Sezatoarea canadiana (72)
Raspunsuri - Pagina 13
Podeanu spune:
Nelia, multa putere iti doresc, si ptr tine si ptr fetele tale.
majoritatea chinezilor isi schimba numele aici , cred ei ca multi angajatori pun la gunoi cv lor datorita faptului ca nu le pot nici macar pronunta numele. Stiu din sursa sigura... de chinez.Ah, si numele lor nu sunt alese la intimplare, adica nu au asa carti ca noi ci pur si simplu inspiratia de moment.. o cloega s-a nascut intr-o zi cu soare si au numit-o:Zi insorita (cum s-o zice in chineza).
Miine incepem zugraveala, adica sotul incepe. daca nu o da bine cred ca-mi fac bocceaua si vin la vreuna din voi. Care ma primeste?
maru, la multi ani si sa va traiasca mare, cuminte si sanatos.
Precum vad cu intilnirea nu prea sunt multi amatori...v-ati consumat toata energia la 1000 insule, ah?
Ma duc iar la boate ca s-a facut tiziu.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by mikiion
Si am uitat sa ma plang si eu de lucruri mai serioase, sanatatea copiilor. Azi am fost la pediatru si a descoperit o otita!!!!!De aia nu mai dormea el de loc ca lumea, se foia toata noaptea. Si ne-a dat antibiotic!!!! Prima noastra boala !!!!Credeti ca a luat de la gradi? Este virala boala asta? Ca asa scria pe reteta, otita virala.
Si ne-a trimis si la analize. Sa vedem ce facem cu diareea noastra. Sa vedem ce iese. Ca s-a mai discutat pe tema asta mai demult. Mie mi-a dat trimitere la CSLC-ul din cartier. Oare o fi bun laboratorul lor?
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Iti raspund repede, ca sintem campioni la otite: intre 3.5 ani si 5 ani a facut peste 10 otite, toate tratate cu antibiotic. Deci infectiile la urechi (asa zisele otite) sint de 2 feluri: virale (care in 99% din cazuri apar datorita infectiilor din nas, prelungite in ureche), si care in mod normal ar trece fara antibiotic si cele bacteriene (cele mai rele) care se trateaza cu antibiotic. Va spun ce am citit intr-un articol de specialitate: fiindca este greu de identificat de care natura este infectia, pediatrii prefera sa prescrie antibiotice, urmarile unui otite bacteriene fiind suficient de grave (afecteaza auzul si chiar osicioarele din ureche) pentru a nu risca. A fost o tendinta, mai ales in Europa, sa lase otitele netratate, ca trec singure. Eu una nu m-as asuma riscul ca copilul meu sa-si piarda din auz...Am o prietena al carui copil, in Romania, de la otite netratate, a ramas surd si acum la 20 ani poarta aparat auditiv si vorbeste greu. Eu am fost extrem de marcata de aceasta situatie si am "suflat si in iaurt".
Din experienta noastra, in cel putin 2 cazuri, dupa cele 5 sau 10 zile de antibiotic, infectia nu disparuse si a trebuiet sa ia un alt antibiotic.
Multa sanate puiutului, sa se faca bine repede.
cge spune:
Oana, merci ca ne-ai explicat cum e cu otitele.
Si Ancuta are, este prima ei otita, in Romania nu a avut asa ceva.
Victor a avut o singura data otita.
Ancutei i-a dat antibiotic 10 zile dupa care mergem la control din nou.
Sanatate la toti puiutii.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mikiion spune:
Multumesc oana. Mi-a dat 10 zile antibiotic ceva ce contine oxacilina. Si mi-a zis sa vin peste 10 zile. Eu nu stiu cum a reusit sa vada, ca copilul meu face crize cand intra doctorul in cabinet. Se zbate, urla..... Incep sa-l banuiesc ca e rasist copilul meu, ca nu-mi explic ce are, de fiecare data iese cu scandal( e negru doct). Nici cantarit n-a fost , nici masurat n-a fost posibil. Si era importanta greutatea pt. calcularea dozei de antibiotic.Am aproximat 14 kg, dar asta pt. ca l-am cantarit eu acasa pe un cantar nu f. precis.Am un copil MARE... Toata lumea are reactia asta...«Vai ce mare e...Are doar aproape 18 luni.......???Pai arata ca unul de 2 ani jumate »
El nu are simptome vizible, daca ar fi asa ceva. Mai nou tot isi dadea cu mana in cap, nervos. Si daca ma gandesc bine, chiar pe partea aia a urechii bolnave....
OFFFFF!!!! Trebuia sa o traim si pe asta, cu bebe bolnav. Ca pana acum am avut mare noroc!!!! O sa incerc sa-i curat mai bine nasucul....Sa nu mai faca a doua oara.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
cge spune:
Mihaela, si Anca e vesela, dar vineri noaptea a plans noaptea.
Ea doarme f bine de obicei, probabil o durea urechea.
Parca si tu ai zis ca Marc plangea noaptea.
Si a fost racita cu tuse, muci, febra, tacam complet.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
lorelaim spune:
Maru - La Multzi Ani cu sanatate si noroc lui Andrei!
Nelia, Cristina (cge), Miki - multa sanatate puiutzilor! Din obsesiva teama de otite, de cate ori Gaby are muci folosesc "batista bb"... Pana acum, multzumesc lui Dumnezeu am fost feritzi... dar nu se stie niciodata... mai ales ca merge in colectivitate! Daca nu ma insel (din aduceri aminte vorbesc) pana la 5 ani, cand oasele capului se aseaza cata-cat in pozitzia "finala" (cea de adult) canalele care leaga nasul de urechi sunt "orizontale"... asa ca "mucii" se pot duce usor spre urechi si apare otita... (sper ca am retzinut bine ce mi-a explicat maica-mea)... Deci pana pe la 5 ani... mai avem... Aici, daca ai febra (38-40, aprox 3 zile) itzi ia o picatura de sange din deget si face analiza "pe loc" (30min) dupa care itzi da antibioticul adecvat.
Multa-multa sanatate va doresc la mici si mari!
Lorelai
Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Nelia - tzi-am trimis un doc pe e-mail unde ai un exercitziu Yoga numit "Kapola Shakti Vikasaka" - (cel recom de N.C.Tufoi) - pt insanatosirea gingiilor...
Multa sanatate si numai bine-tzi doresc!
Lorelai
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by mikiion
Multumesc oana. Mi-a dat 10 zile antibiotic ceva ce contine oxacilina. Si mi-a zis sa vin peste 10 zile. Eu nu stiu cum a reusit sa vada, ca copilul meu face crize cand intra doctorul in cabinet. Se zbate, urla..... Incep sa-l banuiesc ca e rasist copilul meu, ca nu-mi explic ce are, de fiecare data iese cu scandal( e negru doct). Nici cantarit n-a fost , nici masurat n-a fost posibil. Si era importanta greutatea pt. calcularea dozei de antibiotic.Am aproximat 14 kg, dar asta pt. ca l-am cantarit eu acasa pe un cantar nu f. precis.Am un copil MARE... Toata lumea are reactia asta...«Vai ce mare e...Are doar aproape 18 luni.......???Pai arata ca unul de 2 ani jumate »
El nu are simptome vizible, daca ar fi asa ceva. Mai nou tot isi dadea cu mana in cap, nervos. Si daca ma gandesc bine, chiar pe partea aia a urechii bolnave....Mihaela
si noi am trecut luni prin aceeasi chestie; copil care nu a vrut sa sta la cantarit ( o cantarisem eu acasa, dar era o cifra asa, aproximatixa, cu cantarele astea nu stii niciodata) si este inspaimantata de cite ori o vede pe dra. de familie, care este vietnameza.
Si la noi tot otita, prima data de "boala serioasa" , tot zece zile de antibiotic. A mea saracuta se plangea ca cineva a batut-o in cap si noi eram pe punctul de a face cercetari pe la cresa, ne-am gandit ca s-o fi batut cu vreunul pe-acolo.
Maru La multi ani sarbatoritului!
Podeanu ma ofer voluntar sa te primesc!
o zi buna tuturor, ma duc la culcare, am facut "pauza" de-un ceai fierbinte ca tusea asta nu ma lasa sa dorm si-i deranjez si pe-ai mei de nu pot sa doarma.
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
vandal spune:
quote:
Originally posted by nelia
NUME....
Hai sa imi dau si eu cu presupusu'...din esperenta....
Ce vrei tu de fapt? Ca toata chestia se reduce la o intrebare simpla (sau mai bine zis la o necesitate simpla)...Ce este mai important? Cum va trai copilul sau cum te vei simti tu?
Copilul tau nu se va intoarce in Romania (statistic vorbind). Deci va trai intr-o tara unde predominant se utilizeaza limba engleza (sau franceza). Si atunci de ce vrei sa il potcovesti cu un nume care e greu de inteles, greu de pronuntat si trebe sa te uiti de 2 ori la el inainte sa il scrii?
Baiatul meu m-a anuntat ca il bate gindul sa isi schimbe numele....sigur ca nu imi vine usor...dar e viata lui si daca el considera ca are probleme (si il inteleg), de ce nu?
Sint atitea nume de baieti care sint valabile international. Sa te cramponezi de nume care sint specific romanesti denota faptul ca pui interesele tale inaintea copilului (opinia mea).
Adam
Albert
Alfred
Constantin
Costin
Cristian
David
Daniel
Florian
Gabriel
Pascal
Simon
Sorin
samd....
lorelaim spune:
Vandal - nu fii suparat ca fiul tau isi schimba numele... poate ca doreste sa-si schimbe... destinul :-) (ma gandesc acum la legatura pe care o face numerologia dintre nume si destin :-))
Apropo de nume de baietzi care mie imi plac:
Septimiu
Liviu
Emil
Laur
si bineintzeles Lucian Gabriel :-)
O zii faina va doresc!
Lorelai