FIV 147
Raspunsuri - Pagina 5
mihaele spune:
Offffffff fetelor nu mai stiu ce sa mai sic si cu balocisti ma gandesc ca daca ma duc acum la clunica care face Et cu balocisti ma pune sa fac iarasi analizele sau eu stiu nuci nu ma baga in sema ca nu ma-m dus de primadata le ei.Ce sa mai zic ce o vrea Dumnezeu am ajuns la concluzia ca daca Dumnezeu vrea ca bb sa ramana in burtica ramane si la 48-72 si 5-6 zile.E ma-m hotarat merg la Medsana incontinuare si asta va fi si primul si ultimul FIV ce o vrea dumnezeu cu mine daca vrea sa reusesc e super bine daca nu asta e ramanem incontinuare singuri pe lumea asta cu o mie si una de probleme .In caz de esec nu ne ramane mie si sotului meu decat sa ne bucuram de copii altora ca nici macar cu adoptia nu am nimerito daca mergea totul bine eream cu copilul meu si nu ma mai chinuiam acum cu FIV-ul asta.ce sa mai zic Dumnezeu la uni da o groiaza de copii si la uni deloc.Va multumesc pentru informatii incodata va repet ce asi fi facut eu fara voi nu stiu sincer va spun ca renuntam de mult daca nu ereati voi.Cu dumnezeu inainte.Va pup pe toate fara exceptie.
Avalon spune:
Monica, am vazut ca ai intrebat la un moment dat despre momentul implantarii... ei bine uite cum e: ovocitul fecundat de spermatozoid (asta se intampla natural in treimea superioara a trompei) este transportat (cu ajutorul miscarilor cililor care captusesc trompa pe interior) in uter, 'transport' care dureaza vreo 3-4 zile, timp in care embrionul se divide continuu... in a 4-a zi de la fecundare ajunge in uter dar nu se implanteaza imediat, el pluteste in uter si se divide in continuare pana ajunge 'un ghem de celule', in ziua 6-7 incepe implantarea propriu-zisa. Practic intre ziua 6-7 si 12 se ingroapa in endometru, in ziua 12 incepe sa sparga vasele sanguine din uter, conectandu-se la sangele matern (de aceea la unele femei apare acea sangerare asa-zisa de implantare)... cam in ziua 14 secretia de hcg in sange creste, astfel incat poate fi detectata de un test de sarcina (acela obisnuit din urina).
pisix spune:
Mihaele - si eu m-am dus la Gynera cu dosarul facut pt sabyc dar m-au preluat din mers
Insa stii ceva? Chiar nu are sens sa te mai gandesti la ce-ar fi daca ...
Atata timp cat tu ti-ai ales drumul asta, inseamna ca asta e al tau
Pana la urma pana acum nici nu s-a facut cu blastocist in Rom si cat despre asta ...tot sunt fete care au reusit, nu ?
Trebuie sa crezi in sansa ta si sa incerci sa fii un piculet mai relxata (face bine la bb) si restul ...fie ce-o fi
Si la Medsana au fost destul de multe reusite asa ca ai tot dreptul sa speri. Daca esti sigura ca asta vrei atunci increde-te total in sansa asta.
Daca nu esti sigura ...ca sa nu mai oscilezi, acorda-ti un termen ( o luna, doua, trei ) pana la care sa te hotarasti unde vrei sa faci.
Pana la urma sunt o gramada de bani, sperante, vise ... . Iti tin pumnii !
Sunt pe vaaal ( Z 9 de stimulare cu Gonal, 3 zile pana la punctie !!!)
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
Moniland spune:
Avalon, multumesc de explicatii. Curiozitatea mea era cat stau ei in mucoasa uterina pana incep sa apara la suprafata ei. Stiu ca in zilele 6-7 de la punctie incepe implantare. Cat dureaza sa se acopere complet si apoi ies la suprafata?
Iti doresc sa ai un FIV reusit. Ar fi timpul
Heleny, cum stai cu puiutii?
Ca o completare cu blastocistii: pana la 72 ore se tin intr-un mediu de cultura, dupa 72 ore se muta in alt mediu. Exista riscul ca la schimbarea mediului acestia sa nu se mai dezvolte. Si din aceasta cauza dr se complica cu cultura de blastocisti doar daca sunt mai multi embrioni. Acum nu-mi amintesc niciun caz de pe forum cu reusita cu blastocisti. Daca va amintiti voi ceva spuneti-mi si mie.
Sa aveti un week-end excelent! Si va tin pumnii la toate.
felicia_ spune:
avalon, daca nu ajung fiolele Danielei pana duminica seara, da un semn si ne vedem pe undeva, eu mai am doar 2 fiole, ti le dau cu placere daca ai nevoie!
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
Avalon spune:
Din saptamana a 3-a de viata a embrionului, Monica, atunci incepe sa iasa la suprafata... " dupa ce embrionul se nideaza cu succes, el sufera o restructurare sau diferentiere a celulelor compunente denumita organogeneza. celulele se dispun in 3 straturi: ectoderm, mezoderm si endoderm embrionar care vor da nastere diferitelor parti componente ale corpului bebelusului... Practic in ziua 25 de la fecundare embrionul poate fi vazut la ecograf si masoara in jur de 2,5 mm... cand iese din endometru embrionul arata ca un "viermisor" , daca ai vazut filmul "In the womb"
Multumesc mult pentru incurajari, simt ca sunt din suflet. Poate de data asta voi fi si eu mamica, in orice caz sunt atat de detasata de tot incat daca printr-o minune rezultatul meu e pozitiv, in mod sigur prima mea reactie instinctiva va fi neincrederea, refuzul de a crede asa ceva.
