Juniori de iunie-iulie 2003 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by Cornelia

Ma inscriu in randul mamicilor care dau in branci la birou la sfarsit de an. Doar ca saptamana asta mi-a fost tare rau, asa ca am hotarat sa iau o pauza si azi stau acasa. Si zau ca imi e mai bine aici .

iti urez dinh suflet ca la tine sa se termine odata cu incheierea anului...
din pacate, la mine dupa 15 dec se va accentua nebunia si va dura pana prin martie! asta e, oi scapa eu cum-necum si de data asta!
quote:

Anamaria, Baby TV noi il avem de la Dolce.

asta e firma care va furnizeaza TV prin cablu, nu? sa cercetez, poate ne da si noua RDSul...
quote:

Of, noi iar traversam o perioada critica. Avem de luat o decizie si ne tot sucim si invartim. Sunt cam zob in plan personal, iar copiii mi s-au urcat in cap!

...ooooof, e vorba de deciazia la care ma gandesc eu?! sper ca nu!
iti tin pumnii, sa alegi asa cum e mai bine si sa depasesti odata momentul! mai scrie-mi daca ai timp...

quote:

Nu v-am mai spus de ceva timp nimic despre Maria, ... de vreo luna de zile, deodata, a inceput sa citeasca. Nu citeste povesti dar in rest tot ce prinde: pe strada, pe etichete, titluri de carti. Citeste chiar si in limbi straine . Avem o carte de spaniola si citeste cuvintele de sub poze si a ajuns singura la concluzia ca spaniola seamana cu romana . Pana acum nu prea a aratat, dar eu trag sperante ca seamana cu matusa ei si nu cu mine si va invata usor alte limbi.

asa face si tudor al meu... citeste, vrea sa scrie...
recunoaste o multime de litere, stie sa si scrie destule. isi scrie numele, dar nu tine cont de ordinea literelor; rezultatul e ceva de genul:
D O R
T U

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Anamaria, Dolce e televiziunea digitala a Romtelecomului. Ne-am modernizat si noi si avem telefon fix, internet care merge si mai vedem si la la TV , ca pana acum era dezastru pe aici: nimic nu functiona.

Cu decizia e si mai complicat . Peste doua zile o sa stiu ceva (sper). Asa ne place sa ne complicam viata!

Si Maria scrie (oribil ) si cateodata in oglinda. Noua ne-a spus la gradi sa nu ii incurajam sa scrie.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Cornelia, succes sa depasiti cu bine momentul. Eu sper sa fie numai ceva legat de profesie sau de investitii si nu de lucruri grave .

Nico, ma bucur ca ai scapat fara operatie!

Madishor, hai ca ai fost simpatica apropo de zapada. Imi aduc aminte ca si americanii la 10 cm de zapada sunt "snowed in" si lucreaza de acasa .

Madic, mersi de pontul cu HLG. Asa chiar ca ma incumet sa o duc.

Gio, cred ca ti-am mai spus, daca vrei ORL-ist bun eu am o prietena care e rezident pe ORL, a lucrat la Budimex, acum e la Panduri si daca vrei pot sa o rog sa imi recomande pe cineva.

Azi dimineata am facut tur de forta prin Feeria dupa cadouri de Craciun. Am rezolvat cu copiii, cu socrii, cu parintii - numai cu barbatul nu, la el e cel mai greu. Sofiei i-am luat un balansoar de lemn in forma de ren de la IKEA, ma intreb daca sora-sa nu va fi geloasa .

Ati vazut ca au scos Toate Panzele Sus pe DVD, refacut calitativ? Sunt 600 min, cred ca nici eu nu le-am vazut pe toate. Va fi parte din cadoul Stefaniei .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cornelia

Anamaria, Dolce e televiziunea digitala a Romtelecomului. Ne-am modernizat si noi si avem telefon fix, internet care merge si mai vedem si la la TV , ca pana acum era dezastru pe aici: nimic nu functiona.

Cu decizia e si mai complicat . Peste doua zile o sa stiu ceva (sper). Asa ne place sa ne complicam viata!

Si Maria scrie (oribil ) si cateodata in oglinda. Noua ne-a spus la gradi sa nu ii incurajam sa scrie.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze

pai eu nu il incurajez... insa nu vreau nici sa il des-curajez... adica incerc sa ii dau alta preocupare cand exagereaza cu scrisul, insa daca il vede pe bogdan la lectii, vrea si el sa scrie. mai mult, daca sta acasa de ex cand e racit, toaaata ziulica ar sta cu pixul in mana sa scrie una-alta. si evident, cu cineva alaturi care sa-l ajute+ admire... de admirat il admir, in rest nu incetez sa ma intreb cui o fi semanand el atat de cosntiincios si preocupat de stiinta, ca io in afara cazului ca aveam examen ieri nu m-am preocupat vreodata de invatat doar asa, de dragul de-a invata... si nici tac-sau... oare tre sa caut prin vecini?!

in rest, numai bine si mai povesteste-ne!

Edit: am uitat sa va spun, aseara am trimis scrisori la mos craciun! (http://www.emailsanta.com/)
intai tudor, l-am luat in brate si l-am pus sa-si scrie singurel, cu degetelul lui, numele, varsta; apoi i-am tradus sa vedem ce alegem la cat de cuminte a fost (aveau variante suuuuper-simpatice: 'cuminte ca un ingeras pus in varful bradului', 'aura mea e un pic sifonata' -pe asta am ales-o noi , si inca doua pt mai obraznicuti/ nazdravani, care totusi merita sa fie pe lista mosului craciun...)
apoi avea loc sa scrie 3 cadouri pe care si le doreste de la mos. dupa ce am trimis scrisoarea, la cateva secunde soseste si raspunsul, tot pe monitor, cu sunet de clopotei si hohoho... cand au auzit boxele, erau paralizati de emotie amandoi!

ce sa va mai povestesc, dupa ce a scris si bogdan tudor a realizat ca isi doreste si cadourile lui, asa ca n-am scapat pana nu am mai scris si a 2-a scrisoare din partea lui tudor... (are de unde alege mosul...)

cadourile vor fi dintre astea: cd-player si cd-uri pt copii (tudor), o macara si o cutie de scule (bogdan) caini si pisici de plus uriase, cat canapeaua (amandoi) plus un iepure de plus pt tudor

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna fetele,

va rog sa aveti rabdare sa cititi ce am scris mai jos si poate aveti vreun sfat pentru mine

Apropo de educatia copiilor, cum raspundeti voi la intrebarea:
eu: Razvan, trebuie sa fii cuminte la gradi si sa asculti de doamnele educatoare!
Razvan: DE CE????

care-i raspunsul potrivit la intrebarea asta, ca eu nu-l gasesc, m-a chemat deja de 2 ori educatoarea lui sa discutam despre comportamentul lui, ca nu asculta, ca tot timpul face altceva decat ceilalti copii, ca ii distrage si pe aia, etc...
Nu pot sa-l amenint ca nu-l mai duc la gradi sau ca-l da afara ca el atat astepata, ar fi bucuria lui, cu Mos Craciun nu merge, singura chestie care cat de cat il mai potoleste este ca nu-l mai las la desene sau ca nu mai stau cu el pana adoarme sa-i citesc povesti, dar vad ca aseara nu s-a mai stresat asa tare din cauza asta si-a luat singur niste carti si le-a "citit" pana a adormit.

Educatoarea lui mi-a zis ca el trebuie sa inteleaga ca daca nu asculta exista niste consecinte, CARE?? ar fi alea, azi i-am zis ca daca nu se potoleste ma transform intr-o mama rea, si el ma intreaba: Si mama rea ce face???? cred ca s-ar obisnui si cu o mama rea nimic nu pare sa-l impresioneze.

Altfel e foarte bun la scoala, scrie toate literele si mari si mici, cifrele nu mai zic, educatoarea e f multumita pe partea asta si aici vreau sa zic ca ii incurajeaza sa scrie deja cuvinte si sa faca propozitii scurte: de ex. I like to eat, I like apples, etc...
Exact cum zice si Madishor despre Matei, daca are ceva de facut e super cuminte, dar daca nu se plcitiseste si incepe iar..
mi-e si rusine sa dau ochii cu educatoarele, de cate ori ma duc sa-l iau mi-e frica ca iar imi mai zice ceva...
stiu ca am gresit si eu ca l-am rasfatat si i-am facut toate voile dar incerc sa ma schimb si vreau sa inteleaga de ce e bine sa fie cuminte si nu invers...si nu stiu cum sa-i explic in asa fel incat sa fie si pe intelesul lui..

Nma bine ca ai scapat fara operatie!
Cornelia bafta sa luati decizia cea mai buna

va pup

Magdone 12+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by nma

alinuta tare frumos ai povestit despre fetitele tale. eu incerc sa o invat pe andra in patut dar e tare greu. de cateva ore sunt ferma pe pozitie dar tot la 10 min ii dau suzeta sau o pun la san. pe la ora 24 cred ca o sa cedez si o iau in pat.
gio de "duamna" doctor Tanase a fost operat si alex acum 2 ani si tot pe gurita respira. poate ne recomanzi si noua
un orl-ist bun pt cand mai ajungem in bucuresti. eu stiu de dr de aici (cea care ne-a tremis la bucuresti la tanase) ca polipi se refac doar daca nu sunt bine operati.

si alex e indragostit de poissonrouge. cum prinde calculatorul liber butoneaza. nu stiam ca jocurile se schimba periodic. spre rusinea mea eu la multe nu stiu ce sa fac iar alex stie. nu am timp si pt astea.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Nico, ma bucur ca ai scapat de operatie; noi acum mergem la dr Gheorghe, il gasesti la clinica Sanador miercurea sau la spital la Marie Curie. Nici nu se compara, e muuuult mai amabil si mai bun profesional. Regret atat de tare ca am dus-o la dr aia - nici macar n-am fost eu personal, dar din ce mi-a povestit mama si barbate-miu a fost nesuferita. Iar pt tratamentul de dupa nici nu s-a sinchisit sa ne spuna doza si nr de zile, a trebuit sa sunam pediatrul si ne-a lamurit el....

Ana Maria, noi din pacate trebuie sa ne operam din nou..probabil sa scoatem si polipii si amigdalele dar deocamdata stam sub observatie.

Dana, vrem si noi dvd-ul! Mersi pt oferta de dr, momentan ramanem la Gheorghe ca e mai pe sufletul meu asa. Omul asta stie sa explice frumos mamelor paranoice.

Cornelia, eu sper sa se rezolve cu bine probleme voastre, oricare ar fi ele!

Ce povestiti voi despre copii..s-o vedeti si pe Taisia ce neascultatoare e in ultimul timp - cica e o varsta critica perioada dintre 4-5 ani. Imi raspunde numai "pt ca asa vreau eu", nu vreau, nu-mi place, nu fac pt ca nu vreau, fa tu etc...mami esti urata, Eva e urata, eu vreau un fratior nu o surioara (apropo observ ca ai nostri copii vor fix ce nu-i acasa, adica de fapt cred ca ei nu vor frati si cauta pretexte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Gio: DVD-ul il poti cumpara online aici: www.tvrmedia.ro/" target="_blank">http://www.tvrmedia.ro/

Magdone: eu as incerca sa-i spun ca un copil care este rau nu are prieteni si nu se mai joaca nimeni cu el. Si ca este foarte rau sa fii singur pentru ca te plictisesti si pentru ca este mult mai grozav sa te joci in mai multi, poti sa faci mult mai multe lucruri decat de unul singur. Sau poate ar merge sa il "responsabilizezi" si sa ii spui ca daca toti ar face ca el si nu ar asculta, ar fi periculos la gradinita, s-ar bate, s-ar lovi, s-ar rani...

Pe mine m-a intrebat ieri Stefania daca Mos Craciun moare . Si i-am spus ca e fermecat si desi e foarte batran, nu moare niciodata. Dupa care m-a intrebat de ce se ascune, m-am apucat sa ii explic dupa care am realizat ca ea oricum o sa vada cel putin 3 mosi anul acesta (la gradi, la balet, la birou la mine...) si atunci unde mai este misterul lui Mos Craciun?? Chiar nu stiu cum sa o dau intoarsa, mai ales ca Mosul arata de fiecare data altfel...

Si Stefania il ia pe "nu" in brate dupa care daca o contrazici incepe sa planga si atunci se rupe filmul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

neatza.
deci nu sunt singura care crede ca daca nu ridici tonul la "balauri" nu se intampla nimik. da cu ignore!
si stef o sa aiba parte de multi mosi...asta e...el e mult prea preocupat de ce cadouri ii aduce sa-si mai puna intrebari filozofice!important e ca aduce cadouri, nu conteaza cine e, cati ani are, etc...
va pup.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

"LA MULTI ANI!" tuturor celor care poarta numele Andreea si Andrei!
Si Alex e fascinat de Mos nu doar de cadouri. Pune foarte multe intrebari iar eu sunt atat de obosita ca simt ca nu mai fac fata.
Magdone problema asta o avem si noi la gradinita. Educatoarea a inventat coltul rusinii, dar atata timp cat mami nu stie e ok. Bona nu mi-a spus dar am reusit sa ajung intr-o zi la gradi si atunci am aflat ce copilas cuminte am. Promite ca e cuminte dar nu e. La noi e gresala educatoarei caci acasa Alex e destul de cuminte. In schimb nu vrea sa invete poeziile. Si daca pana la urma le invata le spune la toti pe acasa mai putin educatoarei.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

salutare fetele!

ieri am avut sedinta cu parintii la scoala, la bogdan. va povestesc pt ca are legatura cu 'cei 7 ani de acasa' (total inexistenti ) si cu intrebarea lui magda...

invatatoarele erau efectiv disperate, sedinta a fost orientata 75% spre 'batalionul disciplinar'. slava Domnului, bogdan nu e printre cei mai rai din clasa (sunt vreo 4 pe lista_cea_mai_neagra, aproape de a fi mutati in alta clasa) dar totusi deranjeaza ca vorbeste mult in timpul orelor, e neatent si cascat, etc... zic eu ca asa au fost si sunt si vor fi mereu copiii; e greu pana se obisnuiesc cu 'regulile' scolii.
e drept ca faptul ca indiferent ce si pe ce ton ii spui ceva (eu, tac-sau, bunicii, doamna, oricine) el traieste/ pluteste parca intr-o lume paralela, nimic nu il atinge/ deranjeaza.
uneori pare ca intelege dar uita repede!

pana la urma am ajuns la o concluzie, impreuna, parintii si invatatoarele: trebuie sa gasim niste pedepse care sa ii 'usture'. nu violente, pt ca nu e permis si nici nu dorim, dar ceva de care sa le pese! asa ca doamna va scrie zilnic intr-un carnetel ce tampenii a facut 'podoaba' in ziua resp, iar noi vom lua masuri, progresiv:
1. interzicem 1-2 saptamani desenele animate sau jocul preferat, accesul la pc, etc.
2. (in cazuri grave) vom duce la scoala o jucarie preferata, la care tine copilul (eu l-am amenintat ca duc toate cadourile pe care le va primi de mos ); aceste jucarii raman la scoala pana situatia disciplinara se remediaza... daca nu, le ducem la casa de copii.

sper sa avem succes, om vedea la urmatoarea sedinta...

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput