Mamici de mai-iunie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 3
CamiM spune:
Si cu mii de scuze( dau vina iar pe neuronul slabit..) si pe principiul mai bine mai tarziu decat deloc:
La multi ani tuturor celor care au sarbatorit ieri un/o Mihail, Mihaela sau Gavril/ Gabriela.. si toate derivatele lor..
la multi ani Cory si Ralu_t pentru zilele de nastere!! sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi!!
Cami 14+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
cenia spune:
Fetelor:
referitor la discutia despre ajutorul pe care il primesti in SUA va rog, nu mai aduceti in discutie USA ca nu stiti nimic. nici nu se compara cu ajutorul dat in Romania:
- 2 ani sau 1 an in RO comparati cu 2 luni???
- crese subventionata? nu exista, poate mai ieftine tinute de chinezi sau mexicani cea mai ieftina 125 USD pe saptamina sau una buna 700 pe luna!!!!
- asigurare medicala? daca nu ai, trebuie sa platesti orice vizita la doctor cu copilul pe cind in RO e gratis, verisoara mea de la tara isi permite sa stea in spital, aici eu nu mi-as permite, costa 2000 USD pe zi. multumesc Domnului ca ne-a ferit.
- mamele au loc special la munca si se "mulg" de lapte in timpul programului, e adevarat
nu-mi mai amintesc acum alte diferente dar aici muncesti ca sclavul 8 ore + doua ore drumul pina acasa si copii ti-i cresc televizorul si strainii.
deci aceleasi probleme, numai ca statul nu ajuta.
doar iti ia copii de acasa daca ii bati, chiar daca le dai o palma si te vad vecinii sau te reclama copilul la educatoare. ii da in crestere la cineva sau un camin si persoana repspectiva primeste bani de la stat.
sunt niste chestii care nu mi se potrivesc aici, unde copii vin invatati de la scoala ca nu ai voie sa ii bati ca pot chema politia,ajung niste nepoliticosi si rau crescuti ca sa ma exprim politicos la adresa lor. acuma s anu credeti ca imi place sa bat copiii!!
venisem cu mentalitatea comunista ca statul trebuie sa ma ajute dar iata ca m-am obisnuit cu ideea ca nimeni nu te ajuta.
asa cum spunea si cami: rar vezi bunici care sa aiba grija de nepoti.
mamele care au job bun il lasa la "day care" cele care nu , sau au 3 copii lucreaza eventual o zi pe saptamina ca sa nu piarda licenta(in domeniul medical), aptitudinile, contactul cu jobul.
sper ca sunteti cit de cit multumite ca Romania acorda un minim ajutor, desi e o tara saraca in comparatie cu America.
Ce spuneti? macar un pic sa fiti mindre ca sunteti romance!
aici purtam copii dupa noi oriunde: cumparaturi, restaurant, munte, mare, etc. e greu fac crize de nervi dupa atitea ore dar lumea zimbeste, stie despre ce e vorba!
gata va las cu teoria, doar vroaim sa stiti ca am bebeficiat de cei 2 ani la primul copil si a fost binecuvintare, m-am intors la lucru la 1 an si jum. ca mi s-a oferit un post de sef si eram somata sa vin urgent, ca daca nu il scot la concurs.
am suferit cind l-am lasat la o gradinita- cresa dar a evoluat foarte bine cu limbajul, mai putin cu racelile.
miercuri poate aflu si eu daca voi avea o printesa. sotul e sigur ca va fi fetita.
va zic alta data de ce!
onyxg1998 spune:
Pai, eu, fetelor, cand era Vlad micut, am angajat bona, si acum ca este mai maricel sta singurel in casa, doar 3 ore si nu in fiecare zi, caci uneori dupa-amiaza "papa" este acasa. Tocmai pentru ca stiu prin ce am trecut, acum vreau sa ma bucur mai mult timp de copilasi, caci timpul trece si nu-ti dai seama, doar te trezesti intr-o zi ca vrei sa petreci mai mult timp cu ei si ei nici nu vor sa auda de asa ceva.
Haideti ca am rezistat cu stoicism la munca, desi imi este rau de pic de pe scaun!! Asta este, acum tot sfarsitul de sapt. la zacut in pat!
+15
Pupik de la Onyx si Vlad
madaluta spune:
Am fost la echo si..80% e fetitza!!!
Sunt foarte bucuroasa, dar totodata sceptica.....eu inca mai cred k e baiat si k s-a inselat d-na doctor...oricum voi pune carucior roz k sa ma bucur de el macar pana la urmatorul echo...
Madalina 13+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 11 luni
cadina spune:
Draga Cenia, nu te supara, dar daca sunt conditii atat de vitrege pentru pariti in Statele Unite, de ce nu vii in tara. Copilul va fi crescut de bunici, stai doi ani acasa (sper sa mai fie valabila legea si in viitorul apropiat). Restul chestiilor, nu prea pot sa ti le confirm: si aici vine autoritatea tutelara sa "te traga de urechi" daca suna copilul sau altcineva la Protectia copilului, eu ca gravida, am ajuns sa platesc un salariu pe luna (vizita la medicmedic+medicamente+hrana sanatoasa care aici nu e tocmai ieftina si pe care nu mi-o permiteam in mod regulat). Asa este, cresa este aproape gratuita, dar seamana, ca si condiditii cu cea a chinezilor sau mexicanilor din State. Plus ca te costa un salariu cel putin sa dai copilul la o cresa privata sau sa-l lasi cu o bona full-time. Pe de alta parte, pe mine ma ingrijoreaza cumplit situatia financiara cu ajutorul de la stat plus salariul sotului. Adica nu mi-as permite nicicum sa stau acasa numai pe banii sotului (si nu pun problema de rata la casa sau masina - ca nu avem cum). Eu n-am nimic impotriva romanilor din America, dar daca e asa rau, puteti veni aici, ca doar la situatia noastra va raportati, nu...?
oana8188 spune:
Cenia in urma vizionarii unui documentar destul de vast in care se facea comparatie intre sistemul medical din State, cel din Canada si cel din Marea Britanie, trebuie sa iti spun ca te inteleg perfect. Si acolo se zicea ca pt orice trebuie sa platesti si ca asigurarile sunt facute ca sa platesti tu cat mai mult pentru cat mai putin; se mai spunea (cu exemple, cu interviuri, etc) ca aceste asigurari de santatate nu sunt facute pentru a sprijini contribuabilul, cetateanul, ci ca o pura afacere, din cele mai profitabile.
Era chiar un interviu cu o fosta mare sefa de la un spital care fusese avansata si principala ei indatorire era sa gaseasca la cat mai multe cazuri dificile motive de a le respinge finantarea tratamentului (sau operatiei) prin asigurare; adica sa plateasca omul, zeci de mii de dolari, daca are de unde. Mi s-a parut ingrozitor. Se cauta orice mic motiv pentru a respinge finantarea pentru aceste tartamente prin asigurari, chiar daca oamenii aveau dreptate. Intr-un final, aceasta femeie si-a dat demisia si acum este implicata intr-o asociatia ce sprijini oamenii nedreptatiti si privati ilegal de tratamente prin acest tip de metode.
La polul opus era prezentat sistemul din Marea Britanie, unde totul e acoperit de stat. Era chiar o chestie super interesanta: orice cumparai de la farmacie costa o suma fixa (sa zicem 3 lire, nu mai tin minte). Ca luai o cutie deintr-un medicament sau 10 cutii (pe reteta, bineinteles) era aceeasi suma de plata; si sumele respective mult mai mici chiar decat in Romania.
Pacat ca n-am vazut documentarul de la inceput si nici nu mai stiu pe ce canal a fost.
Oana 34+ Alexandra
alra spune:
Si eu am tot auzit ca asigurarile sociale si de sanatate din America sunt rau de tot, cred ca tarile din Europa de Vest stau cel mai bine la capitolul acesta. In Belgia platesti vizitele la doctor, insa numai o suma mica, restul e acoperit de asigurari. Pentru spitalizari sau boli prelungite iti poti face o asigurare extra, eu pentru nastere nu am platit decat 150€ din buzunar, restul pana la 1100 - partea mea, fiind pe asigurarea de spitalizare si restul pana la 2000 si ceva fiind pe asigurarea obligatorie de sanatate.
Stiti ce nu prea inteleg eu? Cum de poate statul roman care e mai sarac ca statele din vest sa acopere cei 2 ani stati acasa si concedii medicale lungi. Va repet, aici trebuie sa fi mort-copt sa stai in medical acasa. Eu de cate ori e fata bolnava stau fara plata si sunt bucuroasa ca firma unde lucrez nu face figuri, insa stiind ca nu am mama-matusa decat la 2500km departare nu am alta solutie.
Faza interesanta e ca toate prietenele mele din Ro cu salarii mari nu au beneficiat de cei 2 ani caci nu pot trai din cele 6 milioane. Si aceleasi prietene merg la clinici private si nu beneficiaza nici de asigurarile obligatorii platite din salariu. Iara daca facem putina matematica cele 6 milioane timp de 2 ani ale celor care stau acasa sunt acoperite de asigurarile sociale platite tocmai de fetele astea de care vorbesc care au salarii mari!
Aici intr-adevar situatia in spitale este alta, cresele sunt altfel, insa muncesti nene! Muncesti si insarcinata pana in 38 de saptamani cel putin si apoi la 3 luni iti duci copilu la cresa si te intorci la datorie.
Eu m-am intors la 3.5 luni si am luat pauza de alaptat (1 ora pe zi, posibila pana face copilul 7 luni). Mergeam in pauza la cresa sa alaptez si seara plecam un pic mai devreme. Am alaptat pana la 6 luni: dimineata ma sculam cu jumatate de ora mai devreme sa pot alapta, la pranz la cresa si apoi seara acasa. In Ro pauza de alaptat e de 2 ore si pana la 1 an, aviz amatoarelor!
mihaser spune:
Salut!
Vai dar mult a tinut faza cu concediul asta de 2 ani...Sa vezi ce o sa creasca populatia de acum inainte si ce mame super o sa avem si neplafonate la job, si gospodine perfecte si amante super!
Fetele eu am stat in concediu de mi s-a urat...Oricum cu al doilea copil vreau sa-mi gasesc ceva de facut de pe la 6 luni ale lui (si cu acesta am facut un master ca nu puteam sa stau plafonata!). Insa mi se par de toata jena modificarile legislative pe care le fac din 5 in 5 ani (la cincinal)....nici planificare familiala nu poti sa faci.
Eu mai nou am aflat ca ar trebui sa merg pe la sanatate sa-mi platesc nu stiu ce suma...Habar nu am si sunt convinsa ca si aia de la ghiseu nu au habar...Eu nu mai inteleg nimic...de ce imi da astia 6 mil ca mai apoi sa ma duc eu sa-mi platesc nu stiu cat...de ce nu-si opresc ei?
Vreau sa va spun ca planuisem sa il inscriu pe Cristi la singura cresa particulara care primeste copii de un an si trebuie sa le dai cam tot ce iti da statul ca sa ti-l tina. Dar ce credeti ca am gasit loc...am completat o cerere si au zis ca ma cheama ei!
La alea de stat e oribil...asa ca singura solutie e sa ii trambalez intre mama si noi...adica intre Timisoara si Targoviste...600 de kilometri...Va dati seama ce super?! Cu timpul cred ca o sa ne mutam noi mai aproape ca alta solutie nu prea am. Chiar mi-e groaza de ce ma asteapta!
Va pup! Mie la test imi iese ca o sa am tot baiat...si difera calculatorul de chart...pe calculator Cristi iese baiat, iar pe chart fata.
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
www.onetruemedia.com/shared?p=3b01868c31a44c86fd1346&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Skiathos
Bebe 2
"It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"
SilviaPop spune:
fetelor, eu stiam ca, in legatura cu sexul bebeilor, cele mai multe erori se fac la modul ca dupa o vereme dupa ce a zis medicul ca e fata, se trezeste ca e baiat. invers nu prea. si asta deoarece la baietei testiculele coboara in scrot mai tarziu. si cat sunt sus arata ca o pasa de fetitza. deci la echo 2D, cam toti par fetitze la varste mici. si abia mai tarziu se contureaza clar... dar la echo 3D se vede fara dubii.
daca stiti altceva va rog sa ma contraziceti. Eu, desi am fost la echo 3D si la un medic foarte solicitat( deci cu multa experianta) inca mai am emotii sa nu dezamagesc familia care a sarbatorit deja ca e baiatel
13+
CamiM spune:
Oana documentarul de care vorbeai este Sicko al lui Michael Moore si din pacate chiar asa sta situatia. Asigurarile de sanatate ( fiind private) sunt de fapt niste afaceri si sunt conduse ca atare asa ca de foarte multe ori incearca sa se eschiveze de la plata.
Cadina nu vreau sa te supar dar situatia protectiei familiale este mult mai proasta aici decat in Europa, chiar si decat in Canada. Pe de alta parte ( nu stiu situatia Ceniei) dar motivele pentru care noi alegem sa stam aici( cel putin pentru moment) sunt altele. Sunt si parti bune: e drept ca te poate costa si 2000$ o noapte la spital dar asistentele sunt fenomenale, nu dai spaga nici un cent, nu dai mita pe unde te duci ca sa rezolvi una sau alta, si astea sunt doar cateva. Nu am nici eu nici rata la casa( ca stau in apartament inchiriat) si nici la masina ca avem una la mana a doua( aici nu ai ce face fara masina ca nu prea exista transport in comun si pe jos e aproape imposibil sa te descurci dat fiind distantele)Dar asta cu diferentele in SUA si Romania e o discutie care deja nu isi are locul aici.
Numai bine.
Cami 14+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2