Avalon spune:
Felicia, iti multumesc din suflet! Uite Daniela mi le-a trimis prin curier rapid si daca nu ajung pana duminica la orele 19-20 cand trebuie sa fac eu ultima injectie, te contactez in mod sigur... oricum Daniela le-a pus sigur la curier si mi-a zis ca daca nu ajung pana duminica sa le dau altcuiva care are nevoie. Trebuie sa va spun ca nu credeam ca exista oameni de o asemenea bunatate si solidaritate, sa sara asa repede in ajutorul cuiva in nevoie... Va multumesc din suflet, fetelor!
PS: Felicia, da-mi pe pm nr tau de telefon ca sa te pot contacta, dupa ce ajung fiolele Danielei o sa ti le restitui, mi le dai doar cu titlu de imprumut. Te pup
KoraPop spune:
Avalon,Pisix foarte frumoase productii!Fetelor bafta multa de tot!!!
Pisix trista vestea cu scumpitil preturilor,am eu asa o presimtire ca se vor scumpi la toate clinicile...,asta este...
Dariela bafta multa in continuare,abia astept urmatorul bhcg!
ladyxe pe unde esti,cum stai,cand e punctia?Bafta multa!
Fetelor e nasol ca acum trebuie sa astept cm-ul si numai nu vine,cred ca nu e buna deloc dereglarea asta....dupa CM am sa fac o eco de control si anul urmator neaparat o histeroscopie,ca acu' mi s-a pus pata pe ea.
Weekend frumos tuturor!
Kora
CARPE DIEM!
Avalon spune:
Kora, dupa progesteron si eu ma astept la intarziere mare, trebuie sa stii ca dupa un tratament de fiv orice organism se deregleaza, unele se regleaza mai repede, altele ca mine, nu... mie primul ciclu dupa fiv mi-a venit in ziua testului de sange (dar nu am facut progesteron injectii si nici gravibinon sau pregnyl, stiti ca si pregnylul de 500 sau 1000 face parte din unele protocoale de sustinere?), in schimb urmatorul ciclu mi-a venit dupa 46 zile!!! dupa un tratament fiv urmatoarele cicluri sunt dereglate, au loc ovulatii multiple pentru ca hormonii se elimina treptat din sange, nu imediat, e o degringolada totala...
Asa si acum sa va spun cu menogonul ca am vazut ca s-a tot discutat... menogon este un produs natural, ca si pregnylul. La fel ca menogon, FSH recombinat (adica FSH+LH) este si menopur, care este un produs in totalitate sintetic (ca si gonal f- fsh simplu). "Afara" nu se mai folosesc decat produsii sintetici, se doreste sa nu mai existe testari pe animale si sa nu se mai foloseasca produse care sunt obtinute din produse organice... Astfel si la noi se vor scoate de pe piata menogon si pregnyl care vor fi inlocuite cu menopur si ovitrelle.
pisix spune:
Dariela - nu analizele le-am facut care pe unde am putut..
Moniland - uite ce am citit : ca embrionul in stadiul de blastocist e implantat in uter aproape in acelasi moment in care ar fi intrat in uter daca sarcina era una naturala. Din contra, la embrionii transferati in Z3, embrionii sunt plasati in interiorul uterului intr-o perioada in care in mod normal s-ar fi aflat inca in trompele uterine.Ei plutesc in uter inca vreo 3 zile pana se nideaza
Kora - hei ...e normal sa-ti dai putin organismul peste cap (sau putin mai mult); important e sa-l lasi sa-si revina natural si cand esti ok sa o iei de la capat.
Histeroscopie e acelasi lucru cu histerosalpingografie ? asta am facut si eu ...
Kora nu stiu daca vor scumpi toti sau nu, eu daca nu reusesc acum ma gandesc serios sa ma duc la o clinica din strainatate.Initial hotarasem cu sotul meu ca dupa 3 incercari in Rom. sa mergem afara dar cand citesc de clinicile din Anglia de exemplu care au rata de reusita de 60% spre 66% ...
Hm.... nu stiam asta cu riscul de transferare de la un mediu de cultura la altul. Pe de alta parte nu avem cum sa auzim de reusite atata timp cat pana acum nu a existat in Romania. De fapt, e la Sibiu (nu stiu exact de cand) dar acolo mai au mult pana acumuleaza experienta elementara asa ca nu se pune
Inca un dezavantaj la blastocist : nu se poate conserva.
Am mai citit ceva: ca prin mutarea dintr-un mediu de cultura in altul se pierd cam 10% din embrionii care normaly ar fi rezistat; si ca in general se pierd 40% din embrioni, dar restul de 305 se pierd din cauza ca nu ar fi rezistat oricum
Sunt pe vaaal ( Z 10 de stimulare cu Gonal, martie -punctie !!!)
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun