Gradinita Luterana din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:
citat din mesajul lui wana

ruxandra, am incercat sa iti scriu PM dar am primit mesaj ca nu accepti PM. poti sa il activezi? merci

Cred ca e taman invers.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

eu tocmai am activat private messages. cand incerc sa iti scriu imi apare mesajul:Scuze, ruxandra_sb nu accepta mesaje private

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

ruxandra, am incercat sa iti scriu PM dar am primit mesaj ca nu accepti PM. poti sa il activezi? merci

Cred ca e taman invers.

eu tocmai am activat private messages. cand incerc sa iti scriu imi apare mesajul:Scuze, ruxandra_sb nu accepta mesaje private

Pana iesi de sub moderare (primele 12-15 mesaje) nu poti trimite PM-uri.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Citat:

Citat:

Cred ca e taman invers.

Pana iesi de sub moderare (primele 12-15 mesaje) nu poti trimite PM-uri.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

acum e clar; merci ptr informare.
as vrea sa stiu nivelul de germana care se face in gradinita, ma ingrijoreaza faptul ca sunt 25 de copii in grupa (cei drept ca au 2 educatoare); multumesc anticipat ptr informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dupa parerea unora aceasta gradinita ofera o combinatie reusita intre germana predata fara militarie stricta, programa faina si interesanta, un loc unde copiii se duc cu placere, educatori implicati si care nu stau doar un an, doi + conditii foarte bune.

Adica sunt si alte gradinite unde se face bine germana, dar cu un stil care nu se potriveste tuturor copiilor. Aici copiii sunt veseli si in largul lor.

Mai exista si o anume preocupare excesiva, dusa uneori pana la extrem, pt "starea de sanatate" pe care unii parinti o apreciaza, in schimb ce pe altii ii irita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari9 spune:

Nu am nici o legatura cu aceata gradinita,dar as dori sa fac o remarca.
Poate nu are vreo importanta prea mare,dar pentru mine ar conta un pic daca as vrea sa imi inscriu copilul aici...
Stateam in parcul de vis-a-vis de gradinita si asteptam pe cineva.Intre timp a aparut un grup de copii simpatici insotiti de 2 persoane adulte care intrau in cladirea gradinitei.Grupul nu venea din parc,ci de undeva din partea stanga a cladirii(nu am fost atenta).Cele doua persoane adulte care insoteau grupul(nu stiu daca erau educatoare)li se adresau copiilor in limba romana,iar cativa dintre copii tot in limba romana le raspundeau.
Cat de relevanta este aceasta intamplare ,nu pot sa-ti spun.Pe moment nu am realizat,ci ulterior cand vorbeam cu persoana cu care ma intalnisem( intalnirea neavand legatura cu gradinita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
Cele doua persoane adulte care insoteau grupul(nu stiu daca erau educatoare)li se adresau copiilor in limba romana,iar cativa dintre copii tot in limba romana le raspundeau.

este posibil sa fi fost din primul an in gradinita, cand li se mai vorbeste si in limba romana; tinand cont ca majoritatea nu vorbesc germana acasa, respectiv nu au venit in gradinita vorbind deja germana

conform surselor, din al doilea an educatorii nu se mai adreseaza copiilor decat in limba germana

si apropo de nivelul de germana, vazut copii dupa 2 ani de gradinita ce sunt in stare sa sustina o conversatie in aceasta limba. Bine nu perfect, dar relaxati si dezinvolti. In plus am observat ca fac usor trecerea de la germana la romana si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Ha ha ha! Ii preocupa starea de sanatate a copiilor???? Copilul meu a facut doar 1 an si jumate aici si in gradi au fost: de 2 ori epidemie de scarlatina, de 2 ori varicela, Viroze non stop, 2 sapt pe luna le statea acasa, si a culminat cu bomboana pe coliva: PADUCHI!!! Da, ati citit bine. Am rasuflat usurata ca am terminat gradinita si din cauza asta (paduchi) nu l-am mai dus din mai.
Restul e bataie de joc...mi s-a promis ca se va face pregatire pt scoala si nu s-a facut nimic, dar absolut nimic, pt ca in grupele mixate ca vasrta erau doar 4 copii care mergeau la scoala. Credeti-ma ca nu am fost singura nemultumita de acolo.
Management defectuos (unul si-a si dat demisia de bine ce era), pretentii si tupeu maxim la d-na director educativ,numai bla bla bla.
Educatori blazati care nu au fost in stare sa-mi spuna 3 vorbe la final despre copilul meu care a petrecut aproape 2 ani acolo.
Copilul meu nu vorbeste DELOC germana, asta dupa aproape 2 ani de gradi...preturi exorbitante, pregatire IOC.
Sincer, a fost cea mai mare teapa luata, a invatat mult mai mult la gradinita de cartier cat a facut grupa mica si mijlocie.
Sfat prietenesc- feriti-va!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Si inca ceva, daca-l intrebi pe copilul meu ce i-a placut la acea gradi, raspunde invariabil: "faptul ca ma jucam tot timpul si nu faceam lectii!!"(asa cum facea dincolo) Copii nu mint....

Mergi la inceput

multumesc ptr informatii; intr-adevar suna infiorator. La ce gradinita cu predare in germana l-ati mutat pe Vladut? si eu ma gandesc sa schimb gradinita, nu sunt multmumita cu alegerea facuta.

Mergi la inceput