rezultat recoltare singe ombilical
nici nu stiu unde sa postez subiectul. sper ca aici e ok.
tocmai ce am primit rezultatele recoltarii singelui ombilical, recoltare pe care am facut-o cu Cord Blood Center din Cluj-Napoca. imi spune ca singele meu a fost recolat si procesat cu succes, fara sa fie contaminat bacterian. toate bune si frumoase. problema insa este ca greutatea maxima a pacientului receptor (adica pina la care numarul de celule recoltat este suficient de mare pentru transplant) este de doar 35,5 kg. adica, daca doamne fereste, se intimpla ceva cu copilul, celulele recolate nu-l ajuta decit daca are mai putin de 35 de kg. deci la maturitate nu-l mai ajuta cu nimic.
ma intreb daca la mine recolatarea a fost un semi-esec sau daca exista si cazuri in care s-a recolalt o cantitate mai mare de singe.
am uitat sa mentionez ca am o prietena care a facut recolatare tot prin ei si a obtinut un rezultat similar. nu-mi amintesc cu precizie dar stiu ca atunci cind mi-a spus mi s-a parut dezamagitor. uite ca si eu am un rezultat similar.
Raspunsuri
Eseea spune:
off.....imi pare tare rau, pt ca e grea decizia de a-l pastra sau nu...
Noi am recoltat prin aceeasi firma. Volumul de sange ombilical recoltat a fost de 108,4 ml iar greutatea max a pacientului receptor este de 127,38 kg.
my baby
Elyante spune:
Eseea, multumesc. deci se poate si altfel. am vorbit cu prietena mea si la ea greutatea maxima este de 47 de kg. mai bine ca la mine. ea a decis sa-l pastreze. in cazul meu chiar nu stiu ce sa fac.
Val_ spune:
Elyante eu zic sa il pastrezi. Am citit la un moment dat ca se vorbea despre modalitati de multiplicare. Si oricum daca se intampla ceva inainte ca copilul sa atinga aceasta greutate?
Eu una l-as fi pastrat daca ar fi ajuns la timp la Bratislava desi greutatea maxima a receptorului era cam la fel ca la tine.
Eseea spune:
Elyante, si eu l-as pastra, E adevarat ca e vorba de multi bani dar oricum erati pregatiti pentru asta, nu? Si oricum nu mai puteti face nimic sa schimbati lucrurile. Daca e sa gandim pesimist,exista multe boli care apar la copii ff mici ( leucemii, cancere dupa cum vezi....) asa ca e o sansa totusi de a face ceva in caz ca...doamne-fereste. Pana la urma asta e scopul pentru care recoltam aceste celule, din pacate......Eu l-as pastra.
my baby
omonia spune:
fetelor am tot citit de celulele stem si recoltare si etc.. Eu nu am facut acest lucru..
Insa ma tot gandesc.. Stiti un caz real in care aceste celule au salvat viata cuiva???
Su daca la urmatorul copil recoltez va fi bun si pt primul??
Firma asta din Cluj este singura care face acest lucru??
xca io nu stiu ce sa zic.. parca sunt un pic suspicioasa
Elyante spune:
multumesc pentru raspunsuri. am platit astazi facturile. nu era vorba de bani. doar dezamagirea ca un lucru pe care nu il mai poti repeta nu ti-a iesit cum ai fi dorit. eu nu am mai apucat sa nasc cu medicul meu din cauza ca am nascut extrem de repede. medicul de garda a facut recoltarea si nu stiu cit s-a straduit sa o faca bine. sau poate placenta mea a fost prea matura. oricum am speranta ca stiinta va evolua iar celule acelea vor putea fi multiplicate. sau mai bine ca am aruncat banii pe fereastra si nu o sa am nevoie niciodata de ele :)
Val_ spune:
Elyante fi bucuroasa ca sangele este viabil si ca poate fi folosit daca Doamne fesreste se va intampla ceva cu copilul pana la greutatea respectiva.
In cazul meu, din pacate, sangele a ajuns prea tarziu la Bratislava asa ca eu sunt si mai dezamagita, ca sa nu spun furioasa, decat tine. Este adevarat ca eu nu am platit nimic dar putin ma intereseaza acesta aspect. As fi preferat sa platesc de cateva ori mai mult dar sa stiu ca am acolo o potentiala asigurare pentru fetita mea.
Asa ca nu fi trista, se poate si mai rau.
alinusha06 spune:
eu voi naste in martie si as vrea sa recoltez,dar acum ma intreb daca prin cord blood center sau prin biogenis,nu as vrea sa dau gres mai ales ca este al 2 copil si la primul nu am avut aceasta posibilitate,dar acum vad ca voi sunteti dezamagite de ei toate a-ti recoltat cu cord blodd sau au mai fost cazuri in care sa rec. cu biogenis?care sunt mai seriosi?
multumesc
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 24sapt
Roxana_G spune:
Si eu am avut aceeasi problema, greutatea maxima a fost de 40,5 kg. Am tot amanat sa iau o decizie, pana la urma l-am pastrat asa, tot e mai bine decat nimic. La fel ca tine am platit facturile...nu era vorba de bani, ci de faptul ca nu era ce ma asteptam. Eu zic sa ne rugam sa nu avem nevoie de ele, e bine insa sa fie acolo. Si apoi am inteles ca deja exista posibilitatea de multiplicare dar nu e suficient de extinsa.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze