Gravidute si mamici de Constanta (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by roxanalucia

buna, trebuie sa nasc pe 20 martie 2008, deci mai am 2 luni. si am baietel. merg la dr savu, de la policlina iriadi. m-ar interesa daca stiti ceva despre ea. am o problema spinoasa de tot pe care vreau sa o discut cu voi mi-a psus ca ea nu recomanda epidurala la prima nastere, ceea ca mise pare ingrozitor. voi ce stiti despre asta?

Bine ai venit. Sarcina usoara in continuare.

Eu sint insarcinata - 4 luni - primul bebe si tot nastere cu epidurala as vrea. La acest moment ca se poate pe parcurs sa ma mai razgindesc. Nu stiu sa fie contraindicata la prima nastere. Desi am mentionat d-rei mele ca asa as vrea sa nasc.
Parerea mea... inceraca s-o pui sa-ti argumenteze de ce nu te sfatuieste sa faci anestezie. poate o avea alte motive.

Angi pina acum nu am realizat ca Dr. daduianu enu este pe lista noastra. o poti trece? Nu sint singura care voi (sper) naste cu ea. Relatii iti pot da eu. Are program zilnic la Policlinica Ava dupa amiaza 16-19, numar de telefon ptr. programari 544.000 si ce date mai trebuiesc? Este medic de spital...daca vreti bineinteles.

va pup pe toate fara exceptie si revin.

eu - Ina

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Intru si eu pe fuga ca plecam in oras.

Ina, am sa o trec si pe dna dr Daduianu, sigur ca da, si pe orice medic considerati ca este nevoie, doar sa spuneti

Roxanalucia, adevarul asta este: cu epidurala travaliul se prelungeste mult mai mult si mama nu coopereaza exact ca atunci cand simte pe viu contractiile. In plus, exista riscul ca bebe sa adoarma si el si atunci nu lupta nici el sa iasa. Si de aceea e nevoie de forceps sau vacuum. Eu din cauza asta am renuntat la ideea de epidurala. Cum o vrea Dumnezeu.

Eu toata sarcina nu am purtat haine de gravide. Am doar doua perechi de pantaloni din aceea cu centura speciala, in rest port doua perechi de raiati pe care ii aveam dinainte cu talia foarte joasa si imi ajunge. Norocul meu a fost ca am prins toata vara si am gasit rochite si bluzite cum se poarata caum, cu talia sub sani care m-au avantajat. Dar si mie mi s-au parut oribil de mari preturile de la magazinele speciale. Pentru o luna cat mai am nu merita sa investesc nimic, am de gand sa iau numai cel mult 1-2 kg, adica atat cat creste bebe.

Am plecat, intru iar pe seara!

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 5 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

roxanalucia ai sa slabesti negresit caci si eu la prima sarcina am luat in jur de 32 kg.Acum la a doua sarcina am luat 14kg fiind in sapt24.In ceea ce priveste imbracamintea si eu vroiam sa intreb fetele daca stiu ele mag.speciale de gravidute.

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 24+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Maia37 si Roxanalucia pt gravidute sunt doua magazine in piata Grivitei, unul in Marvimex si la Carrefour au haine de gravidute care mie personal mi se par fff frumoase, cele din piata grivitei mi se pare ca sunt toate standard, sa te arate ca un burlan cu material tras pe tine. ALtele nu mai stiu.

Merg sa o trec pe dna Daduianu pe listuta

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri .
am mai discutat si eu azi cu niste colege insarcinate. parerile sunt impartite. am auzit insa ca oricum, si fara epidurala, tot iti baga ceva calmante prin pefuzie. si intr-adevar, durerile de nesuportat nu dureaza mai mult de 30 de minute. si e mai bine si pentru bebe, ceea ce e mai important. dr. asta mi-a zis, ca e mai bine sa nu bage forcepsul sau altceva dupa copil. asa a motivat parerea ei. a mai zis ceva si de "bazin neprobat", adica la prima nastere. sotul meu e speriat de anestezia in coloana. "daca paralizezi"? culmea e ca e medic si a vazut odata un caz, zice el, in facultate. dar medicina sper sa fi avansat de atunci.
mi-am luat un costum din piata grivitei, pe care toata lumea il admira la servici. daca era vara, imi era si mie mai usor, asa... imi trebuie si o haina groasa de iarna, maaaare, ca vad ca se face frig.
cu slabitul...cred ca depinde de metabolism, dar si de vointa. oricum, azi am inceput sa fac miscare, am mers 3 statii pe jos... acasa, aveam niste picioare umflate... de groaza. voi ce faceti pt miscare? exista in constanta vreo sala unde se face sport pt gravide? sau cursuri lamaze? ca fara epidurala, macar sa ma ajute altceva.

