Fetele din America (95)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ramona,
eu supa de dovleacn fac din butternut squash sau din delicata. Sint cele mai bune! Cea pe care o fac eu e f. simpla. Dupa ce ai copt/fiert dovlecii, ii cureti de coaja, ii pui in oala si zzzz zzzz cu mixerul ala de mina de facut supa direct in oala. Ii tragi niste unt si o mai subtiezi cu apa in care au fiert dovleci sau cu alt broth, in cazul in care i-ai copt. Mai pui si rosemary tot dat prin mixer si la sfirsit adaugi seminte intregi de dovleac. Minam, mniam. Data trecuta am adaugat si niste cartofi dulci si parca telina la terciu' asta si a iesit excelent!

Unde aflu eu o reteta buna de facut curcan? Barbata-miu a comandata animal' dar cica fara stuffing.

Black, cred ca un desert de de-ajuns. De obicei, macar la Thanksgiving, cine te invita face o masa completa, cu curcan, piureu, sos de cranberries.

Lai, si eu tocmai mi-am luat bilet cu mile pentru inainte de Craciun. Tu ce agentie folosesti? Noi folosim mile de la Citi credit card si pina acum a fost foarte avantajos. De doua ori am zburat pe gratis total, acum a trebuit sa platim taxele care au fost cam mari, dar asta e.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si [http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109625&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Sinzi. Pina la urma am fost si am cumparat un joc. Sper sa nu-l cumpar in fiecare an, mai bine tin notite!
Am pus ieri o multime de herbs in vase, ce le fac mai departe? Parca tu ai pus unele si au rasarit. Am pus multe, nici nu le mai tin minte pe toate: patrunjel, marar, leustean, basil, tarhon, cimbru, oregano, rozamrin. Lasasem plicurile linga fiecare vas si tocmai mi le-a luat Anuta. Asa ca habar nu mai am care ce e! Nu mai caut subiectul cu gradinaritul, poate-mi scrii aici din experienta ta.

Lai, multumesc c-ai observat ca si copiii sint frumosi...

E frumos in gradina, multumesc pentru aprecieri. E "work in progress" si inca invatam din greseli. La un moment dat ne-au napadit weeds, iar despre insecte nici nu stiu ce sa mai spun. N-am vazut atitea in viata mea!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Bic, multumesc pentru idei. Am cumparat butternut, mai am un model - nu mai stiu care. Cred ca incerc cu cartof dulce, supa de care spun eu era mai dulce. Oare daca pun niste scortisoara? Iese prea desert?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Unghiile mele n-arata ca landscape-ul tau Ramona, asa ca e beyond manicured lawn
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetele, vreau si eu putin ajutor, please!
Spuneti-mi si mie alte branduri de cast iron in afara de Caphalon si Le creuset! Ne gandeam ca poate gasim ceva acum cu Black Friday.

va multumesc,

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

buna seara!

Pana isi face vreo americanca mila de mine cu o reteta de curcan, mai caut pe net sa vad ce imi face cu ochiul. Poate are jamie oliver ceva retete.

Cu milele de care vorbiti sunt de pe credit card? O suma cheltuita se transforma in mile? Stiu ca si eu incercasem, dar nu cu credit card ci ma facusem membru la klm/nwa ca intr-o vreme aveau preturile cele mai bune dar nu m-am priceput cum e cu milele, poate nici nu m-am inscris unde trebuia

Ramona, printul e tare frumusel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

am gasit, jamie oliver si retete de thanksgiving:

http://www.msnbc.msn.com/id/6468412/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Blackpanterro, eu cred ca orice mancarica e buna de dus, dar cel mai bine intreaba-le pe gazde, mai bine decat se fie ceva in dublu exemplar. Acum depinde si ei cum se organizeaza, eu cand am mai fost pe la mese de Thanksgiving de multe ori gazda facea curcanul si invitatii isi imparteau sarcinile intre ei care ce 'side dish' sa aduca. Dar nu e neaparat asa, poate gazda tine sa faca ea tot (in cazul asta cred ca un desert ar fi potrivit - si suficient).

Cu milele - eu sunt la momentul de fata pe programul de frequent flyer la United (Mileage Plus), la Northwest (World Perks) si la Southwest (dar cu Southwest nu pot zbura peste ocean). In general cred ca e mai bine sa fii pe un singur frequent flyer program, dar eu asa sunt, mai imprastiata La Southwest e diferit sistemul, dar la United si la Northwest de fiecare data cand zbor cu ei sau cu un partener de-al lor (United e partener cu Lufthansa si cu inca cateva; Northwest e partener cu Continental, AirFrance, KLM si inca cateva) le dau numarul meu de frequent flyer (cand fac rezervarea sau la check-in desk la aeroport) si, dupa zbor, imi adauga un anumit numar de mile in cont in functie de distanta pe care am zburat (daca uiti si pastrezi boarding pass poti sa li-l trimiti ulterior prin fax sa-ti adauge milele, dar dureaza mai mult si e mai complicat). Am si carte de credit de la ei, una de la United si una de la Northwest (se observa imprastierea, da? ); cand iti aproba cartea de credit iti dau un one-time only bonus de mile (au fost 15,000 la Northwest si 20,000 la United - 'cand iti aproba' e un fel de-a spune, ca de fapt milele au intrat abia dupa cateva luni), iar apoi, pe masura ce folosesti cartea de credit, iti dau mile proportional cu cat cheltuiesti.
Pentru a folosi milele: fiecare program dintr-asta de frequent flyer are o tabela cu destinatiile si numarul de mile necesar. In general pentru un zbor domestic (in US) iti trebuie 25,000 (minim, si la clasa economica), pentru un zbor din US in America Centrala iti trebuie 35,000; in Europa, 50,000; in Polinezia Franceza 75,000 sau 80,000 si tot asa. Dus-intors. Partea buna este ca de cele mai multe ori iti permit sa zbori intr-un oras si sa te intorci din altul, daca doresti. Partea proasta este ca pe anumite rute in anumite perioade ale anului e foarte greu sa gasesti locuri disponibile cu mile (de exemplu, din US in Europa in toiul verii); adica e greu sa gasesti cu 50,000; daca ai si esti dispus sa cheltui mai multe mile pentru un zbor in Europa (75,000-100,000), atunci e mai usor. Si, tot asa depinzand de ruta si de perioada, trebuie sa cam stii cu cat timp inainte trebuie sa faci rezervarea - in unele cazuri poti s-o faci cu cateva zile inainte; in altele, cu 10-12 luni inainte.
Una peste alta eu cred ca merita folosit un program de frequent flyer, chiar pentru cineva care nu calatoreste foarte des - un singur zbor peste ocean iti aduce un numar frumusel de mile; daca nu le folosesti expira la un moment dat, dar perioada pe care o ai la dispozitie pentru a le folosi e destul de mare - si, in general, se considera 'folosit' nu numai cand iti iei un bilet folosind mile, ci si cand acumulezi mile, fie de pe zboruri, fie de pe cartea de credit pe care o ai de la ei. Insa nu e neaparat nevoie sa iei carte de credit de la ei, asta e optional, iar pentru a avea cont de frequent flyer si a acumula milele de pe zboruri nu te costa nimic. Cand iti iei bilet cu mile, de obicei trebuie sa platesti tu in plus taxele de aeroport (cel putin in experienta mea asa a fost).
Stiu ca mai sunt carti de credit care nu sunt legate de o companie anume si, in masura in care le folosesti, acumulezi puncte pe care le poti transforma in mile ce pot fi folosite cu orice companie aeriana - eu nu am asa ceva; Bic, inteleg ca tu ai, poate poti povesti mai multe.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

yuhuhu, we luuuung, abia astept ca-s bocna si-am baut numai ceai cu oala we trecut...plus ca vreau sa ma relkaxez, am anuntat oficial pe toata lumea ca voi manca, dormi, citi, watch movies
de curcan: eu in fiecare an cand am gatit mi-am ales cate o reteta de pe foodnetwork si a iesit minunat numai ca erau enormi si noi 3 nu le faceam fata asa ca anul asta fac ham si cu toate side-urile.

philip&andreea

Mergi la inceput

Milele mele au expirat, am avut unele de pe credit card... Apoi am avut la Swiss si acum zburam cu Lufthansa. Nu sint in acelasi program, deci au ramas nefolosite si alea. Nici nu stiu cite am acolo, oricum nu mai zbor atit de des.

Mergi la inceput