Gravidute si mamici de Constanta (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

buna fetele!!

offf, ce tristete cu Meda... mi-am mai revenit de ieri si ma simt in stare sa scriu

Madaluta, frumoase pozele! si voi, si Viena!!

Roxanalucia, pentru imbracaminte am mai vazut un magazin, are vreo 2 feluri de pantaloni, dar marimi cam mici (adica "copanele subtirele"), pe Mircea cel batran in dreptul parcului din tomis II, langa banca Carpatina, are afis de se vede din strada cu "avem haine de gravide". nu e mare chestie, dar daca e in drumul tau, e ok de incercat.

Angi, sa stii ca de gimnastica nu stiu, dar exista o asistenta care face cursuri Lamaze in Cta, a facut Denis, nu erau decat ea si sotul ei, alti doritori nu mai avea, daca ne adunam mai multe facem gasca grupa mare, dup-aia noi la shoping si barbatii la bere -sa cunoasca si ei din binefacerile forumului DC!!

pupici

Monica 33+ cu Serban

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Angelique, am o idee si mai tare:

va povesteam eu zuzelor la odisee ca am o carte cu exercitii pentru gravide in franceza etc., hai sa facem adunari de vreo 2-3 gravide, sau cate vrem noi si lucram impreuna, apoi punem barbatii la treaba dupa ce am invatat cum se face (sunt unele ex. care se lucreaza in 2).
sunt posturi de relaxare, detensionare coloana, respiratie corecta, usurare travaliu etc. nu e chiar gimnastica de gravide, e mai mult streching de burtoase

propunerea e deschisa, numai sa ne adunam si sa incapem toate cu burtici cu tot!!

Monica 33+ cu Serban

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Roxanalucia, bine ai venit pe forum! Sarcina usoara si bebe sanatos! Haine pentru gravidute, sincer, nu am vazut nimic care sa-mi placa in mod deosebit. Inca se gasesc aceleasi sarafane anoste, clopot de sus sau clasicele salopete de blug. Nu stiu cand o sa apara si la noi, in Ro, haine dragute, la moda, pe care sa le poarte cu placere, femeile.
Madaluta, foarte frumoase pozele, se pare ca v-ati plimbt mult. Si as vrea sa ne zici hotelul unde ati stat. Mi-a placut cum arata, in special lenjeria imaculata. Tin mult la asta cand merg pe undeva si e bine de retinut.
Ina, sper sa fie bun rezultatul analizei. Nu stiu, mi se pare o tampenie sa trebuiasca sa faci o analiza care oricum nu-ti ofera certitudinea ca rezultatul este cel real. Am vorbit cu doctorita mea si zicea ca daca vreau pot face direct amniocenteza care ofera un rezultat sigur. Zicea ca riscul de a pierde sarcina e de 0,5-1%. Riscul nu e mare, dar atata timp cat exista, parca mi-e frica sa incerc. Si cica e indicat totusi sa fac analiza avand in vedere ca am 30 de ani si am avut o sarcina cu maformatii. Cica "multiple marker screening test" aici, identifica 75% din cazurile cu sindrom down si 80% din cazurile cu splina bifida. Asta inseamna ca are o mai mare acuratete ceea ce ma incurajeaza sa incerc. Dumnezeu stie ce va fi...
Angi, nu pot sa cred ce putin mai ai! Sa incepem galeria?

16+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Monica, tare mi-ar placea sa ne mai vedem, dar zau daca pot sa-mi fac timp pt asta... Slava Domnului, am depasit starea cea proasta (cu ajutorul sotului meu), dar acu' chiar ma incearca gelozia daca o sa va vedeti doar voi, burtoasele, pt un stretching ... Si ca sa fiu iertata, iata, va dau si eu cateva pagini cu idei pt stretching si exercitii usoare (le pregatisem pt zuze si salvasem adresa la voi la subiect, nu stiu daca o mai aveti).

Angi, poate ca ar fi fost bine sa postezi si la noi la subiect link-urile utile pt gravidute si mamici, de la zuze!

Ce mai stiti despre roxx, a nascut?

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

care participati la concurs, aratati si voi niste link-uri p-aici, ca vreau sa va votez si n-am timp sa caut!

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Neata, fetele!

Moni, e foarte buna ideea si cred ca m-as baga daca as avea vreo 25 de saptamani. Dar acum imi e asaaaaa o leneeeeee..... Nu vreau decat sa ma plimb!

Yannia, asa e, mai am putin de tot, nici mie nu imi vine sa cred cateodata. Tinem pumnii la TT daca il faci. Oricum mie si un risc de 0,5-1% de avort mi se pare mare pt amniocentezea dar in conditiile existentei unor antecedente, nu stiu ce sa spun. Eventual fa TT ca asta nu e periculos si abia daca Doamne fereste. Doamne fereste apare un risc, sa te gandesti la amnio.

Cat despre galerie, sper sa o incepem de pe 10 decembrie Sa mai stea putin in burtica. Pe urma are bilet de voie sa iasa. Oricum m-am hotarat sa vb cu dna dr Lutzescu sa imi declanseze nasterea pe una din garzile dumneaei pt ca nu vreau sa risc sa ma apuce nasterea si ea sa nu vina si sa ma trezesc cu cine stie de garda. Imi e asa o teama, am inceput sa am cosmaruri

Mav, asa am sa fac!

Despre Roxx nu mai stiu nimic, spunea ca ne anunta, poate nu o mai fi apucat. Oricum noi aici suntem:

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 5 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by roxanalucia

buna, fetelor
sunt si eu o gravida din constanta si as vrea sa intru pe lista de aici. trebuie sa nasc pe 20 martie 2008, deci mai am 2 luni. si am baietel. merg la dr savu, de la policlina iriadi. m-ar interesa daca stiti ceva despre ea. am o problema spinoasa de tot pe care vreau sa o discut cu voi mi-a psus ca ea nu recomanda epidurala la prima nastere, ceea ca mise pare ingrozitor. voi ce stiti despre asta?
salutari tuturor mamicilor

sarcina usoara in continuare :)) initial am zambit nostalgic, ca o sa nasti in ziua in care m-am nascut eu, dupa care m-am panicat, ca nu stiam ca mai sunt doar 2 luni pana atunci :))))
nu stiu nimic despre doctorita ta, poate te ajuta fetele cu informatii... la fel cum nu am auzit vreodata ca ar fi contraindicata peridurala la prima sarcina... ti-a enumerat si niste motive pt aceasta recomandare??? eu zic sa stai linistita, esti la inceputurile sarcinii, mai ai destul timp sa te documentezi si sa iei TU cea mai buna decizie. exista niste informatii despre peridurala, explicate foarte pertinent si pe intelesul tuturor de mamacita, colega noastra pe forum, si un foarte bun medic anestezist in acelasi timp... sper sa nu ma insel si sa-i bag pe altii la inaintare, dar cred ca madaluta le are salvate, si daca ii dai un pm, cu siguranta te ajuta :) (madaluta, bun revenit, si hai ca te-am si pus la treaba :)))) )

Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Deea, cam scumpa la vedere pe la noi! Mortal ce ai la semnatura, chestia cu cainele!!!

Mav, am modificat listuta, am adaugat informatiile!

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 5 saptamani!

Mergi la inceput

quote:

in alta ordine de idei, voi de unde va cumparati haine de gravida? ca eu am gasit un magazin prin piata grivitei, dar mi se pare foarte scump. mi-am luat un costum, dar parca as mai vrea ceva. m-am si ingrasat cam mult, ce e drept. am pus 20 kg pana acum, si mai am 4 luni pana nasc. dr. mi-a spus ca mai iau inca 10 sigur. dar, important e sa iasa bebe sanatos, ca pe urma am eu grija si de mine. stau in concediu 2 ani.

sarcina usoara tuturor si sa avem copii cuminti

incearca si "tara fashion" (nu e reclama, ca sunt in colaborare cu DC - link direct gasesti in josul paginii, in partea dreapta, la "Magazine interesante"), au cateva chestii faine, si mai mereu diverse promotii. am vazut ca au bagat cateva hainute si prin carrefour... in rest, e tare greu cu hainele pt burtici in constanta :). in sarcina, pentru partea de sus - si anume bluze, pulovere si chestii de gen - am rezolvat la papilla :) sport, marime maxima..taman pe gustul meu :))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

quote:

multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri .
am mai discutat si eu azi cu niste colege insarcinate. parerile sunt impartite. am auzit insa ca oricum, si fara epidurala, tot iti baga ceva calmante prin pefuzie. si intr-adevar, durerile de nesuportat nu dureaza mai mult de 30 de minute. si e mai bine si pentru bebe, ceea ce e mai important. dr. asta mi-a zis, ca e mai bine sa nu bage forcepsul sau altceva dupa copil. asa a motivat parerea ei. a mai zis ceva si de "bazin neprobat", adica la prima nastere. sotul meu e speriat de anestezia in coloana. "daca paralizezi"? culmea e ca e medic si a vazut odata un caz, zice el, in facultate. dar medicina sper sa fi avansat de atunci.
mi-am luat un costum din piata grivitei, pe care toata lumea il admira la servici. daca era vara, imi era si mie mai usor, asa... imi trebuie si o haina groasa de iarna, maaaare, ca vad ca se face frig.
cu slabitul...cred ca depinde de metabolism, dar si de vointa. oricum, azi am inceput sa fac miscare, am mers 3 statii pe jos... acasa, aveam niste picioare umflate... de groaza. voi ce faceti pt miscare? exista in constanta vreo sala unde se face sport pt gravide? sau cursuri lamaze? ca fara epidurala, macar sa ma ajute altceva.

sarcina usoara tuturor mamicilor

23+

sport pt gravide..am albit cat am cautat asa ceva in sarcina :) daca s-o fi schimbat ceva de un an incoace, doamne ajuta, dar ma indoiesc!!
cursuri lamaze in schimb, da, se exista... la policlina aia de la langa stadion, habar nu mai am cum se numeste, dar mi-a ramas infipt pe retina afisul lor de la intrare... in plus, s-a mai deschis si clinica medicover pe lapusneanu, poate merita sa bagi o intrebare si acolo.

Mergi la inceput