Juniori de iunie-iulie 2003 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
crisotexa spune:
Mai Gio, pai cum naiba se face ca varsta aia critica de la 2-3 ani s-a prelungit cu aia de la 3 la 4 si acum trece la 5 ani.... Oare se tot prelungeste pana la aia de 40-50?????
Cu Tudor la noi e simplu: daca unul singur de la gradi incepe sa faca prostioare (si vorba aia, unu se gaseste usor), Tudor il imita imediat. La 2-3 saptamani, iau si eu o tura de "papara" de la educatoare. Eu, pe langa munca de convingere ca se poate lovi, ca la educatoare le e greu daca toti copii ar face prostii si alte bla, bla, ii aplic o interdictie de desene (dar de aia de 4-5 zile), sa o tina minte (tocmai ce a petrecut o saptamana de "pedepseala"). I-am spus ca data viitoare cand vrea sa faca o prostie sa se gandeasca daca merita.... Incerc si io marea cu sarea....
Mie mi se pare ca au multa energie neconsumata. Exact acum, cand sunt siguri pe ei in miscari, stau atat de putin afara. Daca il duc la un loc de joaca, se da ore in sir pe tobogan. Miscare multa, asta le trebuie. He, he, simplu de zis..... Apropo Magdone, simpatic doctorul tau chinez cu placuta de la lift .
M-am mai pus si io la curent (cat am putut) cu noutatile despre voi:
Vad ca Romana a inceput serviciul (singura diferenta e ca acum are in grija numai 3 copii ), Gio a dat de cap bolii de care suferea Taisia, Alinuta e bine si ne mai scoate din amorteala cu vorbele ei frumoase, Cornelia munceste mult (pupici sa-ti rezolvi problemele) si Maria ei ma uimeste in continuare de desteapta ce e, Kehleyr o duce pe Stefania la balet (ce fain), Madishor e sechestrata in casa (te-ai aprovizionat cu multa bere? ), Gaby se chinuie cu alaptatul (nu pot sa te ajut cu nici un sfat, eu dand chix cu succes in ambele cazuri), Andra se chinuie cu Fred care nu mai sta locului (basca cu mancarica), Magdone trebuie sa-si gaseasca inlocuitor la serviciu (asa e la Canada!!!!) dar e fericita ca e mama langa ea, Nico e bagata in copii pana in gat, Marox parca se plangea de educatoare, Bobi si-a schimbat serviciul (munceste si chiar ii place ), parca si Aditzu era bine..., Anamaria e in verva pe forum, Amik a fost in concediu (n-am inteles unde) si a cumparat tot ce a prins pe acolo..
Parca de Magda, Pojo, Bychi n-am mai vazut nimic. Sper ca sunteti bine .
Un pupic si pentru singura burtica din grup, Magdone . Sanatate multa!!!
Ma cheama datoriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pupa Crisa
Magdone spune:
Multumesc fetelor pentru toate sfaturile, incerc sa le aplic pe toate sa vedem ce reusesc.
Nma la Razvan la gradi se foloseste "thinking chair" adica scaunul pe care stai sa te gandesti la ce prostii ai facut si de ce. Mie imi spune educatoarea ca e de mare succes la Razvan si cat sta pe scaun acolo e cuminte si face ce l-a pus adica eu stiu mai deseneaza, coloreaza etc. Dar tot ea imi zice ca nu vrea sa abuzeze de el ca prea ii place lui Razvan si nu vrea ca el sa inceapa sa creada ca asta e o placere ci din contra .
Bai fratilor eu ii admir pe astia cata rabdare pot sa aiba cu copiii, si cum nu ridica tonul deloc, ci totul se explica cu vorba frumoasa, cu calm etc....dar ma si enerveaza pe de alta parte ce pretentii au.
Stiti ca eu il dau 3 ore pe zi dimineata la gradi si dupa aia sta la daycare pana ma duc sa-l iau la 5. Ei au pretentia ca astia mici sa faca tot, sa se imbrace, sa se incalte, sa manance singuri, nu zic ca e rau, dar nene ajuta-i si tu putin ca pana la urma s-or invata ei sa se imbrace si sa se incalte singuri. Nu dom'le, nu pun mana, cum isi ridica el pantalonii asa il gasesc, si asa ii scoate si afara pe frigul asta, cu hainele toate scoase din pantaloni atarnand pe el, cu burta si spatele gol...in fine ce sa mai zic, asa e sistemul aici sa-i invete cat mai independenti...o fi bine o fi rau..dar al meu cred eu ca o sa fie dependent de mine mult si bine, cat e de mamos si alintat...sa vedeti ce se enerveaza Gabi ca il vede asa alintat, dar i-am zis eu, lasa ca fac eu o fata sa te vad dupa aia ce mai zici
Claudya, ia spune si tu cum sta treaba, ca vorba aia esti parte din sistem acum
Crisa sa stii ca asa e cu energia, au prea multa, da pe afara, eu ma gandesc sa-l dau la un sport ceva ca nu mai tine...
Anamaria ai dreptate cu pedepsele care sa usture, dar iarasi intervine sistemul de aici care cica nu ai voie sa-i pedepsesti ci trebuie sa le-o spui intr-un alt mod, nu ca si o pedeapsa, oofff
ma duc sa ma culc
v-am pupat!
Magdone 12+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Marox spune:
Ei, cum ati petrecut de 1 decembrie ? Eu am fost la un centru termal cu matusa sotului, ne-am relaxat pe cinste. Fara copii, trai nineaca...
Nma, bine totusi ca ai scapat de operatie. Noi inca nu am plecat la munte, va fi intre 22 si 29 dec.
Madishor, eu nu-mi aduc aminte sa fi citit cum a impodobit Matei baia cu ob-uri! Cit despre autoritatea parinteasca, nu stiu ce sfaturi sa dau ca si eu sint in criza. Uneori chiar ma gindesc daca exista cu adevarat copii cuminti sau totul e un mit.
Cornelia, felicitari pentru progresele Mariei!
Anamaria, noi i-am scris direct lui Mos Craciun. Adica eu am scis scrisoarea si Alex s-a semnat. A semnat si pentru Julia. Apoi am scris pe plic Père Noel, am pus un timbru si am expediat-o. Sa vedem daca primim raspuns, e prima data cind facem asta.
Magdone, sa zicem ca in perioada asta a anului functioneaza, cu succes relativ, santajul. Daca nu esti cuminte, te vede Mos Nicolae si nu-ti mai aduce nimic. Si in plus, ii spune lui Mos Craciun ca nu meriti sa-ti aduca nici el cadou. Ce sa spun, dureaza cam 15 minute...Cit despre "thinking chair", si educatoarea lui Alex de anul trecut avea metoda asta, ea ii punea pe un "scaun de crestere". Anul asta nu l-am mai auzit, acuma primesc etichete galbene pe un tablou; cind se fac 5 etichete, ei stiu ca e de rau, ca sint anuntati parintii.
Sa va mai scriu si eu despre cum e gradinita aici. In primul rind, pina la sfirsitul anului, adica pina pe 22 dec va avea o educatoare. Ufff! Se pare ca se impaca bine cu ea, desi tot nu prea vrea sa-i vorbeasca. In al doilea rind, ceea ce zicea Magdone, referitor la dezvoltarea autonomiei, e valabil si aici - la cantina, la 4-5 ani isi taie singuri carnea, sau macar incearca. Apoi, nu se pune deloc, dar deloc accentul pe invatarea poeziilor. Cintecelele le invata in grup si niciodata nu i se cere unui copil sa cinte singur. Trebuie sa-si scrie prenumele si sa recunoasca prenumele citorva colegi. Daca se poate, sa le si scrie. Oricum, marea, imensa diferenta este ca Alex merge cu placere la gradinita, in timp ce pentru mine a fost cosmar, si acuma imi amintesc cu neplacere.
anamaria spune:
ieri am fost la munte... un pic mai sus de lacul vidraru, pe tarnsfagarasan.
era un pic de zapada, copiii s-au jucat si s-au dat pe pantaloni ne-a inghetat nasul... si picioarele, dar ne-am simtit suuuper!
azi dimineata a dus bogdan la scoala un set de globuri rosii (la oferta, 3 lei 12 globuri rosii) si vreo 3 siruri de beteala argintie.
azi aveau un concurs organizat de SensiBlu, trebuia sa duca un desen cu tema 'cum ne ingrijim/ igiena, alimentatie, asa ceva... a pacalit-o pe socrella si i-a facut ea un desen, el l-a colorat... dar azi dim, de dragul globuletelor, a uitat sa si-l ia din masina!
PS magdone, pai asta-i buba si la scoala la bogdan: el merge in sistem step-by-step, unde e exact cum spui tu: nu au voie sa ii pedepseasca, nu le corecteaza caietele cu rosu, ci cu verde (zie ca rosu nu stiu ce conotatii are... desi io una n-am ramas cu sechele de cand imi corecta 'tovarasa' caietele sau poate, cine stie???)
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
gabitz78 spune:
seara buna.
ma inscriu si eu in clubul copiilor "cuminti". ieri i-am zis ca mos nicolae ii va aduce o nuia daca nu e cuminte. si el ce credeti ca a raspuns? ca o s-o rupa si o s-o arunce. ce mare scofala????
asa ca nu tine!
in rest, nimik nou de raportat.
pupici tuturor.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
gio spune:
hello fetele,
nu pot sa spun decat ca devine interesant sa citesc pe forum ca ma intereseaza personal. adica am devenit om al munci nah si pt ca sa fie totul cum trebuie in loc de 2 copii am vreo 6-7-8 care mi se urca si-n cap, asa ca ideile cu thinking chair nu pot fi decat ff interesante, mai ziceti fetele!!!!
crisa, asa reflectam si eu cand am citit despre varsta asta de 4-5 ani, oare nu se mai termina??? eu continui sa ma minunez cand vad alti copii, pai taisia mea e inocenta rau, veniti de va minunati sa vedeti la mine copii emancipati . ei chiar fac sex, unul cu altul bineinteles. si multe altele.
in rest, suntem bine, azi mai am timp sa reflectez ca de maine vrand-nevrand voi fi om al muncii si gata huzureala, gata stat acasa cu bb, gata mamacit, alt bb never-ever..parca ma apuca nostalgiile. dar imi revin repede cand ma gandesc cat de tare mi se urase acasa. muncesc si eu finally ca am multe datorii fatza de statul roman, haha! 3 ani si ceva de lancezeala, ha!
va pup fetele, pe cele din bucurestii noi le astept la gradi
gabitz78 spune:
gio - scuze, n-am fost pe faza, unde te-ai angajat?
ce mai face magda?
pupici.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Kehleyr spune:
Buna,
Eu sunt un pic tuflita pentru ca i-am facut analizele Stefaniei si nu au iesit chiar OK. Are lipsa de calciu mare, asta nu ar fi o problema pentru ca o bag pe tratament, dar i-au iesit si leucocitele un pic sub nivelul normal. Pediatra zice ca sa nu ma agit ca inseamna doar ca are imunitatea scazuta in perioada asta, dar eu bineinteles ca ma gandesc la ce este mai rau . Cum ar putea sa aiba imunitatea scazuta daca ii tot dau suplimente, nu stiu. Pe de alta parte ea nu s-a mai imbolnavit serios (adica febra sau antibiotic) de cateva luni bune, ceea ce o iau ca pe un semn bun. Avem doar tusea asta agasanta care revine ocazional, si care cred ca e pe fond alergic (asa mi-a spus si medicul), dar tot as prefera sa nu o aiba.
Ideea e ca nu prea am ce sa fac, o sa ii repet analizele peste vreo 2-3 luni... dar pana atunci sunt cu moralul la pamant.
As vrea sa imi spuneti voi daca v-au iesit la analize chestii din astea si cum au interpretat medicii vostri.
Magdone spune:
Dana, nu te speria, stiu cum e si eu am patit cu Razvan odata cand era racit, tot asa ii iesisera leucocitele sub nivelul normal si doctorul mi-a zis ca are probabil o infectie in corp si de asta. Tu da-i ce tratament iti recomdanda doctorul si mai repeta-i analizele.
Chiar daca ii dai suplimente e posibil ca ele sa nu se fi asimilat in corp si de asta are imunitatea scazuta.
Fetelor aici e iarna in toata regula, iar a nins azi noapte, eu vineri am examen de condus iar, dau testul final de mers pe autostrada si eu nu stiu cum o sa ma testeze astia ..in fine tine-mi pumnii sper sa-l iau.
va pup
Magdone 12+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
martta spune:
Kehleyr: Cam ce a spus Magdone mi-a zis si mie socrul, care e sef de laborator la hematologie, in legatura cu analizele lui Vlad, in urma cu ceva vreme. Oricum, am sa-l intreb din nou cand ne intalnim.
Gio: bafta la noul job!
Eu am deschis un subiect la generale(interzis pentru Magdone). Din pacate, cunosc cele intamplate inainte de a aparea subiectul in presa.
Va pup!