FIV 147

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Ladyxe , bafta maxima maine la ET , stai linistita ca or sa se divida toti embrioni , dr. Matei asa este ea un pic mai panicoasa , o sa fie bine ,
Pisix , Avalon , hai ca mai aveti putin , bafta la punctie !
Kora , imi place ca ai ramas optimista , a treia incercare v-a fi pe bune , o sa vezi.... , poate daca schimbi macazul , schimbi si norocul.
Eu de maine incep stimularea cu gonal , azi sunt ziua 2 de CM , ar fi trebuit sa incep din seara asta , dar cum duminica nu am unde sa imi fac analizele , voi incepe de maine , sper sa nu fie probleme ...
In seara asta plec la Bucuresti , nu stiu cand voi mai putea intra pe forum sa va citesc dar sa stiti ca va tin pumnii la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Korala mine dupa vreo 10 zile de intarziere de la oprirerea tuturor surselor de Progesteron, adica am prestat Utrogestan, Progesteron de 250 si chiar si un Gravibinon, m-am prezentat neprogramata si mi s-a facut o eco unde endometrul era tot acolo si tot de 11. Asa ca mi s-a dat Duphaston, dar si asa s-a lasat greu de tot, adica l-am terminat duminca trecuta seara iar CM a aparut definitiv vineri - Z1. Dar acum e ca lumea,cu dureri de care ma bucur si nu iau nimic ca sa imi treaca, m-am si patat pe pantalonii de casa ,ceea ce nu mi s-a mai intamplat nici macar din greseala.Azi sunt Z3 de CM si nu da semne sa se termine mie care in Z2 de-abia mai trageam de el. Ma panicasem citind la sindromul de menopauza caci fete care au luat Duphaston tot nu le-e venit. Doamen, cum trecem de la o extrema la alta, cand ne bucuram de CM cand nu mai vrem sa auzim de el. Oricum eram balonata ca o bomba de sta sa explodeze, macar acum mai elimin si eu ceva. Voi incepe AC din Z5 asa mi s-a dat mie! Asa ai luat si tu Kora? 2 luni in care nici macar cu speranta psihologica nu poti trai ca poate-poate vei ramane prin nu stiu ce minune. Dar sper ca AC sa ma regleze si vom vedea la al doilea CM daca mai am timp si de o eco inainte de sarbatori.
Si acum despre progesteronul meu lipsa, s-a detectat in Z13 de la ET, adica la o zi dupa ce am facut primul BHCG fiindca asa m-a sfatuit Dr. Cocei cand i-am zis ca as presta niste Progesteron inj. dar am numai de 250 mg. I-a fost frica sa nu fie prea mult si cand colo cred ca a fost prea putin si prea tarziu administrat in doza asta. Mie mi-ar fi trebuit mai mult de la ET. Am avut valoarea 7,46 la BIOS (adica dupa chitul lor, nu stiu cat ar fi fost normal pt. sarcina, dar dr. a zis ca e cam mic si mic s-a dovedit a fi. De aceea, te-am intrebat Darieladaca ai facut o dozare din sange dupa ET fiindca unele fete isi fac, desi la Giuly nu se recomanda. Oricum fetele de acolo au dat vina pe dr. ca daca nu ti-a zis sa faci, nu faci fiindca la Giuli se dau rezultatele la analize dupa 14 zile, asa ca oricum ar fi fost prea tarziu.Eu am facut la BIOS in regim de urgenta, care si aolo trebuiau sa imi dea rezultatul la 12.00 si mi l-au dat la 14.00 dupa telefoanele mele disperate din 15 in 15 min. Cred ca e f. important sa nu ai stres in acest sens, adica sa ai toate medicamentele, nu sa vezi ca mai dispare una alta de prin farmacii, progestron in camara in caz de urgenta, etc. Cat despre efort, eu am avut un program f. stresant cu mult condus si vizite din afara cand trebuie sa te concentrezi, sa eviti tot felul de situatii de a te pune ca popor roman intr-o aura negativa, etc. stiti voi din astea, apoi am urcat scari 3 etaje ca nu am lift + cateodata mai uitam ceva important gen tel. mobil si le urcam so coboram inca o data + 2 etaje la servici+ multe altele. Numai la o intalnire am facut 5 persoane sa ne coboare intr-o sala de intalniri ca erau 3 etaje care insemnau cam 6 de bloc si am hotarat eu asta nu. S-au uitat la mine cam ciudat dar nu am dat explicatii. Apoi am mai si carat cate o sticla de 2 l ca uitam de ea si ziceam ca nu e asa grea, deci dpdv al acestora se poate, eu dau vina numai pe Progesteron sau altceva ce nu s-a putut detecta inca. Si ca si tine Darielan nu am dat importanta unei posibile reusite numai cu una bucata, dar DD ne da o lectie. Eu am crezut ca lectia era ca macar pot face FIV si cu 1, dar trebuia sa ma gandesc mult mai departe ceea ce nu am facut-o. Am gandit ceva de genul, daca alte fete nu au reusit cu 3bucati, frumosi, voiosi si grasi eu cum as reusi numai cu unul? Deci, total gresit, trebuie optimism si incredere pana la capat in sansa ta si altceva important - sa nu va influentati de cazurile din jur, mergeti drept cu capul inainte si cu urechile acoperite. Eu una tot ce auzeam in jurul meu mi se intampla si mie si e ciudat ca nu ma credea ipohondra, dar cred ca toate suferim de o ipohondrie in ale FIV-ului si uite ca organismele reactioneaza diferit indiferent de varsta, tratament, chiar si de la un FIV la altul. Scuze, ca iar am venit cu lectiile mele de morala pe care eu nu mi le-am insusit la timpul respectiv. De-abia intre cele 2 BHCG-uri am realizat cat de importanta era gandirea pozitiva si ca o marturisire in oglinda, va spun ca nu stiu de ce a persistat si am gandit negativ ca nu o sa reziste dupa ce am vazut valoarea progesteronului. Ma rog, pentru tine Darielafiindca reusita ta va fi un model si poate o sustinere a celor ce v-am sfatuit eu acum! TU TREBUIE SA FII OPTIMISTA SI INCREZATOARE si nu te lua dupa situatia mea, progesteronul tau era oricum f. bun ca valoare comparativ cu a mea chiar si in ziua ET. Da DD sa fie bine. Sper sa ajung la o biserica Bistrita de pe langa Rm-Valcea marti cand se vor scoate moastele Sf. Grigore acolo si ma voi ruga si da un acatist si pentru tine si toate fetele in tratament sau asteptari pentru ca marti e o zi importanta pentru Dariela! Va pup si desi va citesc, poate nu mai scriu ca sa nu ocup spatiul cu astfel de logorei fiindca despre mine nu voi mai avea vesti demne de consemnat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

Multumsc ptr incurajari dragele mele,
intr-adevar azi la pranz, 2 erau de 2 celule si cred ca o sa continue, cat despre transfer o sa stabilim in acesta seara ce si cum, poate ramane pe marti transferul.

ladyxe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon- si eu sunt in aceeasi stare cu tine ...si umflata ...si somnoroasa ...oare ce e cu orele astea de injectare ?
Tie cine iti face injectia ?
Te rog spune-mi si mie de ce ti s-a schimbat parerea despre blastocisti, pt mine informatiile sunt importante mai ales cand probabil va fi un moment in care va trebui sa luam decizii
Avalon, dupa bio am dus eu cu manuta mea eprubeta la Giuly pt congelare; si ii aduce Dracea
Nusy zice ca vom fi colege de rezerva marti
ella72- mie dr mi-a zis ca CM e efectul Diphereline; ce mie nu imi mai venea si am crezut ca din cauza injectiilor dar ea mi-a spus ca tocmai ca ar fi trebuit sa-mi vina
lauravoinicu - mult succes la injectare dar nu am inteles ce analize trebuie sa-ti faci ?
kitta - deci tu cand crezi ca ar fi ideal sa-ti faci prima dozare a progesteronului ?

Sunt pe vaaal ( Z 10 de stimulare cu Gonal, martie -punctie !!!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Pisix , trebuie sa fac analizele de ziua 2 de CM , adica Estradiol , lh , progesteron , testosteron , fsh , asa mi-a zis dr , ca sa vada exact valorile inainte de a incepe injectiile , rezultatele le voi lua in aceiasi zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

lauravoinicu -am inteles, sper sa-ti iasa toate bune si sa incepi in forta
Bafta maxima !

Sunt pe vaaal ( Z 10 de stimulare cu Gonal, martie -punctie !!!)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Multumesc mult Pisix ! Dar mi se pare cam mult totusi atatea zile...si e foarte abundent...cel putin astazi , in Z8 de inhibare , ca si cum as fi in prima zi de CM...foarte mult...
Nici nu stiu ce sa mai cred ...mie dr.meu nu mi-a zis nimic legat de asta si de aceea va intreb pe voi pentru ca m-am speriat foarte tare ...
Si cand se va opri ? Dupa ce termin Diphereline ? Haideti ...va rog frumos ..spuneti-mi si mie cum a fost la voi ca eu sunt intr-o mare ceata si intr-o mare deznadejde...
Va multumesc frumos inca o data si astept sa ma lamuriti si pe mine cum e cu CM-ul asta ....

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Eu am avut o problema cu CM la prima inhibare (am inceput o data tratamentul dar nu am mai facut FIV, ci am amanat cu 2 luni)... am facut inhibare lunga, cu Marvelon.. si din a 4-a zi am inceput sa am o hemoragie abundenta, dr a zis ca e din cauza faptului ca organismul meu se obisnuia cu tratamentul... in fine, a zis ca daca nu se reduce in 2 zile sa-l sun. A doua zi, si mai si, tot la fiecare ora mergeam la baie si atunci eram la limita... inundatiei! L-am sunat, disperata (eram si plecata din oras in ziua aia) si mi-a zis sa iau 2 pastile in loc de una... si ca prin minune aproape s-a oprit... in 2-3 zile eram gata... La al doilea ciclu de inhibare, adica dupa doua luni de la povestea asta, nu am mai avut nici o problema. Bine, ca eu n-am avut probleme de CM, era foaaaaarte regulat (ceas!) si moderat ca abundenta (nici prea redus, nici foarte abundent, cu dureri normale in primele 2 zile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Lauravoinicu, sunt relevante analizele daca le faci maine, pe toate site-urile straine 'de specialitate' (ca sa zic asa) se scrie de "analizele din ziua 2-3", stai fara grija ca pe baza lor iti poate prescrie tratamentul. Sa fie intr-un ceas bun inceperea tratamentului, eu cred ca ai sanse mari, bafta multa iti doresc!

Pisix, sa-i spui lui Nusy ca daca faceam la spital eram in mod sigur colege de rezerva, cu spaguta bine plasata la miss G. am stat cate ore am vrut dupa ET in rezerva nr. 1(parca asa-i zice), cea cu 2 paturi, baie proprie, tv si frigider... la clinica eu cred ca vom face pe rand, dupa ora pregnylului cred ca eu urmez imediat dupa tine la punctie, iar la ET ordinea se va pastra. Orele la care vom face pregnylul 'dicteaza' orele la care vom face punctia, adica la 36 ore dupa pregnyl se face punctia... pregnylul ofera peak-ul LH-ului, varful maxim al LH-ului responsabil cu maturarea ovocitelor, meioza completa dureaza 36 ore. Oricum eu il trimit "inaintas" pe sot care trebuie sa predea proba cu o ora inainte de punctie pentru prelucrare. Ai grija sa nu mananci in ziua aia pana la punctie daca ai optat pentru anestezie generala, ai voie doar apa iar inainte cu 2 ore nimic, e bine sa mergi la baie sa faci pipi inainte de punctie.
Injectiile toate eu mi le fac singura, data trecuta am dat-o in bara cu pregnylul, obisnuita cu 3 fiole de menogon am facut din greseala 3 fiole de pregnyl in loc de 2... cred ca mi s-au spart la foliculi intr-o veselie inainte de punctie
Cat despre transferul cu blastocist, eu nu mi-am schimbat parerea, adica sunt convinsa in continuare ca sansele sunt net superioare atunci cand faci transfer cu blastocist, singura conditie este ca embrionii sa fie de foarte buna calitate, daca nu este asa e mai bine sa ti-i transfere la 3 zile sau chiar la 2 zile. De aceea as fi vrut sa te sfatuiesc si pe tine sa nu-ti faci planuri in legatura cu asta, doctorii oricum vor face tot ce este posibil sa reusim, gandeste-te ca ei vor lua decizia cea mai buna in functie de evolutia embrionilor, nu suntem noi in masura sa alegem, pur si simplu natura dicteaza, ai sa vezi. Nu poti spune: am x ovocite, rezulta x embrioni buni, transfer y si congelez z pentru simplul motiv ca pot apare o multime de situatii pe care nu le-ai prevazut... crede-ma ca iti spun asta nu ca sa te dezamagesc, ci ti-o spun din experienta mea si a altora, un fiv reusit incepe cu un rezultat bun la stimulare si cu o sperma capabila sa fecundeze si se termina cu un rezultat pozitiv... pana atunci trebuie sa avem rabdare si sa avem incredere in doctorii pe care i-am ales.
Analiza progesteronului eu o voi face in ziua a 3-a considerand ET=ziua 0. KITTA, intr-adevar in ziua 13 era foarte tarziu ca sa faci analiza si sa faci progesteron injectabil. O greseala tactica, as zice eu ... si o biluta neagra pentru dr., spun eu care ma cunoasteti deja, am limba ascutita... se stie foarte bine ca progesteronul este in 'criza' la fiv prin punctionarea ovarelor... apoi se mai stie ca progesteronul scade odata cu varsta... nici nu era nevoie de analiza la tine, ca doctor cu "experienta" in fiv trebuia sa coreleze estradiolul scazut cu un progesteron la fel de scazut (se stie ca acesti 2 hormoni sunt interdependenti).
Deci: daca intentionati sa faceti progesteron injectabil tineti cont de urmatoarele aspecte:
-VARSTA e importanta, daca aveti peste 35 de ani testati-va si inainte de fiv in ziua 21, precum si in ziua 3-4 dupa ET si luati progesteron oil, e posibil ca cel din ovule sa nu se asimileze de organism si sa nu fie suficient.
-daca aveti sub 35 de ani, precautie! Se pare ca progesteronul injectabil pe vremuri era folosit ca mijloc de contraceptie (mr. Big stie asta, pe timpurile ceausiste progesteronul injectabil se producea si la noi in tara si era folosit pentru a scapa de sarcini nedorite cu doze-soc) , deci o doza mare la un organism care produce cantitatea suficienta de hormon poate avea efecte contrare, luati numai daca aveti lipsa dovedita de progesteron (analize).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

puiramy , ladyxe
bafta multa in continuare fetelor
pisix
ai un rezultat super bun si planurile pe care ti le-ai facut sunt dupa parerea mea cele mai bune.
Avalon
sunt alaturi de tine , iti tin pumnii si sa dea DD ca aceasta sa fie ultima incercare si la sfarsitul ei sa fii o fericita mamica.

Mergi la inceput