Taximetristii "Piratii" de la volan !!!

Taximetristii "Piratii" de la volan !!! | Autor: AVoogt

Link direct la acest mesaj

Fetelor, voua vi s-a intamplat sa mergeti cu taxiul si sa va ceara de 10 ori mai mult de cat era normal ..., sau sa va plimbeee aiurea prin oras sau sa va streseze la aeroport ? Eu nu ii suport , nu generalizez .. dar cel putin cei din Bucuresti sunt insuportabili nu mai merg cu taximetristi din Buc in viata mea

AliVoogt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu surprize neplacute in Bucuresti n-am avut, desi merg destul de frecvent cu taxiul, mai mult spre/de la aeroport - e drept ca sun la firma si-i chem, niciodata nu culeg de pe strada.
La aeroport iar e ok - sunt fly taxi la iesire.

Eu surprize neplacute (totusi nu e vorba de inselaciune, ci de faptul ca nu m-am asteptat la pretul cursei) am avut la Milano (taxi de la aeroport pana la hotel: 100 EUR) si la Londra (taxi 80 lire).

In rest, mai peste tot, preturile de la aeroport in oras sunt in medie 20-30 EUR, sigur, depinde totusi si de distanta, dar maxim 50 EUR eu consider acceptabil.

Spre deosebire de Bucuresti unde un taxi normal spre aeroport te costa 15 EUR.
Ca sa nu mai zic de cursele prin oras, care te costa 3-4 EUR.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Iar referitor la "de 10 ori mai mult cat face" - daca te-ai referit cumva la faptul ca unii taximetristi aplica tarife de 10 ori mai mari decat altii, pot sa-ti spun ca la fel se poate intampla si la coafor, restaurant etc., dar asta nu determina pe nimeni sa nu mai mearga pe viitor la coafor sau la restaurant.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

In Bucuresti nu am avut niciodata surprise chiar daca circulam mai mult noaptea cu taxi-ul , nu prea des ce e drept dar in schimb in Cairo, Bangkok, Roma si Milano s-a intamplat sa ne ceara de 3 sau 4 ori mai mult decat era normal.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Eu am patit-o odata si de-atunci sunt cu ochii la ce tarife scrie pe masinile lor.
Plecam cu un fost prieten la o cununie. Pana sa plecam m-a sunat de 3 ori sa nu cumva sa uit aparatul foto sa ne tragem si noi in poze Pe-o ureche mi-a intrat...pe alta mi-a iesit. In taxi imi dau seama ca am uitat aparatul foto. Ne hotaram sa luam un alt taxi sa tragem o fuga acasa sa luam aparatul cu pricina.
Fuga fuga ca eram in intarziere, ochim un taxi si ne urcam. Pe drum, el tot imi arata aparatul ala de inregistreaza. Eu intr-una "n-aaarreee cum, lasa ca o sa vezi tu cand ajungem cat platim" "e exagerat nu vezi? cum sa platim atat pe o cursa?"

Cat credeti ca am platit pe o cursa Unirii-Militari care in mod normal nu costa mai mult de 100-120.000?
500.000 si ceva, sa mor nu alta
Imi venea sa ma strang de gat ca din cauza aiurelii mele ne-am intors si am dat atatia bani.

Atentie mare la taximetristii pirat!
Noi de fiecare data cand ne ducem in alta localitate si luam taxi...indicam locatia si atat, nu vorbim nimic sa nu stie taximetristul ca nu suntem de pe-acolo. Ca daca au aflat ca esti necunoscator...te plimba vre-o ora. De nu i-as bateeee

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

http://tt.lilypie.com/8DhGp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Iar referitor la "de 10 ori mai mult cat face" - daca te-ai referit cumva la faptul ca unii taximetristi aplica tarife de 10 ori mai mari decat altii, pot sa-ti spun ca la fel se poate intampla si la coafor, restaurant etc., dar asta nu determina pe nimeni sa nu mai mearga pe viitor la coafor sau la restaurant.

