Sezatoarea canadiana (72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Lorelai pune poze si imi dau cu parerea cu placere!

Cu intalnirea, noi suntem disponibili cam toata luna decembrie, o sa plecam doar cateva zile, 30 dec - 2 ian. Asteptam hotararea majoritatii.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nelia, Iancu e foarte frumos, dar asa cum a zis Ana nici pe Tudor nu-l pronunta corect.Tudora cum il pronunta ca Tudor il tztzie Tzudor sau Tudo, iar la Petra anglofonii ii mai zic Pitra. Nici al meu consort nu a vrut doua nume si a trebuit sa caut ceva sa imi si placa si sa si sune corect. O sa pun si eu numele pe hartie si o sa intreb.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Diana2007Si daca puneti inca un nume "international" ce rezolvati ? Voi o sa-i spuneti Iancu si la scoala Matthew (e doar un exemplu) ?

Eu cred ca atunci cand alegi numele copilului trebuie sa te gandesti si la ce va simti el de fiecare data cand se va prezenta, nu numai la ceeace ne place noua. Un nume foarte diferit, chiar daca superb va face copilul sa sufere foarte mult la gradinita, scoala, si chiar si cand va fi mare - il va complexa.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

mqqm

quote:
**** si cand am vazut cat avem de munca, mi-am amintit imediat de pozele Inei. Ina, cum ai rezistat psihic procesului???

cu rabdare si tutun! ( glumesc, ca nu sint fumatoare si nici cea mai rabdatoare fiinta din lume) greu, foarte greu. Invat zilnic sa ignor si sa merg mai departe.

Felicitari si un sincer La multi ani tuturor celor care si-au serbat si isi vor serba zilele de nastere!

Spor tuturor la mutat, cumparat, impodobit braduti!

Ira
quote:
Eu cred ca atunci cand alegi numele copilului trebuie sa te gandesti si la ce va simti el de fiecare data cand se va prezenta, nu numai la ceeace ne place noua. Un nume foarte diferit, chiar daca superb va face copilul sa sufere foarte mult la gradinita, scoala, si chiar si cand va fi mare - il va complexa.

Perfect de acord! si noi cind am ales numele fetei noastre am mers pe acelasi principiu; traim intr-o tara straina, trebuie sa ne adaptam si sa ne pliem dupa "ei" fiindca invers, e' mai greu.
Mi-ar fi placut un nume romanesc, am avut si probleme cu ai nostri ( in special socrii, care nici acum nu pronunta corect primul nume si prefera sa-i spuna "puiul" ) care au ramas profund marcati ca " am uitat de unde ne tragem" insa nu am vrut ca atunci cind cineva ii va citi/ pronunta numele sa-si spuna imediat ca este o emigranta. Avem noi de suferit destul cu numele noastre foarte romanesti care sint mereu pronuntate/ scrise eronat, nu vrem sa experimenteze si copilul asta.
Am reusit sa-i mai "inia o pauzam" putin cu numele Georgia si le-am spus ca este ceva gen Gheorghita, Gina, Geta, Georgiana...deci tot romanesc, dar mai "prelucrat" nitel

Nelia, nastere cit mai rapida!

pupici,

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor, o prietena de-a mea are un baietel de sase ani si este gravi cu gemeni si ar vrea sa-si aduca soacra pentru o perioada mai indelungata, undeva intre un an si jumatate - doi ani, insa i s-a spus ca nu se poate, ca la intrarea in Ca i se va da viza pentru sase luni si apoi ii poate face o prelungire pentru inca alte sase luni dar atit.

Voi ce stiti in sensul asta? Ar putea face o prelungire mai lunga de sase luni?
Soacra ei are viza multipla, pe cinci ani si a fost in Ca in ultimii sase ani pentru cinteva luni.

toate bune,

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salut,

Ina, nu statutul de emigrant cred ca va pune copilul in complexe, ca in fond si la urma urmei insusi conceptul de american admite in prealabil si pe cel de emigrat......e vorba numai de faptul ca e f greu la nivel emotiv sa fii diferit de ceilalti, iar numele dupa mine e enorm de important... copiii la scoala fac remarci rautacioase de f multe ori, poate ca si un CV cu nume bizar implica reticente, si chiar si cand te prezinti unei femei : Salut, ma cheama Culitza Taratza (din perspectiva unei canadience), te pot invita la o cafea ? De acord, inlantuirea mea de judecati are usoare tendinte frivole, insa de cate ori in viata nu ne lovim de prejudecati si de aparente care pot rani ? Cu propriul nume ramanem agatati de gat toata viata.

