Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
cecilia L spune:
Buna dimineata,
Noi ne-am trezit sa papam, iar acum mami nu are somn,....of sper sa nu inmcep cu schimbul trei.
Andreea baiatul meu nu stie sa planga, mai urla dar foarte rar si atunci ori ii este foame ori a facut kk. Eu nu i-am facut program si l-a facut singur.
Anisia sa-ti traiasca baiatul,sa fie sanatos si sa va bucurati de el.
Nu pot sa cred ca azi facem 2 luni, parca a fost ieri.
La multi ani si dulcetelelor care fac azi o luna respectiv doua.
Gata fug la nani, acum cat mai pot.....nu se stie cand se trezeste mititelul meu.
O zi linistita...
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/album/561315188OYHbfd?start=12
danuta36 spune:
quote:
Originally posted by Oana MC
Luy,Carpatina, Cecilia, Danuta, , va multumesc frumos pentru urarile de ziua mea .
Danuta, si Alex are hernie ombilicala. Dr. ne-a spus sa nu facem nimic ca se va retrage singura pina un an jumate sau doi. Si prietena mea neonatolog din Ro mi-a spus ca nu trebuie facut nimic intrucit nu s-a dovedit ca metodele babesti #8211; gen pus banut, nasture, centura nu s-au dovedit a fi eficiente. In unele carti, pediatrii de aici sint chiar mai #8220;generosi#8221; si spun ca nu e nici o problema daca se retrage pina la 4-5 ani. Daca nu se retrage natural, atunci se face o interventie chirurgicala, am inteles simpla. Doamne ajuta sa nu ajungem acolo!
Trebuie sa ai grija si sa mergi la dr. de urgenta daca observi ca se schimba culoarea buricului, daca doare locul atunci cind apesi, daca se umfla burtica, are febra sau vomita. Asta poate insemna ca intestinul se stranguleaza de la muschiul (ca un inel) al buricului care se inchide. Este caz de interventie chirurgicala. Se intimpla rar, dar se intimpla, asa ca e bine de stiut.
Uite aici un link mai detaliat despre hernie. Daca e nevoie de ceva de tradus, o fac cu placere.
http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/peds_hrnewborn/umbilica.cfm
Alex, zice gata cu scrisul, deci ma duc la el.
Oana, Matei (25 februarie 2004)si Alexandru (28 august 2007)
Oana,multumesc pentru raspuns si sar'na pentru info.Despre hernia inghinala mai stiam cate ceva,dar despre cea ombilicala ...pauza.E bine daca se retrage singura,m-am mai linistit.
Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
http://community.webshots.com/user/bogdan_mihaisidana
danuta36 spune:
quote:
Originally posted by doinidoini
Si Tudor al meu are buricutul iesit si tot cu banut ni s-a recomandat de catre pediatra sa tratam; e relativ simplu, infasori banutul in tifon si lipesti bine cu un leocoplast secial, fin, pentru bebei, ca sa nu ii doara cand dezlipesti (dupa ce in prealabil am facut toaleta locala cu betadina si baneocin). Noi facem de 2 zile doar treaba asta si deja buricutul s-a mai infundat un pic, deci cred ca va da rezultate.
Eu vreau sa va cer sfatul in legatura cu baita...bebe ale meu, care acum are 9 zile, desi este semn de apa :-), se pare ca nu suporta baita...urla ca din gura de sarpe cu sughituri pana se face vinetiu la fata,ii tremura barbita si buzita de jod de atata plans...asa a fost de la prima baita, credeam ca se va obisnui cu timpul, dar vad ca nu...
Cand il duc la baie sa il spal la fundulet dupa kk si pisu, si il pun in chiuveta, sta linistit, ii place apa calduta pe picioruse si pe fundulet...dar se pare ca nu suporta baia generala....
Caldura este in camera, apa este la temperatura potrivita, am incercat si cu mai calaie, si mai calduta, si degeaba...cand il dezbrac pentru baita si il dragalesc si ii fac masaj, ii place de nu mai poate, se intonde si toarce ca un motanel...cand incepem baiata, incepe si scandalul...
Va rugam frumos sfaturi de la mamici care au rezolvat problema baitei galagioase (ca sa nu zic isterice:-)
Doini, de Tudor Ianis (27 octombrie)
Cat timp tii banutul pe buric?
Despre baita nu stiu ce sa-ti spun,caci bebelinei noastre i-a placut de la inceput..
danuta36 spune:
'Neata!
M-am trezit si eu la 4,30 sa-i dau sa pape la bebelina si mi-a sarit somnul..ce sa mai pot dormi,cand o tot auzeam fornaind si scremandu-se pentru kk.Dupa ce aseara atata a plans,de am zis ca trezeste tot blocul..pana la urma a adormit pe burtica la mine in brate.Cu o seara in urma a fost tare cuminte si a adormit repede,dar are si cate o seara in care se agita,de nu mai stim ce sa-i mai facem ca s-o linistim
Roxana pai se tine scai hernia asta...vad ca si mie mi-a reaparut,acum dupa ce am nascut,in partea dreapta(inghinala).Cred ca la anu' trebuie sa ma operez iar
afibebe spune:
buna dimineata,
noi am avut o noapte linistita.
bebe s-a trezit a papat si a dormit pana la 7.s-a trezit bine.se pare ca nu l-a afectat aerul de ieri.
mi-era teama sa nu-mi raceasca.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
afibebe spune:
Roxana Cristian este alaptat exclusiv cu formula.si am auzit ca ar fibine sa incep sa-i dau ceva suculet.
te rog mult spune-mi si mie cum ai procedat la Alexandra.
chiar nu stiu cum e mai bine.
pupici
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
gema spune:
Am citi pe aici tot si am retinut ceva ce mi-a atras atentia..........fetele care alaptati chiar nu va vospiti??? eu in timpul sarcinii am folosit vopsea fara amoniac dar acum ma pregateam sa merg la salon sa pun ceva mai de soi pentru ca aceea nu tine fffff mult desi este fffff lucioasa si misto.
Deci ce facem?
prisi spune:
quote:
Originally posted by gema
Am citi pe aici tot si am retinut ceva ce mi-a atras atentia..........fetele care alaptati chiar nu va vospiti??? eu in timpul sarcinii am folosit vopsea fara amoniac dar acum ma pregateam sa merg la salon sa pun ceva mai de soi pentru ca aceea nu tine fffff mult desi este fffff lucioasa si misto.
Deci ce facem?
Madalina si Alexia Cristina (12.09.2007)
buna eu m-am vopsit saptamana trecuta si la mine foloseste un oxidant mai puternic sa-mi iasa nuanta deschisa fara sa ma decolorez , aratam jalnic, nu mai suporta amanare
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
prisi spune:
tuturor dulceturilor si papanasilor care se sarbatoresc azi
noi ne pregatim sa mergem la vaccin, sper sa nu planga bubulina prea tare
va doresc o zi buna
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
ligeea spune:
revin si eu
A avut si baietelul meu hernie ombilicala - normal daca de la 2, 4 kg a ajuns la 3 luni la 6,5 chiar urata . Eu i-am pus un banut in leucoplast si apoi il lipeam la buricut -i-a trecut in 3-4 luni s-a retras singur . Trebuie sa pastrezi o igeiena stricta a buricului de 2-3 ri pe zi si la baie scoti banutul si lasi un pic sa se ,,aeriseasca ca trasnpira sub leucoplast . Buricul piciului meu arata acum perfect , fetita unei prietene care a zis ca sunt ,,babisme are un buric ca o puta -scuze de expresie .
In legatura cu baita -eu ii pun un prosopel moale in cadita si il infasor pe butica in timp ce il spal , il incalzeste si-l face sa se simta in siguranta
M-am prins de la ce are colici Bem -Bem -de la biba -nu stie sa bea si inghite lacom jumate aer jumate lapte asa ca la nici 20 min incepe un racnet de o ora in care zici ca moare copilu de atata urlat . Sotu vroia sa mergem la spital ca ,,are sigur ceva -cu celalalt daca tragea 2 parturi eram la Budimex in camera de garda
In cele din urma pe la 10 jumate s-a potolit si a dormit pana la 3 , amancat iar dar dupa aceea s-a trezit din 2 in 2 ore de m-a capiat pana la 8 -nu suge suficient si i se face foame , altfel e pasnic nu urla , suge de cateva ori si se culca .
Mai spuneti-mi si mie ce carucioare aveti , maine ma duc la cumparaturi si tot nu m-am hotarat .