stat la pat si cerclaj?
Raspunsuri - Pagina 2
pemidar spune:
Si eu am nascut acum 7 ani, si in urma travaliului foarte lung si greu , probabil mi s-a rupt colul. Nu am stiut nimic pana acum, cand sunt insarcinata in saptamana a 11-a si doctorul ( de data asta altul) mi-a spus ca am colul rupt,scurt si intredeschis. Asa ca acum stau cuminte pe acasa, mai mult in pat si fara efort, si astept saptamana a 14-a sa mi se faca cerclaj. Vreau sa va mai spun ca la prima nastere am ajuns sa mi se faca pana la urma cezariana, iar anul trecut am pierdut o sarcina in saptamana 21, pt. ca dr m-a tratat superficial, nu a observat ruptura de col, sau ca ar fi deschis, decat cand am ajuns la spital cu ditamai hemoragia. Acum ma va opera alt doctor, care mi-a dat sperante ca pot duce sarcina la bun sfarsit daca voi sta cuminte si daca va reusi sa-mi coase colul cat mai bine. Nu-mi ramane decat sa ma rog la Dumnezeu ca de data asta va fi bine, si va doresc si voua sa aveti speranta si rabdare.
ela03 spune:
Intr-adevar, incurajator. Eu cred ca totusi nu-mi mai doresc alti copii. Am aflat de un medic bun in Szeged si merg acolo cam in 2 saptamani, sa vad care-i situatia cu rupturile de col. Imi pare rau ca n-am mers mai devreme, au trecut aproape 5 ani de-atunci.
Acum imi dau seama de ce m-au intrebat imediat dupa nastere daca mai vreau copii (asta printre aprecierile critice la adresa medicului...). E corect oare sa nu ti se spuna adevarul in spital? Este dreptul pacientului sa i se spuna ce s-a intamplat cu sanatatea lui.
SilviaPop spune:
fetele, care ati facut cerclaj sau aveti cunostinte care au facut, cat se da la medic la o asemenea operatie? si eu voi face cam in 2 sapt si vreau sa "las loc de buana ziua" ca vb aia..tot el imi face si cezariana si nu vreau sa se uite la mine cu fundul..
e un medic foarte bun, stiu ca nu e normal dar daca astea sunt regulile nescrise ale vremurilor pe care le traim...asta e, ma conformez. va rog mult, macar pe rivate daca nu aveti curajul aici.
si pt fetele cu cerclaj: curaj si fiti optimiste. daca D-zeu ne-a dat un bb nu ne lasa la greu. eu asa gandesc. iar riscurile cu rupturile..de asta se numesc riscuri: se poate intampla sau nu. de ce sa fim noi cele carora li se intampla? nu! noi suntem optimiste, ne rugam la D-zeu si suntem si atente cu noi, nu facem efort, etc si scadem ricul la maxim ;)
pup si sanatate la toata lumea
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
pemidar spune:
Da, normal ca am fost, dar nu mi-a spus nimeni nimic, nici doctorita cu care am nascut acum sapte ani, desi banuiesc ca la controlul de 6 saptamani trebuia sa vada si sa-mi spuna, nici cea la care merg acum nu a observat anul trecut cand am pierdut sarcina la 21 saptamani, decat anul acesta, la un consult muuuuuult mai atent.
irinik spune:
draga SILVIA POP eu am facul cerclaj acum o saptamana la cabinetul particular al dr Lutescu din constanta si am dat 300 de lei ,la un spital de stat nu stiu cat se da .