rezultat recoltare singe ombilical
Raspunsuri - Pagina 2
Elyante spune:
Valentina imi pare rau ca in cazul tau au gresit. Oprescuflore, iata un caz in care Cord Blood Center a ratat. Asta nu iti garanteaza ca Biogenis-ul nu poate face la fel. In ceea ce priveste cantitatea de singe recoltata, nu este vina nici uneia dintre firma. Asta tine de indeminarea/tehnica de recoltare a medicului cu care nasti. Si cred ca mai tine si de cit de vascularizata este placenta.
nelone77 spune:
Salutare mamicutelor! Sunt o membra noua si viitoare mamica- AMR 2 sapt :). Vroiam si eu sa recoltez singe placentar dar dupa ce am vorbit cu cei din Cj de la CordBlood Center si mi-au trimis contractul am ramas un pic dezamagita in sensul ca este f vag conceput contractul, nu scrie nimic de genul ce se intimpla daca cumva peste 10, 20 sau 30 de ani cind ai nevoie de acele celule ele nu mai sunt bune...suntem despagubiti cumva...? In contract se specifica numai faptul ca noi avem datoria de a plati la timp sumele respective,etc... Am mai intrebat unde se pot face operatiile respective..nici asta nu au stiut sa imi raspunda. Deci..ai celulele dar operatia unde se face? Tot in China contra sumei de 50.000-100.000 euro....? :( Eu cred ca voi renunta la aceasta idee si ma rog lui Dumnezeu ca bebe sa fie bine si sa nu aiba nevoie de acele celule stem. Va pup!
Littlebig spune:
Ati auzit la noi in Romania vreun caz care a folosit aceste celule? Eu o sa fac recoltarea dar, stau si ma gandesc la tot felul de probleme care pot aparea.
34+ [baiat]
Asteptand barza!
mocanita spune:
BUNA FETELOR
Am intrat si eu la acest subiect deoarece ma intereseaza si pe mine recoltarea de celule stern. Si eu am solicitat deja contractul de la CordBloodCenter si l-am completat. Acum a ramas sa il trimit. Insa citind ce ati patit voi nu stiu ce sa fac. Cel mai trist mi se pare ce a patit [b]VAL. aDICA CUM sangele a ajuns prea tarziu la Bratislava ????????/. Nu inteleg. Pai si explicatii ti-au dat? Adica sa ratezi singura ta sansa?
Ce idiotenie. Acum nici nu stiu ce sa fac.
La BIOGENIS am vazut ca pretul este mai mare cu mai mult de 10 milioane. Ce sa fac?
VAL[/b] - cum s-a intamplat asta? Si care a fost explicatia lor?
FETELOR - la voi care a fost explicatia cu kilogramele? Ati intrebat?
Ellenuta spune:
fetelor .. ma bag si eu in discutie ..
ce este chestia asta cu greutatatea maxima???? si eu urmeaza sa recoltez cu coordblood cell .. cum se calculeaza? dr trebuie sa extraga mai mult sange din cordon sau cum .. macar sa stiu!
multumesc mult
34+ EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Val_ spune:
Mocanita dupa cum a spus si Nelone potrivit contactului Cord Blood Center nu isi asuma nici o responsabilitate pentru situatia in care sangele nu poate fi folosit. Si nu se refera nunmai la momentul initial, cum a fost cazul meu ci oricand, pe parcursul depozitarii, chiar daca initial sangele era viabil.
Adica daca peste 10 ani o persoana care a depozitat sangele la ei are nevoie sa il foloseasca si se constata ca nu este viabil, din orice motive, singura responsabilitate este aceea ca iti dau banii pe care ti i-au facturat pana in acel moment si atat. Nu poti sa ii dai in judecata pentru alte daune.
Explicatia in cazul nostru a fost ca din cauza DHL-ului sangele nu a ajuns la timp in Bratislava. Si ni s-a spus ca nu am fost singurul caz. Nu cred ca au avut multe asemenea situatii dar oricum, atunci cand este vorba de tine chiar nu mai conteaza deloc.
Ideea de a preleva sange din cordonul ombilical se poate dovedi salvatoare pentru viata copilului/fratilor acestuia la cat de repede progreseaza stiinta. Doar sa selectati cu atentie firma cu care faceti asta.
Apropo de greutatea maxima a receptorului si la mine era in jur de 30 kg. Nu stiu de ce atat de mica. Eu am recoltat cu dr. Vladareanu si parca nu as crede ca nu se pricepe la asa ceva.
mocanita spune:
VAL - este de-a dreptul trist ceea ce spui. Am sunat la ei si mi-au spus ca nu e vina lor si nici a medicului care recolteaza, daca tu nu ai suficient sange in placenta sau in cordonul ombilical si nu are ce sa-ti recolteze. Si de asta si rezultatul cu nr. de kg. Deci nu depinde de medic. Hai sa zic, ca aici nu e vina nimanui, dar sa nu ajunga la timp.... naspa.
Acum nu stiu ce sa fac. De BIOGENIS ai auzit ceva? Sunt mai seriosi? Sunt cu mult mai scumpi. Dar macar daca ar fi seriosi. Stie cineva de BUIOGENIS?
nelone77 spune:
Neata mamici!
Dupa cum spune o prietena de-a mea: de ce ne agitam si gindim mereu negativ? Daca ne gindim doar la lucruri rele, la boli si alte probleme care pot aparea la bebe ajungem sa si atragem negativul asupra noastra... Ca ..vorba aia "de ce ti-e frica nu scapi"! Hai sa fim optimiste ca totul va fi bine si sa nu mai fie nevoie sa apelam la tot felul de firme fantome care au aparut in Romania si care cer totul dar ofera..nimic. Ca doar traim in Romania si stim cum e :)
Daca ati studiat contractul cu CordBlood Center ati vazut ca au certificat de functionare dat pe 1 an? Oare de ce? :)
O prietena avocat mi-a spus ca trebuie sa fie avizati de ministerul sanatatii chiar daca nu sunt romani. Nu am vazut asa ceva in actele lor.
So....de ce sa ma risc sa dau 35 mil si sa ma aleg si pe urma cu semne de intrebare daca am facut bine sau nu?!
Cum pina acum in familia mea ( credeti-ma ca e mare) nu a murit nimeni de cancer, sper si ma rog la Dumnezeu sa nu se intimple de acum incolo...
Multa sanatate!