sarcina usoara tuturor mamicilor

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

COPACUL FERICIRII

Zambeste tuturor.
Construieste un album de familie.
Numara stelele. Imita o persoana pe care o iubesti.
Suna-ti prietenii. Spune-i cuiva “Mi-e dor de tine!”
Vorbeste cu Dumnezeu. Redevino… copilul de altadata.
Sari coarda. Uita cuvantul “ranchiuna”. Spune “DA”.
Tine-ti promisiunile. Razi! Cere ajutor. Schimba-ti pieptanatura.
Fugi……. Canta……. Aminteste-ti de o aniversare. Ajuta un om sarac.
Termina un proiect. Gandeste! Iesi pentru a te distra. Ofera-te voluntar.
Rasfata-te intr-o baie cu spuma. Fa cuiva o favoare. Asculta cantecul greierilor.
Viseaza cu ochii deschisi. Inchide televizorul si vorbeste. Fii amabil!
Da-ti voie sa gresesti. Iarta! Multumeste-i lui Dumnezeu pentru soare.
Arata-ti deschis fericirea. Fa un cadou. Accepta un compliment. Priveste atent o floare.
Interzice-ti sa spui “Nu pot!” timp de o zi. Traieste-ti clipa! Continua o traditie
a familiei. Incepe o alta zi. Astazi nu iti face griji! Exerseaza curajul in lucrurile mici.
Ajuta un vecin la greu. Mangaie un copil care sufera. Asculta un prieten.
Priveste fotografiile vechi. Imagineaza-ti valurile marii. Joaca-te cu jucaria ta
preferata. Da-ti voie sa fii simpatic. Saluta-ti primul noul vecin.
Fa pe cineva sa se simta bine-venit. Promite cuiva ca il vei ajuta.
Aminteste-ti ca nu esti singur. Lauda intreit o fapta buna.
Primeste in sufletul tau si in casa ta un catel de pe strada.
Hraneste-l! Vorbeste-i! Pastreaza-l!
Sterge lacrimile de pe un obraz.
Cumpara-ti o ciocolata.
Imparte-o cu un
pofticios. Fii iar
curios. Gaseste
un lucru nou,
ceva frumos,
ceva interesant.
Da-te in leagan.
Citeste o poveste.
Povesteste-o unui
copil. Scrie o poezie.
Daruieste-o “jumatatii” tale.
Stai drept. Sadeste un copac.
Multumeste-le celor de la care ai invatat.
Sadeste si tu un arbore al vietii in inima si sufletul cuiva!

http://www.damaideparte.ro/

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

acum am vazut ca in primul mesaj am scris ca mai am 2 luni. mai am 4 luni. dar sper sa treaca repede, de cand am aflat ca e baiat, nu mai am rabdare sa-l cunosc. desi momentul nasterii ma cam sperie..
salutari tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

mav:

Madalina 15+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

daca vreti sa vedeti o parte din Viena , dar si pe noi pe-acolo, poftiti AICI
Nu sunt toate, caci au ramas si in aparatul de la cip...Imi pare rau k tocmai pe cele cu panorama orasului noaptea din turn si din roata din prater nu le am. Nici cele din Bratislava..

Madalina 15+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 11 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roxanalucia

multumesc mult, fetelor, pentru raspunsuri .
am mai discutat si eu azi cu niste colege insarcinate. parerile sunt impartite. am auzit insa ca oricum, si fara epidurala, tot iti baga ceva calmante prin pefuzie. si intr-adevar, durerile de nesuportat nu dureaza mai mult de 30 de minute. si e mai bine si pentru bebe, ceea ce e mai important. dr. asta mi-a zis, ca e mai bine sa nu bage forcepsul sau altceva dupa copil. asa a motivat parerea ei. a mai zis ceva si de "bazin neprobat", adica la prima nastere. sotul meu e speriat de anestezia in coloana. "daca paralizezi"? culmea e ca e medic si a vazut odata un caz, zice el, in facultate. dar medicina sper sa fi avansat de atunci.
mi-am luat un costum din piata grivitei, pe care toata lumea il admira la servici. daca era vara, imi era si mie mai usor, asa... imi trebuie si o haina groasa de iarna, maaaare, ca vad ca se face frig.
cu slabitul...cred ca depinde de metabolism, dar si de vointa. oricum, azi am inceput sa fac miscare, am mers 3 statii pe jos... acasa, aveam niste picioare umflate... de groaza. voi ce faceti pt miscare? exista in constanta vreo sala unde se face sport pt gravide? sau cursuri lamaze? ca fara epidurala, macar sa ma ajute altceva.

sarcina usoara tuturor mamicilor

23+

Din pacate nu stiu de astfel de cursuri la noi, si pe mine m-ar fi interesat. le invidiez pe fetele din Bucuresti care au noroc de asa ceva.

Mav, multumim!

Mada, super, super pozele! Despre poza cu prajiturile, ce sa zic! ce ti-a crescut parul de cand te-am vazut ultima data! Si esti si mai frumoasa, radiezi!

Pupici,
Angelique 35+ bb Viktor

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput