Sezatoarea canadiana (71)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

LA MULTI ANI tuturor de sf Mihail si Gavril!

Monica, poti incerca si la Leon, au si acolo diverse modele.

Nelia, nastere usoara ca mai e un pic!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira, spune-mi si mie cum faci distinctia (auditiv) intre accente, ca ptr mine nu prea-i clar si pe de rost nu-s innebunita sa-nvat. Exista vre-o metoda sau tu le auzi datorita urechii tale muzicale? Am auzit ca sunt cursuri de fonetica, cand am sa am timp am sa-mi caut unul, n-as vrea sa ma invete copila cand o merge la scoala



Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by matgravidut

Servus la toata lumea.

E prima data cand scriu la sezatoare.
Am o intrebare pentru cei/cele ce locuiesc in Toronto sau pe langa.

Vrem sa ne cumparam stainless steel appliances (am un pitic mai mare pe creier). Ce magazine imi recomadati in afara de cele clasice (Home Depot, Future Shop... etc. )

Multumesc de ajutor.

Monica-Matz 27+ Andreea Bianca




Magazinele specializate strict pe appliances in afara celor clasice de care spui tu au preturi destul de mari. Cum modelele sunt in mare parte aceleasi peste tot, eu te sfatuiesc sa faci un shopping around si sa vezi la ce magazin gasesti cel mai bun pret pe modelul pe care-l vrei.
Noi de ex. a trebuit sa cumparam masina de spalat in iunie ca m-a lasat aia veche, mostenita cand am cumparat casa. Am dat o cautare pe internet pe site-urile magazinelor (the brick, bad boy, sears, future shop) si am vazut cam care-s modelele care marcile cele mai populare, modelele care se incadrau in limitele bugetului meu si la sfarsit cand am stiut ce model vreau, m-am uitat sa vad la ce magazin il gasesc cel mai ieftin.
cateva sfaturi sau tips-uri daca vrei s-o iei asa:
- nu cauta sa iei aceeasi marca la toate appliance-urile pt ca o firma nu e f buna si pe aragaz si pe masina despalat si pe frigider.
- cauta cupoanele, reducerile si vezi ca anumite magazine au reduceri de 300 la modelul x si in final ai un pret de 1200 (sa zicem) si reduceri de 150$ la modelul y si in final ajunge la un ret tot de 1200. Normal ca e mai avantajos sa iei modelul x pt ca el original valoreaza 1500 (deci mai multe features pt acelasi pret).
- nu te speria de Sears, desi in general e considerat un magazin scump, pt appliances au preturi competitive (noi am gasit masina de spalat LG cel mai ieftin la ei, nici un alt magazin nu avea pretul lor pe modelul respectiv)
- Kenmore e marca Sears, dar sunt produse fie de General Electric, fie de Worlpool. Deci daca nu-ti place GE sa zicem, ai grija atunci cine produce respectivul model de Kenmore
- la unele magazine, cand cumperi toate appliance-urile dintr-un singur loc, ai avantajul ca poti negocia pretul final si nu-i de ici de colo sa salvezi 1-2000$ sau cu acelasi buget sa cumperi produse de mai buna calitate.
- nu cumpara produse cu features care nu-ti trebuie, doar de facon, pt ca anumite chestii pot sa nu-ti foloseasca deloc si pot costa destul de mult (ex. discutiile privind cu sau fara convection la aragaz - convection-ul poate fi inutil pt anumite case/familii).
- cel mai important: dupa ce te-ai hotarat ce model vrei sa cumperi, da te rog o cautare pe internet dupa review-uri pe modelul respectiv (unul din cele mai usitate site-uri este www.eopinions.com) ca sa eviti sa arunci bani ipe un produs care are probleme. Initial eu am vrut worlpool la masina de spalat, dar di nreview-uri reiesea ca foarte mult icumparatori erau nemultumiti de un miros aiurea care se stabilea in masina si eventual in casa dupa un timp de folosire a masinii. Problema era garnitura de la hublou: pe acolo in timpul spalarii scapau deseori hainute mici (sosetele de copii, bavetici etc) care pot infunda scurgerea sau care stand acolo saptamani intregi mucegaiau si produceau acel miros nasol - solutia? trebuia mereu sa verifici scurgerea - a pain in the ass. La magazin am si vazut ca intr-adevar, modul cum era facuta garnitura permitea aceste scapari. Si-asa am ajuns la LG, desi era peste bugetul meu, dar decat sa am probleme cu masina am preferat sa dau un ban in plus.

Nu uita sa intrebi de timpul si costul livrarii. Initial am vrut un alt model care insa imi era livrat dupa 6 sapt - no way, aveam nevoie de masina de spalat imediat.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

miikon, ceea ce traiesti tu cunosc f bine, si eu am stat acasa 1 an si 9 luni si mi-a fost destul de greu cand am inceput serv, nu-mi venea deloc sa vorbesc, cand ma auzeam imi venea sa intru in pamant de rusine, iar cu scrisul ... inca nu excelez, deci - vreau o injectie cu franceza perfecta doza forte

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

De Sf. Mihail si Gavril, "La multi ani" pentru sarbatoritele si sarbatoritii de azi!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am fost la curs si e... GREVA!!! Inca nu se stie pentru cit timp, dar pe mine ma incurca rau de tot aceasta decalare! Si asa eram la limita cu evaluarile, acum chiar nu stiu cum va fi, pentru ca s-ar putea ca atunci cind trebuie sa fiu prezenta la scoala, eu sa fiu in spital.

Legat de franceza, cu cit invat cu atit stau mai prost cu aceasta limba. Nelucrind si nepracticind-o, o vorbesc cum o vorbesc, iar cu scrisul e jale. Noroc ca sint intuitiva si ma prind repede de ideile din text, dar altfel, din punctul de vedere strict al limbii sint la genunchiul broastei. Sint si afoana la limbi, asta e clar (ce accente dom'le, imi cereti prea mult), dar nici nu am timp (vointa, chef, putere) si conjunctura necesara ca sa mi-o pun la punct. Bineinteles ca stau mai bine ca acum un sau doi, ca am prins gramatica destul de bine, dar mai am atit de mult pina la perfectiune...

Intrebam acum ceva timp (sau nu, ca nu mai stiu, hormonii sint de vina!) daca nu cunoasteti pe cineva (preferabil un nativ si daca se poate sa fie si profesor sau de meserie, ar fi si mai bine) care se ocupa de corectura de texte. Pierd puncte pentru ca am idei bune dar exprimate dificil si as vrea sa reglez cumva cit se poate problema asta. Si e si o metoda de a mai prinde cite ceva, pentru ca daca vad unde gresesc, pot sa ma si corectez pe parcurs. Profesorii doar imi atrag atentia pe ici pe colo, dar corectura nu e facuta pe tema in asa fel incit sa si invat ceva din ea. Daca stiti pe cineva, va rog dati-mi de stire, as avea mare nevoie si cit mai repede.

Si ca sa inchei intr-o nota pesimista, ca nu stau prea bine cu optimismul in seara asta, sa va dau si voua sa cititi un articol de-al lui Plesu (eu l-am simtit ca pe o palma, nu atit pentru natia romana, ci pentru omenire in general si mai ales pentru mine personal):

Pesimism
Nici în străinătate nu e totul perfect. Nici vorbă. În Franta disciplina rutieră e sleampătă, infinit mai rea decît în Germania; portofelul îti poate fi furat oriunde pe glob; smecheri si obraznici se găsesc pretutindeni; surpriza restaurantului scump si prost e mereu posibilă; unele locuri sînt murdare; blocuri dizgratioase s-au construit, mai ales în anii '60, peste tot; companiile aeriene occidentale oferă servicii mediocre, provoacă întîrzieri, nu te scutesc, la o adică, de pierderea bagajelor. Pe scurt, oriunde te-ai afla, poti întîlni numeroase prilejuri de indispozitie. La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educatie, nesimtirea, ilegalitatea, aproximatia, mă rog, toată ornamentica - milenară - a tărisoarei ilustrează o traditie durabilă. Nu e vorba de accidente, de "din cînd în cînd"-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil. Fundalul a ocupat avanscena. Si e esentialmente dezagreabil. E muschiulos, vital, indestructibil. Turcii vin si pleacă, fanariotii vin si pleacă, rusii vin si pleacă, comunistii vin si pleacă. Noi rezistăm fălos, fudul, chefliu si dîrz. Dăm vina pe ei, pe toti, si ne vedem de treabă. NATO încearcă să ne organizeze, UE încearcă să ne domesticească. Degeaba. Apa trece, pietrele rămîn, avem sapte vieti în pieptul de aramă, românul nu piere. Nu moare si nu se transformă. Se adaptează. Se descurcă. Tine cu dintii de specificul lui national. Si tocmai de aceea, sînt pesimist. Cred că nu ne vom schimba niciodată. Vom continua să stăm în calea tuturor binefacerilor si noroacelor, fără să luăm decît caimacul de primă instantă. În rest, vom dospi, somnolenti, în dulcele bors autohton, cu mici accese de enervare tandră.

Străzile vor rămîne mereu betege, pline de gropi si asfaltate cu gumilastic, autostrăzile, dacă vor exista, vor fi niste santiere perpetue, soferii - profesionisti sau amatori - vor conduce bezmetic, isteric, mitocăneste. Îsi vor parca masinile în poarta ta, în curtea ta, în sufletul tău si, dacă protestezi, te vor înjura exterminator sau vor zîmbi suveran, de la înăltimea limuzinei proprii. Justitia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urmă de decentă si de noblete. Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare si trivialitate. Laura Andresan e doar începutul. Oricine va putea striga în piata publică orice despre oricine. "Relatiile", pilele, bacsisul vor fi la fel de greu de înlăturat ca si cîinii vagabonzi, politicienii vor perora obscen despre patrie si se vor gîndi strict la găstile de partid si la conturile personale. Toate scursurile vor ajunge vedete, toti derbedeii vor deveni campioni ai dreptătii. Vom fi sufocati de proastă crestere, de incultură, de muzică proastă si de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ură si băscălie. Comunismul va reînvia, roz si cochet, cu sprijinul unor băietei de bani (si idei) gata, semidocti si trendy, netrăiti, iresponsabili, grăbiti să găsească înainte de a căuta. În schimb, icoanele vor fi evacuate din viata publică, în numele unei libertăti de constiintă care nu stie încă nici ce e libertatea, nici ce e constiinta. Manelele se vor multiplica, urbanistica va intra în colaps, vom avansa trudnic printre răgete si scuipături. Si vom vota, o dată la patru ani, în functie de clubul sportiv care ne place.

Cum vedeti, sînt pesimist. Ba pot pentru ca să spun că sînt apocaliptic. Totul a început cînd, întors la Bucuresti după o vacantă agitată pe alte meleaguri, am constatat două lucruri: mai întîi că e mai cald decît în restul Europei, mai cald decît la Mediterana si apoi că singura scară rulantă care urcă de la autobuze la ghiseele de control-pasapoarte nu functionează. Am urcat gîfîind, cu mireasma patriei în nări. Sînt prea pesimist? Să dea Dumnezeu. De-abia astept să fiu contrazis.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">37+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 20 de zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


spre sfirsitul zilei ajung si eu sa va spun; LA MULTI ANI Gabriel, Gabriela, Mihai, Mihaela, la toti ce si-au sarbatorit azi ziua de nume sau pe cei dragi lor!


Nelia, ca parca nu ajungea zilei pesimismul ei ne mai lipsea si Plesu....; dincolo de gluma....si eu cam pe acolo plutesc de ceva vreme, si nu reusesc sa ridic barometrul sperantei deloc.....

http://www.floriinro.ro/


Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ei, Ana, fruntea sus, pe mine nu mai tine mult, miine sint din nou ca ieri... sper!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">37+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 20 de zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Multumesc pt. urari!!!!Si La Multi Ani la celelate sarbatorite!!!!!


NeliaLa univ Laval( eu acolo am facut si francizare si primul an de scoala) exista un serviciu de ajutor pt. studenti care aveau probleme cu limba. Duceai lucrarea o depuneai cu 2-3 zile inainte si apoi ti se dadea corectata. Era oferit de Dep de lettre din care facea parte si arhivistica acolo, si istoria.....
In plus erau afisate anunturi multe cu corectari pt. 20 cad sau mai putin.. Chestia ca nu-ti garanta nimeni cat de buna e persoana.
Uita-te si tu pe la departamentul de lettre. Sau poate gasesti vreo romanca care sa fi facut Litere in Romania. Ca uneori parca e mai bine sa te corecteze un roman ca pricepe mai bine ce ai vrut sa spui, pt. ca scrii fraza ca in romana .
Eu am noroc ca am un «corector» ŕ la maison. Nu pleaca o lucrare fara sa se uite el pe ea.( si ce papara primesc dupa, noroc ca ma justific cu copilul, ca n-am timp sa invat) Si cum a corectat serios in romana in Romania, are ochiul destul de format. Dar asta nu inseamna ca e perfect. Nu va ajunge insa nicodata la nivelul din romana. ( era de multe ori cap-limpede acolo, stii ce inseamna asta in edituri).
Si cand nu e sigur, verifica pe net.( nu uita Antidotul care imi foloseste mult si mie). El ia partea care i se pare dubioasa o pune pe net si cauta sa vada daca mai foloseste cineva asa. Nu mai mult de 3-4 cuvinte inte ghilimele sa le ia ca intreg. Ca altfel iese aiurea. Si apoi se uita la cine a scris site-ul. De preferinta cele guvern sau univ. Si din ce tara vine site-ul. Ca a avut surpriza cu unele greseli din alea tipice romanesti sa le gaseasca pe net, dar erau doar pe site-urile romanesti.
Sau folosea o data o expresie, care i se parea normala si apoi sa vada ca se foloseste doar in Elvetia.....sau Belgia.



Ica dar sa vezi cand te intorci dupa asa o pauza si ti se dau teme peste teme ( asta mai merge ca am explicat mai sus cum ma descurc), dar sa scrii in clasa la examen o justificare la un subiect pe 2-3 pagini, asta e chiar nasol. Si in romana as avea probleme la unele cursuri f. de specialitate, dar intr-o limba straina.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia de fapt doar departamentul tau face greva? Ca asa am vazut in ziar..... Ce i-a apucat? Nu era suficient in rXXXXt UQAM, mai trebuia sa piarda si bani din cauza grevei?
Eu am trait o greva la laval si una la U montreal....De obicei se condenseaza totul. Dar e o regula , trebuie un anumit numar de ore tinute , ca altfel se anuleaza cursul. Nu imi aduc aminte care e nr. minim.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc


Mergi la inceput