Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 17
Raspunsuri - Pagina 18
alhassanvicky spune:
LAURA, ce ajutor de baza ai draga. pup o pitica harnicuta si succes la serbare.
mai fetelor, nu mai stie nimeni nimci de PUSSI? oare este inca in spital sau nu mai are timp de calculator?
noi suntem inca in formatie 3in 1. am fost ieri la doctor si se pare ca chiar e cald si bine la mine in burtica. colul este inca inchis si probabil mai dureaza. pana atunci ma demoleaza piticele astea grase. de-abia ma mai misc. si una pe asta alta nu stiu ce s-a intamplat cu Elissa ieri. s-a trezit dimineata si nu a vrut sa manance nimic absolut, adica nici macar lapte. era si plangacioasa si moale. eu am crezut ca mai vrea sa doarma ca era cam devreme. s-a culcat din nou si s-a trezit peste 20 de minute, tot mofturoasa si ii tot venea sa vomite. nu a vrut sa manance dar a cerut suc, nectar de piersici. a baut putintel si in urmatorul minut a dat tot afara. peste inca vreo jumatate de ora a acceptat sa manance danonino dar si pe ala l-a dat afara in 2 minute. m-a speriat ingrozitor ca este prima oara cand vomita si nu imi dau seama ce s-a intamplat. a mai dormit inca jumate de ora si s-a trezit mai bine. a mancat la pranz portie normala de orez cu legume si ficatel, si seara a papat normal dar parca tot e cam moale. in rest..nu are temperatura sau altceva..
Vicky mami de Elissa , cu gemeni 36+
http://picasaweb.google.com/nickydrag/BestOfElissa
jurnalul Elissei - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103718
viata mea in Emirate - http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=103958
elyanne spune:
Laura si noi avem serbare (Elena) miercurea viitoare... si sper sa ajungem... dupa cum evolueaza bubitele eu cred ca mergem...
A mea zice poeziile... dar in soapta... si i-am tot spus ca Mosu' e batran si surd... daca n-aude poezia are impresia ca n-a spus nimic si nu-i da cadou... dar tot degeaba...
Vicky bravooooo! Inca un pic si faci 37 de sapt. Sunt fete mari...
Despre pitica... nu stiu ce sa zic... vezi cum mai e zilele astea... daca nu, inseamna ca a supart-o ceva... dar i-a trecut.
A mea vomit destul de des... pt. ca atunci cand se supara plange pana vomita...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Kariris spune:
Buna fetelor!
Pussi e inca in spital, spunea ca ziua e cu fetele in salon dar noaptea nu. Nu mi-a dat mai multe detalii dar am dedus eu ca sunt bine toate trei.
Noi suntem mari, crestem vazand cu ochii, Karina are deja 7,300 kg iar Iris 7,200 kg la 4 luni jumate. Ma bucur ca s-au apropiat ca greutate. De inaltime am impresia ca Iris e mai inalta. O sa le masoare iar la controlul de 5 luni.
Noi papam deja piure de fructe (mar, para, banana, piersica), sucurile de fructe le-am inceput de mult, cerealele de pe la 3 luni si un pic dar doar foarte putin seara (o lingurita in ultimul biberon) insa tot ne trezim noaptea sa mancam. Iris mai putin dar Karina fix din 4 in 4 ore.
Eram innebunita ca mi se sculau la ora 3 noaptea cu zambetul pe buze amandoua si incepea un chiuit in casa de nu mai putea dormi nimeni si o tineau asa pana pe la 7-8. cred ca din cauza baitei pe care o faceam la 6 seara si dupa care adormeau bustean. Am reusit sa mut baia la ora 8,30-9 seara si e mult mai bine: distractia incepe la 6 dimineata. Dar imi e mai greu pentru ca la ora aceea sunt fara bona si trebuie sa le spal singura. Oricum le spalam singura dar cea care era in asteptare avea cat de cat companie. Acum se mai intampla sa o apuce plansul pana o termin pe prima.
Nu reusesc sa le dezvat de mancatul noaptea si nici nu ma mai chinui. O sa ma scol de cate ori o sa fie nevoie, singurul lucru pe care mi-l doresc e sa adoarma la loc.
Peste cateva zile o sa le introduc si putin biscuite in piureul de fructe si pana la 5 luni vreau sa trecem la supica de zarzavaturi (zeama chioara la inceput), apoi incet, incet bag si legumele pasate, pentru ca la 6 luni sa introduc si carnita. Nu stiu daca e bine cum fac dar asa m-a sfatuit medicul lor si vad ca tolereaza bine programul asta de alimentatie.
