Gradinita Luterana din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 4
kiekeboe spune:
... credeam ca numai eu sunt destul de nebuna, sa ma mut cu casa dupa scoala copilului
Dar daca stai sa te gandesti, sunt prea importanti acesti primi ani, ca sa si-i petreaca intr-o scoala la intamplare, iar cele cateva ore pe zi pierdute in trafic, sunt si ele prea pretioase pentru a fi irosite.
Stie cineva cat ar putea costa programul lor (Dt. Ev. Kindergarten) de after-school (Nachhilfe für die Klasse I-IV) si de cand ar fi disponibil ?
Iar pentru ca tot am dat de niste cunoscatoare ... va rog mult .. poate cineva sa ma sfatuiasca / indrume / ajute sa-mi transfer copilul din clasa I Vlahuta (actualmente) la 2. Klasse Goethe-Kolleg (la toamna) ??? Ar insemna pentru mine extraordinar de mult. Sunt si eu vorbitoare de germana (dt. Firma), si stiu niste oameni super, etnici si/sau absolventi de liceul german. Am ajuns asadar la concluzia ca e o alegere destul de buna, in ciuda nenumaratelor zvonuri sau chiar fapte reale care ma contrazic.
Asa ca orice idee, sfat, sprijin din partea voastra va fi foarte asteptat si apreciat.
Cat despre gradi cu limba germana, nu stiu daca ati auzit de gradinita 50 de pe Iorga - tot in centru, dar cu orar prelungit - recomand in cunostinta de cauza, desi cred ca se "intra" si acolo cam greu.
martie spune:
Kiekeboe, vorbim si noi asa... de dupa uluci, nu e nimeni cunoscator, ca aici doar ne dam cu parerea, nu are nimeni copilul la aceasta gradi, dar, ai deschis un subiect fooooarte interesant, cel putin pt. mine, spune-mi te rog, cum adica se intra greu la 50? Sunt printi care au copii la 50, dar pe cuvand daca scoti ceva de la vreunul!
Te rog, imi zici? Ce inseamna greu? ca nu vreau sa pronunu cuvantul..
martie spune:
Ia uite ce ati mai scris, bine ca ma cert cu toti pe la alte topicuri si aici nu am vazut ce-ati mai scris.
Stiu ca liceul german nu e printre cele ma bine cotate, dar am experienta mea, si-a pus amprenta facultatea plus o limba straina, nicidecum liceul Mihai Viteazul, cel mai bun sau aproape.
Adina iubita, cum era sa uit de vizita, se poate? Mariamunteanu, ce de fete pe tine! Suntem deja 3 fete!
Mamaa, ce va mai mutati.. dupa scoli, incredibil, mai amuzant mi s-a parut ca deja se intreaba (privitor la Bucuresti) "esti din nord= din sud?" Ce tare! Adica in ce hal a ajuns traficul...
kiga spune:
Am urmarit discutia despre gradinita Lutherana cu mare interes. Doar e vorba de noi... Cu toate ca intentia era sa pastrez tacerea deoarece nu e corect ca institutia despre care se discuta intr-un forum sa intervina in nume propriu, voi incerca totusi sa aduc cateva lamuriri.
Mai ales la partea cu banii.
Īntreaga investitie a fost orientata; spre a face o institutie prescolara model. Din toate punctele de vedere. Cladirea am construit-o special cu functiune de gradinita, bucatarie profesionala, mobilier special, jucarii si materiale didactice si metodice exemplare. Īn mare parte am reusit sa facem ceea ce ne-am propus, dar, evident, nu este totul perfect. Mai avem de īnvatat multe.
Mai ales cum sa evitam... hmm... fabricile de zvonuri.
Asadar: programul lung la noi merge de la 07:30 pāna la 18:00. Cel normal de la 07:30 pāna la 13:30.
Cel lung costa 1230,- RON si cuprinde micul dejun (copii nu au voie sa aduca mancare de acasa), gustare, pranz (copios), gustare. Cel normal costa 1020,- RON si cuprinde cele de mai sus, mai putin gustarea de dupa amiaza. Mancarea este proaspat pregatita in bucataria proprie si meniul se repeta o data la ca. 3 saptamani.
In aceste costuri intra absolut tot. Procesul educational, materialele didactice, jucariile si jocurile (nu exista un fond pentru jucarii, la care sa mai cotizeze parintii), consumabilele, cartile, mediateca, halate speciale pentru bricolaj si desen, toate festivitatile, excursii īn oras, plimbari etc. Am considerat ca este mai fair catre parinti asa. E mai bine decat sa te trezesti ulterior cu contributii la fel si fel de fonduri suplimentare necesare functionarii gradinitei.
Intr-adevar, chiar si asa pretul poate parea (inca) exagerat. Si noi am incercat sa īncepem cu preturi mai mici, dar este imposibil. Asta daca vrei sa lucrezi 100% legal si corect. Avem 11 educatoare/īnvatatoare si echipa se va mai mari pana la 13 educatoare - toate de lb. materna germana. Daca platesti asemenea personal educativ īn mod legal, nu ai cum sa practici tarife mai mici. Tristetea noastra este ca majoritatea gradinitelor particulare platesc personalul "la negru". Am invatat-o pe pielea noastra. Avem educatoare care au venit la noi de la alte gradinite si īn cartea de munca era trecut salariu de 150,- RON. Ma īntreb atunci, amarasteanca de mine, oare de ce sunt preturile atāt de mari la alte gradi?
Dar gata cu polemica. Īn anul scolar viitor, pretul va mai creste, e adevarat, programul lung va fi īn jur de 380,- ... 400,- EUR, insa ceea ce oferim este un pic diferit de ceea ce se īntāmpla īn general īn institutiile prescolare din Bucuresti.
Ah, uitasem, oferim si un program de asistenta scolara I-IV care cuprinde transportul, pranzul + gustarea si costa 1020,- RON.
Gata. Sper ca am reusit sa lamuresc cateva din intrebarile ramase deschise. Puteti sa treceti zilnic intre 17:30 - 18:00 la gradinita Lutherana pentru a viziona locatia si a primi alte detalii.
Oricum, va multumesc pentru interesul aratat si pentru cuvintele cinstite. Thnx. Mult succes. Si nu uiati: anii de gradinita sunt cei mai importanti pentru formarea copiilor. No kidding.
martie spune:
Kiga, multumim pentru informatii, asa este, daca vrei sa fii corect si sa nu lucrezi la negru, pretul e un pic mai mare.
Offf, iar inclin spre gradinita asta.. nu mai pot.
wana spune:
am vazut ca doreati sa dati copiii la gradi luterana; asa s-a intamplat? ma intereseaza f tare parerea unui parinte care are copilul la kiga-luterana. va multumesc anticipat. pustiul meu a fost acceptat si ma intreb dc e cea mai buna optiune.
ruxandra_sb spune:
Wana, poti sa-mi trimiti PM cu ce anume te intereseaza.
Cunosc persoane multumite de aceasta gradinita.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
wana spune:
ruxandra, am incercat sa iti scriu PM dar am primit mesaj ca nu accepti PM. poti sa il activezi? merci
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wana ruxandra, am incercat sa iti scriu PM dar am primit mesaj ca nu accepti PM. poti sa il activezi? merci |
Cred ca e taman invers.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)