Taximetristii "Piratii" de la volan !!!
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AVoogt/AVoogt.jpg)
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by AVoogtquote:
Originally posted by capcaunul
au o gramada de smecherii care incarca pretul ( cum ar fi un anume aparat , stersul parbrizelor, dau prioritate mereu ....) in fine sunt mai multe
Alina, ai avut un noroc formidabil: ai gasit singurul taximetrist care acorda prioritate!
(Smecheria cu stersul parbrizelor o punem pe seama starii tale de atunci)
[Nu este singurul care acorda prioritate , sunt muuuulti si o spun din propria experienta, cand lucram tarziu pana la 22:00 mereu luam taxiul pana acasa si am intalnit multi "generosi" in trafic . Se mai gaseau unii gretosi cu tot felul de propuneri
![](vomit.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_angry.gif)
![](cuplucasatorit.gif)
AliVoogt
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pai daca atat a aparut pe aparat...asta e.
Fiecare are dreptul sa-si puna ce tarif doreste.
Clientul este cel ce trebuie sa selecteze in ce taxi se urca.
Mie o treaba urata mi s-a intamplat la Varsovia -nu este legata de bani, ci de faptul ca desi aveam comanda, taxiul ce confirmase comanda s-a dus la alta comanda si nu a anuntat ca nu poate sa vina la comanda mea. Era cat pe-aci sa pierd avionul...ei bine, chestia asta in RO nu mi s-a intamplat. Daca iti confirma ca vine, pai atunci vine.
Cu banii...pe mine nu ma socheaza sa dau 500.000 in Bucuresti daca ma grabesc si nu am timp sa selectez taxiuri ieftine, ci m-au usturat mai tare cele 80 lire platite la Londra.
Adina + Olivia Q1.04
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Daca mai platisem 60,000 pe acceasi ruta - m-a socat suma de 400.000.
Ce vreau eu sa spun este ca nu mi se pare normal sa existe asemenea discrepante. Daca plateam asemanator de fiecare data nu mi se mai parea anormal.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
roxanal spune:
Mi s-a intamplat si mie de 2 ori, odata eram foarte bucuroasa, tocmai imi cumparasem telefonul viselor mele, eram gravidutza a II-a oara,am luat un taxi de la Unirea pana in Regie, la job...pe drum, nu m-am uitat deloc la aparat, butonam noul telefon si in acest timp mai vorbeam si la telefonul vechi cu sotul, mandrindu-ma cu achizitia mea...nu m-am uitat nici ce taxi iau...adica la tarif...cert este ca la regie(cine nu stie, sunt maxim 6 km, de la unirea la regie, pe drum drept, pe splaiul independentei)mi-a cerut 500.000 lei(asta acum vreo 2,6 ani)..imi venea sa-i trag una..dar n-am putut face nimic, ptr. ca era afisat pe masina, in masina si pe aparat
..adica era legal, dar daca nu m-am uitat...i-am dat banii si i-am trecut pierderi tembele
si mi s-a mai intamplat odata, cand m-a fraierit la suma, avea tariful normal, insa a masluit aparatul..numai ca eu, mergand des cu taxi-ul in acea perioada am vazut imediat(era aproape dublu) si i-am spus ca nu platesc...a zis ca ma bate..iar eu am dat din masina telefon la ei la sediu, am vorbit un un director care mi-a spus sa nu platesc nimic ..si si-a cerut scuze...m-a rugat sa-i fac si o reclamatie scrisa dumnealui...ptr ca nu era prima oara..asa ca m-am scos, atunci...
AVoogt, imi pare rau ptr ce ti s-a intamplat, nu te mai supara asa...iti era rau, acum nu mai conteaza oricum..e pacat sa te mai enervezi, cu burticutza ta, lasa-l in plata Domnului...gandeste-te ca ai pierdut banii si gata...
mariamunteanu spune:
Si daca nu ai mereu tel mobil la dispozitie, cum a fost cazul meu, ce faci ? Trebuie sa iei un taxi din strada si nu ai mereu de unde sa alegi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pai Maria, faci cam ce-am facut eu la Londra: scoti banii din buzunar si inghiti in sec.
Greseala noastra este ca, in mod normal, inainte de a ajunge intr-un loc sau de a folosi un serviciu, ar trebui sa ne interesam cam care sunt uzantele locului. Daca m-as fi informat, toata lumea mi-ar fi spus ca ala e pret normal de taxi acolo. Daca v-ati fi informat, toata lumea v-ar fi spus ca exista diferente mari intre tarifele la taxiuri, si ca poti sa le eviti doar apeland la anumite firme.
Maria, de exemplu, poti sa afli care sunt firmele cu tarife normale, si sa cauti sa urci doar in taxiuri apartinand acestor firme. Cam asta vad sa fie solutia, daca nu ai la dispozitie un telefon mobil de pe care sa suni la centrala.
Si sincer, Ramona, in continuare nu-mi dau seama cum o cursa de taxi poate costa DOAR 60.000 lei, adica ceva mai mult de 1 EUR (nici macar 2 EUR). Oare mai exista undeva in lume tarifele astea?
Adina + Olivia Q1.04
ilse spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Pai Maria, faci cam ce-am facut eu la Londra: scoti banii din buzunar si inghiti in sec.
Greseala noastra este ca, in mod normal, inainte de a ajunge intr-un loc sau de a folosi un serviciu, ar trebui sa ne interesam cam care sunt uzantele locului. Daca m-as fi informat, toata lumea mi-ar fi spus ca ala e pret normal de taxi acolo. Daca v-ati fi informat, toata lumea v-ar fi spus ca exista diferente mari intre tarifele la taxiuri, si ca poti sa le eviti doar apeland la anumite firme.
Maria, de exemplu, poti sa afli care sunt firmele cu tarife normale, si sa cauti sa urci doar in taxiuri apartinand acestor firme. Cam asta vad sa fie solutia, daca nu ai la dispozitie un telefon mobil de pe care sa suni la centrala.
Si sincer, Ramona, in continuare nu-mi dau seama cum o cursa de taxi poate costa DOAR 60.000 lei, adica ceva mai mult de 1 EUR (nici macar 2 EUR). Oare mai exista undeva in lume tarifele astea?
Adina + Olivia Q1.04
Nu bineinteles, ti-o poate confirma chiar ea, asta daca a mers vreodata cu taxiul in Amsterdam, este infiorator de scump si acolo iti ia o super-taxa de plecare si te ocolesc de nu se poate, asa ca sa fim seriosi, nu numai in Romania sunt "smecheri" taximetristii, s-a spus si de catre alte fete mai sus
![](icon_smile_wink.gif)
madaluta spune:
in Viena: 10 euro pt 500 m.
cautam hotelul in miez de noapte..ar fi putut sa ne spuna k e dupa colt, dar....
Madalina 16+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 11 luni
VIENA
valicalin spune:
la mine in oras sunt considerati cei mai periculosi.nu respecta regulile de circulatie,injura,te ameninta,sunt tupeisti,obraznici si cate si mai cate de/ti vine sa/i bati
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Adina + Olivia Q1.04
Cum sa zic? Pe cuvint de pionier? Cum? Era o cursa scurta si eu aveam bagaje. Asta era acum un an jumate, cred ca euro era mai slabut si habar n-am ce tarife sint acum. Nici nu ma grabesc sa aflu pe pielea mea.
Nu mi se pare normal sa varieze tarifele la taxi (sa platesc aproape de zece ori mai mult!).
De altfel cine mai citeste online opinii despre cum e sa calatoresti in Romani, poate sa vada ca multi te atentioneaza la taxiuri.
Nici n-am mai spus de cite ori mi s-au refuzat curse pentru ca li se pareau prea scurte, n-aveau chef soferii sa mearga in trafic etc. Am ascultat manele (muzica data tare, ferestre deschise sa auda si pietonii!), am inhalat fum de tigara si... mai bine nu ma mai gindesc!
![](icon_smile_big.gif)
The best thing you can do for your children is to love your wife.