Taxa pentru succesiune
Avem de facut o succesiune si se tot amana datorita acestei taxe care am inteles ca e destul de mare.
Mostenirea este un apartament in valoare de 90000 euro. Ce taxe se platesc pentru asta?
Raspunsuri
madina71 spune:
Valoarea taxei este in functie de valoarea de impozitare a apartamentului, adica se are in vedere zona in care este situat (zona A, zona B, etc), suprafata apartamentului ... Cu cat este intr-o zona mai buna cu atat valoarea este mai mare...
Eu am facut succesiunea dupa mama si tata si am platit vreo 46 milioane la notar (taxa + onorariu) pentru o casa si teren in suprafata de 300mp si o dacie veche ....asta se intampla in 2006...Casa este situata in zona A, adica cea mai buna zona din oras....Cand am vazut cat ma costa am zis ca nu e posibil asa ceva, nu mai spun ca pierdusem la notariat o groaza de timp....eram un pachet de nervi!!!!!
Pe tine cred ca o sa te coste mai putin pt un apartament....
bebe Adrian 20.01.2007
Fomalhauti spune:
Costa foarte mult, dar vezi ca difera de la un notariat la altul si inca mult (de la simplu la dublu). Noua ne-a calculat un notar 6000 RON si pana la urma am fost in alta parte unde am platit 3100 RON.
Edessa spune:
Vezi ca daca se trece de un an( sau doi, nu stiu exact) de cand a decedat persoana a carei succesiune se face, taxa se mareste mult, fiindca se plateste un soi de penalizare pentru intarziere. Mama a patit asa cu succesiunea dupa parintii ei. A murit intai mama ei si tatal nu a vrut sa faca succesiunea (ma rog, idei de om in varsta...)si apoi a murit el dupa 1 an si jumatate. Au facut succesiunea la 6 luni de la moartea bunicului iar pentru succesiunea initiala, a bunicii, fiind <iesita din termen> au platit o taxa mult mai mare.
Adrian2007 spune:
[quote]Originally posted by putzuruca
Edessa, la noi au trecut 14 ani. Deci, ma astept la ce-i mai rau.
Sunt in aceeasi situatie ca si tine numai ca la mine sunt 3ani as vrea sa stiu cat te-a costat succesiunea si daca ai facuto pana la urma !!
kiekeboe spune:
am intrebat si eu la notar care-i diferenta ...
dupa 2 ani de la deces se adauga 1% din valoarea bunurilor respective ... deci, in cazul unui apartament / case, destul de mult ... la mine terenul de sub casa (tot zona A) a fost socotit parca la 1000 (sau 2000?) de euro/mp.
a ... si depinde foarte mult de cursul euro/leu din ziua respectiva, pentru ca toata socoteala asta se faca in euro ... asa ca pandeste o zi cand mai scade euro
lilina spune:
of, si noi taraganam incheierea succesiunii dupa tata tot din acest motiv
e vorba de o casa, un apartament si 3 terenuri din care 2 sunt in litigiu.....cineva ne-a spus ca putem plati si 20.000 euro...si am ramas socata
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
Christel spune:
quote:
Originally posted by kiekeboe
am intrebat si eu la notar care-i diferenta ...
dupa 2 ani de la deces se adauga 1% din valoarea bunurilor respective ... deci, in cazul unui apartament / case, destul de mult ... la mine terenul de sub casa (tot zona A) a fost socotit parca la 1000 (sau 2000?) de euro/mp.
a ... si depinde foarte mult de cursul euro/leu din ziua respectiva, pentru ca toata socoteala asta se faca in euro ... asa ca pandeste o zi cand mai scade euro
2 ani este termenul legal in care trebuie sa faci succesiunea? Si noi trebuie sa facem succesiunea in urma decesului tatalui meu si mama a zis ca a auzit la TV ca in termen de 6 luni trebuie facut altfel platesti mai mult.
catrinik spune:
Eu am facut in vara trecuta succesiunea dupa tatal meu decedat de 5 ani.
Nu am platit nimic in plus, nici o penalizare.
In termen de 6 luni nu se plateste nu stiu ce taxa catre stat.