Adina + Olivia Q1.04

Nu m-am referit la ei! EX : am luat un taxi de la crangasi ca-mi era rau ( avea un tarif normal ) iar pana la gorjului mi-a cerut 60 lei, tie ti se pare normal ? Fiindca imi era rau, abia ma tineam pe picioare ( eram cu ditamai burtica) m-am canformat am zis sa nu ma enervez si mai tare certandu-ma cu el.

AliVoogt

Mergi la inceput

Pai trebuia sa platesti cat era pe aparat. Daca ti-a cerut asa, fara aparat, nu mi se pare normal si chiar puteai sa-l reclami.

Oricum, pentru viitor: nu mai lua taxiuri asa din strada. Dai un apel la statie. In 3-5 min iti vine comanda. Eu numai asa fac, crede-ma ca niciodata nu am avut probleme asa.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am luat o data taxi de la Unirea la Marriott. In loc de vreo 60.000 m-a costat 400.000!
Sint fel de fel de sarlatani!
Altul mi-a cerut vreo 150.000 pentru o cursa de 80.000. Nu-si pusese aparatul, eu nu m-am uitat (nu sint invatata cu smecheriile astea si nu mi-a trecut prin cap ca e posibil sa faca vreunul si chestia asta). Eram nervoasa ca am petrecut o zi intreaga la Pasapoarte sa-l reinnoiesc pe al meu.
Se mai mira unii ca nu mi-e dor sa merg in Romania!
Cit am fost in vizita pateam zilnic cite o chestie de genul asta - cel putin! Incepusem sa ma intreb daca toate mi se intimpla numai mie, daca scrie la mine in frunte ca tocmai am aterizat si nu ma prea pricep....
Uite si un exemplu pozitiv. Ma incurcam vesnic cu banii (erau in circulatie si noi si vechi) si un taximetrist a sesizat ca in loc de 50.000 am dat 500.000. Mi-a atras atentia si mi-a dat restul. Cum nu mi s-a intimplat prea des sa se poarte lumea cum trebuie - am retinut intimplarea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

O singura data mi s-a intamplat sa iau un taxi care avea un tarif pe geam si altul pe aparatul de taxat. la destinatie i-am facut scandal si nu am platit tot cat era pe afisat (dar oricum mai mult decat era normal). De atunci iau doar masini de la firmele pe care le cunosc. Exista o lista si pe net, daca faci google si 'taxi bucuresti'.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Pai trebuia sa platesti cat era pe aparat. Daca ti-a cerut asa, fara aparat, nu mi se pare normal si chiar puteai sa-l reclami.

Oricum, pentru viitor: nu mai lua taxiuri asa din strada. Dai un apel la statie. In 3-5 min iti vine comanda. Eu numai asa fac, crede-ma ca niciodata nu am avut probleme asa.

Adina + Olivia Q1.04

In primul rand am luat primul taxi care l-am gasit fiindca asa cum am mai spus abia mai vedeam pe unde mergeam, eram in luna a 6 si imi era ff rau ( ameteli, dureri de cap , ma simteam extrem de slabita ... in fine tot tacamu'). Si da asa a aparut pe aparat dar au o gramada de smecherii care incarca pretul ( cum ar fi un anume aparat , stersul parbrizelor, dau prioritate mereu ....) in fine sunt mai multe dar nu imi mai aduc aminte acum. Si iti dai seama ca in starea in care ma aflam nu imi dorream decat sa ajung acasa , nu mai eram instare de reclamatii sau mai stiu eu ce.... Nu iti doresc dar sper sa nu ai parte de asa ceva in una din cele mai grele perioade ale sarcinii ...

AliVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by AVoogt
au o gramada de smecherii care incarca pretul ( cum ar fi un anume aparat , stersul parbrizelor, dau prioritate mereu ....) in fine sunt mai multe

Alina, ai avut un noroc formidabil: ai gasit singurul taximetrist care acorda prioritate!
(Smecheria cu stersul parbrizelor o punem pe seama starii tale de atunci)

Mergi la inceput