En passant, chiar nu stiu ce nume as da viitorului meu copil, daca as avea unul. Cu Sofia am avut noroc, ca se potriveste in toate limbile, mai putin chineza.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

tot uitandu-ma dupa jocuri uitati ce am gasitwww.enfantsquebec.com/index.php/content/view/771/63/index.php/content/view/771/63/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=48" target="_blank">clasament jucarii 2008.
Cel mai mult ma enervez cand intru pe site-urile frantuzesti. Vai ce jucarii frumoase sunt acolo. Parca piata de aici e prea in monopol si e asa de putin de diversificata.
Si Nelia, m-am dus sa ma uit de creioane si am intrat in Renaud-bray. Ce mi-ai facut???? La etaj e o sectie superba de jucarii. Eu nu ma uitasem pana acum dupa jucarii pe acolo. Superbe si multe din Europa. Vorbesc de libraria de langa Cote de Neige... Am iesit asa de dezumflata de acolo. Pai trebuie sa vand masina ca sa cumpar ce mi-as dori eu sa aiba Marc.

Si de nume acum. Cred ca ati observat ce nume clasic am pus eu!!!!!

Marc!!!!! Eram asa de satula de problemele mele cu numele , ca am ales cel mai clasic nume posibil. Eu n-am intalnit decat un prof care sa fie in stare sa-mi pronunte numele de fata . Ca cel de casatorie nu am dreptul sa-l port aici. Asa e si in restul Canadei?.
Ca au ambitia sa nu-mi citeasca e-urile ca nu au accent si apoi se blocheaza cu 4 consoane. ARDLN..... Nu mai spun de Mihaela....Iar sotul Ovidiu....I-au gresit numele si la Ministerul educatiei si la Fac..... I l-au scris Ovidu. Si acum se chinuie sa si-l schimbe ca sa nu-i emita diploma gresit....

Si am pus si Adrian pt ca aveam impresia ca se pronunta simplu. M-am inselat. Dar oricum Marc-Adrian e unic . Nu am gasit numele asta in ultimii 5 ani in registrul lor. Apropo stiati de site-ul asta? www.rrq.gouv.qc.ca/Interactif/PR2I121_Prenoms/PR2I121_Prenoms/PR2SPrenoms_02.aspx" target="_blank">banca de nume Quebec

Puteti sa vedeti cat de popular e un nume. E vorba de cei nascuti aici , normal. Ca se bazeaza pe emiterea certificatelor de nastere. Eu am fost socata sa vad cate nume de chinezi clasice. Ei nu-si fac probleme ca nu se citesc bine. Cred ca nu le pasa....

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Mii de scuze ca nu am mai apucat sa raspund... desi am citit sarguincios in fiec zii :-) In afara de dezpachetat, spalat si pus lucrurile in dulap... a trebuit sa ma ocup si de omul meu :-) (gatit, masaj, gugulit :-))... si in plus nu m-am lasat pana nu am pus si niste poze cu flori (din multitudinea pe care le-am facut) pe Webshots... nca nu am pus peisajele, frunzele si fructele... da' iaca am intrat in iarna polara si minteni dara n-o sa mai colind 2h dim ci o sa stau sa pigulesc la ele.
Kristin, Simona, Lorelai - multzumesc frumos pt sfaturi! Deci o sa incep cu alfabetul si apoi o sa trec la cuvinte simple gen: cat, dog, frog, etc... Lorelai - ce povestesti tu despre bobocutzele tale imi aminteste de ce-mi spunea Ingellil (are 4 copii): fetita cea mare la 3 ani si jumatate stia citi, ceilaltzi 3 copii nici unul nu au avut absolut nici un interes sa invetze sa citeasca inainte de-a incepe scoala :-)
Miki - Gabisor a fost fun Baby Einstein de pe la 11 luni (nici nu am pus-o la tembelizor mai repede de 10 luni jumatate) - ii placeau enorm "Old McDonald Farm", "World Animals" (la 11 luni jumatate, uitandu-se la WA a spus primul cuvat in engl "otter"), "Santa Claus", "VanGoat", etc. Gabrielei i-au placut f mult (de pe la 10-11 luni) carticelele de DK http://cn.dk.com/static/cs/cn/11/nf/childrens/ages0-3.html. Am gasit la Maxi la pretzuri f rezo. I-am luat aproape toata colectzia. De-asemenea i-au placut cartzile cu Spot. Multe cartzi pt micutzi - a caror nume sau editura nu o retzin acum - am cumparat si de la Costco. Tot de la Costco am luat si CD-uri cu, cantece pt micutzi (fr si engl). Have fun :-) In legatura cu "unde sa te mutzi" in Mtl - nu stiu daca ai vazut, la cap anterior itzi raspunsesem detaliat ref la zona Chemain Bedford, Darlington, Wilderton - care este destul de aproape de Univ Mtl si de dif centre comerciale.
Nelia - de cand ai scris prima data ca va ganditzi ca numele bobocului sa fie Iancu... mi-au dat lacrimile... tata a fost Iancu :-) Eu din totdeauna mi-am dorit, daca am o fetitza sa o botez Maria-Francesca (de la Sf Maria si Sf Francisc)... dar cum tati e Lucian Gabriel... a avut si el "ceva" de spus la alegerea mea... asa ca am botezat-o Marie-Gabrielle (noi suntem casatoritzi si bb e botezata la catolici - biserica Saint Joseph de Mont Royal) si o strigam Gabriela, Gabisor, Gaby. Multa bafta in continuare - izit tzin pumnii!
Apropo de tati... s-a gandit si el la mine cat a fost la Mtl... si mi-a luat vitamine... MATERNA!!!!!... ca si-a adus el aminte ca pe vremea cand luam aceste vitamine ma simtzeam tare bine (vesela, energetica, etc)... No commments! BTW: in tot Mtl tati NU a gasit costum de iarna pt copil! :-)

Lorelai
Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Hai ca eu re-citesc din urma (pag 8) si mai imi vin idei sa scriu :-)
Mqqm - apropo de fetitza ta care se juca cu "jucarii neconventzionale"... o prietena draga (Oana) mi-a spus odata (cand Gabisor era mica) "da-i copilului un batz si o cutie si va fii fericit"... La vremea respectiva nu am intzeles ce-mi spunea... eram si eu, ca si Miki, "crazy about toys". Nu-mi cumparam eu nimic (haaine, papuci, etc) ca-i luam gogoasei jucarii (Miki da o tura pe la Tour des Jeux - in Centre Rockland, Educa Jeux - pe University coltz cu St Catherine). Dar se plictisea destul de repede de ele. Cand a mai crescut (pe la 16-20 de luni) a aparut un interes fantastic in BETZE, CUTII, OALE (din bufet), USTENSILE DE BUCATARIE (strecuratori, rol de intins aluatul, etc)! Si acum ii place sa ia un batz si sa "pescuiasca" sau sa deseneze pe nisip (afara)....
Mqqm - spor la mutat si multa bafta mamei!
Mai citesc si mai revin :-)

Lorelai

Mergi la inceput

The last - but not the least :-) BRADUL! Intotdeauna mi-au placut brazii naturali cu parfum adevarat :-)... dar de anul trecut avem un bradutz artificial de 1m si 20cm... special pt Gabisor care a vrut sa si-l impodobeasca singura! m cumparat de la Clas Olson (un fel de Canadian Tire suedez) doua pungi cu funditze-pompon de hartie stralucitoare (din acelea care se lipesc pe cadouri), le-am lipit "coditze" pt atarnat in pom... si am avut un bradutz super colorat (rosu, auriu, arginitiu, albastru sclipitor) si total nepericulos! Anul acesta il vom re-folosi... dar probabil ca vom cumpara si alte podoabe "nepericuloase" :-)
Saniutza - o sa luam micutza, usoara, de plastic... sa poata sa si-o traga micutza singura la deal la sanius :-) (ca doar e copil mare, nu?)
La noi zapada s-a topit, e ceatza, umed, "gloomy"... Cred ca patzim ca anul trecut... zapada la inceputul lui noiembrie... dupa care pana la sf lui decembrie numai ploaie.... De-abia in ian si feb am avut cu-adevarat iarna... iar in martie nu mai pleca odata - ca noi asteptam primavara!
No - va tzuck si va urez o sapt faina!
Acum ma duc sa raspund la e-mail-uri :-)

Lorelai

Mergi la inceput