MAMICI DE ITALIA (13)
Raspunsuri - Pagina 12
katiapam spune:
Raluk-eco morfologica se face doar la saptamina 22 celelalte sint de control obisnuite
-despre rolul de mamica mi-a venit intr-atit de natural de nici nu mi-am dat seama,parca am facut asta mereu iar instinctul matern isi spune cuvintul
ai sa vezi ca ai sa simti la fel dupa ce nasti
inainte nu simti decit preocupari si ginduri de genul oare cum o sa fiu? o sa ma descurc? cum o s-o ingrijesc? dar toate dispar incet
e normal sa nu sti multe ca doar sintem la primul copil dar ai sa vezi si tu ca simti de ce are nevoie si incet incepi sa o cunosti si sa sti ce vrea
Cristina-tu simti la fel? e asa si la tine cu Giulia cum am scris?
ticker
GIULIA-20/06/07
cristina85ss spune:
Da,asa este Katiapam cel putin la mine a fost asa. Am stiut sa o ingrijesc din prima clipa,instinctul matern este mai bun decat orice scoala si nici o persoana nu va ingriji mai bine un bebelus decat propria sa mama.
Cristina + GIULIA 21.09.2007
poze
nasterea
Ghlo spune:
si in Italia, un extracomunitar ilegal, are totul gratuit ... in rest cine munceste mai si plateste ... nu totul este gratuit. Gratuite sunt unele analize si ecografiile, vizitele.
acum in calitate de comunitari ... ori muncesti si esti asigurata, ori ai cardul european de sanatate (se fac compensatii intre statele comunitare, deci pt. un roman care munceste in Ro, plateste statul roman), ori iti platesti aici asigurare de sanatate ... sau mergi direct la cabinete private.
[/quote]
Eu muncesc in Romania, normal as avea asigurat acolo orice este legat de maternitate si postmaternitate, probabil, in aceste prime luni, cand ma voi intoarce in Romania ma voi ocupa de cele necesare in aceasta perioada intr-un cabinet privat din Romania. Ideea era sa imi gasesc un medic aici avand in vedere ca as vrea sa fiu cu iubitul meu cand nasc el fiind foarte prins aici cu scoala si un job extern f important. Ma gandisem ca trebuie sa ma ia in evidenta un medic inca de la inceputul sarcinii. Oricum sunteti foarte amabile, voi cele de pe acest forum si nu pot decat sa va multumesc. Probabil sunt sub imperiul emotiilor care imi bulverseaza luciditatea, din fire sunt mai stapana pe situatie, dar ... de data asta am intrat ca intr-un vartej.
Sa aveti o zi pe cinste fetelor!
Raluk31 spune:
Katia,ce frumos ai scris..sper sa simt si eu ce e mai bine pt ea si sa nu fac greseli.Intr-o noapte am visat ca trebuia sa-i pun sosetzele ca era rece iar ea era cu picioarele goale,insa nu le gaseam nicicum si ma uitam cu groaza cum se invineteste de frig
Raluca
in asteptarea micutei Anais
Roxali spune:
Azi ne-am destrabalat am stat mai mult afara , chiar daca au aparut si niste mucusori ieri.
Crema ptr fundulet am penaten, dar o voi folosi si pe cea care mia-i recomandat-o...stiam ca fetitele sant mai sensibile, dar nu credeam ca mai mult la fundulet...inca nu pot sai fac nici baaie ca mai sangereaza buricul.
Vitamine folosim ditrevit , ptr ca sant copii de toamna, deci au nevoie de vit D...daca alaptam numai la san vitD+K...ptr dinti inca nu ne-a dat nimic.
Primul vaccin cand era la o luna sau 2??
Cam am inceput sa am probleme cu lactatia...as folosi niste homeopatice...care ati folosit ceva bun??...cand am venit de la spital am folosit Lactogal, dar trebuie luat inainte de masa cu una ora si eu sant cam tot timpul cu ceva in gura
Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 7ani
poze
katiapam spune:
Roxali-cu lactatia nu ma pricep deloc
in schimb primul vaccin se face la 3 luni
ticker
GIULIA-20/06/07
katiapam spune:
Raluk-ai sa vezi ca vei simti si tu la fel
e ciudat ca si eu aveam tot felul de vise asta pt ca te gindesti mereu
ticker
GIULIA-20/06/07
cristina85ss spune:
Buna dimineata fetelor
Roxali ca sa-i maresc productia de lapte eu o puneam des pe Giulia la san,chiar daca nu plangea de foame..cum o vedeam cu manuta in gurita,cum o puneam la supt,si functioneaza! In sensul ca dupa 24-48 ore am observat diferenta.Eu ca si vitamine iau materna multicentrum,nici noua nu ne-a dat nimic ptr dintisori.Cat despre fundulet ai dreptate sunt foarte sensibile fetitele,si noua ni s-a inrosit funduletul dar a trecut cu millsan,am mai cumparat din farmacie o''pomata all ossido di zinco cassareccia'', o prepara farmacia,nu era o crema industriala si trebuia sa o tin in frigider si sa o scot afara cu vreo 10 minute inainte sa o aplic,nu era comod deloc,in plus Giulia mai plangea atunci cand simtea crema aceea rece din frigider pe fundulet. in schimb cu millsan mi-a fost mai usor si ne-a tecut roseata.
Vaccinul se fae la 3 luni,noi il facem in decembrie,am prenotat deja vaccinul ptr ca ne era frica sa nu cumva sa nu mai fie loc si ptr noi pe aici asa functioneaza,daca nu l-ai prenotat deja te sfatuiesc sa o faci
Cristina + GIULIA 21.09.2007
poze
nasterea