Eu am avut si bona de noapte care statea cu ele 10 ore de la 9 seara pana la 7 dimineata. si imi scotea si cainele inainte sa plece. O super femeie. M-a ajutat foarte mult in cea mai grea perioada a mea incepand cu sarcina si finalizand cu "iesitul" din depresia urata pe care am facut-o post partum. A plecat de la 1 decembrie si acum stau eu cu ele noaptea, dar zic eu ca cea mai grea perioada a trecut.
Iriss nu stiu ce sa-ti spun referitor la sarcina: eu am mai avut sarcini unice inainte care erau cu simptome urate, greturi, stari de rau, varsaturi (pe care le-am intrerupt). Asta a fost singura sarcina dusa la capat (cea gemelara). Nu am avut nici o greata, nici o stare de rau la nimic: nici la mirosuri nici la mancaruri ca si cum nu as fi fost gravida. Prin ultimul trimestru insa am avut cred ca de vreo 6 ori reprize de arsuri pe esofag atat de puternice incat ma apuca tusea. Insa cantitatea dubla de hormoni datorata celor doua placente si-a spus cuvantul si de-a lungul sarcinii si dupa nastere. Pot sa spun ca am avut o sarcina usoara fara probleme si complicatii, dar am si fost cuminte. Singurul inconvenient e ca eu am luat 40 de kg si am dat jos pana acum doar 25. Cred ca daca renunt la berea de seara o sa le dau jos si pe astea. Dar dupa Revelion.
Fetelor, scriu eu rar dar si cand o fac nu ma mai opresc.
Va pup pe toate si daca nu voi mai intra va doresc de pe acum sarbatori fericite si copilasi sanatosi care sa va umple casele de bucurie de Craciun!
Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
ainia spune:
Va pup pe toate, pe toate, pe toate!
Am pus aici poze cu copiii http://picasaweb.google.com/lavigemeni/Decembrie02 si aici un filmulet cu gemenii cand au intrat in camera unde facusem bradul http://picasaweb.google.com/lavigemeni/Film02/photo#5142678487742229074 .
Rares a facut bubite pe burtica. Un medic a zis sa intrerup antibioticul, alt medic a zis sa-i continui antibioticul + Peritol sau Ketof. Poate fi reactie la vaccin.... Chiar nu stiu ce sa fac....El mai are o zi de antibiotic...si nu-i vindecat bine-bine.
Plus ca nu mai mananca.... Ce sa fac, fetelor?
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
gab___ spune:
irissmie mi-a fost f rau de unde am si dedus ca ceva nu e in regula adiaca nu are cum sa iti fie atat de rau incat sa iti doresti sa mori daca e doar un bb.
aveau stare de f cald dupa aceea rece, eram palida rau, nu puteam vedea mancare imi era scarba, ameteam f des, si nu ma puteam ridica din pat toate astea la 5 saptamani . deja la 6 saptamani cand am fost la eco s-a confirmat sarcina gemelara. la 3luni jumate cand au miscat prima daca deja au scapat de greturi si a fost mai bien.
Laura25 spune:
Lavinia, antibioticul oricum il strica la burtica si ii zapaceste apetitul. Daca are si reactie cutanata, parerea mea e sa il intrerupi. Il poti schimba cu altul daca e rau in continuare si nu se videca fara antibiotic. Eu stiu ca alergiile se trateaza in primul rand prin depistarea si indepartarea cauzei. Tu poti sa mai intrebi un medic, dar ti-am zis, parerea mea e sa nu=i mai dai antibioticul care ii face rau. Daca nu vrea sa pape, da-i vitamine cateva zile (ii intareste si oranismul slabit de boala) si nu-l forta cu mancarea. Da-i mancaruri usoare care sa-i placa: iaurtel, cereale, piure de fructe si vezi sa se hidrateze. Pupi multi si sanatate! Va tin pumnii sa vii cu vesti bune cat mai repede. La poze ma uit de acasa.
lachi ma bucur mult ca esti mai bine cu psihicul. Bravo fetelor ca au crescut asa bine. Eu i-am spus si Laviniei la un moment dat, ca parerea mea e ca sunt mult mai sanatoase cerealele praf decat biscuitii in alimentatia bebelusilor. Sunt multe feluri de cereale (care nu au numai faina de grau, ca biscuitii) fara zahar, dar cu adaos de vitamine, Fe, Ca. Sunt mult mai usor de digerat (ai mei au facut crampe si au avut probleme cu burtica pt ca le-am dat mar cu biscuiti la recomandarea bunicilor cand erau prea mici pt asa ceva). Plus ca biscuitii, oricat de 'simpli' ar fi, au margarina (chimical 100%), zahar, bicarbonat si alti aditivi alimentari. Eu votez pt cereale! (mai ales ca ai spus ca deja le-ai dat cu lapte) Spor la papat si tie putere si sanatate multa.
Multumim pt vestile despre Pussi. Ciudat ca sunt inca in spital. Sper ca sunt bine tzustele si sa vina repede acasa.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
ainia spune:
Laura eu ii dau si Biotics in acelasi timp. Antibioticul asta i l-am mai dat si asta primavara, nu a facut reactie la el.
Eu le-am facut acum doua saptamani vaccinul Priorix care-i impotriva rubeolei, rujeolei si oreionului. Bubitele , mai bine zis petele de pe burtica sunt reactia la vaccin. Insa intre timp el a racit, a facut febra(in a 10-a si a 11-a zi dupa vaccin, deci febra nu-i reactia la vaccin), ochii erau un pic injectati si rosii si din cauza mucisorilor respiratia ii era greoaie si sacadata. De aceea ne-a pus sa-i administram antibiotic. Mai am cam o zi jumate din el. Si asta ziceam , ca medicul de familie a zis sa-l intrerupem, iar pediatra sa-l administram in acontinuare + Ketof.....
Acum, cand am venit de la cursuri, socrela zise ca au mancat amandoi tot. Asta-i lucru bun. In momentul asta musca dintr-un mar , mananca cu o pofta de zici ca-i prima data cand mananca asa ceva....
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
Laura25 spune:
Lavinia, sanatate multa! Eu intelesesem ca e de la antibiotic. Daca tu stii ca nu e asta cauza, atunci sanatate si spor la mancat
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
Kariris spune:
Fetelor am vesti de la Pusssi: e de 2 zile acasa cu fetitele dar nu are timp de calculator...mi se pare normal. Cand o putea o sa ne scrie. Sunt bine toate 3.
Lavinia sanatate multa!
Laura multumesc de aprecieri. Si eu cred ca o sa renunt la biscuiti. Chiar nu le vad rostul. Esenta la ei sunt cerealele, dar cum spuneai si tu pe langa aceste cereale au o gramada de aditivi care bine nu fac, ba mai mult le ingrasa pe barosane. Prefer sa le pun tot cereale si in piureul de fructe. Oi vedea.
Ma bucur ca hemangiomul din capul lui Iris nu mai creste. Sper ca si-o oprit de tot evolutia si sa intre la un moment dat si in regres ca sa scapam de operatie. chiar am zis ca saraca toate sunt la ea: si hemangiomul in cap si un nev pigmentar pe obraz (ca o alunita mai mare) si urechile clapauge si si le mai si intoarce pe dos non-stop cand isi misca capul. Nu stiu cum va arata ca domnisoara, dar nu am ce sa fac ... am incercat sa le lipesc cu leocoplast dar nu sta leocoplastul, se duce jos.
Fetelor va pup pe toate si fug acasa. Am fost cu cainele la vaccinul anual si m-am oprit pe la birou sa va scriu, dar caum fug la fete.
Pup!
Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
pussi spune:
salutiiiiiii
cum spunea si lachi, suntem acasa toate 3... nu am timp de nimic. Totul e ok... dar au inceput colicii asa ca sa le dau ceaiut de colici?... Mi s-a recomanadat cel de la HIPP.. stiti ceva de el? Am incercat cu Bonisan..Cu alaptatul stau prost, le dau mai mult formula ca nu mai am lapte si nici Tustele nu au rabdare sa suga, se enerveaza! Ma mai si mulg si le dau in tetina ... dar trebuie completare!
Le-am scos din spital la 2.860 gr. Elena si 2.480 gr. Ana... mananca cam 80 ml./ masa ...
Aici iar sunt in ceata, sa mentin masa din 3 in 3 ore si sa le trezesc chiar dacaa dorm duse, sau sa le dau cand cer...La fel e si cu insistatul sa pape, le dau cat vor sau insisst sa-si termine portia?
astept lamuriri
pupici la toata trupa
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
DOAMNE AJUTA!