un ginecolog ... asa ca probabil in week-end o sa merg la urgenta cu ecografia in mana si o astept toata ziua pe acolo, poate o sa ma primeasca cineva.

Nu am sangerat, dar nu mai am nici un simptom de sarcina, asa ca imi trec tot felul de scenarii prin cap. Daca mai adaaug si povestile citite pe net despre ce poate face un hematom, cred ca va dati seama cam in ce stare sunt ...

Oare exista vreun semn la sarcina oprita din evolutie ? Aylin, aici nu se da nici un tratament pt sustinerea sarcinii. Abea am reusit sa conving doctorita de familie sa imi dea No spa, asta pt ca de stress am avut cateva contractii. Am cumparat singura la farmacie Utrogestan, asta dupa ce o prietena medic care nu locuieste in oras mi-a spus ca ar fi bine sa iau, insa sotul nu e de acord cu auto-medicatia, asa ca nu il iau. Unii medici in Franta prescriu No Spa si Utrogestan, altii nici nu se complica pt ca cred ca nu serveste la nimic. Vorbesc exact pt cazul de dezlipore de placenta si / sau hematom. Doctorita mea de familie a spus ca U se da doar in trimestrul 3 ... bun, mi-am dat seama ca e o mare gogoritza ceea ce mi-a spus, asta pt ca am citit prospectul. Si pt ca ceea ce am citit mi-a fost confirmat si de prietena mea.

Deci astept ... hemoragia sau o veste cat de cat buna.

Nasterea ariciului junior Pozele mele
Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput