Gradinita Luterana din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 3
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by martie
Da, am vazut si eu chestia cu weekend-ul si mi-a placut foarte tare, ca bonele imi dau fiori reci, stii tu.. Tu o sa-ti dai un copil la ei?
Cine, eu ? Nu, eu locuiesc in Viena - i-am dat pe ai mei de la 2 ani. Ma intereseaza doar pt. prietena mea. Dar daca as fi in Bucuresti, probabil ca i-as da acolo ca sa fiu sigura ca e bine. Or fi si alte gradinite bune, nu stiu ce sa zic.
Cum spunea Adina, e bine sa cauti una cat mai aproape de tine, caci la traficul din Buc. iti vei face o mie de nervi cu copiii pe drum.
Maria
PS Ma simt importanta : azi ma duc la sedinta cu parintii la gradinita, sper sa nu aflu ca au fost prea obraznici caci in ultimul timp cam am de lucru cu ei. Duminica dimineata cand imi era somnul mai drag, deschid ochii ca prin vis si vad 2 capete mici deasupra mea "mama nani, papi Ball" iar in clipa urmatoare zburau mingile prin dormitor ...
A_Iulia spune:
Na, ca eu cu gradinita nu-mi mai bat capul, imi bat capul cu scoala.
Gradinita: am dat-o la una particulara - 3 minute distanta. E super fericita acolo, si ea, si eu, cand nu sunt in tara o duce mama, are o gasca de colegi pe care-i iubeste sincer, se inteleg minunat, poti urmari prin internet ce fac ei acolo (camere video) - e ok. Nu e elitist, dar este ok, are o educatoare suuuper.
Acum eu sunt in cautari de scoli bune. M-as muta in vecinatatea unei scoli foarte bune. Mai stau aici 2 ani, cat mai e gradinita (as ucide-o s-o despart de copii), apoi m-as muta in zona scolii respective.
Eu cred ca distanta e foarte importanta. La transport o jumatate de ora poate ar fi ok, daca ar fi doar o jumatate de ora si nu posibil 2 ore cand traficul e intens.
Adina + Olivia Q1.04
martie spune:
Adina_Iulia, ma tot gandeam... chiar asa este, am sa incerc o gradinita mai aproape, asta luterana e chiar in capatul celalalt al orasului fata de mine, e disperant gandul transportului. Dar ce ma fac cu germana? Mai caut...
Stii care e faza? Ca deja ma gandeam daca acum ma omor asa cu gradinitele, cand ajung la cap. Scoala, atunci sa vezi... Dar daca o dau de pe acum la gradi germana, dupa aceea se duce direct la Colegiul german si pana la Facultate (pe care oricum si-o va alege singura) stau linistita, nu? Asa m-am gandit. Sa vezi daca nu intra la scoala germana, mi s-a naruit mie atunci castelul de nisip... va dati seama ce emotii o sa am eu cand o sa dea fi-mea concurs pentru clasa I? Va spun sincer, problema gradinitei deja ma epuizeaza.
Mariamunteanu, m-am lamurit. Eram intr-o confuzie... deci la vara viu cu fetele in tabara ... la tine!
loryi1974 spune:
Fiica-mea face o gradinita cu predare in limba engleza,dar are ore extra de germana tot la gradi cu o profesoara de la Scoala Europeana.Pentru ca ei i-a placut germana,pot sa-ti spun ca stie mai multe decat un coleg de scara care face gradinita germana si,cu un pic mai multe ore sau cu sprijin din partea parintilor(la noi,tatal ei stie ceva germana,exersata sambata si duminica),sunt convinsa ca ar trece testul de la Scoala Germana.Daca e sa invete germana,va invata.Sotul meu vorbeste bine desi nu a facut decat in gimnaziu si liceu,fara extra.
Eu intentionez sa o inscriu cat se poate de devreme la Goethe si sa-i dau pe mana carti ,la inceput mai scurte,in limba germana.
In alta ordine de idei,500 de euro e cam mult pentru o gradinita cu grupe de 20 de copii.Noi platim in jur de 1000 ron cu transport cu tot si este de 3 ani la gradinita fara probleme deosebite.
Daca iti poti permite si esti din nord poti sa o inscrii la Scoala Europeana unde se fac ore de germana.
A_Iulia spune:
Martie, ai uitat cand planificam sa mergem la Viena la Maria? Ehhhh
pai poate faci si tu ca mine, te muti ca tiganul cu cortul in functie de gradinita si scoala (eu mai car dupa mine si o mama, deci as avea doua locuinte de schimbat)
Fac o mutare pentru scoala peste 2 ani si inca una cu liceul peste...2+8 = 10 ani
Eu am cochetat mult cu mutatul la casa in afara Bucurestiului. Poate ca ar fi fost ok daca as fi facut-o in primii ani, cat n-a fost la gradinita. Apoi am vazut cat de greu e cu transportul (si de fapt cu timpul, nu cu transportul) la cativa prieteni incat m-am convins ca nu plec din oras pana cand nu termina fata liceul. Sau iau o casa in afara, doar pentru week-end-uri si lunile de vara (ma mai gandesc la varianta asta, o sa fie cam parasita si numai belea pe cap nu mi-ar trebui)
Desi...am auzit ca sunt gradinite foarte ok si acolo, asta ar fi semi-rezolvata, dar scolile uite ca n-am idee (de liceu nu mai vorbesc)
Tu vrei sa invete sa vorbeasca fluent germana la gradinita, nu?
Adina + Olivia Q1.04
mariamunteanu spune:
Va astept la mine in tabara la vara, am 2 baieti si .
Si eu zic ca e bine ca gradi sa fie cat mai aproape de casa, altfel e prea greu cu transportul in Buc. Aici de ex exista o scoala privata evanghelica cu tot cu liceu, cu traditie de peste 100 de ani - care este f bine cotata desi nu este dintre cele mai scumpe si desi Austri este o tara in majoritate catolica. De asta spun ca am incredere in ce fac ei cu gradinita.
Sa nu radeti de mine, dar si noi ne mutam ca sa fim mai aproape de o scoala pe care am pus ochii.
Adina, Loryi, care sunt cele mai bine cotate scoli din Buc. ?
Maria
A_Iulia spune:
Maria, incep si eu acum sa caut informatii referitoare la scoli.
Am gasit astea, dar nu stiu cat sunt de credibile:
http://www.calificativ.ro/Cele_mai_bune_scoli.html
sau
http://www.concursurilesmart.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=107
un subiect DC unde s-a mai discutat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=10&TOPIC_ID=103532&
sau http://www.scoalajosemarti.ro/
Oare exista pe undeva un top oficial al scolilor? Lori, stii ceva?
Adina + Olivia Q1.04
mariamunteanu spune:
Nu mai stiu care e situatia acum, dar scoala germana a fost o "pepiniera" de oameni de succes. Sotul meu a invatat acolo si am cunoscut colegi de-ai lui care toti fara exceptie au ajuns bine fie in Romania, fie in strainatate - unii pe la firme, altii diplomati, altii profesori etc. Cineva imi povestea ca (in urma cu 20 de ani cand a absolvit el) se facea scoala la modul temeinic la toate materiile, de ex se faceau ore de biologie in parc unde profesorul le arata exemple din natura, nu doar din carti. Poate parea nesemnificativ, dar pt mine este importanta abordarea realista a problemelor, nu doar teoria.
Sigur ca mai sunt si alte scoli bune.
Ma intereseaza mai putin rezultatele la olimpiade si mai mult accentul pe stimularea dezvoltarii capacitatii de intelegere, de a rationa si a fi capabil sa-ti exprimi parerea intemeiata pe logica si argumente, a curajului de a avea o opinie, pe comunicare, pregatirea pt viata. Si, nu in ultimul rand, este importanta cultura generala. Multe dintre informatiile acumulate se pierd pe parcurs, dar baza ramane.
Ce vreau sa spun e ca spiritul scolii conteaza.
Maria
loryi1974 spune:
www.edu.ro/rezultate admitere repartizarea I iulie 2007.Colegiul German are o medie foarte mica de admitere in liceu.