vecini naspa rau
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
are dreptate Livia!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
livia spune:
Si altceva...nu trebuie sa-i ameninti...la inceput incerci asa:
Te duci la ei si fata in fata ,nedandu-le nici o explicatie de ce te-ai razgandit ,doar le zici asa: "imi pare rau dar m-am razgandit cu terasa...va rog sa eliberati cat mai curand posibil locul ca as vrea sa-l pregatesc pt.toamna/primavara si nu este nici o problema vom veni sa va ajutam cu placere !"
Atat si nimic mai mult!!! Daca zic ei ceva tu sa raspunzi ca :"vorbele sunt de prisos si ca-i rogi doar sa se conformeze" ,apoi pleci...
Ii lasi sa spumege,injure ce vor ei dar data viitore sigur se vor gandi de 2 ori inainte sa te intrebe ceva sau sa faca ceva...
In cazul in care nu vor si vezi ca in cateva zile nu se misca nimic te mai duci odata si-i intrebi daca au nevoie de ajutor sa debaraseze ca tu ai vorbit serios si vrei sa amenajezi frumos ca ai copil si chiar iti trebuie gradina...si daca refuza,zici: "nici o problema...nu vreti sa rezolvam ca 2 familii civilizate atunci ,nu ne suparam,o sa rezolvam noi siguri aceasta problema fiindca e gradina noastra si e normal sa ne preocupe doar pe noi...!" -si atunci cauti actele si mergi la politie si depui plangerea...
Si chiar nu trebuie sa faci nimic in gradina eventual sa greblezi si ingradesti ,dar oricum nu e treaba lor cum o sa fie acolo...pot fi si buruieni cat tine de mari decat cine stie ce invitati ciudati,nu?
Si parintii sotului meu stau intr-o astfel de casa la et.1 si cine sta deasupra are doar podul iar ei de la 1 si cei de la parter impart gradina egal si fiecare are imprejmuita partea lui in care nu intra nimeni strain ...Iar daca e gradina comuna te uiti pe acte si vezi cat ii revine fiecarei familii din gradina si practic pe metrul tau nu are voie nimeni indiferent cat de mica ar fi portiunea!
ps:iar cu mizeria de pe scari...lasa-i sa termine intai apoi te mai invat eu ce sa faci!
livia spune:
quote:
Originally posted by maraki
are dreptate Livia!
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
cum sa n-am dreptate ca doar am stat in Dr.Taberii si a trebuit tot timpul sa-mi apar locul improvizat de parcare de langa bloc si pe care altii il ocupau zicand ca e domeniu public si ca au dreptul...daaaar veneam cu hartia de la "premerie" si cu agentu´si gaseau amenda sau masina blocata .Si daca te duci acum la locul meu de parcare o sa-l gasesti liber
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by liviaquote:
Originally posted by maraki
are dreptate Livia!
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
cum sa n-am dreptate ca doar am stat in Dr.Taberii si a trebuit tot timpul sa-mi apar locul improvizat de parcare de langa bloc si pe care altii il ocupau zicand ca e domeniu public si ca au dreptul...daaaar veneam cu hartia de la "premerie" si cu agentu´si gaseau amenda sau masina blocata .Si daca te duci acum la locul meu de parcare o sa-l gasesti liber
livia
Si nu s-a razbunat niciunul pe masina?
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by livia
nup !
dar exista totusi un motiv pt.care nu o faceau ...cred ca banuiesti!
livia
N-am nici cea mai vaga idee!Nu cred ca de frica amenzii,ca la miezul noptii cand doarme toata lumea putin acid aruncat pe masina nu declanseaza nicio alarma.
livia spune:
paaaai sa zicem ca arunca acidul...cine e vinovatul?
politaiul a venit la fata locului ,a constatat,facut proces verbal si daca se intampla ceva cine crezi ca plateste?
dar nu e vorba de asta...ci doar de o vorba(nimic mai mult) spusa de cine trebuie ...acum intelegi?
Lorenza spune:
Hm,inteleg,dar nu cred ca din cauza asta.Daca vrea cineva sa faca rau,gaseste o metoda.N-ai cum sa dovedesti ca fost respectivul.Pur si simplu ai avut bafta.
livia spune:
da se poate fiindca acum nu stiu daca m-as mai baza pe asta...
inainte lumea se cam temea de politie dar acum ...nu prea!
Ada_S spune:
Danitin si eu am patit ceva asemanator.
Am cumparat un apartament in centrul orasului intr-o casa veche. In total suntem 4 familii.La vremea respectiva eram f fericita deoarece era destul de ieftin si eu naiva nu stiam de ce.
Dupa un timp am inteles de ce.
Vecinii erau certati intre ei, aveau nenumarate procese la tribunal am inteles ca s-au si batut si-au taiat unul altuia apa, canalizarea,etc., trebuie sa spun ca nu sunt oameni cu studii superioare, profesori, ingineri.......
La inceput am fost f necajita, mai ales ca fiecare incerca sa ma atraga de partea lor.
Atunci m-am hotarat........ nu intru in jocul lor ca e jale.Si cativa ani nu am zis nimic cu toate ca erau chestii care m-au deranjat f tare si de cate ori incerca un vecin sa imi spuna ceva rau de celalalt il rusinam si ii spuneam ca trebuie sa fim mai ingaduitori si ca pe mine nu ma intereseaza ce a patit si ca mie celalalt vecin nu mi-a facut nimic rau(desi nu era adevarat).
Trebuie sa iti spun ca vecinii nu mai au procese in instanta de vre-o 3 ani si am ajuns in punctul in care se saluta si daca sunt probl discuta unul cu altul.
Nu spun ca am vecini buni, dar e mult mai bine asa. Acum daca ma supara cu ceva merg la ei si ii rog frumos sa faca o treaba si daca ma refuza le spun ca sunt rai si ca nu ma asteptam de la ei...... poate de la celalalt vecin.... si pt a demontra ca el e vecinul bun uneori se straduie si face ce trebuie.
Sper ca te ajuta la ceva experienta mea.