FIV 147

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Avalon
te rog ajuta-ma si pe mine cu o parere...

NU , NU am facut inhibare cu Cetrotide.Am facut stimulare cu 3 menogon si 2 gonal si in penultima zi de stimulare am facut 1 orgalutran si in ultima zi de stimulare am mai facut 1 orgalutran.
Am citit ca ovocitele premature sunt determinate de peak-ul prematur de LH care poate fi contracarat ca sa spun asa de agonistii de GnRH adica de orgalutran.Parerea mea este ca puteam lua mai repede orgalutranul deci si mai multe zile pt ca banuiesc eu ca el se putea lua de cand foliculii treceau de 14 mm.
pupici

Mergi la inceput

pisix
daca vorbesti cu nusy te rog frumos transmite-i si din partea mea mult , mult noroc.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Luck, din cate inteleg eu tu ai facut inhibarea cu anticonceptionale si stimularea cu menogon+gonal, iar orgalutran (care este similar cu cetrotide, adica antagonist de gnrh) ti-a fost prescris spre finalul stimularii pentru a preveni atingerea varfului maxim de LH, adica maturarea prematura a ovocitelor... Intr-adevar, in acest tip de tratament orgalutranul trebuia administrat din momentul in care foliculii atingeau 14 mm pentru a preveni ca acestia sa sematureze si sa se sparga inainte de punctie. Tu zici ca ti-a fost administrat din penultima zi de stimulare si ca e posibil din cauza asta (ca s-a inceput prea tarziu cu el) sa fi avut ovocitele imature? Stii ce dimensiune aveau foliculii tai in momentul in care ti-a introdus orgalutranul? Orgalutranul ar fi impiedicat maturarea ovocitelor numai daca era introdus prea devreme, dupa parerea mea... Si apoi tie nu ti-au dat pregnyl sau ovitrelle cu 36 ore inainte de punctie?

Mergi la inceput

Avalon , nu stiu dc cetrotode este similar cu orgalutran.Din ce am citit eu cetrotide este antagonist de gnrh iar orgalutranul este agonist de gnrh (poate ma lamuresti ca sunt intr-o ceata...).
In momentul in care mi-au dat orgalutranul foliculii mei precis eveau peste 17 mm ca sa nu zic mai mult (dc imi aduc bine aminte in ultima zi de stimulare erau si de 20 mm).Eu speram ca orgalutranul sa AJUTE la maturarea ovocitelor dc era introdus mai devreme.
Da am facut pregnyl 2*5000 ui.

Mergi la inceput

A, nu, asta cu orgalutranul este similar cu cetrodide era o afirmatie facuta de mine, nu o intrebare (am cautat pe net si am gasit ca ambele sunt antagonisti de gnrh)... deci cu asta te-am lamurit, orgalutranul e administrat ca sa previna maturarea prematura a ovocitelor, daca tie ti-a fost administrat cand foliculii aveau deja 18 mm in niciun caz nu a contribuit la faptul ca UNELE ovocite nu s-au maturat, dimpotriva, fiind adminstrat cam tarziu (parerea mea) ar fi putut contribui la maturarea unor ovocite si spargerea foliculilor inainte de punctie, pierzand ovocitele astfel.

Mergi la inceput

Luck, ca sa te lamuresc mai bine, sunt doua tipuri de inhibari in fiv:
-una cu analogi de gnrh- tip diphereline
-cealalta cu antagonisti de gnrh -tip cetrodide sau orgalutran (nu exista agonisti de gnrh), care se administreaza dupa ce foliculii ating in timpul stimularii 14 mm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

luck- merci, si tie la fel !
Avalon - pai da dar oricum trebuie sa ramai putin dupa punctie ca sa te trezesti si exista rezerva si la Gynera :-)
Sotul are punctia la 12:45, eu la 13:30.
Si unde ti-ai facut Pregnylul, tot in burta ? Mie mi-a dat initial sa fac doua fiole de Pregnyl dar apoi a zis doar una. Am vazut ca toate fetele au cate doua si mi-e ca mi-a dat doar una de gura mea, ca eu o tot bateam la cap cu hiperstimularea.
Nu poate sa-mi afecteze outele daca fac doar una?

Ok, deci in Z 3 facem analiza de progesteron. Deci bine ca ai explicat cu progesteronul, ca eu aveam de gand sa bag preventiv...
Da Avalon, ai dreptate cu embrionii, insa eu sunt genul panicos si ma face sa ma simt in siguranta cand imi fac o strategie dinainte, chiar daca ea se schimba pe parcurs
Mai am 3 intrebari (am intrat in vrie)

Eu am endometru 8 trilaminar. Nu e prea putin ? Oare pana marti mai creste ? Care ar fi o valoare super ?
Estradiolul asta ce indica ? de ce am estradiol asa mare ? ca totusi foliculii nu sunt prea multi
Care e valoarea bhcg care indica o sarcina sigura ?

Sunt pe vaaal ( Z 11 de stimulare cu Gonal, marti -punctia!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

luck - ii transmit
Fetelor de ce e important ca foliculii sa fie mari ?

Sunt pe vaaal ( Z 11 de stimulare cu Gonal, marti -punctia!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Eu am gasit ceva de genul

.....au ca scop eliminarea posibilitatii aparitiei unui peak prematur de LH. Acest fenomen este produs datorita dozelor mari de estrogeni obtinute prin hiperstimularea cu gonadotrofine din faza preovulatorie. S-a observat ca acest peak prematur de LH in loc sa favorizeze maturatia produce atrezia ovocitului. Sunt utilizati agonistii de GnRH:
Daca caut pe google "agonisti de gnrh" raspunsul este Orgalutran

Mergi la inceput

Avalon , i-am cerut dr.meu un sfat si mi-a propus protocolul lung , inhibare cu dipherelin si apoi cand vreau eu inceperea stimularii.Nu inteleg ce inseamna cand vreau , se referea la diphe de 3.75??? pt ca asa nu vreau.
Incerc sa ajung la o consultatie la dna dr.Dracea.

Mergi la inceput