FIV 147

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Va rog frumos fetelor ...ajutati-ma si pe mine cu problema mea ...sunteti singurele care imi puteti da un sfat pana cand ma vad eu cu dr.meu.Stau ca pe ghimpi.....sunt la primul meu FIV (sper si cel norocos ) si din tot ce am citit pana acum n-am gasit nimic sa semene cu problema mea.
Oare sunt singura care am patit asa ceva ? Nu ma ocoliti, va rooooggg

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Luck, asa e, exista si agonisti, si antagonisti de gnrh dar sunt acelasi lucru: "Agonistii si antagonistii de Gn-RH (Hormon eliberator de gonadotrofina) ".

Problema ta e ca ovocitele erau imature la punctie (sau o parte din ovocite) si banuiesti ca orgalutronul ar fi fost cauza. Hmmm, parerea mea e ca nu orgalutronul este 'vinovat' cu atat mai mult cu cat s-a administrat cand ovocitele erau deja mature (peste 18 mm sunt considerate mature) si mai ales ca ai primit pregnylul care e responsabil cu maturarea ovocitelor. Mai degaraba cred ca dezvoltarea inegala a ovocitelor tale este cauza protocolului scurt, am povestit eu acum cateva zile ca in protocolul scurt, nefiind bine inhibata hipofiza cu diphereline apar descarcari hormonale si foliculii se dezvolta inegal, ovocitele din ei unele se matureaza prea repede si altele mai tarziu... O schimbare de tratament (asta de care ai vorbit tu, cu diphereline) ar fi benefica pentru tine daca cealalta nu a dat roade, dar diphereline 3,75 e exclus la varsta si analizele tale, asta 'merge' la femei mai tinerele cu fsh mic... vezi ce spune si dr.Dracea.

Ella, eu ti-am spus ca am avut o sangerare prelungita in timpul inhibarii cu diphereline la fivul anterior si nu a fost nicio problema. Nu stiu de ce consideri tu ca ar fi o problema... vezi ce spune dr. despre asta...

Pisix, vezi ca pregnylul se face intramuscular, adica in fundulet, tie nu ti-a scris dr. pe foaie "intramuscular"?
Estradiolul este un indicativ pentru numarul de ovocite pe care le vei avea la punctie, la tine era mare pentru ca si nr de foliculi era mare... in ziua 7 de stimulare ar fi cam 45-50 pg/ml per ovocit, in ziua 10 de stimulare ar fi cam 200 pg/ml per ovocit, nu mai retin acum ce valori ai avut tu si in ce zile ai facut analiza estradiolului, dar daca imparti valorile la cei 19 foliculi vazuti la ecograf ar trebui sa te situezi in valorile pe care le-am scris eu mai sus ( depinde de ziua de stimulare, desigur). In ultima zi de stimulare ar trebui ca analiza sa arate o valoare egala cu produsul dintre numarul de ovocite si 300 pg/ml. Acum, sa stii, apropo de situatii neprevazute si destul de des intalnite, exista posibilitatea ca nu toti foliculii sa aiba ovocit. Sper sa nu existe situatia asta la tine.
Beta hcg trebuie sa fie peste 100 in ziua 11-12 dupa ET ca sa confirme o sarcina incipienta, desi au fost fete care s-au testat si mai devreme si au avut valori mai mici dar totusi au fost insarcinate si sarcina a evoluat bine. Cand valoarea este putin mai mare de 5 e posibil ca valoarea sa fie influentata de pregnyl, el se metabolizeaza diferit la fiecare.

Mergi la inceput

Pisix, dar de ce zici ca sotul are punctia la 12,45, voi nu folositi gigeii din biposie? Face punctie testiculara marti?

Editez: acum am vazut ca ai scris la azoo. Este excelent planul asta de a ultiliza gigei proaspeti. Ai sanse mari asa!!!

Mergi la inceput

Endometrul creste cu 0,5 mm pe zi iar dupa pregnyl creste cam cu 1 mm pe zi, Pisix. Ideal e sa aiba peste 10 mm la ET ca sa aiba in ce sa se implanteze embrionii. Eu cred ca are suficient timp sa creasca la tine pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rubia spune:

mihaele am fost prea deprimata sa raspund mai devreme.
exact cum ma asteptam nu intru in lotul de nov-dec pt ca ma aflu intre protocolul scurt si cel lung,deja m-a programat pt lotul dec-ian deci ramane pt la anul poate o sa fie mai bine desi am mai primit o veste proasta :spermograma sotului se inrautateste de la OLIGOSPERMIE MODERATA a trecut la OLIGOSPERMIE SEVERA CU ASTENOSPERMIE MODERATA.asta dupa 4 luni de luat vit E si multimaca. la fel ca si dupa ce a luat branca ursului in loc sa-l ajute mai mult rau a facut asa ca am zis ca nu mai i-a nici un medicament naturist.
cam atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Avalon
multumesc din suflet pt sfaturile tale si Doamne Ajuta marti , sunt cu pumnii stransi si cu gandul la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon - nu-mi vine sa cred cat de multe stii ...
Mi-am calculat ca marti voi avea un endometru de 11.5. Dar ...intrebare ...el mai creste si dupa punctie ?
Ba da, dr mi-a zis intramuscular, insa pe prospect scrie ca se face si in burta (in fond, exista si aici muschi:oblicii si dreptii abdominali). Pai si tu cum iti faci singurica in fundulet ?
Am inteles cu bhcg-ul, credeam ca peste 20 e bine dar ...
Avalon noi am vrea sa folosim tot ce miscator gasim, sa avem cat mai multi embrioni. Asa poate mergem spre blastocist.
Merci mult de tot de raspunsuri ! Mai avem aprx 4.5 / 5 ore pana la Pregnyl ...

Sunt pe vaaal ( Z 11 de stimulare cu Gonal, marti -punctia!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

pisix, Avalon, puiramy si restul fetelor care sunteti in focuriva tin pumnii... va urez multa bafta si sa se lase cu o pereche sau mai multe de ochisori!!! Sa dea DD sa fie bine!
Scuze ca am citit din 2 in 3 pagini...am revenit la Bucale dupa 2 zile pe o vantoasa si pe o ploaieeee...de nu-ti mai vine sa iesi maine din casutza! Am fost la un film de copii si nu numai...acum la ceas de seara...Stardust( pulbere de stele)...sunt incarcata de energie... etc. Waw cat ati mai scris pe we!!!
eu joi fac prima ecografie!Sper sa fie bine!
Va urez o saptamana buuna..plina de vesti buuuune si f. buuune!!
va pupez
dany

Mergi la inceput

Pisix, stiu... dar la ce mi-a folosit, oare? Acum am logoree, profit de timpul liber ca zilele urmatoare nu o sa mai am cand... si ma bucur nespus ca nu voi avea timp sa-mi supraveghez asa-zisele simptome... ca am un junghi colo, oare se implanteaza? sau ma dor sanii, oare e de bine? Nu voi mai face greseala de data trecuta, ma ingrop in munca pana la refuz dupa ET am inchis o usa si n-o mai deschid decat daca testul de sange e pozitiv.
Cum imi fac pregnylul? Simplu, cum mi-am facut si menogoanele, ma aplec putin in spate si introduc acul in sfertul superior (daca vrei sa incerci nu e greu, eu pot si cu mana stanga si cu dreapta) dupa aceea apesi pe seringa incet pana intra tot serul. Au mai fost discutii aici ca pe prospectul pregnylului scrie ca se face sisubcutanat (ca diphereline si gonal) dar cred ca tot intramuscular are efectul scontat. Tu vezi acum, cum ti-e mai usor...
Cu beta hcg daca nu rezisti pana in ziua 12 poti sa-l faci mai devreme, desigur ca in ziua 9-10 dupa ET o valoare de 20 e benefica, dar sunt atatea scenarii posibile incat nu m-as hazarda... am avut o 'colega' de fiv care a facut testul in ziua 7-8 ca nu a mai rezistat si i-a iesit parca 8 valoarea... cate sperante... ca apoi sa fie zero... sau mai stiu cazul fericit al unei fete care trebuia sa se testeze si era revelionul, cine mai facea atunci analize, a fugit si l-a facut intre Craciun si revelion dar era foarte devreme, ziua 9 dupa ET, i-a iesit 11 si ceva valoarea... saraca in ce stres a stat, pana la urma valoarea a crescut si ea e acum mamica unui baietel.
Cazul tau seamana mult cu cel al lui MickeyD si cred ca vei reusi, ca si ea esti tanara si ai toate sansele sa-i calci pe urme. Daca nu ne vom mai 'auzi' poe forum sau nu ne vom intalni eu iti doresc BAFTA!!!

Multumesc, Luck! Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon - merci mult de tot, si eu am decis la fel sa-mi fac de lucru ca sa nu stau sa ma gandesc la ce se intampla
He-he, m-a amuzat cum mi-ai povestit precedura de injectare, mie cred ca o sa-mi faca sotul injectia asta
Sincer nu stiu cum va fi dar cred ca voi face primul bhcg cel mai tarziu in z10 :-)
Mmm, mi-ar placea sa seman cu MickeyD ...mai ales la rezultat.
Te rog mai lamureste-ma cu un lucru (ca am inceput sa ma contrazic cu barbata-miu : endometrul mai creste dupa punctie, sau nu ?
Merci draga Avalon, sper sa ne iasa asa cum ne dorim !

Sunt pe vaaal ( Z 11 de stimulare cu Gonal, marti -punctia!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput