Sezatoarea canadiana (72)
Raspunsuri - Pagina 11
Ira spune:
Astazi Sofia a trezit toata casa cu tipete de bucurie ca a venit iarna. A privit prima data pe geamul de la dormitor, si dupa aia s-a dus sa verifice si curtea, sa vada daca e zapada in toate partile. A trebuit sa o las sa alerge 10 minute in curte - de fericire, si am scos si sania din storage-room - ca sa fie peisajul complet. La noi totul e alb si perfect.
Cred ca o sa vreau ca père Noël sa-i aduca patine si echipament complementar, aveti idee de unde as putea gasi ceva ieftin si de calitate ? Avem un patinoar in fata casei si cred ca in curand va fi plin de copii, vrand nevrand va trebui sa-i cumparam toate astea, ca sa fie in rand cu copiii de pe strada, care toti hockey-isti si patinatori inraiti.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
carmen77 spune:
La Canadian Tire gasesti tot ce iti trebuie pentru copil, adica patine, si alte din astea, evident, nu calitate de competitie, dar pentru patinat in fata casei, perfecte .. .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
nelia spune:
Ira, eu iau fetelor patine de calitate, la un pret rezonabil, de la un magazin de pe Decarie cu Sherbrooke (dar sigur aveti si pe acolo altele de genul acesta), numai ca sint second hand. Agata va incepe si ski anul acesta, daca vrea si Tudora si tot acolo am vazut lucruri super si la preturi sub 50 de dolari. Sint in perfecta stare pentru ca la virste mici nu le porti pina se uzeaza. La copiii mici, care abia invata sa patineze, calitatea e foarte importanta, nu atit materialul cit felul in care sta pe picior patina, ca sa le protejeze gleznele. Pina acum, i-am gasit Agatei la magazinul respectiv, numai patine de piele si de firma si nu am dat niciodata mai mult de 60 de dolari si erau aproape noi (in magazine sint de la 250 in sus). Abia astept sa-i iau si echipamentul de ski, probabil din ianuarie incolo. Echipamentul aferent l-am luat nou, dar tot la preturi bune si de calitate (casca - neaparat, cotiere, genunchiere, ceva de pus la git ca sa i-l tina fix - astea la inceput, ca apoi nu va mai avea nevoie de ele).
Vreau sa spun ca ai mai multe sanse sa gasesti intr-un magazin specializat numai pe echipament sportiv tot ce iti trebuie, second hand sau noi, si de o calitate clar superioara, decit intr-un supermarket care are de toate. Mai gasesti reduceri si in Sport Experts, dar trebuie vinate, eu i-am luat Agatei niste role super, ajustabile pina pe la 10 ani, foarte bine lucrate si care stau perfect pe piciorul ei, de la 275 la 99 de dolari. Mare grija la patine, e musai sa fie de calitate, nu poti sa iei ceva ieftin si prost la virsta mica, am vazut la accidente de cind a inceput Agata patinajul ca m-am ingrozit... cu jumatate de an inainte de a veni urmatoarea iarna eu caut patine bune. O firma buna de patine este Jackson, dar mai sint si altele.
In legatura cu numele, si la noi s-au nimerit destul de bine, zic eu. Adica Agata e cit se poate de international si ma bucur ca ea e incintata de numele ei, de multe ori m-a intrebat de ce am numit-o asa, pentru ca toata lumea ii spune ca are un nume frumos si care i se potriveste. La Tudora nu prea s-a intimplat sa i-l poceasca, pentru ca aici exista Dora si in afara de acel Tiu in fata in loc de Tu, nu prea am avut probleme, suna destul de frumos pronuntat de francofoni, dar mai ales de anglofoni. Vom vedea ce facem cu Iancu, habar nu am, aseara am cautat cu sotul pina ne-am plictisit nume, si pe net si in amintiri, nu am gasit nimic care sa ne atraga. Numele alese pentru copiii mei sint deosebite doar pentru ca sint romanesti si rare, pentru ca sint vechi si nici in Romania nu mai sint folosite (personal nu cunosc decit o baba cu numele de Agata si vreo patru cu cel de Tudora ), dar ele in sine sint nume simple, exista altele de o mie de ori mai complicate si deosebite.
Diana, multumesc pentru ce ai scris, asa a zis si sotul aseara, ca daca noi vrem asa, asa va fi, pentru ca nimeni, emigrant sau de aici (mai ales cei de aici) nu se gindeste cind pune numele copilului daca poate fi pronuntat corect in toate limbile existente pe pamint, pentru ca ar ramine nenumit.
Mai astept sugestii si mai ales pareri despre cum pronunta colegii, vecinii, prietenii din alte natii numele Iancu... ne place atit de mult acest nume si simt, ca si la fete, ca i se va potrivi, incit nu ne vine sa renuntam la el atit de usor. Ne-am mai gindit aseara la o solutie, sa-l numim Iancou sau Ianku (dsi ultimul imi suna turceste cind il vad scris) in actele oficiale, dar sa-l botezam cu numele de Iancu si pe certificatul de botez (care nu e un act oficial) sa apara acest nume... la urma urmei e vorba de scris pentru ca pronuntia e aceeasi.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 9 zile!
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by mikiion
tot uitandu-ma dupa jocuri uitati ce am gasitwww.enfantsquebec.com/index.php/content/view/771/63/index.php/content/view/771/63/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=48" target="_blank">clasament jucarii 2008.
Puteti sa vedeti cat de popular e un nume. E vorba de cei nascuti aici , normal. Ca se bazeaza pe emiterea certificatelor de nastere. Eu am fost socata sa vad cate nume de chinezi clasice. Ei nu-si fac probleme ca nu se citesc bine. Cred ca nu le pasa....
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Exact la asta m-am gandit si eu cand am citit raspunsurile voastre la subiect: oare de ce numai noi romanii, cu o limba latina ne facem probleme de nume ? Chinezii, arabii, indienii, ei de ce isi dau in continuare nume traditionale copiilor ? Poate pentru ca sunt mai multi, mai uniti si mai putin complexati decat noi ?
Si tot on topic: Nasul baietelului meu este grec ca origini dar nascut aici, noi la servici ii spunem Nick dar el este mandru ca il cheama Nikolaos si are intotdeauna rabdarea sa-si spuna pe litere numele. Pe frati-su, medic pediatru la Childrens Hospital il cheama Chris, zic hai ca lui i-au pus Christian sa "nu mai sufere copilul", da de unde, il cheama Christos
Si inca ceva, daca e sa fiu "pricinoasa" ma supar si eu ca la servici din Dziana nu ma scot !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Simonna spune:
Neata...
Nelia, ce ii cumperi tu Agatei ca sa-i tina gitul??? Pentru schi? Si cotierele si genunchierele tot pentru schi sint? Cine ti le-a recomandat?
Ira, am de dat o pereche de patine de fetite, de patinaj artistic, sint marimea 12... nu-s cit are Sofelul la picior acum dar daca-ti trebuie, cu placere! (Nu rideti, dar eu nu mi-am imaginat cum o sa-l invat pe Radu sa frineze cu patine de hockey cind eu stiu sa frinez doar cu patine "artistice", asa ca am vrut neaparat patine artistice si n-am gasit decit albe... de fetite)
Pusi, ma cheama shafu', I'll be back!
S.
nelia spune:
Simonna, nu sint pentru ski, ca nu i-am cumparat inca echipament pentru ski, ci au fost pentru Agata la patinaj la inceput, in primele luni, cind nu se tinea pe picioare si acum le-a preluat Tudora. Nu stiu cum sa-ti explic ce i-am luat pentru git, e o banderola, care tine gitul cit de cit fix, dintr-un material textil cu intaritor, mai tare dar flexibil, care tine gitul cit de cit fix in cazul in care o cadere i l-ar zdruncina mai tare decit trebuie. Dar e pentru copii mici, care abia invata un sport periculos, nu cred ca Radu are nevoie de asa ceva, desi, vreau sa-ti spun ca sotul meu are asa ceva la kendo si el numai mic si incepator nu e... Ah, si sa nu-ti imaginezi cotiere si genunchiere din alea de hockey, ci din alea mai degraba de bicicleta si role, de fapt eu le-am folosit cu succes la Agata la toate trei sporturile... Sint de acord sa faca orice, daca e protejata: casca, cotiere, genunchiere. Cel putin pina invata bine sa faca acest sport. La patine nu mai foloseste nimic, nici macar casca de anul trecut, dar pe bicicleta, role, trotineta nu se urca fara... Nu ma intreba daca ea e de acord, ca iti spun imediat ca nu, dar astea sint regulile, indiferent de parerea ei.
Unde face Radu ski? Sau ceilalti copilasi mai mari de pe aici, ca noi abia ne apucam de sportul acesta si nu prea sint la curent. Mi-ar placea sa gasesc un loc cit mai aproape de Montreal, cu pirtie sigura pentru incepatori, la un pret acceptabil... cam multe vreau, nu!?! Ma si vad in fiecare duminica, intr-o cabana de pe un deal zis munte, cu bebe mic si o cana de ceai in fata, in timp ce ma uit pe geam la sotul zgribulit care sta pe linga Agata si poate si Tudora ca sa invete printesele sa skieze. Hi-hi-hi!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">38+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 9 zile!
Simonna spune:
Nelia, verifica Centre de la Nature in Laval. Exista acolo o pirtie f.f. mica, GRATIS!, iti dau echipamentul pt. o ora, si afli daca plodul vrea sau nu vrea, ii place sau nu, inainte sa bagi sute de dolari in echipament si ore de schi "adevarate". Primesc copiii pina in clasa a doua, inclusiv, cel putin asa era acum un an cind am fost noi ultima data. E bine sa ajungi cu un 15 min. inainte de prima repriza, pt ca pe urma se fac cozi. Nu insuportabile, noi ne jucam pe afara pina ne venea rindul daca intirziam, insca tu cu bebe si Tudora... o sa-ti fie greu sa ii tii ocupati pe toti trei. (cred ca Tudora e prea mica pt. a incerca, dar e de verificat, pe mine virsta minima nu m-a interesat niciodata!)
Iar, pentru cit e panta din Centre de la Nature... sint supra protejati toti copiii...
Maru, m-a bufnit risul cu toate aniversarile alea ale lu' fi'tu! Tre sa fie in raiul cadourilor, chiar ca erati pe alta planeta cind l-ati botezat!
Amu! Imi trebuie un prof / o profa care sa-mi poata comanda carti de la Scholastic. I-am sunat ieri si nu lucreaza decit cu profi. Iar la scoala la Atomix nu au brosurelele lor. Alta gogomanie e ca eu vreau cartile cu pricina in engleza, ca altfel sunam la scoala la care-a fost pina anul trecut... So... cine stie? cine cunoaste? cine are idei? cine ma ajuta... Si le mai vreau si pina in Craciun! I'm awfully funny today, moé!
Pupici,
s.
nelia spune:
Simonna, la gradinita la Tudora (engleza) vin pliante, dar uite ca nu stiu daca poti comanda si carti de scoala, poate ca sint diferite pliantele de gradinita fata de cele de scoala. Pot sa intreb daca vrei, numai ca nu stiu cind ajung pe acolo, ca Tudora are o viroza usoara si o tin acasa, pentru ca nu vreau sa dea in complicatii tocmai acum.
Multumesc pentru pontul cu Centre de la Nature in Laval!!! Stiam ca citisem ceva de genul acesta, cindva, undeva, dar oricit m-am straduit sa-mi aduc aminte, nu am reusit. Cu Tudora am esuat oricum pentru moment in toate incercarile (inot, gimnastica, patinaj), nu m-as mira deloc daca s-ar agata de gitul meu si mi-ar spune ca nu vrea la ski. Dar de incercat o las sa incerce, mai stii... mai ramine dansul, dar de la anul, ca e prea mica acum, trebuie sa aiba 3 ani, daca nici din asta nu vrea... nu stiu ce sa fac cu ea, ca parca nu-mi convine ca una sa fac 'snpe activitati, iar cealalta sa tot stea pe margine, dar nici nu vreau sa o fortez. Agata face tot ce face din placere, nu am obligat-o niciodata sa faca ceva, chiar daca au mai fost zile in care nu avea chef, regula e regula: o activitate aleasa si platita se duce pina la capat, nu aruncam banii pe fereastra. Cind se termina sesiunea, trebuie sa se gindeasca bine inainte de a alege o activitate.
Ira spune:
Nu e vorba de complexe de nume romanesc, nu inteleg de ce se deturneaza sensul duscutiei, e vorba de cat sufera copiii, ca doar am atatia care-mi trec prin mana, acum cateva zile o italianca imi spunea ca a fost trista si revoltata toata copilaria la scoala aici ca avea numele (nu prenumele) italian. O carte de psihologia copilului ai ajuta la desfasurarea discutiei in mod constructiv, ca eu nu vad nici o legatura intre mandria de a fi roman si etichetarea si traumatizarea copilului dp. lui propriu de vedere, e ca si cand mi-as trimite copilul la scoala cu opinci de mandra ce sunt de originile mele in contextul in care am venit in america tocmai pt. o deschidere culturala si umana, si din dragoste fata de copilul meu, nu sa-l fac in fiecare secunda sa se simta diferit. Pt. o asimilare mai rapida a ideilor mele un exemplu elocvent ar fi si ratusca cea urata de Andersen, geaba' era ea lebada daca locuia intre rate si a fost nefericita juma' din veata' ei.
Si nuu e vorba de cum se pronunta, n-are legatura.... si nu's de ce remarc cu surprindere ca cei ce incurajeaza cultura romana si numele romanesti au numele copiilor lor cat se poate de internationale, hait
Cat despre greci ...probabil ca is preocupati mai mult de ego-ul lor personal decat de sufletul copiilor lor, sa-ti dai numeie copilului tau christos in contextul globalizarii din zilele noastre nu e numai penibil, poate fi chiar si periculos....Sa te prezinti Christos unui arab cu indexul pe butonul de la telecomanda...TV-ului, ce credeati? nu e tocmai droll.
pentru cine mai are dubii pe aceasta tema sa inchirieze filmul mariage à la grecque, sau asa ceva se cheama, o comedie bazata tocmai pe tema frustrarilor unei tinere grecoaice in discordanta cu ostinenta familiei sale emigrata de cand lumea in America de a se comporta ca pe coclaurile homeriene, cam ca la coada vacii. Dincolo de zambetele si de hlizeala filmului mesajul perceput de mine a fost tocmai drama copilului alimentata de nepasarea parintilor, demni urmasi ai divinitatilor greci, ca la soare te puteai uita, da prajina de sub nas jamais de la vie nu le-ai fi putut-o masura. Narozi, da' tantosi, si nici departe nu's, bata-i vina.
In fine, Simonelu, Sofia poarta chiar 12 daca nu i-a crescut piciorul de saptamana trecuta, o sa-ti platesc ceva pe ele, iar cu cartile nu stiu cum sa te ajut, tre' sa fii prof de ceva anume ca sa comanzi cartile, sau nu conteaza ? Ca la o adica ti le comand eu.
Pupici tuturor.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Simonna spune:
Yes! multumesc Irina, hai ca nu m-am gindit la matale, nu-s unde mi-a fost capul! Trimit PM.
Da, si patinele sint de dat, pur si simplu, asa ca trebuie doar sa vedem cum ne intilnim... nu-i un capat de tara.
Nelia, just in case, poti sa dai un tel. la gradi sa intrebi daca poti comanda prin ei daca stii exact produsul de care ai nevoie?
S.