stat la pat si cerclaj?

stat la pat si cerclaj? | Autor: natynic

Link direct la acest mesaj

Sunt in prima zi de stat in casa, la pat, dupa ce mi s-a descoperit colul mai mult de jumatate deschis si am frecvente contractii nedureroase. Am 19 sapt de sarcina. doctorita mea ma va controla dupa o saptamana de repaus si, daca nu se inchide colul, va apela la cerclaj.
Cunosc notiunea din punct de vedere medical, dar ma poate ajuta cineva un pic cu experienta proprie? Si mai ales ce ar presupune perioada de dupa aceasta interventie, cat de mari sunt restrictiile?
Statul asta la pat, plus multele treburi nerezolvate, ma omoara!

naty 19+ cu (Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Naty o prietena de-a mea e cu cerclaj, dar nu i s-a recomandat sa stea la pat, doar sa nu faca efort pt ca e riscul sa se intinda firele prea tare si sa se rupa. Acuma intr-adevar e indicat sa stai in pat sa se inchida colul, dar cu cerclaj cred ca e nevoie doar de mai multa grija.

16+ cu posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ar fi grozav sa fie asa, ca nici n-am ajuns la jumatatea sarcinii...
Mai e pe aici cineva cu cerclaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am avut sarcina gemelara... cu col deschis la 25 de sapt. (poate mai devreme... la 21 se sapt. era ok)
Am stat o sapt. in pat, cu tratamentul de rigoare impotriva contractiilor (ginipral, no-spa, scopantil)
Si nu s-a intamplat nimic... asa ca am ajuns la cerclaj.
Am stat o sapt. in spital cu perfuzii si injectii cu litice... pana n-am mai avut contractii deloc.
Abia dupa aia a avut curaj al meu dr. sa-mi faca cerclajul.
Anestezie generala... nu stiu nimic, n-am simtit nimic.
Am mai stat 24 de ore dupa sa fie sigur ca nu incep contractii din cauza cerclajului.
Apoi am stat numai in pat. Pt. ca se poate rupe colul daca sunt contractii... firul tine colul legat... dar daca e sub tensiune se intampla si mai rau... se rupe colul.
Asa ca asculta indicatiile dr. Stie cel mai bine.
Eu am nascut la aproape 37 de sapt.

Tinem pumnii sa fie bine si sa duci cu bine sarcina pana la 40 de sapt.

Mergi la inceput

Iti multumesc, Eliana. Deci sa ma la Doamne Doamne sa nu ajung acolo caci e tare dificil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

natynic,nu am avut serclaj,insa vreau sa ti spun ca si eu am stat de la 3 luni de sarcina numai in pat,a fost greu,dar a meritat...sa dea dumnezeu sa fie bine si multa sanatate!

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Mona, of, mai ai timp si energie sa mai incurajezi si pe altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Imi spune cineva si mie care pot fi urmarile dupa rupturile de col? Mie mi s-a rupt la prima nastere, apoi la controale mi s-a spus ca n-a fost cusut prea bine. M-am speriat asa tare incat n-am mai avut curaj sa fac al 2-lea copil. Baiatul meu are aproape 5 ani si am regrete ca n-am mai facut unul, asa ca-ncerc sa prind acum curaj. Deci ce-i daca se rupe colul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Si eu am avut cerglaj. Colul il aveam intredeschis , am stat ceva timp asa, insa pana la urma am facut cerglaj in sapt 21-22 pt ca aveam sarcina gemelara si sa duc sarcina la bun sfarsit fara el nu prea as fi avut sanse....Doctorul mi-a interzis categoric sa am orice fel de activitati; am intrat in medical cam de atunci(sapt 19-20). Nu prea l-am ascultat, am facut o multime de lucruri interzise (am carat , am mutat, am mers mult...), sunt constienta ca am exagerat foarte tare, ca dovada ca in sapt 36 m-a internat urgent cu firul de cerglaj in tensiune. Insa Dumnezeu m-a ajutat si nici copiii si nici eu nu am patit nimic. Am nascut la 38 sapt si 3 zile o pereche de gemeni(fata si baiat) sanatosi.
Insa sfatuiesc pe oricine face cerglaj sa nu se joace , nu-i de gluma! La pat! Si asta pt siguranta si sanatatea copilului!
Sanatate multa!

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Daca se rupe colul in timpul sarcinii (nu la nastere) poti naste prematur... sangerezi destul de rau...
Si mie mi s-a rupt putin colul la nastere... pt. ca mi s-a rupt apa la 7 si pana la8 si ceva cand mi-a scos dr. firul am avut ceva contractii. Stiu ca l-a cusut, ca la controlul de 6 sapt. era ok.
Nu am cerut prea multe amanunte... mai ales ca al meu dr. mi-a zis ceva de genul... oricum nu mai ai de gand sa faci alti copiii... deci sa-nteleg ca doar atunci ar fi posibil sa ai probleme... si cum nu mai am de gand sa fac, n-am mai cerut detalii.
Poate te lamureste cineva mai bine... eu chiar nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

La mine au fost rupturi (nu una) cu hemoragie. Mi s-a recomandat sa mai nasc o data, pt ca nefiind cusut bine pot in timp sa dau in cancer. Insa nu se stie daca voi putea purta sarcina (tot din cauza rupturilor de col). O sa-l dau pe nemernicul cu care am nascut la medicii de care sa va feriti. Scuze, cred ca deja sunt in afara topicului.
Unde pot afla amanunte despre vreo clinica din Szeged?

Mergi la inceput